• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω: δεν μπορούμε να έχουμε και ανοικτά μαγαζιά και παράλληλα διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

dmdoc

Member
Αποκλείεται!!!!!!!!!! Μα με ένα εισιτήριο 2 έργα;Στο cine Ομόνοια ναι...αλλά ούτε τέτοιο δεν μπορούμε να γίνουμε...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι οτι δέκα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην Πορταριά, τα μαγαζιά είναι ανοικτά καθεκάστην και πουλούν γκλίτσες, γουδιά, γουδοχέρια, φλοκάτες και τσιτσίραυλα καθεκάστην, αλλά και τα Σαββατοκύριακα στους Αθηναίους και Θεσσαλονικείς εκδρομείς.
Στα δέκα χιλιόμετρα απόσταση πώς έλυσαν το ζήτημα και δε μπορεί να λυθεί δέκα χιλιόμετρα πάρα πέρα, σε σχέση με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων;
Και ένα θέμα είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων και άλλο θέμα είναι το άνοιγμα των μαγαζιών: ο ιδιοκτήτης κρίνει αν τον συμφέρει να χρησιμοποιεί τον υπάλληλό του δίνοντας του το ημερομίσθιο προσαυξημένο ως Κυριακή και υπερωρία (που δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό), είτε αν ο τζίρος δεν είναι τέτοιος που να τον συμφέρει η καταβολή επιπλεόν προσαυξημένου ημερομισθίου, τότε ας το λειτουργήσει μόνος του, είτε με τη βοήθεια της γυναίκας του, της κόρης κλπ.
Αλλά η απαγόρευση λειτουργίας είναι ούτως ή άλλως απολύτως παράλογη.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι οτι δέκα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην Πορταριά, τα μαγαζιά είναι ανοικτά καθεκάστην και πουλούν γκλίτσες, γουδιά, γουδοχέρια, φλοκάτες και τσιτσίραυλα καθεκάστην, αλλά και τα Σαββατοκύριακα στους Αθηναίους και Θεσσαλονικείς εκδρομείς.
Στα δέκα χιλιόμετρα απόσταση πώς έλυσαν το ζήτημα και δε μπορεί να λυθεί δέκα χιλιόμετρα πάρα πέρα, σε σχέση με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων;
.......................................................................................
Αγαπητή ΕΡΣΗ, εγώ τι να πω τώρα. Τα είπες όλα.
Σ' αυτή τη χώρα έχουμε στρεβλώσει τα πάντα!!!
Αύριο θα ήθελα να ανοίξω (χωρίς το προσωπικό, μόνο με τη σύζυγό μου και την κόρη μου) και κινδυνεύω με αυτόφωρο !!!
Σήμερα έγινε καλός τζιράκος, δόξα τω Θεώ
Με κυνήγησαν ήδη αρκετές φορές. Εδώ, σ΄αυτό το τόπο, τιμωρείται η εργασία....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για να μην πω οτι τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν σε όλες τις πόλεις της επικράτειας, επτά ημέρες της εβδομάδας, 365 ημέρες το χρόνο, και με διευρυμένο ωράριο.
Όπως έχουν λύσει το θέμα αυτών των καταστημάτων, ας λύσουν και των υπολοίπων.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Για να μην πω οτι τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν σε όλες τις πόλεις της επικράτειας, επτά ημέρες της εβδομάδας, 365 ημέρες το χρόνο, και με διευρυμένο ωράριο.
Όπως έχουν λύσει το θέμα αυτών των καταστημάτων, ας λύσουν και των υπολοίπων.
...δεν το έχουν λύσει...
Ο υπάλληλος του ανθοπωλείου συνήθως πεθαίνει στα 40 :shock::shock::shock:

Borealis

Member
Μήπως έχετε ξεφύγει λίγο? η Ελλάδα ειναι το μονσδικό μέρος στο Δυτικό κόσμο που μπορείς να πιεις καφέ στις δύο τα ξημερώματα ΠΑΝΤΟΥ, να φας όποτε θελεις ΠΑΝΤΟΥ, και για να συνέλθεις βρίσκεις πατσατζίδικα και μπουγατσατζίδικα τα ξημερώματα ΠΑΝΤΟΥ. Τώρα αν δεν βρίσκει ο τουρίστας είδη προικός κυριακάτικα που λέει και ο Τάβερ, θα βρει τουλάχιστον περίπτερα να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα ή ενα μπουκαλι νερό, που αυτό δεν είναι αυτονόητο για την Ευρώπη.
Το πρόβλημα δεν είναι για τους τουρίστες αλλά για μας που δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες μετά τις δυόμιση το μεσημέρι και φυσικα πουθενά Σάββατο.

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Εντάξει υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις για το πως και πότε πρέπει να δουλεύουν οι υπάλλλοι. Ωστόσο αν θέλεις να ανοίξεις το μαγαζί σου και κινδυνεύεις με αυτόφωρο αυτό είναι παράλογο. Ούτε ενοχλείς κανέναν ούτε παίρνεις την πελατεία αυτού που δεν θέλει να ανοίξει, γιατί πολύ απλά ο άλλος δεν θέλει να ανοίξει. Τέλοσπάντων, οι σύλλογοι καμιά φορά δεν λειτουργούν προς το συμφέρον των μελών τους.
Όσο για τα παραπάνω σχόλια δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Οι απόψεις είναι για να λέγονται, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε.

σαιτας

Member
Μήπως έχετε ξεφύγει λίγο?
Το πρόβλημα δεν είναι για τους τουρίστες αλλά για μας που δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες μετά τις δυόμιση το μεσημέρι και φυσικα πουθενά Σάββατο.
Στην αθηνα ειναι καποες τραπεζες ανοικτες μεχρι τις 8 το βραδυ. επισης και το σαββατο ανοικτες.

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Nα ρωτησω κατι μιας που δεν ξερω.

Δεν μπορει να γινει απελευθερωση ωραριου; Δηλαδη πες οτι εγω εχω ενα μαγαζι με τουριστικα ειδη.Γιατι πρεπει να ακολουθω αυτο που μου λεει ο κλαδος;

Δεν μπορω να το ανοιξω απο μονος μου μια Κυριακη (και ας μη φερω υπαλληλους αλλα να ειμαι μονος μου) ή δεν μπορω να το ανοιξω 8 το βραδυ μεχρι 1 το πρωι αντι για τις ωρες που μου υπαγορευουν;

Ξερει κανεις;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα