• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τσεχική Δημοκρατία Πράγα απορίες...

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δρεσδη και Καρλοβυ Βαρυ ειναι 2 εκδρομες που πρεπει να κανεις. Και τα 2 ειναι δυο ωρες με το λεωφορειο με παμφηνο εισιτηριο, δωρεαν καπουτσινο μεσα, αλλα και ταινια! Ολα ξεκινουν απο τον κεντρικο σταθμο των λεωφορειων.

Το μονο ας πουμε αρνητικο ειναι οτι η πανεμορφη Δρεσδη δεν θα σε εντυπωσιασει, αλλα μονο γιατι θα εχει προηγηθει η υπερτελεια Πραγα! Αυτο τουλαχιστον 'επαθα' εγω. Μακαρι βεβαια να ειναι ετσι ολα τα αρνητικα στα ταξιδια σου!

koutsavaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
Δρεσδη και Καρλοβυ Βαρυ ειναι 2 εκδρομες που πρεπει να κανεις. Και τα 2 ειναι δυο ωρες με το λεωφορειο με παμφηνο εισιτηριο, δωρεαν καπουτσινο μεσα, αλλα και ταινια! Ολα ξεκινουν απο τον κεντρικο σταθμο των λεωφορειων.

Το μονο ας πουμε αρνητικο ειναι οτι η πανεμορφη Δρεσδη δεν θα σε εντυπωσιασει, αλλα μονο γιατι θα εχει προηγηθει η υπερτελεια Πραγα! Αυτο τουλαχιστον 'επαθα' εγω. Μακαρι βεβαια να ειναι ετσι ολα τα αρνητικα στα ταξιδια σου!
Αλλιώς φανταζόμουν και εγώ την Δρέσδη και απογοητεύτικα .....Άλλη μια εναλλακτική είναι το Τσέσκυ Κρούμλοβ....3 ώρες νομίζω περίπου?? Δεν πήγα εγώ, αλλά από την κουμπάρα μου που πήγε 2 μήνες μετά από μένα μου είπα τα καλύτερα.

sezar7

Member
είμαι περίεργος να δω τι θα βρείς χειμώνα στο Καρλοβυ Βαρυ και ακόμα για να φας αν θα βρεις κατι και αν δεν βαρεθείς άμεσως μετά από 2.30 ώρες περιπου με το λεωφορείο-ολο και κατι παραπανω τον εχει το Τσέσκυ Κρούμλοβ

THALIAL

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία-Ελβετία
Τώρα τον Αύγουστο που ήμουν Πράγα πήγα μονοήμερη στο Κάρλοβυ Βάρυ, πραγματικά είναι πανέμορφο. Πάρτε και ένα μικρό δείγμα!
DSC00702.JPG

DSC00696.JPG
DSC00699.JPG

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Εχω κανει πρωτοχρονιά στη Πράγα πριν 300 χρονια ... Είχαμε τη φαεινή ιδεα να βγούμε εξω να το γιορτάσουμε ( κυριολεκτικά ξυλιασαμε , πέθαναμε στο κρύο - ηταν μαρτύριο ) Θα σου πρότεινα λοιπόν να βρεις ενα καλο εστιατοριο και να κλείσεις τραπεζι , γιατι με την κρουαζιέρα στον Μολδαβα θα γίνεις παγάκι ( ασε που όλα αυτα ειναι υπερτιμημένα και μπούρδες )

Για κατι special , δώσε κατι παραπάνω και κλείσε τραπεζι εδω ( what the hell it's New Year's Eve )
http://www.alchymisthotel.com/en/bars-restaurants/aquarius-restaurant/

Last edited by a moderator:

carouzos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μακαρι να ξερα...
ευχαριστω πολυ ιδιως για την προταση της πρωτοχρονιας!!θα το κοιταξω να κλεισω αν ειναι ενα τραπεζι ετσι και ζεστα αλλα και ρομαντικα!!γιατι εφοσον παω για 6 μερες που ισως να ειναι και πολλες θα εχω την πολυτελεια να δω αν μπορω να βγω και εξω απο Πραγα!!γαστρονομικες προτασεις???η εχουν γραφτει ηδη καπου?

koutsavaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
Se
είμαι περίεργος να δω τι θα βρείς χειμώνα στο Καρλοβυ Βαρυ και ακόμα για να φας αν θα βρεις κατι και αν δεν βαρεθείς άμεσως μετά από 2.30 ώρες περιπου με το λεωφορείο-ολο και κατι παραπανω τον εχει το Τσέσκυ Κρούμλοβ
Εγω πήγα χειμώνα Κάρλοβυ (λίγο πριν τα Χριστούγεννα) και πιστεψέ με βρήκα αρκετά μαγαζιά για φαγητό. Σίγουρα το καλοκαίρι είναι διαφορετικά αλλα εχει τοσο πολύ τουρισμό και τον χειμώνα που βρίσκεις σχεδον τα πάντα.

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Πρωτοχρονιά στην Πράγα όταν κάναμε εμείς πήγαμε νωρίς σε παράσταση μαύρου θέατρου και μετά στην κεντρική πλατεία όπου είχε συναυλία με ντραγκ κουίνς...Δε θα πήγαινα τέτοια μέρα να χρυσοπληρώσω ένα εστιατόριο,οπότε δεν έχω να προτείνω κάτι. Προτείνω πάντως να φάτε πολύ ό,τι βρείτε σε βρόμικο,γλυκό(the best) και αλμυρό στις χριστ.αγορές, σούπες πολλές και φυσικά πιείτε μπύρες! Κάρλοβυ βάρυ είχε κόσμο εννοείται πολύ όταν πήγαμε και όλα τα μαγαζιά δούλευαν.Α,προετοιμαστείτε για πολυυύ κόσμο στους δρόμους..Έκανα το λάθος και πήγα στη γέφυρα παραμονή που είχαν πια φτάσει οοόλοι οι τουρίστες και απλά εγκλωβίστηκα...Ούτε μπροστά πήγαινες ούτε πίσω...Πολλή ώρα ταλαιπωρία

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Πρωτοχρονιά στην Πράγα όταν κάναμε εμείς πήγαμε νωρίς σε παράσταση μαύρου θέατρου και μετά στην κεντρική πλατεία όπου είχε συναυλία με ντραγκ κουίνς...
Ονειρεμένη Πρωτοχρονιά

Traveller

Member
Κάνω υπομονή κάνω υπομονή αλλά...

1. Το Κάρλοβυ Βάρυ έχει τα χαλιά του είτε πας καλοκαίρι είτε πας χειμώνα... το πως κάποιος βρίσκει πανέμορφο ένα τουριστικό πανηγύρι γεμάτο ξενοδοχεία είναι απορίας άξιο... για τους μερακλήδες που γουστάρουν λουτροπόλεις τραβάτε τουλάχιστον στο Μαρίεμπαντ και αφήστε το φουκαριάρικο Κάρλοβυ Βάρυ σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν, τους γυφτοκυριλέ Ρώσους...

2. Η Πράγα είναι υπερτιμημένη του κερατά... μετριότατη... εκτός από τον ζωολογικό κήπο του κέντρου και το κάστρο, έχει μεγάλα χάλια... συνεπώς σε δυο μέρες άντε τρεις τα βλέπεις όλα και με τα παραπάνω... 6 ημέρες στην Πράγα και μάλιστα χειμωνιάτικα είναι βαρετός εφιάλτης... με άλλα λόγια η καλύτερη εποχή να βρεθείς στην Πράγα είναι ένα ένα καλό από πλευράς καιρού, Απριλιάτικο ή Μαγιάτικο τριήμερο και όχι φυσικά οι γιορτές των Χριστουγέννων... την στιγμή που έχεις την ευκαιρία να περάσεις υπέροχες γιορτές στην Γερμανία δεν μπορώ να καταλάβω τι διάολο θέλεις την Πράγα...

3. Καλύτερη επιλογή εκδρομής είναι σαφώς το Τσέσκι αλλά δυστυχώς πρέπει να βοηθήσει και ο καιρός... αν βρέχει απλά μην το κάνεις... άλλη σίγουρη και πολιτισμένη λύση φυσικά και είναι η Δρέσδη...

4.Η εποχή δεν είναι και η καλύτερη για επίσκεψη στην κεντρική Ευρώπη... αν εξαιρέσεις την Γερμανία και την Αυστρία που έχουν Χριστουγεννιάτικη παράδοση και είναι πραγματικά υπέροχα, όλες οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ αποπνέουν μιζέρια... αν σε αυτό προσθέσεις το ότι σκοτεινιάζει νωρίς και ψιλοβρέχει τότε κλάφτα Χαράλαμπε...

5. Η γαστριμαργική σκηνή της Πράγας είναι για γέλια και για κλάματα... τα αξιόλογα εστιατόρια είναι ελάχιστα, υπερτιμημένα και είναι αμφίβολο αν θα ανοίξουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς...

6. Το βράδυ της πρωτοχρονιάς το μόνο που μπορεί να ευχαριστήσει ίσως κάποιον είναι τα πυροτεχνήματα... εγώ είχα βρεθεί με το ζόρι στην κεντρική πλατεία η οποία είχε συγκλονιστικές ομοιότητες με την πλατεία Συντάγματος παραμονή πρωτοχρονιάς... δηλαδή αίσχος...

7. Στο δια ταύτα... εγώ πρωτοχρονιά στην Πράγα δεν θα έκανα ούτε δεμένος... είναι εντελώς άκαιρη εποχή... αν παρά ταύτα βρισκόμουν θα προσπαθούσα να κλείσω ένα πολύ καλό εστιατόριο αλλά βέβαια πάντα θα είχα στο μυαλό μου ότι και αυτό θα ήταν υπερτιμημένο... θα διάλεγα να φάω κυνήγι και θα άνοιγα και κανένα καλό κρασί... θα τα πλήρωνα βέβαια όλα αυτά, αλλά από το να ήμουν στην πλατεία να τρώω βρώμικα στο χέρι και να βλέπω ντραγκ κουινς σοους σίγουρα θα ήταν καλύτερα...

Σόρυ που σε απογοητεύω αλλά εγώ έτσι βλέπω τα πράγματα...

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια σε γενικές γραμμές. Μόνο που και το ντεκαντάνς έχει τη γλύκα του για μένα! Όταν φτάσω τα 60-70 μπορεί να προτιμήσω να πληρώσω πολλά λεφτά για ένα και μόνο δείπνο. Ως τότε προτιμώ να χαλάω τα λεφτά μου αλλού, σε πράγματα που μένουν και όχι για το στομάχι μου! (Άσε που δε μου το επιτρέπει και ο μισθός μου). Και με παρέα τον σύντροφό μου ακόμα και στην Πράγα ωραία πέρασα! Λατρεύω το καλό φαγητό και το καλό κρασί αλλά προτιμώ να τα απολαμβάνω σε σπίτια φίλων ή το δικό μου!;) Και επαναλαμβάνω, όλα είναι θέμα γούστου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom