• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Που θα θέλατε να ζείτε αν δεν ζούσατε εκεί που ζείτε...;

ludovica

Member
Από τα προάστια της Αθήνας θα προτιμούσα το Αιγάλεω, όσες φορές έχω πάει μου φάνηκε πολύ συμπαθητικό.
Από βόρεια Κηφισιά.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Από Βόρεια Αμερική: Σαν Ντιέγκο-Καλιφόρνια.

Δεν έχει την κίνηση και την βρωμιά του ΛΑ, έχει πολύ ωραίο ρυθμό η πόλη και πάρα πολλές δραστηριότητες σε καθημερινό επίπεδο, ήπιος καιρός καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς, όλη η ακτογραμμή είναι απίθανη, το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά καλό, ίσως ο καλύτερος συνδυασμός Αμερικανικής πόλης κατ'εμέ.

Κατά:
1. Είναι σχετικά μακριά από τις υπόλοιπες ομορφιές της Πολιτείας, όντας στο πιο νότιο της σημείο και το αεροδρόμιο του έχει λίγες διεθνείς και εντός Αμερικής επιλογές
2. Το ακριβό κόστος ζωής, όπως και ολόκληρη η Πολιτεία.

Νότια Αμερική: Ρίο ντε Τζανέιρο με χέρια και με πόδια. Εάν ήμουν digital nomad, θα έμενα εκεί με τα καλά της και τα στραβά αυτής της απίθανης πόλης. Μιας και ονειροπολούμε, ίσως Χριστούγεννα με Μάρτη να μετακόμιζα κάπου μεταξύ Ελ Τσαλτέν και Πουέρτο Νατάλες.

Ευρώπη: 1. Μιλάνο ή Τορίνο. Βόρεια Ιταλία, ιδανική τοποθεσία για όποιον θέλει να συνδυάσει και βουνό και θάλασσα εντός ολίγων ωρών με το αμάξι, πολύ καλό βιοτικό επίπεδο, αναρίθμητες επιλογές για το βουνό, λίγο πιο περιορισμένες για τη θάλασσα.

2. Κανάρια νησιά. Είσαι Ευρώπη χωρίς να είσαι Ευρώπη. Απολαμβάνεις τα προνόμια της ΕΕ, σε περιοχή με φοροελαφρύνσεις, υπέροχο καιρό όλο το χρόνο, τροπικά φρούτα και διατροφή, ηφαίστεια και θάλασσες.

Ασία: Δεν την έχω γυρίσει τόσο όσο θα ήθελα οπότε δεν έχει υπάρξει ακόμα το μέρος που θα με έκανε να πω "ναι, εδώ θα έμενα άνετα".

Last edited:

SugarBlue

Member
Πάντα είχα μια μεγάλη αδυναμία στο Μπέργκαμο.. κομβικό σημείο προς λίμνες , Ελβετία -Άλπεις και αεροδρόμιο δίπλα , όμορφη πόλη και όχι τόσο τουριστική όσο άλλες της γειτονικής μας χώρας.
Όταν έμεινα στο Ριμπωβιλε στην Αλσατία γεννήθηκε μια νέα αγάπη ( μετακομίζω αύριο κιόλας αν γινόταν).
Ειδυλλιακά θα ζούσα και Σκωτία με ιδανικό επάγγελμα να πετάω τάπες στα βαρέλια περιμένοντας να ωριμάσει το ουίσκι (όσοι μεγάλωσαν στα '90s θα θυμούνται τη διαφήμιση..) αλλά μάλλον είναι η επιρροή από ταινίες και σειρές ( πόση ομορφιά!). Μετά σκέφτομαι τις καιρικές συνθήκες και μου φεύγει η όρεξη για μόνιμη διαμονή.
Από Ελλάδα το μόνο μέρος που με έβαλε σε πειρασμό ήταν τα Ζαγοροχώρια αλλά τα πέτυχα με ωραίο καιρό οπότε ισχύει ότι και για τη Σκωτία

Maryd14

Member
Αν και η ταξιδιωτική διαμονή δεν έχει καμμία σχέση με την μόνιμη, πιστεύω ότι θα έμενα ευχαρίστως σε κάποια από τις εξής χώρες: Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Ειδικά οι γερμανόφωνες χώρες με την πιο οργανωμένη διαβίωση, πιστεύω ότι θα μου ταίριαζαν. Επιπλέον από το κέντρο της Ευρώπης τα έχεις όλα στα πόδια σου!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom