• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Που θα θέλατε να ζείτε αν δεν ζούσατε εκεί που ζείτε...;

varioAthens

Member
Της Αττικής σίγουρα αλλά μάλλον και της Ελλάδας
Και γεματη συγκινησεις! Να τα λεμε κι αυτα! Μολις γυρισα απο Κυψελη… στο πηγαινε μου εσκασε πανω στο παρμπριζ ενας που μολις ειχε βουτηξει τσαντα και ετρεχε… ξοπισω του η κοπελα που της ειχε αρπαξει την τσαντα, ουρλιαζε και καθως τον κυνηγουσε παραλιγο να πεσει πανω μου ΚΑΙ αυτη….και στον γυρισμο ειχαν κλεισει με σκουπιδια ενα στενο κατι τυποι και μου εκαναν νοημα να σταματησω…Μια ησυχη Δευτερουλα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η αλήθεια είναι ότι πάντα από ένα ταξίδι ενθουσιαζομαστε και σκεφτόμαστε πως θα ήταν να ζούσαμε σε ένα τόσο όμορφο μέρος, παρακαμπτοντας τη λεπτομερεια οτι ενα ταξιδι ειναι διαφορετική προσεγγιση απο μια μονιμη κατοικια.
Συμφωνώ πάρα πολύ με αυτό. Συνήθως σ' ένα ταξίδι βλέπεις (ή θέλεις να βλέπεις) μόνο τα καλά ενός τόπου χωρίς να γνωρίζεις τις άπειρες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν ή όχι μ' αυτό.

Προσωπικά έχω ζηλέψει πολλά πραγματάκια απ' αυτά που έχω δει κι έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα ή τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, ποτέ μου όμως και πουθενά δεν έχω πει «αχ τι ωραία, εδώ θα ήθελα να μένω ευχαρίστως» ,μιλώντας πάντα για ταξίδια εκτός συνόρων. Η Ελλάδα είναι άλλη συζήτηση και μεγάλο κεφάλαιο, βγάζοντας μου για κάποιο αδιευκρίνηστο λόγο μια νοσταλγία γι' αυτήν όταν βρίσκομαι μέρες σε μεγάλο ταξίδι.

Πουθενά λοιπόν για να απαντήσω την ερώτηση, εδώ, προσπαθώντας ακόμα περισσότερο για να γίνει η ζωή μας όσο το δυνατόν καλύτερη.

varioAthens

Member
Πόσο κοντά στα γούστα!

Εγώ είμαι η κλασικό case study αυτού που λες. Βαριέμαι υπερβολικά εύκολα και θέλω συνεχώς να αλλάζω. Από την άλλη είμαι και η αντίθετη περίπτωση καθώς αγάπησα μια πόλη/χώρα αφού έζησα κάποια χρόνια (με διαλείμματα) εκεί. Πλέον δεν αντέχω να ζήσω συνεχόμενα πάνω από 4-5 μήνες σε ένα μέρος. Θα έμενα σε όλες τις πόλεις που λέει η @varioAthens , επίσης και σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας. Όνειρο μου όμως είναι κάποια στιγμή να γυρίσω στην Αθήνα αλλά χωρίς το εισόδημα μου να εξαρτάται από εργασία στην Αθήνα. Την αγαπούσα πάντα την Αθήνα αλλά νομίζω πως πλέον τη λατρεύω και τη θεωρώ τοπ προορισμό αν δεν είσαι μεροκαματιάρης. Αν τώρα έπρεπε να δουλεύω και να παίρνω κάτω 2500 € το μήνα για να ζήσω, όχι, δεν θα το ήθελα. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πόλεις βέβαια. Τέλος πάντων επειδή δεν έχω σκοπό να δουλεύω Αθήνα, εκεί θέλω να ζήσω.
Κι εγω με την λογικη αυτη απαντησα... με δεδομενο οτι υπαρχει εξασφαλισμενη αξιοπρεπης δουλεια ή/και μισθος και γενικοτερα συνθηκες ζωης θα επελεγα αυτες που ανεφερα... οχι με την λογικη ξεκιναω να παω με την προοπτικη να βρω δουλεια και καλες παροχες γιατι ετσι εχω ακουσει... γιατι τοτε επρεπε να βαλω αναγκαστικά και αρκετες σκανδιναβικες πολεις που ομως σε κοινωνικο επιπεδο παιζει και να εκανα χαρακιρι αν ζουσα εκει...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι εγω με την λογικη αυτη απαντησα... με δεδομενο οτι υπαρχει εξασφαλισμενη αξιοπρεπης δουλεια ή/και μισθος και γενικοτερα συνθηκες ζωης θα επελεγα αυτες που ανεφερα... οχι με την λογικη ξεκιναω να παω με την προοπτικη να βρω δουλεια και καλες παροχες γιατι ετσι εχω ακουσει... γιατι τοτε επρεπε να βαλω αναγκαστικά και αρκετες σκανδιναβικες πολεις που ομως σε κοινωνικο επιπεδο παιζει και να εκανα χαρακιρι αν ζουσα εκει...
Ε ναι...και μόνο που διάβασα για Ισλανδία από την @Sassenach77 έπαθα κρυοπαγήματα στα άνω, κάτω και μεσαία άκρα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom