Που να παω για Πασχα;

varioAthens

Member
Eγω παλι επειδη στην περιοχη οπου μεγαλωσα υπηρχαν Ελληνες της Κωνσταντινουπολης, της Αιγυπτου, της Νοτιας Αφρικης, ακομα και απο Λατινικη Αμερικη οι οποιοι επεστρεφαν τα καλοκαιρια στους τοπους τους, ελεγα "χαθηκε αντι χωριο να 'χαμε καναν μπαρμπα απο καποια απο αυτες τις χωρες"? :bleh:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Eγω παλι επειδη στην περιοχη οπου μεγαλωσα υπηρχαν Ελληνες της Κωνσταντινουπολης, της Αιγυπτου, της Νοτιας Αφρικης, ακομα και απο Λατινικη Αμερικη οι οποιοι επεστρεφαν τα καλοκαιρια στους τοπους τους, ελεγα "χαθηκε αντι χωριο να 'χαμε καναν μπαρμπα απο καποια απο αυτες τις χωρες"? :bleh:
Κι εγώ μικρή ελεγα: "χάθηκε να έχει η γιαγιά μου ένα σπίτι σαν της Πηνελόπης Δέλτα στην Κηφισιά?" Τώρα όμως μουρμουραω για χωριό! :lol:

chrisbd

Member
Πηλιο, Ζαγοροχωρια, Κοζιακας, Πινδος γενικά, Ρουμελη και Μωριά (οπου χωρευουν την Ιτια, Ιτεα, Βοιωτία, Αμφισσα, Ναυπακτος, Ορεινη Ναυπακτια, Καρπενησι, Ορεινη Αρκαδια, Χελμος Καλαβρυτα, Κλειτορια), Παργα, Πρεβεζα, ορεινα Τρικαλων, Καρδιτσας, Λιτοχωρο, Μακεδονια-Θρακη τι να πρωτοπω αμ να μη βαλω και Κρητη;;

Χωριο μεχρι 2ας παρουσιας.. επισκεψη που και που στα αστικά κεντρα και μετα επιστροφη στη βαση με ταχυτητα φωτός..

Ostvarivanje

Member
Να κάνετε τη διαδρομή με τα πόδια. Αξίζει χίλια! Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κι αγναντι. Φαγητό στην Οία και επιστροφή με το λεωφορειο. Και μην παραλείψετε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι!
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά η ανάρτησή μου που παραθέσατε ήταν από τον Μάρτιο του 23. Εκείνο το Πάσχα δεν πήγαμε και ο λόγος ήταν ότι θα είχε συννεφιές τις μέρες που θέλαμε να πάμε, οπότε τι φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος να βγάλεις στη Σαντορίνη;
Τελικά μας βόλεψε και πήγαμε πέρυσι το Πάσχα που ήταν και πιο αργά και περάσαμε και πολύ καλά.
Δεν πήγαμε μέχρι την Οία με τα πόδια (βασικά δεν το τολμήσαμε γιατί όπως το βλέπαμε από το Ημεροβίγλι μας φαινόταν πολύ μακριά αλλά κάποια άλλη στιγμή θα το επιχειρήσουμε).
Τα γράφω έτσι αναλυτικά μήπως και ωφεληθούν και άλλο ταξιδιώτες. Φηρά μέναμε και εκ των υστέρων αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή γιατί είχε "άπλα". Αν μέναμε, για παράδειγμα Οία, εγώ τουλάχιστον θα αισθανόμουν πολύ περιορισμένος ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος όπου γινόταν το αδιαχώρητο ειδικά από τους Κινέζους. Μια χαρά οι άνθρωποι ευγενικότατοι, αλλά δε χωρούσαμε με τίποτα. Παρά λίγο να χάναμε και το ηλιοβασίλεμα. Αλλά πολύ ωραία η Οία, αν είχε και λιγότερο κόσμο... Πάθαμε πλάκα γιατί ήμασταν από το Σάββατο του Λαζάρου και φύγαμε Μεγάλη Πέμπτη και δεν περιμέναμε να είχε τόσο πολύ κόσμο. Δηλαδή δε θέλω να φανταστώ τι γίνεται τον Αύγουστο.
Επίσης πήγαμε και στο Ακρωτήρι.
Πάντως να πω ότι Φηρά με Ημεροβίγλι περπατιέται άνετα. Έτσι την τελευταία μέρα το κάναμε δύο φορές. Τη μία το πρωί και την άλλη ξεκινήσαμε λίγο πριν δύσει ο ήλιος από τα Φηρά, ηλιοβασίλεμα πετύχαμε στο Φηροστεφάνι και στο Ημεροβίγλι το σούρουπο πριν νυχτώσει. Φυσικά στην επιστροφή ήταν τελείως νύχτα. Σε όσους δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα με το περπάτημα θα το πρότεινα και τη μέρα αλλά και τη νύχτα. Τα χρώματα είναι τελείως διαφορετικά και μου έκανε εντύπωση στο Ημεροβίγλι τη νύχτα αποπνέει μία πολύ ρομαντική - ερωτική διάθεση, ό,τι καλύτερο για μήνα του μέλιτος όπως το σχολιάζαμε.
Τέλος για να μη μακρηγορώ, συνεχίζει και μετά την επίσκεψή μου στη Σαντορίνη να είναι το αγαπημένο μου νησί η Ρόδος, αλλά έχω μια πολύ γλυκιά ανάμνηση και για μένα η Σαντορίνη είναι μια κατηγορία μόνη της...

Ostvarivanje

Member
Και ερχόμαστε στο φετινό Πάσχα.
Πρόταση για να περάσουμε μερικές μέρες (όχι ακριβώς τις μέρες του Πάσχα. 5ήμερο από Σάββατο του Λαζάρου για 5 μέρες ή από Δευτέρα του Πάσχα για 5 μέρες.
Το σκεφτόμαστε για Κέρκυρα και πιστεύω θα είναι μια χαρά, χωρίς το χαμό που γίνεται τις μέρες του Πάσχα (το 2009 ή το 2010 ήμασταν Πάσχα στην Κέρκυρα) και επειδή έχουμε χρόνια να πάμε λέμε να το επιχειρήσουμε φέτος.
Υπάρχει βέβαια και για Κεφαλονιά προοπτική
Από Πελοπόννησο; Μήπως Σπάρτη; Κάτι άλλο;
Ξεκινάμε από δυτική Μακεδονία

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Και ερχόμαστε στο φετινό Πάσχα.
Πρόταση για να περάσουμε μερικές μέρες (όχι ακριβώς τις μέρες του Πάσχα. 5ήμερο από Σάββατο του Λαζάρου για 5 μέρες ή από Δευτέρα του Πάσχα για 5 μέρες.
Το σκεφτόμαστε για Κέρκυρα και πιστεύω θα είναι μια χαρά, χωρίς το χαμό που γίνεται τις μέρες του Πάσχα (το 2009 ή το 2010 ήμασταν Πάσχα στην Κέρκυρα) και επειδή έχουμε χρόνια να πάμε λέμε να το επιχειρήσουμε φέτος.
Υπάρχει βέβαια και για Κεφαλονιά προοπτική
Η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά βολεύουν πάντως και καλύτερα από Δευτέρα του Πάσχα κατά τη γνώμη μου

Ostvarivanje

Member
Η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά βολεύουν πάντως και καλύτερα από Δευτέρα του Πάσχα κατά τη γνώμη μου
Ευχαριστώ πολύ. Για ποιο λόγο βολεύουν καλύτερα και γιατί από Δευτέρα του Πάσχα; Για το λόγο ότι θα έχουν φύγει οι κύριοι ταξιδιώτες και θα είναι πιο χαλαρά;

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ευχαριστώ πολύ. Για ποιο λόγο βολεύουν καλύτερα και γιατί από Δευτέρα του Πάσχα; Για το λόγο ότι θα έχουν φύγει οι κύριοι ταξιδιώτες και θα είναι πιο χαλαρά;
1)Βολεύουν καλύτερα από εκεί που μένετε φαντάζομαι.2) Και σίγουρα γι αυτό που λες

Ostvarivanje

Member
1)Βολεύουν καλύτερα από εκεί που μένετε φαντάζομαι.2) Και σίγουρα γι αυτό που λες
Εντάξει βολεύουν (πιο κοντά η Κέρκυρα) αρκετά από άποψη απόστασης, αλλά δε θα είχαμε πρόβλημα και για πιο μακριά. Απόκριες πήγαμε Καλαμάτα
Επίσης, από το Πάσχα και μετά γίνεται και καλύτερος ο καιρός.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εγω δεδομένης της εποχής και των ημερών που έχετε στη διάθεση σας ψηφίζω Πελοπόννησο, μεταξύ Λακωνικής και Μεσσηνιακής Μάνης αν δεν έχετε πάει βέβαια. Είναι ευκαιρία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.990
Μέλη
39.696
Νεότερο μέλος
efiele

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom