• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
.................
Και τελικά μπορεί να θέλετε να κάνετε την Ελλάδα αιγυπτιακό παζάρι, με γεια σας, αλλά δεν θα σας αφήσουμε.
Φίλε Borealis:)
Μιλάς εκ μέρους των εμποροϋπαλλήλων (εργαζόμενων και ανέργων) του Βόλου???
Γιατί εγώ ξέρω ότι αυτοί δεν πήραν θέση. Εδώ συμβαίνει το απίστευτο, τα "αφεντικά", να μην έχουν όρεξη για δουλειά.
Αντίθετα ξέρω αρκετούς ανέργους εμποροϋπαλλήλους, που θα ήθελαν ευχαρίστως, να κάνουν τα ρεπό και τις αργίες (8-10 μεροκάματα/μήνα) για 350Ε + δώρο + ΙΚΑ.
....αλλά αυτοί μάλλον, δεν ξέρουν.....

panpan

Member
Φίλε Borealis:)
Μιλάς εκ μέρους των εμποροϋπαλλήλων (εργαζόμενων και ανέργων) του Βόλου???
Γιατί εγώ ξέρω ότι αυτοί δεν πήραν θέση. Εδώ συμβαίνει το απίστευτο, τα "αφεντικά", να μην έχουν όρεξη για δουλειά.
Αντίθετα ξέρω αρκετούς ανέργους εμποροϋπαλλήλους, που θα ήθελαν ευχαρίστως, να κάνουν τα ρεπό και τις αργίες (8-10 μεροκάματα/μήνα) για 350Ε + δώρο + ΙΚΑ.
....αλλά αυτοί μάλλον, δεν ξέρουν.....
σε προηγουμενο του ποστ ηθελε τις δημοσιες υπηρεσιες ανοικτες τα απογευματα και το σαββατο αλλα την κυριακη θελει τα μαγαζια ανοικτα
για να πεινει τον καφε του με την ησυχια του

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
σε προηγουμενο του ποστ ηθελε τις δημοσιες υπηρεσιες ανοικτες τα απογευματα και το σαββατο αλλα την κυριακη θελει τα μαγαζια ανοικτα
για να πεινει τον καφε του με την ησυχια του
Θέλουμε δε θέλουμε ....θα ισχύσει και στη χώρα μας "ο νόμος της βαρύτητας" , όπως και στην υπόλοιπη Γη.
Το κακό είναι ότι θα επιβληθεί με "δάκρυα και αίμα" και ....πολλές σφαλιάρες!!!
Κρίμα!!!
Κρίμα, γιατί υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα και μπελάδες για τα οποία δεν μας φταίει ο ΓΑΠ & ΣΙΑ, ούτε οι "ξένοι".
Σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να κάνουμε τοοοοόσα πολλά....
(π.χ. η Ryanair για να συνεχίσει και τον χειμώνα τις πτήσεις της από Ν. Αγχίαλο προς Ευρώπη, ζήτησε ένα ποσό, νομίζω 150.000Ε. Αν οι επιχειρηματίες & ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής έβαζαν από 100- 200Ε - βλέπε οι αντίστοιχοι του Μπέργκαμο- θα είχε μείνει....)

Borealis

Member
Το θέμα είναι να δουλέψουν κάποιοι στο τουρισμό μπας και με το συνάλλαγμα που θα μπει στην χώρα, γλιτώσουμε τα χειρότερα. (Λέμε τώρα!). Αλλιώς το Αιγυπτιακό Παζάρι δε θα το γλιτώσουμε, μόνο που το παζάρι αυτό θα είναι γερμανική ιδιοκτησίας και εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα και θα χρειασθεί πολύ αίμα (στην κυριολεξία) για να αλλάξουν τα πράγματα. Προτιμώ λοιπόν έναν έλληνα εργοδότη, από έναν γερμανό εργοδότη σε Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Αν δεν καταλάβουμε ποτέ ότι και στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν κανόνες θα γίνουμε γρηγορότερα εργαζόμενοι στη γερμανική οικονομία απο όσο πιστεύουμε. Καλό θα ήταν ο εμπορικός σύλλογος να επέτρεπε στον φίλο ή οποινδήποτε φίλο να ανοίξει εκτάκτως το μαγαζί του, αλλά αν την επόμενη μέρα το πλοίο έπιανε Καβάλα ποιος θα έπειθε τους Καβαλιώτες ότι ζούν σε ένα κράτος δικαίου και ότι σωστά κάνουν που αποδιδουν τους φόρους στο κράτος?

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
.......θα γίνουμε γρηγορότερα εργαζόμενοι στη γερμανική οικονομία απο όσο πιστεύουμε. ..
ότι είναι τόσο ντροπή και κακό αυτό ....πρέπει να το πούμε στις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες μας στη Γερμανία, να δούμε τι θ' απαντήσουν.
-------------------
όχι, όχι, όχι, εγώ προτιμώ την Ελληνική Οικονομία ....όταν τη βρω, θα πιάσω δουλειά σ' αυτή!!!

panpan

Member
Θέλουμε δε θέλουμε ....θα ισχύσει και στη χώρα μας "ο νόμος της βαρύτητας" , όπως και στην υπόλοιπη Γη.
Το κακό είναι ότι θα επιβληθεί με "δάκρυα και αίμα" και ....πολλές σφαλιάρες!!!
Κρίμα!!!
Κρίμα, γιατί υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα και μπελάδες για τα οποία δεν μας φταίει ο ΓΑΠ & ΣΙΑ, ούτε οι "ξένοι".
Σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να κάνουμε τοοοοόσα πολλά....
φιλε
GKCAPO
αφουγκραζομαι την αγωνια σου να ανταπεξελθεις στις δυσκολες συγκυριες
που βιωνεις εσυ αλλα και ενα μεγαλο μερος των ελληνων και απορω
με την σταση του εμπορικου σας συλλογου
Η πιο μεγαλη μου απορια ειναι που αρκετα μελη εδω μεσα επικροτουν
αυτην την σταση(ξαφνικα γιναν τιμητες των αφεντικων) και οτι θα επρεπε
οι κουτοφραγκοι να ειναι ικανοποιημενοι που θα βρουν πατσα,μπουγατσα
η τσιγαρα στο περιπτερο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν δεν καταλάβουμε ποτέ ότι και στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν κανόνες θα γίνουμε γρηγορότερα εργαζόμενοι στη γερμανική οικονομία απο όσο πιστεύουμε. Καλό θα ήταν ο εμπορικός σύλλογος να επέτρεπε στον φίλο ή οποινδήποτε φίλο να ανοίξει εκτάκτως το μαγαζί του, αλλά αν την επόμενη μέρα το πλοίο έπιανε Καβάλα ποιος θα έπειθε τους Καβαλιώτες ότι ζούν σε ένα κράτος δικαίου και ότι σωστά κάνουν που αποδιδουν τους φόρους στο κράτος?
Συμφωνώ απολύτως οτι οι κανόνες οφείλουν να τηρούνται. (Και πρωτίστως από το κράτος που είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης από όλους μας, μια και έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι). Και αν δεν τηρούνται η ευθύνη είναι πρωταρχικώς του κράτους που δεν ελέγχει και δεν τιμωρεί, και τις περισσότερες φορές σκοπίμως.
Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το κρουαζιερόπλοιο που σήμερα είναι στο Βόλο και αύριο θα πάει στην Καβάλα με την ενδεχόμενη φοροδιαφυγή των Καβαλιωτών.
(κάτι έχω σήμερα και σε χάνω).
ΥΓ Αν και το κρουαζιερόπλοιο πιάνει Βόλο και όχι Θεσσαλονίκη ή Καβάλα, έχω πολύ βάσιμες υποψίες οτι δε ζω σε κράτος δικαίου: όχι μόνο για αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας, αλλά κυρίως για όλα αυτά που συνέβαιναν επί δεκαετίες και οδήγησαν την κατάσταση στα σημερινά χάλια.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να με συγχωρεί η αφεντιά σας αλλά έχετε μπερδευτεί.
Το να μην ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή το βλέπω σωστό μόνο από την πλευρά του εργαζόμενου.Και αυτή με ενδιαφέρει κιόλας προσωπικά.Για την εργοδοσία απευθυνθείτε στον taver.

XRISTOS71

Member
Αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις είναι άξιοι της μοίρας τους .

Οταν λέω τελικά οτι οι Τούρκοι είναι 100 χρόνια μπροστά στο θέμα ΄''τουρισμός''
με κοιτάνε κάποιοι περίεργα .
Μόνο πι@@ς δεν κάνουν οι τουρκαλάδες στους τουρίστες και εδώ δεν ανοίγουν καν τα μαγαζιά σε τέτοιες εποχές .

panpan

Member
να υποθεσω οτι δεν εχεις κανει ποτε κρουαζιερα η δεν γνωριζει αυτο το ειδος
τουρισμου.
Αυτος που θα βγει απο το καραβι εχει ελαχιστο χρονο και θελει να δει
οσα περισσοτερα μπορει,να ψωνισει,να φαει να επισκεφτει ενα μουσειο
χιλια δυο.
Αυτο θελει να το κανει σε καθε λιμανι.Σε καθε λιμανι θα αφησει τα λεφτα του
Μπορει το επομενο λιμανι να μην ειναι της Καβαλας αλλα το οποιοδηποτε.
Ακομα και της Τουρκιας.Τα λεφτα που θα ξοδευε στον Βολο,τωρα θα
πανε αλλου.Εξω απο την χωρα.
Εχουμε αυτην την πολυτελεια??????????

XRISTOS71

Member
Να με συγχωρεί η αφεντιά σας αλλά έχετε μπερδευτεί.
Το να μην ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή το βλέπω σωστό μόνο από την πλευρά του εργαζόμενου.Και αυτή με ενδιαφέρει κιόλας προσωπικά.Για την εργοδοσία απευθυνθείτε στον taver.

Γιατί ρε συ maltakia

Τι θα πάθουν οι υπάλληλοι αν δουλέψουν extra μια Κυριακή ???
τσάμπα θα το κάνουν ?? μεροκάμματο σχεδόν διπλό θα πάρουν .
Εντάξει για τους Βολιωτες μαγαζάτορες ξερουμε είναι φραγκάτοι και δεν τους νοιάζει !! το ίδιο είναι και οι υπάλληλοι ?? αυτοί δεν έχουν ανάγκη .

Ε ρε μεγαλεία ο Βόλος :mad::mad:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προφανώς και δεν διαφωνώ σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον να δουλεύουν και 24/7 αν θέλουν τα καταστήματα.Αρκεί να τηρούνταν όλα τα εργασιακά δικαιώματα κι έτσι να μειωνόταν και η ανεργία να κονομούσε και ο εργοδότης και το κράτος.

Επειδή όμως ζω στην Ελλάδα και γνωρίζω εκ των πραγμάτων ότι αν επιτρέψεις στον εργοδότη να ανοίγει όποτε γουστάρει,αυτός απλώς θα βάλει τους ίδιους να δουλέψουν υπερωριακά και αμισθί γι'αυτό και θα προβάλλω μόνιμες αντιστάσεις σε αυτό.

Ωραία είναι τα μεγάλα λόγια μερικών αλλά αν ήταν στη θέση του εμποροϋπάλληλου που δεν μπορεί να δει την οικογένειά του δεν νομίζω ότι θα μιλούσαν με τόσο ελαφρά τη καρδία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom