• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

Borealis

Member
Με τη λογική των μαγαζιών που ανοίγουν με το μπαμπά και την κορη οι Βορειοαφρικανικές χώρες θα έπρεπε να είναι πάμπλουτες και οι βορειοευρωπαικές χώρες πάμφτωχες, η ζωή όμως αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μήπως οι ιδιοκτήτες πρέπει να βρουν τι τους φταίει πραγματικά αντί να ονειρεύονται να στρώνουν κιλίμια για να κοιμάνται οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά τους?

σαιτας

Member
Nα ρωτησω κατι μιας που δεν ξερω.

Δεν μπορει να γινει απελευθερωση ωραριου; Δηλαδη πες οτι εγω εχω ενα μαγαζι με τουριστικα ειδη.Γιατι πρεπει να ακολουθω αυτο που μου λεει ο κλαδος;

Δεν μπορω να το ανοιξω απο μονος μου μια Κυριακη (και ας μη φερω υπαλληλους αλλα να ειμαι μονος μου) ή δεν μπορω να το ανοιξω 8 το βραδυ μεχρι 1 το πρωι αντι για τις ωρες που μου υπαγορευουν;

Ξερει κανεις;
να ξερεις οτι υπαρχει ποινικη διωξη. στο λεω γιατι το εχω παθει. μονος στο μαγαζι χωρις προσωπικο , παραβιαση ωραριου.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μήπως οι ιδιοκτήτες πρέπει να βρουν τι τους φταίει πραγματικά αντί να ονειρεύονται να στρώνουν κιλίμια για να κοιμάνται οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά τους?
Μωρέ να το βρουν! Και να το αλλάξουν κι αν είναι στο χέρι τους.
Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το να θέλουν να ανοίξουν το μαγαζί τους κυριακάτικα μόνοι τους και γιατί να τους απαγορεύται κάτι τέτοιο;
(συνήθως στις βορειοαφρικάνικες χωρες οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τα οποία απευθύνονται στους τουρίστες έχουν εισόδημα πολλαπλάσιο από τον μέσο όρο).

Borealis

Member
Μωρέ να το βρουν! Και να το αλλάξουν κι αν είναι στο χέρι τους.
Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το να θέλουν να ανοίξουν το μαγαζί τους κυριακάτικα μόνοι τους και γιατί να τους απαγορεύται κάτι τέτοιο;
(συνήθως στις βορειοαφρικάνικες χωρες οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τα οποία απευθύνονται στους τουρίστες έχουν εισόδημα πολλαπλάσιο από τον μέσο όρο).
Γιατί Έρση μου μια χαρά μας έμεινε σε αυτή τη χώρα ακόμη, να μπορούμε να περπατήσουμε σε δυο ρημαδοσοκάκια που απέμειναν την ΚΥΡΙΑΚΗ, χωρίς να σκοντάφτουμε σε γκλιτσες,ταγάρια και γάστρες. Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλευουν και την Κυριακή ας οργανωθούν για να λειτουργήσουν ανοικτές αγορές όπως σε ΟΛΗ την Ευρώπη και να εξυπηρετούνται οι τουρίστες και να το χαίρονται οι ντόπιοι.
Όσο για τους βορειοαφρικανούς με τα τεράστια εισοδήματα μη μου βάζεις ιδέες γιατί είμαι σε φάση που ψάχνομαι...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως ειναι πρωτοτυπο να μη θελει εμπορικος συλλογος να εκμεταλλευτει την αφιξη των κρουαζιεροπλοιων...
Περα τουτου δεν νομιζω να ενοχλησει τους τουριστες (δεν φανταζομαι να περιμεναν να ειναι ανοιχτα τα μαγαζια Κυριακη).
Εγω αν ημουν τουριστας θα νευριαζα με τα μουσεια και τους αρχαιολογικους χωρους που ειναι κλειστα καθε Δευτερα παρα με την κυριακατικη αργια των εμπορικων καταστηματων.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γιατί Έρση μου μια χαρά μας έμεινε σε αυτή τη χώρα ακόμη, να μπορούμε να περπατήσουμε σε δυο ρημαδοσοκάκια που απέμειναν την ΚΥΡΙΑΚΗ, χωρίς να σκοντάφτουμε σε γκλιτσες,ταγάρια και γάστρες. Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλευουν και την Κυριακή ας οργανωθούν για να λειτουργήσουν ανοικτές αγορές όπως σε ΟΛΗ την Ευρώπη και να εξυπηρετούνται οι τουρίστες και να το χαίρονται οι ντόπιοι.
Όσο για τους βορειοαφρικανούς με τα τεράστια εισοδήματα μη μου βάζεις ιδέες γιατί είμαι σε φάση που ψάχνομαι...
Καλά όλα τα μαγαζιά που θέλουν να ανοίξουν πρέπει ντε και καλά να κάνουν κατάληψη πεζοδρομίου ειδικά την Κυριακή; Είτε κάνουν κατάληψη πεζοδρομίου κάθε ημέρα, οπότε πού είναι η δημοτική αστυνομία να τους τσιμπήσει κάθε ημέρα της εβδομάδας που κάνουν κάτι τέτοιο, είτε δεν κάνουν, οπότε δεν με ενοχλούν στο διάβα μου ούτε καθημερινή, ούτε την Κυριακή.
Και τώρα που το θυμάμαι τον Οκτώβριο του 2006 που είχα πάει στη Ρώμη όλα τα καταστήματα που ήταν γύρω από τη Via del Corso και τη Via Condotti ήταν ανοικτά και πουλούσαν τα πάντα. Οχι μόνο γκλίτσες, φλοκάτες και καρδάρες, αλλά και Dior, Yves Saint Laurent και Max Mara. Το θυμάμαι γιατί μου έμεινε αξέχαστος ο λογαριασμός που πλήρωσα κατόπιν στις πιστωτικές μου κάρτες.
Για την επαγγελματική σου αποκατάσταση κοίτα και αυτό εδώ: Πήγαν τον φραπέ στη Σμύρνη - Ελλάδα
Να με πάρεις για παραγιό έτσι;

Borealis

Member
Δεν θα το τραβήξω άλλο γιατί σας κουράζω αλλα κάτι τελευταίο μόνο. Η Κυριακή είναι η μοναδική μέρα που οι πόλεις μας γίνονται βιώσιμες και δεν αλαλιάζουμε, είναι η μοναδική μέρα που και η Αθήνα και ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη μπορούν για λίγο να είναι ανθρώπινες πόλεις και να αγαπηθούν από τους τουρίστες και να δώσουν κάποια χαρά στους ντόπιους. Εκτός από την οικονομία του χρήματος υπάρχει και η οικονομία του χωρου και του χρόνου. Οι ελληνικές πόλεις έχουν ανάγκη να ανασαίνουν τουλάχιστον μια μέρα έστω και με οικονομικό κόστος, σε άλλη περίπτωση είμαστε για να πάρουμε όλοι τα βουνά και να μην επιστρέψουμε ξανά.
υ.γ. Έρση δυστυχώς έχω συνηθίσει να μου φτιάχνουν τον καφέ! (ειδικά τα πρωινά της Κυριακής με κλειστά τα μαγαζιά είναι μαγεία)

panpan

Member
Μήπως έχετε ξεφύγει λίγο? η Ελλάδα ειναι το μονσδικό μέρος στο Δυτικό κόσμο που μπορείς να πιεις καφέ στις δύο τα ξημερώματα ΠΑΝΤΟΥ, να φας όποτε θελεις ΠΑΝΤΟΥ, και για να συνέλθεις βρίσκεις πατσατζίδικα και μπουγατσατζίδικα τα ξημερώματα ΠΑΝΤΟΥ. Τώρα αν δεν βρίσκει ο τουρίστας είδη προικός κυριακάτικα που λέει και ο Τάβερ, θα βρει τουλάχιστον περίπτερα να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα ή ενα μπουκαλι νερό, που αυτό δεν είναι αυτονόητο για την Ευρώπη.
Το πρόβλημα δεν είναι για τους τουρίστες αλλά για μας που δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες μετά τις δυόμιση το μεσημέρι και φυσικα πουθενά Σάββατο.
Μαλλον δεν καταλαβες καλα.
Ο επισκεπτης που ερχετε με κρουαζιεροπλοιο σιγουρα δεν τον ενδιαφερει
ουτε κουρτινες ν αγορασει ουτε να φαει πατσα στις 2 τα ξημερωματα.
Ερχετε σε ενα μερος συνηθως για λιγες ωρες και κοιταει να δει οσα
περισσοτερα μπορει αλλα και να ψωνισει.
Ειτε ειναι ειδη λαικη τεχνης,ειτε σουβενιρ,πολλες φορες ενδυματα,
παπουτσια,αξεσουαρ και οτι μπορεις να φανταστεις.
Οταν ο αλλος εχει πληρωσει ενα σκασμο λεφτα για να ερθει απο την πατριδα του αεροπορικως για να κανει την κρουαζιερα του εχει την
απαιτηση αφου ειναι τουριστικος προορισμος να βρει την αγορα ανοικτη
και οχι καταστηματα κλειστα.
Αν εγω εκανα κρουαζιερα στο τελος οταν θα συμπληρωνα το πως
περασα,θα ανεφερα οτι η επιλογη του Βολου ηταν λαθος γιατι δεν εξυπηρετηθηκα.Νομιζεις οι μεγαλες εταιριες κρουαζιερας δεν τα λαμβανουν
υποψη τους?
Ενα μικρο παραδειγμα.
Στο προσφατο ταξιδι μου ετυχε να παω για φαγητο στις 4.05 και μου
ειπαν οτι εκλεισε η κουζινα.
Πηγα στο διπλανο και εφαγα.
Νομιζεις οτι αν δουν οι εταιριες στεναχορημενους πελατες θα εξακολουθησουν να πηγαινουν στο Βολο η θα κοιταξουν να πανε εκει
που ειναι ολα ανοιχτα πχ στα παραλια της Τουρκιας.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε Σουρδε, καλα ολα αυτα που λες αλλα, ο εμπορικος κλαδος ειναι αυτος που μαστιζεται πιο πολυ απο καθε αλλον. Ε μια Κυριακη ας γινει εξαιρεση να ανασανουν λιγο και αυτοι οι ανθρωποι, εσυ θα μπορεις να ανασανεις τις υπολοιπες Κυριακες.

panpan

Member
Ρε Σουρδε, καλα ολα αυτα που λες αλλα, ο εμπορικος κλαδος ειναι αυτος που μαστιζεται πιο πολυ απο καθε αλλον. Ε μια Κυριακη ας γινει εξαιρεση να ανασανουν λιγο και αυτοι οι ανθρωποι, εσυ θα μπορεις να ανασανεις τις υπολοιπες Κυριακες.
Τι μας λες τωρα?Πας καλα?Δεν πανα να κλεισουν τα μαγαζια
Εδω πρεπει να οργανωσουμε τον τουρισμο μας Δευτ-παρασκευη
γιατι ο borealis θελει να πινει τον καφε του με την ησυχια του.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τι μας λες τωρα?Πας καλα?Δεν πανα να κλεισουν τα μαγαζια
Εδω πρεπει να οργανωσουμε τον τουρισμο μας Δευτ-παρασκευη
γιατι ο borealis θελει να πινει τον καφε του με την ησυχια του.
Στο τέλος θα τον εκνευρίσετε τον άνθρωπο και θα του βγει ο καφές από τη μύτη.

Borealis

Member
Παν παν ευχαριστώ για την ενημέρωση, ένα έχω να πω, κρίμα που δεν τρων πατσά οι τουρίστες, αν ήξεραν τι χάνουν!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom