Που να παω για Πασχα;

ManEf23

Member
Επειδή σκεφτόμαστε τη Μεσσηνία και επειδή έχουμε πάει παλιότερα στην Καλαμάτα (αν και έβρεχε και δεν την είδαμε όσο θα έπρεπε, στο κάστρο για παράδειγμα δεν πήγαμε).
Κορώνη, Μεθώνη ή Πύλο αν μείνουμε θα είναι σχετικά έρημα επειδή είναι περισσότερο καλοκαιρινοί προορισμοί ή θα έχουν κόσμο λόγο Πάσχα;
Επίσης στην Καλαμάτα, τι είναι αυτό που (εκτός του κάστρου) πρέπει να δούμε;
Τέλος στην Καλαμάτα, πού βγαίνει αυτήν την εποχή περισσότερο ο κόσμος το βράδυ, παραλία ή στο κέντρο, γιατί ούτε καλοκαίρι είναι αλλά ούτε και χειμώνας.
Θα έχουν κόσμο for sure! ... κατεβαίνουν για Πάσχα όσοι κατάγονται από εκεί... οικογένειες .. αρκετές φορές έχουν και φίλους... δεν θα γίνεται ότι γίνεται τον Αύγουστο αλλά δεν θα είναι και ερημικα.

Εγω θα επέλεγα Πύλο με διαφορά...

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επειδή σκεφτόμαστε τη Μεσσηνία και επειδή έχουμε πάει παλιότερα στην Καλαμάτα (αν και έβρεχε και δεν την είδαμε όσο θα έπρεπε, στο κάστρο για παράδειγμα δεν πήγαμε).
Κορώνη, Μεθώνη ή Πύλο αν μείνουμε θα είναι σχετικά έρημα επειδή είναι περισσότερο καλοκαιρινοί προορισμοί ή θα έχουν κόσμο λόγο Πάσχα;
Επίσης στην Καλαμάτα, τι είναι αυτό που (εκτός του κάστρου) πρέπει να δούμε;
Τέλος στην Καλαμάτα, πού βγαίνει αυτήν την εποχή περισσότερο ο κόσμος το βράδυ, παραλία ή στο κέντρο, γιατί ούτε καλοκαίρι είναι αλλά ούτε και χειμώνας.
Από τα μουσεία που αξίζουν πολύ κατά τηνν αποψη μου (ανάλογα βεβαια κα τα ενδιαφέροντά σας) είναι https://vgkareliascollection.com/ η συλλογή ελληνικών ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" Μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. Έχει επίσης ενα πολύ ωραίο μαγαζί, το "Καστράκι" στη Βέργα που πίνεις το καφε-ποτό σου με πιάτο όλη την Καλαμάτα!
Κι εγω θα ψηφίσω Πύλο, πολύ πιο ενδιαφέρουσα σαν πόλη από τις γειτόνισσές της! Όταν είχα παει είχε και μια έκθεση στο αρχοντικό του ολυμπιονίκη Τσικλητήρα, ρίξτε μια ματια τι παίζει!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Θα συμφωνήσω κι εγώ για Πύλο εφόσον θέλετε διανυκτέρευση. Οι άλλες δύο μου κάνουν πιο πολύ για εκδρομή τέτοια εποχή. Κόσμο θα βρεις αρκετό, μη σε προβληματίζει. Άχαστα επίσης είναι τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχετε αυτοκίνητο.
Συνήθως μέχρι το απόγευμα-νωρίς το βράδυ στην παραλία και μετά στο κέντρο.

Ostvarivanje

Member
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας και αν πάμε προς τα εκεί, ιδιαίτερα Καλαμάτα θα ζητήσω κι άλλες πληροφορίες. Είχαμε πάει το Πάσχα του 17 ή του 18 και είχε τρελαθεί στη βροχή και δεν καταφέραμε να δούμε σχεδόν τίποτα

Eagle Fly

Member
Σκέφτομαι να παω Πάσχα στη Μάνη, αξίζει το κόπο ; Επειδή ψάχνω στο Λιμενι, και γίνεται χαμός, σε ποια αλλά μέρη αξίζει να μείνω ; :cool:

alma

Member
Από Λακωνία ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη είναι η Μονεμβασια.
Το ωραιότερο και πιο μυσταγωγικό Πάσχα το έχουμε περάσει εκεί.

Ανοίγουν κι οι εκκλησίες πάνω,οι οποίες τον υπόλοιπο χρόνο είναι κλειστές. Η ατμόσφαιρα με τα κεριά στην Καστροπολιτεία δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Επειδή μέσα στην Καστροπολιτεία είναι ακριβά, έχει απ'έξω καταλύματα οικονομικότερα, τα οποία είναι τόσο κοντά που αν είστε νέοι πάτε και περπατώντας, αλλιώς αν έχετε ηλικιωμένους μαζί τους αφήνετε έξω από τα τείχη με ΙΧ και πάτε πίσω να παρκάρετε.

Δεν ξέρω αν φέτος επειδή είναι ήδη Απρίλιος έχει διαθεσιμότητα ή είναι ήδη κλεισμένα.

Eagle Fly

Member
Ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Στη Μονεμβασιά είναι πολυ δυσκολο να βρεις, όλο το χρόνο, σε λογικές τιμές, η Μάνη δηλαδή δεν λέει για Πάσχα ; :cool:

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Στη Μονεμβασιά είναι πολυ δυσκολο να βρεις, όλο το χρόνο, σε λογικές τιμές, η Μάνη δηλαδή δεν λέει για Πάσχα ; :cool:
Εγω θα κοιτουσα και μια Αρεοπολη.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σκέφτομαι να παω Πάσχα στη Μάνη, αξίζει το κόπο ; Επειδή ψάχνω στο Λιμενι, και γίνεται χαμός, σε ποια αλλά μέρη αξίζει να μείνω ; :cool:
Έχω κάνει Πάσχα στην περιοχή με διαμονή στην Αρεόπολη, φυσικά και αξίζει και είναι πανέμορφα, με την περιοχή να είναι ανεξάντλητη. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα χω γράψει.
Ελπίζω να βρεις κάτι τέτοια εποχή αν και είναι πραγματικά δύσκολο. Δε θα έμενα στο Λιμένι, όπως δε θα έμενα και οπουδήποτε αλλού εκτός Αρεόπολης λόγω μετακινήσεων, αποστάσεων και κακών δρόμων.
Η Μονεμβασιά όπως είπε και η @alma είναι μια εξίσου καλή περίπτωση για Πάσχα και μπορεί κάτι να βρεθεί παραέξω.

Eagle Fly

Member
Έχω κάνει Πάσχα στην περιοχή με διαμονή στην Αρεόπολη, φυσικά και αξίζει και είναι πανέμορφα, με την περιοχή να είναι ανεξάντλητη. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα χω γράψει.
Ελπίζω να βρεις κάτι τέτοια εποχή αν και είναι πραγματικά δύσκολο. Δε θα έμενα στο Λιμένι, όπως δε θα έμενα και οπουδήποτε αλλού εκτός Αρεόπολης λόγω μετακινήσεων, αποστάσεων και κακών δρόμων.
Η Μονεμβασιά όπως είπε και η @alma είναι μια εξίσου καλή περίπτωση για Πάσχα και μπορεί κάτι να βρεθεί παραέξω.

Ότι έχω βρει σε λογικές τιμές είναι εκτός Αρεοπολις, εντάξει με αυτοκίνητο, δεν είναι προβλημα , να μένεις λίγο πιο έξω.

Θα δω τώρα το link, που μου έδωσες.
Έχω παει ξανα στη Μάνη, αλλά ήταν χειμώνας, στο Καροβοστασι.

Στη Μονεμβασιά, νομίζω πως έχουν μόνο ξένους, όλο το χρόνο, γιατί κάτω από 150 ευρώ το βράδυ, δεν υπάρχει, σε καμία περιοδο του χρόνου :cool:

paefstra

Member
Στη Μονεμβασιά, νομίζω πως έχουν μόνο ξένους, όλο το χρόνο, γιατί κάτω από 150 ευρώ το βράδυ, δεν υπάρχει, σε καμία περιοδο του χρόνου :cool:
Σαν να λεμε Μικρο Παρισι.
Αντε καλε πατε μια Οχριδα με 30 το βραδυ.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.987
Μέλη
39.692
Νεότερο μέλος
k.kol

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom