Άκου να σου πω περίπτωση.
Την προτελευταία φορά που ήρθα στην Ελλάδα για κάποια σεμινάρια,μια κυρία επαγγελματίας του χώρου μου με κάλεσε να επισκεφτώ το γραφείο της για πιθανή συνεργασία.
Αν και δεν ήθελα να πάω γιατί ήταν 50 χιλ.έξω από Θεσσαλονίκη για να μην φανώ αγενής πήγα στο γραφείο της το μεσημέρι.
Μου πρότεινε να πάμε για φαγητό,αρνήθηκα και επειδή επέμενε συμβιβάστηκα με κάτι πρόχειρο.Της εξήγησα ότι μετά είχα ένα γεύμα εργασίας και ότι το ραντεβού μας ήταν σφήνα.
Πραγματικά πήγαμε για σουβλάκια μόνο και μόνο για να μην της χαλάσω το χατήρι επειδή ήταν μεσημέρι και ήταν νηστικιά.
Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού,θεώρησα ότι θα ήταν αγενές να πληρώσω τον λογαριασμό γιατί ήμουν καλεσμένος της και στο φινάλε αυτή επέμενε να βγούμε για φαγητό.
Κι όμως το σχολίασε στον κύκλο μας,πράγμα το οποίο το έμαθα και με στεναχώρησε.
Για την ιστορία ο λογαριασμός ήταν δεν ήταν 15-18 ευρώ.
Εγώ νομίζω έπραξα σωστά,εσείς πια άποψη έχετε επί του θέματος;
Σε ποιες περιοχές ευδοκιμεί το σπάνιο είδος σας?Στη δική μας παρέα πάντως, όταν βγαίνουμε ζευγάρια (όλα παντρεμένα), πάντα πληρώνουμε οι γυναίκες.
Όλα καλά, αυτό όμως το τελευταίο δεν καταλαβαίνω πως γίνεται στην πράξη βρε viili? Είστε ας πούμε 5 άτομα, εκτός από κυρίως πιάτο, έχετε 2 σαλάτες, 2 ορεκτικά και 2 μπουκάλια κρασί...πως θα βγει η αναλογία για τον καθένα?Ότι πίνω/τρώω το πληρώνω σύμφωνα με την απόδειξη και κανείς δεν περιμένει τίποτα από κανέναν.
Γλυκιά μου έχω ακούσει το εξής.Ο δικός μου έχει μπρούτζινα αρ@@@ιαΣε λιγο θα ακουσουμε και καμια επικη ατακα “Με κερατωσε αλλα αντρας ειναι μωρε… αφου με εχει βασιλισσα και δεν μου λειπει τιποτα, κανω τα στραβα ματια”.
ΕΛΕΟΣ .....βρε παιδιά.....θα διαβάζουν και τιποτα μικρά και θα σιχαθούν το γυναικείο φύλλο. Από π.....α σε π.....α ????? Υπάρχει και το άλλο είδος....Γλυκιά μου έχω ακούσει το εξής.Ο δικός μου έχει μπρούτζινα αρ@@@ια
Σιγά την πεινασμένη,για ένα τραπέζι του έκατσε.Εμένα με έχει στα όπα-όπα.!!!!!
Και στον Καρά με πήγε/!!!!
Συμφωνώ...Κοινωνικά στερεότυπα και νοοτροπίες έχουν γαλουχήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.(ο άνδρας να πληρώνει, οι γυναίκες όχι)
H απάντηση που μου δίνουν όταν κάνω την ίδια ερώτηση είναι "μα ΟΛΕΣ απαιτούν, ακόμη κι αν τη στείλω για βρούβες, η επόμενη τα ίδια κάνει".Και αυτη το απαιτει εσεις ρε παιδια γιατι δεν τις στελνετε για βρουβες?Δεν το καταλαβαινω...
Μία μόνο; Εγώ με όσους μιλαώ μόνο άσχημες έχουν (σε ό,τι αφορά τις πληρωμές)... ή έστω κυρίως άσχημες.Κακές παρέες έχετε εδώ μέσα μου φαίνεται...Σχεδόν όλοι έχετε μια άσχημη εμπειρία με γυναίκα να αφηγηθείτε!
Tραγικες ειναι... αστα να πανε...Γλυκιά μου έχω ακούσει το εξής.Ο δικός μου έχει μπρούτζινα αρ@@@ια
Σιγά την πεινασμένη,για ένα τραπέζι του έκατσε.Εμένα με έχει στα όπα-όπα.!!!!!
Και στον Καρά με πήγε/!!!!