• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν θα το τραβήξω άλλο γιατί σας κουράζω αλλα κάτι τελευταίο μόνο. Η Κυριακή είναι η μοναδική μέρα που οι πόλεις μας γίνονται βιώσιμες και δεν αλαλιάζουμε, είναι η μοναδική μέρα που και η Αθήνα και ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη μπορούν για λίγο να είναι ανθρώπινες πόλεις και να αγαπηθούν από τους τουρίστες και να δώσουν κάποια χαρά στους ντόπιους. Εκτός από την οικονομία του χρήματος υπάρχει και η οικονομία του χωρου και του χρόνου. Οι ελληνικές πόλεις έχουν ανάγκη να ανασαίνουν τουλάχιστον μια μέρα έστω και με οικονομικό κόστος, σε άλλη περίπτωση είμαστε για να πάρουμε όλοι τα βουνά και να μην επιστρέψουμε ξανά.
υ.γ. Έρση δυστυχώς έχω συνηθίσει να μου φτιάχνουν τον καφέ! (ειδικά τα πρωινά της Κυριακής με κλειστά τα μαγαζιά είναι μαγεία)
Αν οι πόλεις γίνονται βιώσιμες όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά, τότε γιατί τα εμπορικά τους κέντρα (συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Βόλου) είναι έρημα τα μεσημέρια των Κυριακών, και δεν κυκλοφορεί κανείς? Κανείς δεν είναι που θέλει να χαρεί το έρημο κέντρο?
Το παραπάνω κείμενο μου δείχνει μια πολύ παράξενη άποψη για το τι κάνει μια πόλη όμορφη. Φαντάζομαι οι πόλεις-φαντάσματα της αμερικάνικης δύσης θα είναι το στοιχείο σου, ε?
(Εννοείται πως το χωροταξικό είναι εντελώς άλλο θέμα και άλλη συζήτηση. Ας μην το μπλέξουμε εδώ...)

panpan

Member
Η κρουαζιερα στην Ελλαδα σιγουρα δεν ειναι κατι καινουριο αλλα με τις τελευταιες
αλλαγες υπαρχει μια μεγαλη ανοδος και σιγουρα μπορει να παει καλυτερα,απλα πρεπει
να εκπαιδευτουμε και να εξυχρονιστουμε σ αυτο το ειδος του τουρισμου που σε πολλες
περιοχες ειναι αγνωστο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν εγω εκανα κρουαζιερα στο τελος οταν θα συμπληρωνα το πως περασα,θα ανεφερα οτι η επιλογη του Βολου ηταν λαθος γιατι δεν εξυπηρετηθηκα.Νομιζεις οι μεγαλες εταιριες κρουαζιερας δεν τα λαμβανουν υποψη τους?
Καλά, δεν ξέρω τι θα έκανες εσύ, αλλά δε νομίζω ότι και πολλοί τουρίστες θα διαμαρτυρόντουσαν για τα εμπορικά καταστήματα (πλην των τουριστικών ειδών). Οι τουρίστες θα βρουν κάτι άλλο να κάνουν, ή θα ψωνίσουν τη Δευτέρα στην επόμενη πόλη. Μόνο ο ένας έρημος που θα χρειάζεται ένα ανοικτό φαρμακείο ή ο άλλος που θα ψάχνει τράπεζα για να αλλάξει συνάλλαγμα μπορεί να έχει πρόβλημα. Για όλα τα άλλα, το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα των τουριστών, είναι των εμπόρων.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η κρουαζιερα στην Ελλαδα σιγουρα δεν ειναι κατι καινουριο αλλα με τις τελευταιες
αλλαγες υπαρχει μια μεγαλη ανοδος και σιγουρα μπορει να παει καλυτερα,απλα πρεπει
να εκπαιδευτουμε και να εξυχρονιστουμε σ αυτο το ειδος του τουρισμου που σε πολλες
περιοχες ειναι αγνωστο.
Καλα ας φτιαξουν καμια μαρινα για τα σκαφη και βλεπουμε και για τις κρουαζιερες...

panpan

Member
Καλά, δεν ξέρω τι θα έκανες εσύ, αλλά δε νομίζω ότι και πολλοί τουρίστες θα διαμαρτυρόντουσαν για τα εμπορικά καταστήματα (πλην των τουριστικών ειδών). Οι τουρίστες θα βρουν κάτι άλλο να κάνουν, ή θα ψωνίσουν τη Δευτέρα στην επόμενη πόλη. Μόνο ο ένας έρημος που θα χρειάζεται ένα ανοικτό φαρμακείο ή ο άλλος που θα ψάχνει τράπεζα για να αλλάξει συνάλλαγμα μπορεί να έχει πρόβλημα. Για όλα τα άλλα, το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα των τουριστών, είναι των εμπόρων.
Ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις διαβασει τετοιες αναφορες και ουτε μπορεις να
φανταστεις ποσο λαμβανονται υπ οψιν.
Το μουσειο Νταλι λαμβανοντας υπ οψιν του καποια παραπονα αποφασισε
εδω και πολυ καιρο να ανοιγει την καλοκαιρινη σεζον τις δευτερες αλλα
να εχει και νυχτερινη ξεναγηση.
Στον Βολο φαινετε οτι δεν εχουν αναγκη.
Στο χωριο μου λενε οπως στρωσεις θα κοιμηθεις.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Έχουμε υποθετικά ένα μαγαζί με δύο υπαλλήλους, που δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα, σπάνια με ρεπό, 3 μέρες πρωί απόγευμα και παίρνουν το βασικό μισθό..είναι όντως παράλογοι που θέλουν μια Κυριακή να κάτσουν σπίτι τους να ξεκουραστούν να δούν φίλους και οικογένεια η απλά να είναι ξαπλωμένοι και να μην κάνουν τίποτα ΜΙΑ ΜΕΡΑ....
Πρέπει μάλλον στις μέρες μας να είναι ευτυχείς που δουλεύουν. Γιατί χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους, μαζί με τους τέως εργοδότες τους βρίσκονται ήδη χωρίς δουλειά. Γιατί σε όλες τις πόλεις της χώρας υπάρχουν περιοχές που το 20-50% των καταστημάτων είναι ήδη κλειστό.
Θα έπρεπε λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι παραπάνω εργαζόμενοι, ενδιαφερόμενοι και ανησυχόντας για την αυριανή τους δουλειά να ήταν αυτοί που πρώτοι θα επιθυμούσαν να δούλευε το μαγαζί στο οποίο δουλεύουν σε μια περίπτωση σαν και αυτή του Βόλου.
Γιατί μερικές φορές μπορεί η υπεράσπιση των κατά τα άλλα απόλυτα σεβαστών δικαιωμάτων των εργαζομένων να αποβαίνει εν τέλει σε βάρος αυτών των δικαιωμάτων. Ενάντια στην ίδια την ύπαρξη της δυνατότητας εργασίας. Μερικές φορές ενάντια και στην ίδια την κοινή λογική.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Όχι, φυσικά και δε θα διαμαρτυρόμουνα αν έβρισκα τα εμπορικά καταστήματα της Ρώμης κλειστά το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή όλη την ημέρα. Δεν είχα καμία απαίτηση να είναι ανοικτά και να περιμένουν την αφεντιά μου.
Φυσικά και θα έβρισκα κάτι άλλο να κάνω, αλίμονο Ρώμη είναι αυτή. Δεν ήταν πρόβλημά μου με την καμία. Έγινε φυσικά στην συνέχεια, όταν ήρθαν οι λογαριασμοί της πιστωτικής. Ας πρόσεχα! Και φυσικά οι λογαριασμοί αυτοί (καθώς και πολλοί άλλοι σε πολλούς καταναλωτές όπως εγώ) έλυσαν κάποια οικονομικής φύσεως προβλήματα των εμπόρων της πόλης. Οπότε ναι: θέμα των εμπόρων είναι, αλλά πού είναι το μεμπτό;
Και ας μη μου πει κανείς: "μα θα τα είχες ψωνίσει τη Δευτέρα". Παρασκευή απόγευμα έφτασα, Κυριακή βράδι έφευγα, δεν υπήρχε Δευτέρα για μένα στη Ρώμη. Προφανώς είχαν δει οι ιθύνοντες οτι ο πολύς τουρισμός στη Ρώμη έρχεται για Π/Σ/Κ οπότε τους συμφέρει τα εμπορικά να δουλεύουν συνεχώς.
Και ρώτησα: ήταν ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα.

panpan

Member
Κυριακή βράδι έφευγα, δεν υπήρχε Δευτέρα για μένα στη Ρώμη. Προφανώς είχαν δει οι ιθύνοντες οτι ο πολύς τουρισμός στη Ρώμη έρχεται για Π/Σ/Κ οπότε τους συμφέρει τα εμπορικά να δουλεύουν συνεχώς.
Και τα κρουαζεροπλοια κυριακη πρωι πανε και φευγουν το απογευμα η βραδι.
Δεν υπαρχει γι αυτους δευτερα.
Την δευτερα το πλοιο θα ειναι μακρια,ακομα και στην Τουρκια
Τα λεφτα τους μαλλον δεν τα χρειαζομαστε :roll:
οι δικοι μας ιθυνοντες πετανε αετο την κυριακη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401