Πρέπει να πληρώνει πάντα ο άντρας γιατί αλλιώς δεν είναι άντρας;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

amazon

Member
Επόμενο Ταξίδι
vietnam
Ταξίδι-Όνειρο
Παντου
Pan pan ενοειται οτι εχεις δικιο !
Μαλλον η κυρια ηθελε να τη βγαλει τζαμπα γι αυτο και επέμενε..

Dafni

Member
Άκου να σου πω περίπτωση.
Την προτελευταία φορά που ήρθα στην Ελλάδα για κάποια σεμινάρια,μια κυρία επαγγελματίας του χώρου μου με κάλεσε να επισκεφτώ το γραφείο της για πιθανή συνεργασία.
Αν και δεν ήθελα να πάω γιατί ήταν 50 χιλ.έξω από Θεσσαλονίκη για να μην φανώ αγενής πήγα στο γραφείο της το μεσημέρι.
Μου πρότεινε να πάμε για φαγητό,αρνήθηκα και επειδή επέμενε συμβιβάστηκα με κάτι πρόχειρο.Της εξήγησα ότι μετά είχα ένα γεύμα εργασίας και ότι το ραντεβού μας ήταν σφήνα.
Πραγματικά πήγαμε για σουβλάκια μόνο και μόνο για να μην της χαλάσω το χατήρι επειδή ήταν μεσημέρι και ήταν νηστικιά.
Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού,θεώρησα ότι θα ήταν αγενές να πληρώσω τον λογαριασμό γιατί ήμουν καλεσμένος της και στο φινάλε αυτή επέμενε να βγούμε για φαγητό.
Κι όμως το σχολίασε στον κύκλο μας,πράγμα το οποίο το έμαθα και με στεναχώρησε.
Για την ιστορία ο λογαριασμός ήταν δεν ήταν 15-18 ευρώ.
Εγώ νομίζω έπραξα σωστά,εσείς πια άποψη έχετε επί του θέματος;

σαφώς και έπρεπε να πληρώσει το λογαρισαμο εφοσον,αυτη το προτεινε και η συνάντηση ειχε επαγγελματικό χαρακτηρα...δεν το συζητάμε...ως νότια που ζει τα τελευταια χρονια στο βορρά,έχω να πω οτι όντως εδω στη βόρρεια ελλάδα υπάρχει ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμο απο οτι ισως σε άλλες περιοχες , η αντίληψη οτι ο άνδρας πρέπει να πληρώνει...να είναι..."κιμπάρης".Δεν σημαινει βέβαια οτι αυτο αφορά όλους,σιγουρα οι νεοτερες γενιές απορρίπτουν ολο και περισότερο αυτες τις αντιλήψεις...Ομως γενικά και κυρίως οι μεγαλύτερες ηληκίες είναι πιο προσκολλημένες σε κάτι τετοιες νοοτροπιες... μου έχει κανει εντύπωση για παραδειγμα οτι εδώ βλέπω συχνά γυναικες με πολύ περιποιημένη εμφανιση,ντυμένες και βαμμένες στην τριχα,να συνοδευονται απο άντρες ντυμένους χάλια...επισης είναι σημαντικό σε πολλά ζευγαρια (μιλάω παντα για μεγαλυτερες ηληκιες)η γυναίκα να έχει ένα ρόλο που σε αλλες περιοχές δεν είναι πια τοσο σημαντικος...να φροντίζει το σπιτι ,να φροντιζει να τα έχει ολα στο χέρι ο άντρας ,να είναι νοικοκυρά ,να τον έχει πασά με δυο λόγια...αλλά είναι και υποχρέωση κυρίως του άντρα να παρέχει τα προς το ζειν,και μαλιστα να παρέχει και στη γυναίκα του τα....λούσα,αναλογα με τις δυνατότητες του βεβαια....να μην παρεξηγηθώ,δεν λέω οτι συμβαινει γενικά αυτο...αλλά πως να το κάνουμε,ένας αερας ανατολής(έστω και ασθενής) ,φυσαει ακομα στη θεσσαλονικη...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@Yorgos ρε συ ελεος, η κοπελιτσα που τσιμπολογα ή καποιος που θα ρθει προς το τελος δεν θα πληρωσει καθολου ή θα δωσει μονο για τιπ. Σιγα να μην μετραμε και ποσο νερο ηπιε ο καθενας.
Για καφε, ποτα και γενικα οταν τα εξοδα ειναι διακριτα εκει πληρωνει ο καθενας τα δικα του. Αν και σε καφε ή ποτο φαση με τους φιλους μου στην Ελλαδα μια πληρωνει ο ενας και μια ο αλλος. Κι ειναι πολυ πιο ωραιο γιατι υπαρχει και η ευχαριστηση (οχι η υποχρεωση) του "δινω και παιρνω", ακρογονιαιος λιθος για τις ανθρωπινες σχεσεις.

@panpan Δεν μπορω να πω πως εκανες λαθος αλλα εγω μαλλον θα πληρωνα. Βεβαια ειμαι σχεδον σιγουρος πως δεν θα πηγαινα μαζι της για φαγητο. Που φαγατε σουβλακια με λιγοτερο απο 20€ δυο ατομα;
Τον καλεσμενο και τον μουσαφιρη τον κερναμε. Οι γυναικες σπιτι τους και οι αντρες εξω. Σπιτι της επρεπε να σε καλεσει η ανοικοκυρευτη.

fotast

Member
Προφανώς μιλάμε για σχέσεις και όχι παντρεμένα ζευγάρια ή ζευγάρια που συζούν.Εκεί τα δεδομένα είναι άλλα.

Εμπειρικά υπολογίζω,στις ηλικίες 30-35,το ποσοστό που περιμένουν ή ζητούν(έμμεσα έστω) ή προσβάλλονται αν δεν κεράσεις σε 30-35%.Και ανεξάρτητα από κοινωνικό επίπεδο,μόρφωση ή ακόμη αν υπάρχει δουλειά ή όχι.Και θα έλεγα πανελλαδικά και με μικρές διαφοροποιήσεις για κάθε περιοχή.

villi

Member
Όταν το ραντεβού είναι φιλικό ή επαγγελματικό δε βρίσκω το λόγο να πληρώσει ο άντρας.Όταν μιλάμε για πρώτο ραντεβού με απώτερο σκοπό τη σχέση καλό θα ήταν να κεράσει ο άντρας,είναι ρομαντικό!Από το δεύτερο και μετά ο καθένας ότι πάρει.Αν η γυναίκα απαιτεί να της πληρώνουν τους καφέδες,φαγητό κλπ είναι για αποφυγή.Αν το επιθυμεί ο άντρας γιατί του βγαίνει αυθόρμητα και γουστάρει καλά κάνει.Ελπίζω μόνο να το εκτιμήσει η άλλη πλευρά.Αν όμως κερνάει περιμένοντας ανταλλάγματα κακώς το κάνει,εμένα θα με πρόσβαλε βαθύτατα και δε θα ξανάβγαινα μαζί του.Πολλές φορές είναι ο τρόπος που κάνουμε κάτι και γενικά ο τρόπος σκέψης που μετράει πολύ περισσότερο από το κέρασμα.
Για παντρεμένους δε νομίζω ότι τίθεται αυτό το ερώτημα.Μόνο όσον αφορά παρέες που ναι κι εμένα με ενοχλούσε στην Ελλάδα πάρα πολύ να βγαίνουμε 10 άτομα να τρώνε του σκασμού οι μισοί και να τα πληρώνουμε όλοι στα 10 μοιρασμένα.Την ώρα του λογαριασμού κάποιοι ξεχνάγανε το φιλότιμο.Για μένα υπήρξε λόγος απομάκρυνσης γιατί κάποια στιγμή καταντούσε εκμετάλλευση.Στο εξωτερικό δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα.Ότι πίνω/τρώω το πληρώνω σύμφωνα με την απόδειξη και κανείς δεν περιμένει τίποτα από κανέναν.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μου έχει τύχει περίπτωση, κοπέλα (με μισθό) να θέλει να με κεράσει και να μου δίνει τα χρήματα του λογαριασμού λίγο πριν μπούμε στο μαγαζί! "Γιατί μου τα δίνεις αυτά?" τη ρώτησα. "Μα για να πληρώσεις εσύ, δε θέλω να σε προσβάλω βγάζοντας εγώ χρήματα".Βέβαια της εξήγησα ότι δε με προσβάλλει, μπορεί να πληρώνει άφοβα :) Κοινωνικά στερεότυπα και νοοτροπίες έχουν γαλουχήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.(ο άνδρας να πληρώνει, οι γυναίκες όχι)
Στη δική μας παρέα πάντως, όταν βγαίνουμε ζευγάρια (όλα παντρεμένα), πάντα πληρώνουμε οι γυναίκες. :xalara:
Σε ποιες περιοχές ευδοκιμεί το σπάνιο είδος σας?:xalara:

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ότι πίνω/τρώω το πληρώνω σύμφωνα με την απόδειξη και κανείς δεν περιμένει τίποτα από κανέναν.
Όλα καλά, αυτό όμως το τελευταίο δεν καταλαβαίνω πως γίνεται στην πράξη βρε viili? Είστε ας πούμε 5 άτομα, εκτός από κυρίως πιάτο, έχετε 2 σαλάτες, 2 ορεκτικά και 2 μπουκάλια κρασί...πως θα βγει η αναλογία για τον καθένα?

panpan

Member
Σε λιγο θα ακουσουμε και καμια επικη ατακα “Με κερατωσε αλλα αντρας ειναι μωρε… αφου με εχει βασιλισσα και δεν μου λειπει τιποτα, κανω τα στραβα ματια”.
Γλυκιά μου έχω ακούσει το εξής.Ο δικός μου έχει μπρούτζινα αρ@@@ια
Σιγά την πεινασμένη,για ένα τραπέζι του έκατσε.Εμένα με έχει στα όπα-όπα.!!!!!
Και στον Καρά με πήγε/!!!!

Chrelefs

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
ΕΛΕΟΣ .....βρε παιδιά.....θα διαβάζουν και τιποτα μικρά και θα σιχαθούν το γυναικείο φύλλο. Από π.....α σε π.....α ????? Υπάρχει και το άλλο είδος....

Last edited by a moderator:

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Κοινωνικά στερεότυπα και νοοτροπίες έχουν γαλουχήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.(ο άνδρας να πληρώνει, οι γυναίκες όχι)
Συμφωνώ...
Κακές παρέες έχετε εδώ μέσα μου φαίνεται...Σχεδόν όλοι έχετε μια άσχημη εμπειρία με γυναίκα να αφηγηθείτε!
Από στερεότυπα, δε, πολλές οι σελίδες του νήματος...Δεν κάνω επίθεση, διαπίστωση μόνο...
Θα περίμενα περισσότεροι να πουν πως κάθε συμπεριφορά δεν έχει φύλο αλλά είναι θέμα χαρακτήρα...(Σίγουρα από μικροί-μικρές όλοι-όλες είμαστε φορτωμένοι με τοοοοοσα στερεότυπα από τους γονείς, από την κοινωνία αργότερα. Προσπαθούμε είτε μόνοι μας είτε με βοήθεια να τα αποβάλλουμε λιγουλάκι;;;;;)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και αυτη το απαιτει εσεις ρε παιδια γιατι δεν τις στελνετε για βρουβες?Δεν το καταλαβαινω...
H απάντηση που μου δίνουν όταν κάνω την ίδια ερώτηση είναι "μα ΟΛΕΣ απαιτούν, ακόμη κι αν τη στείλω για βρούβες, η επόμενη τα ίδια κάνει".

Κακές παρέες έχετε εδώ μέσα μου φαίνεται...Σχεδόν όλοι έχετε μια άσχημη εμπειρία με γυναίκα να αφηγηθείτε!
Μία μόνο; Εγώ με όσους μιλαώ μόνο άσχημες έχουν (σε ό,τι αφορά τις πληρωμές)... ή έστω κυρίως άσχημες.

Είμαι περίεργος να μάθω τι γίνεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια... ποιος πληρώνει;

varioAthens

Member
Tραγικες ειναι... αστα να πανε...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400