• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

fotast

Member
Εγώ πάλι ως Αθηναία η οποία ζω κάτι δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη, αρνούμαι να δεχθώ αυτή τη διάκριση. Έχω κάνει ομηρικούς καυγάδες με τον άντρα μου και αφέντη μου, αλλά και την κόρη μου περί του θέματος.
Ο Υπουργός Οικονομικών καταφανώς ευνόησε την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Που να βάλω και ξερά βερίκοκα στο χοιρινό μου...
Αθηναία αλλά τα φαγητά σου δεν είναι καθόλου Αθηναϊκά,δαμάσκηνα-βερύκοκα κτλ??Πιό πολύ Πολίτικα θυμίζουν:lol:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Απορια εσεις μπορειτε να βγαζετε ακρη μ αυτες τις μλκιες
η εγω ειμαι στοκος?
Οχι δε μπορούμε! Οταν είναι σε αμηχανία οι μαγαζάτορες στέλνουν γραπτό ερώτημα στον Βενιζέλο!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αθηναία αλλά τα φαγητά σου δεν είναι καθόλου Αθηναϊκά,δαμάσκηνα-βερύκοκα κτλ??Πιό πολύ Πολίτικα θυμίζουν:lol:
Φτιάχνω και σφυρίδα αλά σπετσιώτα!

damasta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
πριν 16 χρονια ανημερα του Πασχα στη Λινδο της Ροδου επισκεφτηκα την αρχαια ακροπολη.ενιωσα μεγαλη εκπληξη που ηταν ανοιχτα. ρωτωντας εμαθα οτι γκρουπ ξενων παρεβρισκονταν εκει για λιγες ωρες κι ετσι κατ εξαιρεση και μονο για το χρονικο διαστημα που οι ξενοι θα βρισκονταν εκει οχωρος θα παρεμενε ανοιχτος.ηαπεναντι πλαγια ηταν γεματη απο γαιδουρακια .αυτα ειχαν αργια κι ετσι ολοι ανεβαιναν με τα ποδια ενω καποιοι απο αυτους με κινητικα προβληματα ανεβαιναν χωρις να διαμαρτυρονται με πατεριτσες.εντυπωσιαστηκα γιατι υην ιδια περιοδο οπεθερος μου αρτιμελης ακομα εφερνε χιλιες δυο προφασεις ωστε να κανει και την μικροτερη αποσταση οδηγωντας.

panpan

Member
και για να τελειωνω.
Αυριο ειναι κυριακη και δουλευω.Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ειναι
επιλογη μου να δουλεψω.
Συναδελφος μουσουλμανος δεν δουλευει ποτε την κυριακη.Ειναι επιλογη του.
Αν μου εβγαζε ανακοινωση ο συλλογος ξεναγων οτι δεν δουλευουμε τις κυριακες
οι επιλογες ηταν 2.
Η θα τρωγαν ξυλο την ιδια ημερα που το αποφασισαν χωρις να ρωτησουν τα μελη τους.
Η τον επομενο λογαριασμο μου θα τον εστελνα στο συλλογο μου που αποφασισαν
αυτοι ποτε εγω θα δουλευω και ποτε οχι.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Γιατί το ίδιο πρόβλημα που έχει ήδη λύσει για τους υπαλλήλους του ο χώρος της εστίασης, των ζαχαροπλαστείων, των περιπτέρων, των ανθοπωλείων, των parking κλπ δε μπορεί να το λύσει και ο χώρος των λιανικών πωλήσεων?
Εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει υποψία παράβασης της νομοθεσίας, ας ενισχυθεί η επιθεώρηση εργασίας ώστε η νομοθεσία να εφαρμόζεται καλύτερα.
............
Ακριβώς φίλε taver,
αυτό μου θυμίζει τη λογική "υπέρ της επετηρίδας για πρόσληψη καθηγητών Μ.Ε." :
επειδή ο διαγωνισμός-αξιολόγηση, υπάρχει φόβος να είναι διαβλητός, να μην κάνουμε αξιολόγηση!!!!:shock:
Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε για σωστή αξιολόγηση, τη θεωρούμε ανέφικτη, παραιτούμαστε και τους θεωρούμε όλους ισάξιους!!!:shock:
Μπράβο προοδευτική λογική, βρε παιδιά.
Επειδή υπάρχει φόβος να παρανομήσει τ' αφεντικό....καλύτερα να μην του δώσουμε (τ' αφεντικού) την ευκαιρία. Καλύτερα κλειστά:(

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Το "ευχαριστω" πατηθηκε κατα λαθος αντι για παραθεση.
Δε διαφωνουμε, νομιζω, πως η κατ'εξαιρεση Κυριακατικη εργασια μπορει να δικαιολογηθει εφοσον πληρωθει ως τετοια και διασφαλιστει το ρεπο μιας καθημερινης. Επισης ομως δε διαφωνουμε, φανταζομαι, πως οσο ευελικτος εχει αποδειξει πως μπορει να φανει ο Ελληνας ατομικα τοσο ανελαστικες και παραλογες μπορουν να ειναι οι προτασεις-απαιτησεις των εργοδοτων και των κυβερνησεων τους. Αυτο για τις προτασεις που ειπωθηκαν περι της προσβασης σε υπηρεσιες -δημοσιες η μη- τα Σαββατοκυριακα. Εγιναν αγωνες για την κατακτηση του 40ωρου, ας μην το πουλησουμε στο ονομα της κρισης (και της μεγιστοποιησης του κερδους των λιγων). Και μην ακουσω ονειροβασιες για προσληψεις επιπλεον εργατικου δυναμικου, ξερουμε ολοι πως θα δουλευε το συστημα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επισης ομως δε διαφωνουμε, φανταζομαι, πως οσο ευελικτος εχει αποδειξει πως μπορει να φανει ο Ελληνας ατομικα τοσο ανελαστικες και παραλογες μπορουν να ειναι οι προτασεις-απαιτησεις των εργοδοτων και των κυβερνησεων τους. Αυτο για τις προτασεις που ειπωθηκαν περι της προσβασης σε υπηρεσιες -δημοσιες η μη- τα Σαββατοκυριακα. Εγιναν αγωνες για την κατακτηση του 40ωρου, ας μην το πουλησουμε στο ονομα της κρισης (και της μεγιστοποιησης του κερδους των λιγων). Και μην ακουσω ονειροβασιες για προσληψεις επιπλεον εργατικου δυναμικου, ξερουμε ολοι πως θα δουλευε το συστημα.
Και όμως, διαφωνούμε. Σφόδρα. Δεν είναι δυνατό να μη θεσπίζουμε ένα κανόνα για ένα Α πράγμα, που βοηθάει τους πάντες, επειδή υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ να το εκμεταλευτούν και να παραβούν την εργασιακή νομοθεσία. Είναι λυμένα όλα αυτά στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα Κυριακή εργάζονται (σερβιτόροι, περίπτερα, καταστήματα στο αεροδρόμιο κλπ).

Αγώνες μπορεί να έγιναν για την κατάκτηση του 40ωρου, μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας, καθώς δε συζητάει κανείς για κάτι διαφορετικό. Αν οι νόμοι κάπου δεν εφαρμόζονται, ας γίνουν οι καταγγελίες, οι έλεγχοι και οι επιβολές ποινών που πρέπει.

Το κυλιόμενο 40ωρο εφαρμόζεται ήδη και στο προσωπικό των εμπορικών καταστημάτων, μια και το ωράριο λειτουργίας τους καλύπτει ΗΔΗ πολύ περισσότερες από 40 ώρες εβδομαδιαίως. Με βάση αυτό, ευφυολογήματα όπως το "ξέρουμε όλοι πως θα δουλευε το συστημα" δε χρειάζονται. Ναι, οι περισσότεροι το ξέρουμε. Αλλά μάλλον όχι κι εσείς.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ακριβώς φίλε taver,
αυτό μου θυμίζει τη λογική "υπέρ της επετηρίδας για πρόσληψη καθηγητών Μ.Ε." :
επειδή ο διαγωνισμός-αξιολόγηση, υπάρχει φόβος να είναι διαβλητός, να μην κάνουμε αξιολόγηση!!!!:shock:
Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε για σωστή αξιολόγηση, τη θεωρούμε ανέφικτη, παραιτούμαστε και τους θεωρούμε όλους ισάξιους!!!:shock:
Μπράβο προοδευτική λογική, βρε παιδιά.
Επειδή υπάρχει φόβος να παρανομήσει τ' αφεντικό....καλύτερα να μην του δώσουμε (τ' αφεντικού) την ευκαιρία. Καλύτερα κλειστά:(
Ο,τι να 'ναι. Πως θα τους πληρωνεις αγαπητε τους επιπλεον υπαλληλους; Γιατι μη μου πεις πως θα κρατας 7 μερες τη βδομαδα επι 12-13 ωρες το μαγαζι μονος ανοιχτο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom