• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το καταλαβαίνω αυτό. Αλλά οταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του μικροκατάστηματος θέλει να δουλέψει την Κυριακή επειδή καταπλέει ένα κρουαζιερόπλοιο γιατί να μην μπορεί να δουλέψει; Γιατί να τον δεσμεύει ο κανονισμός που τέθηκε για την προστασία του; Τρελλό δεν είναι;
Μονο τρελλο; Σχιζοφρενικο... Εκει ερχεται να καλυψει το κενο ο εκαστοτε εμπορικος συλλογος. Ε, οι κυριοι εκει στο Βολο αποφασισαν πως δεν τους συμφερει να ανοιξουν. Δεν θελουν κρουαζιεροπλοια ρε παιδι μου, δεν θελουν τουρισμο... μπαααα, με το ζορι. Να φυγετε κυριοι να πατε αλλου... στην Τουρκια ας πουμε...

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τεμπέλη έναν υπάλληλο που δε θέλει να δουλέψει και την Κυριακή. Ελπίζω να μην προκύπτει κάτι τέτοιο από τα γραφόμενά μου.
Σιγά μην πίστευες εσύ κάτι τέτοιο, γενικά μιλάω.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έρση δεν μπορεί να κατέβει ο μαγαζόταρας την Κυριακή και να οργανώσει το μαγαζί του τις προμήθειες τα λογιστικά ή ότι διάολο θέλει? εσύ μπορείς να κάνεις παράσταση την Κυριακή ή ο λογιστής να λύσει τα θέματά του στην Εφορία?
Μπορώ να παραστώ σε αυτόφωρο δικαστήριο.
Μπορώ να πάω στην αστυνομία να συναντήσω πελάτη μου που έχει συλληφθεί.
Μπορώ να παρασταθώ στον πελάτη μου σε ανάκριση που για συγκεκριμένους λόγους γίνεται Κυριακή.
Όλα αυτά είναι παραστάσεις δικηγορικές.
Μπορώ επίσης να στείλω με e-mail αιτήσεις σε δημόσιες αρχές και ας μου απαντήσουν από εβδομάδα.
Η Εφορία μπορεί να κάνει ελέγχους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν, οπότε είναι παρών και ο λογιστής και να δίνει στοιχεία. Μπορεί και αυτός μεσω διαδικτύου να καταθέσει φορολογικές δηλώσεις πελατών του στην Εφορία και ας είναι και Κυριακή.

Borealis

Member
Μπορώ να παραστώ σε αυτόφωρο δικαστήριο.
Μπορώ να πάω στην αστυνομία να συναντήσω πελάτη μου που έχει συλληφθεί.
Μπορώ να παρασταθώ στον πελάτη μου σε ανάκριση που για συγκεκριμένους λόγους γίνεται Κυριακή.
Όλα αυτά είναι παραστάσεις δικηγορικές.
Μπορώ επίσης να στείλω με e-mail αιτήσεις σε δημόσιες αρχές και ας μου απαντήσουν από εβδομάδα.
Η Εφορία μπορεί να κάνει ελέγχους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν, οπότε είναι παρών και ο λογιστής και να δίνει στοιχεία. Μπορεί και αυτός μεσω διαδικτύου να καταθέσει φορολογικές δηλώσεις πελατών του στην Εφορία και ας είναι και Κυριακή.
Δλδ ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να κανει αντίστοιχα τις δουλειές που κάνεις εσύ, εγώ ή ο οποιος επαγγελματίας, και ο δάσκαλος μπορεί να προετοιμάσει το μάθημα της Δευτέρας αλλά δεν του ζητάει κανείς να εργάζεται Κυριακή (έτσι νομίζω τουλάχιστον)
Υ.Γ Μπορεί να πάω και στα καράβια αν χρειαστεί αλλά ΠΟΤΕ δεν θα εργαζόμουν σαν γραμματεας στο γραφειο σου:D

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
(Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς πράγματι "τσακωνόμαστε" ..για την περί όνου σκιά)
Δύο παρατηρήσεις:
1. κάποιος παραπάνω γράφει:"και τι έγινε, μήπως θα στενοχωρηθούν οι τουρίστες που δεν θα βρουν μαγαζί ανοικτό???. Τους αρκούν και τα περίπτερα"
ΟΧΙ φίλε μου, αυτοί δεν θα στενοχωρηθούν (που δεν είναι καθόλου σίγουρο. σκέψου να τριγυρνάς σε μια νεκρή πόλη, με μόνο τις ξεπεσμένες καφετέριες της παραλίας ανοικτές), εγώ θα στενοχωρηθώ γιατί δεν θα μπει στο μαγαζί μου ο τουρίστας. Εγώ αγωνίζομαι να επιβιώσω.
Γι αυτούς και τι έγινε, ....ένα "άχρηστο μπιχλιμπίδι" λιγότερο στη συλλογή τους. Κάπου θα βρουν να το ψωνίσουν. Εγώ, καίγομαι να τους το πουλήσω, που αύριο λήγει η επιταγή μου. Αυτοί τι είχαν τι έχασαν.
2. Το μεγάλο δράμα είναι, ότι την άποψη "ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ" την έχουν οι επιχειρηματίες της πόλης:shock: και όχι ένας συνδικαλιστικός φορέας των υπαλλήλων (που θα ήταν και το λογικό, αν και λάθος). Το καταλαβαίνετε πόσο στόκο έχουν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους???
Το ότι εδώ μέσα στο φόρουμ, κάποιοι φίλοι:) .... θίχτηκαν από τις απόψεις μου κι άρχισαν να μιλούν εξ ονόματος των εργαζομένων υπαλλήλων του Βόλου (οι οποίοι ούτε καν ασχολούνται, αφού οι εργοδότες τους "καθαρίζουν" και για λογαριασμό τους), μάλλον από "κεκτημένη ταχύτητα" είναι.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δλδ ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να κανει αντίστοιχα τις δουλειές που κάνεις εσύ, εγώ ή ο οποιος επαγγελματίας, και ο δάσκαλος μπορεί να προετοιμάσει το μάθημα της Δευτέρας αλλά δεν του ζητάει κανείς να εργάζεται Κυριακή (έτσι νομίζω τουλάχιστον)
Υ.Γ Μπορεί να πάω και στα καράβια αν χρειαστεί αλλά ΠΟΤΕ δεν θα εργαζόμουν σαν γραμματεας στο γραφειο σου:D
Δεν κατάλαβα τον παραλληλισμό του μαγαζάτορα με τον δικηγόρο.

Ο δάσκαλος είναι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Οι μαγαζάτορες γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, συνήθως είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τεράστια διαφορά.
Δεν γνωρίζω κανεναν δάσκαλο ελεύθερο επαγγελματία.
Μόνο τους καθηγητές δευτεροβάθμιας. Και όταν έδινε η κόρη μου πανελλήνιες όλη την δευτέρα και την τρίτη λυκείου ο μαθηματικός ερχόταν κάθε Κυριακή σπίτι μας να κάνει μάθημα ως ιδιαίτερο, γιατί έτσι του έβγαινε το πρόγραμμα. Αυτός βέβαια ήταν ελεύθερος επαγγελματίας.
Καλά είναι τα καράβια αλλά σκέψου το πάντως: Να ξέρεις, πάντα οι υπερωρίες πληρώνονται... :D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γιατι τοτε Ερση τα πολυκαταστηματα και οι αλυσιδες καταστηματων θα ηταν ανοιχτες 24/7 κι ετσι οι μικρες επιχειρησεις θα οδηγουνταν η μια μετα την αλλη στο κλεισιμο (οχι πως δεν οδηγουνται τωρα). Ειναι μετρο ασπιδα για τα μικρα καταστηματα. Η σταση του εμπορικου συλλογου ειναι ανεκσηγητη ομως...

ΥΓ Φανταζεσαι να μην μπορουσε να δουλεψει ο γιατρος Κυριακη;
Τώρα ανοίγεις ένα άλλο θέμα... Γιατί πρέπει ο πολίτης/καταναλωτής να τιμωρείται, βρίσκοντας καταστήματα κλειστά, για να προστατευθούν τα συμφέροντα των μικρών καταστημάτων? Ας δευρυνθεί το ωράριο, και όποιος δε μπορεί να είναι όσες ώρες χρειάζεται στο μαγαζί του ας προσλάβει προσωπικό. Στις εποχές ανεργίας που ζούμε, δεν καταλαβαίνω γιατί το εμποδίζουμε δια της νομοθεσίας.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κι ύστερα από 6 σελίδες αντεγκλήσεων και εργασιακών παραδείσων της ελεύθερης αγοράς που ο ονειρεύεται ο taver (αφού αποκλείεται ποτέ να νοιαστεί εργοδότης για τα δικαιώματα των εργαζομένων του,και γιατί να το κάνει άλλωστε αφού το κράτος κάνει τα στραβά μάτια σε κάθε είδους καταγγελία) δε μου λέτε κάτι ποιό απλό ρε Ευρωπαίοι όλοι σας;

Έχετε δοκιμάσει να φάτε στην Ευρώπη ανήμερα Χριστουγέννων;
Να ψωνίσετε μετά τις 6 ίσως;

Όταν είπα σε Αυστριακό ότι τα εμπορικά μας δουλεύουν 9-9 με μία βάρδια εργαζομένων -και αφήστε τις μπούρδες μερικοί,του στυλ ας προσλάβουν κι άλλους- του έπεσε το στόμα.

panpan

Member
Κι ύστερα από 6 σελίδες αντεγκλήσεων και εργασιακών παραδείσων της ελεύθερης αγοράς που ο ονειρεύεται ο taver (αφού αποκλείεται ποτέ να νοιαστεί εργοδότης για τα δικαιώματα των εργαζομένων του,και γιατί να το κάνει άλλωστε αφού το κράτος κάνει τα στραβά μάτια σε κάθε είδους καταγγελία) δε μου λέτε κάτι ποιό απλό ρε Ευρωπαίοι όλοι σας;

ελα να σου κανω το τραπεζι χριστουγεννιατικα.
εκτος αν εδω δεν ειναι ευρωπη

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Oτι θα βρεις να φας θα βρεις, αν είσαι σε πόλη κάποιου μεγέθους. Οτι θα το ακριβοπληρώσεις είναι σίγουρο, οτι οι περισσότερες πιθανότητες θα είναι οτι μάλλον θα καταλήξεις σε μια κρυόκωλη και αδιάφορη αίθουσα πεντάστερου ξενοδοχείου, επίσης είναι πιθανόν. Οτι δε θα βρεις ούτε ένα μουσείο ανοικτό, ούτε ένα θέαμα της προκοπής, πράγμα που για μένα είναι πολύ πιο σημαντικό από το χλαπάκιασμα, επίσης είναι το συνήθως συμβαίνον.
Οπότε ΠΟΤΕ δεν πατάω το πόδι μου στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα. Προτιμώ να μου φάνε τα φράγκα οι Ασιάτες ή οι βορεοαφρικανοί ή οι Τούρκοι. Και σαν και μένα πολλοί άλλοι. Μάλλον οι Ευρωπαίοι έχασαν κάποια φράγκα, αλλά δεν τους νοιάζει γιατί αυτοί λεφτά έχουνε. Εμείς πάλι;

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα