• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πολυ social δεν πεφτει;;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μια ενδιαφέρουσα ενότητα θα ήταν αυτό που ξεκίνησε ο kaslpiros, το portfoliο χωρών
Αν και θα μπορούσε κανείς να βρεί ανάλογες πληροφορίες στο ιντερνετ μια βάση δεδομένων ανά χώρα δεν θα έβλαπτε. πχ χρήσιμο είναι πώς πάει κανείς από Ελλάδα κάπου, κόστη, τι να δει κανείς κλπ. Μπορεί να αφορά προορισμό που κάποιος δεν έχει πάει αναγκαστικά αλλά να έχει κάνει εκτενή έρευνα. Λυπάμαι που δεν προχώρησε η ιδέα του χάρτη
Νομίζω πώς θα ήταν χρήσιμο να προστίθενται προτάσεις διαμονής εστίασης ανά προορισμό αλλά χωρίς αφοριστικά σχόλια καθώς ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια τα οποία πλέον είναι και οικονομικά. Αν υπάρχουν αντίθετες απόψεις για ένα τέτοιο μέρος καλό θα ήταν η κριτική να γίνεται χωρίς διάθεση ακύρωσης του αρχικού πόστ με πικρόχολα σχόλια . Προσωπικά διάβασα πρόταση για εστιατόριο το οποίο δεν με ικανοποίησε καθόλου. Δεν θα γράψω "είσαι ασχετος και άλλα συναφή", αλλά απλά θα μεταφέρω τη δική μου κριτική προς ενημέρωση μελλοντικών επισκεπτών του καταστήματος. Με τη λογική αυτή θα μπορούσαν να γίνονται adds on σε κάθε πρόταση
Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες αλλά διάσπαρτες και καλό θα ήταν ένα συμμάζεμα.
Experts θεωρώ ότι είναι πολύ λίγοι εδώ μέσα καθώς πρέπει να ζεις ή να ταξιδεύεις σε συχνά σ'ένα προορισμό (και προσωπικά τέτοιο τίτλο εγώ δεν τον δικαιούμαι παρά τα ταξίδια που έχω κάνει).
Τέλος όπως όλα στη ζωή οι προορισμοί που επιλέγουμε να επισκεφθούμε έχουν να κάνουν με τα ενδιαφέροντα και τις ταξιδιωτικές ανησυχίες μας. Δεν είναι απαραίτητο να ταυτιζόμαστε ακόμα και στην οπτική ενός μέρους. Αφορισμοί περί καλύτερου ή χειρότερου δεν βοηθούν. Εδώ είμαστε για να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας και να δίνουμε κίνητρα και ερεθίσματα
ΥΓ Πήρα καλό μάθημα από τον φίλο συμφορουμίτη Traveller όταν πρόκρινα σαν top ευρωπαϊκούς προορισμούς την Ισλανδία ή τη Ρουμανία παρασυρμένος από εντελώς υποκειμενικά κριτήρια αγνοώντας ότι αντικειμενικά υπάρχουν καλύτεροι προορισμοί (δημόσια αυτοκριτική)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Υπάρχουν πολλοί και πολύ αξιόλογοι άνθρωποι σε αυτό το φόρουμ που αν στρωθούν λιγάκι μπορούν να κάνουν θαύματα.Αυτό που προτείνω είναι να ρίξουμε λίγη απ'την ενέργειά μας σε κάτι δημιουργικό αντί να σκοτωνόμαστε όλη μέρα μεταξύ μας.
Καλα φτιαξ' τα εσυ κι ασε με μενα να σκοτωνομαι... και μονο στην ιδεα κουραστηκα.

Αυτό μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε στα διαλείμματα.
Πες μου πως θα μας βαλεις και ωραριο...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εθελοντική είναι η προσπάθεια ρε καρντάση.Άμα χαλιέσαι δεν χρειάζεται να το σχολιάσεις κιόλας.

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Ε τώρα, αφού τον ξέρεις, ενοχλητικός τύπος όπως πάντα... μόνο το Σάββατο το χάλασε για λίγο. :D

Στο θέμα μας: πως θα αρχίσει το μάζεμα; Με γενικές ταξιδιωτικές πληροφορίες (πχ βασικά αξιοθέατα, δρομολόγια) ;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πρώτα θα πρέπει να βρεθεί η τεχνική λύση και μετά θα μαζευτούμε να παίξουμε. :)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Διάβασα όλο το θέμα, και συγκεντρώνω απαντήσεις σε ένα post:

Σε όλα τα φόρουμ του κόσμου που έχουν social κομμάτι, μετά από ένα διάστημα γίνεται από τις πιο ενεργές ενότητες, και αυτό είναι απλή λογική αν κάποιος κάτσει να σκεφτεί τη λογική και το λόγο ύπαρξης των forums.
Όχι μόνο στα forum, το φαινόμενο είναι γενικό. Όσο μεγαλώνει μια ομάδα, τόσο αυξάνει η εντροπία της.

Δεν θεωρώ σε καμμία περίπτωση αρνητικό φαινόμενο την διόγκωση του social. Το γεγονός αυτό δεν δείχνει παρά μία ανάγκη των μελών, που δεν νομίζω ότι πρέπει ή μπορεί να παραγνωριστεί. Άλλωστε η συχνή ενασχόληση κάποιου με το social, αυξάνει την συμμετοχή του στο site και σίγουρα αυξάνει και την συμμετοχή του και στα λοιπά καθαρά τουριστικά θέματα.
Ναι, μόνο που το forum δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του (τουλάχιστον όχι πρωταρχικά), αλλά κυρίως εκείνες των αναγνωστών του. Εμείς (εγωιστικά) μπορούμε να θέλουμε να περνάμε το χρόνο μας στο social, με λίγες εξαιρέσεις κάνουμε καλή παρέα, αυτό όμως δε σημαίνει κιόλας ότι αυτό αποβαίνει σε όφελος των αναγνωστών μας.

Αυτό που γράφεις πιο λάθος δε μπορούσε να ηταν, κανένας χαρακτήρας δεν έχει χαθεί.
Και όμως, θα διαφωνήσω. Όταν γράφτηκα στο site (και σημειωτέον, δεν είμαι πολύ παλιό μέλος), 9 στους 10 συμμετέχοντες ήταν ταξιδευτές τσιμπημένοι από το μικρόβιο των ταξιδιών, της εξερεύνησης νέων τόπων, της αναζήτησης, της γνώσης. Σήμερα, αυτοί ζήτημα να είναι 1 στους 10 συμμετέχοντες. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που μπαίνουν και ταξιδεύουν μόνο και μόνο για να πάνε ταξίδι για ψώνια, ντίσνευλαντ, ή απλώς για να περάσουν καλά με την παρέα τους. Έχουμε πήξει π.χ. στα θέματα για την Paris Visite, την Oyster, την οδήγηση στη ΧΥΖ χώρα και την αναζήτηση φτηνού ξενοδοχείου στο Παρίσι, αλλά έχω μήνες να δω θέμα για την κουλτούρα των Ρώσσων, για τις συνήθειες των θρησκευόμενων Τούρκων ή για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

Το παραπάνω είναι απλώς μια παρατήρηση, δε ζητάω να γίνει κάτι, πάντως καλώς ή κακώς η αλλαγή έχει γίνει. Δεν είναι ΑΥΤΟ το πρόβλημα που συζητάμε εδώ.

Αν ηθελες να διαβασεις τη σαχλαμαρα του καθενος θα γραφοσουν αλλου. Το'πιασα αλλα εξακολουθω να μη καταλαβαινω γιατι πρεπει να τα διαβαζεις εδω; Την αποψη μου λεω κι εσυ τη δικη σου. Προσωπικα δε με ενοχλει, και δεν αλλοιωνει ουτε το χαρακτηρα ουτε την εικονα του φορουμ. Νομιζω οτι περισσοτερο αλλοιωνει το χαρακτηρα του το να κλειδωνονται θεματα προσφορων αεροπορικων εταιριων λογω λογομαχιων μεταξυ των μελων, και κατα συνεπεια να μη μπορει καποιος να θεσει μια σοβαρη και σχετικη ερωτηση με το θεμα της προσφορας παρα οι σαχλαμαρες του σοσιαλ που στο κατω κατω πολλοι δεν τις διαβαζουν.
Προσωπικά καταβάλλω ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσπάθεια ωστε να διαβάζω - έστω και με καθυστέρηση - όλα τα θέματα. Η συνεχής παρέμβολή των social-style posts με ενοχλεί. Πολύ. Είτε γίνεται στο social forum είτε σε οποιοδήποτε άλλο θέμα.
Για αυτό περί των προσφορών που κλειδώνονται: Σε ενοχλεί που κλειδώνονται (η διαχειριστική απόφαση), ή το γεγονός ότι επιτρέπεται ο αντίλογος, που κάποια στιγμή φτάνει να ξεπερνάει κάποια όρια?

Όλοι έχετε προσέξει ότι θέματα που αφορούν αρχαιολογικές ανασκαφές και ευρήματα έχουν καταλήξει σε ένα τόπικ το οποίο το γνωρίζουν αρκετά μέλη και το ανανεώνουν όταν υπάρχουν νέα, το ιδιο έγινε και με τα Γερμανικά Μουσεία (άσχετα αν το προσέχουν ελάχιστοι).
Κατά τον ίδιο τρόπο θέματα που μας απασχολούν (κοινωνία, οικονομία, διεθνείς κρίσεις, κόμματα κ.ά) μπορούν να ξεκινήσουν νήμα το οποίο θα ανανεώνεται και δεν θα πλημυρίζει το φόρουμ με παρόμοια η ίδια θέματα.
Αυτό είναι μια πολύ καλή πρόταση, αλλά δεν αρκεί να σταματήσουμε εκεί. Θα πρότεινα Να ανοιχθούν 5-10-όσα χρειάζεται γενικά θέματα στο social, στα πρότυπα του παραπανω, του "Κινηματογραφική κουβέντα", του "music trip" του "Χρόνια πολλά", του off-topic κλπ, και να ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΝ όλα τα άλλα θέματα, χωρίς να επιτρέπεται στους χρήστες η δημιουργία καινούργιων θεμάτων.

Τέλος, ένα σχόλιο ακόμα: γιατί μιλάτε για το σόσιαλ, και όχι για το γεγονός ότι τα 2/3 των νέων ταξιδιωτικών τόπικ καταλήγουν να γίνουν σόσιαλ, με τη συμβολή Ή με την ανοχή μας;
Ναι, είναι κι αυτό πρόβλημα και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο. Όσο ανοίγουν θέματα που πλησιάζουν περισσότερο σε καφενειακή συζήτηση (π.χ. "ποιά είναι τα καλύτερα ταξίδια που έχετε κάνει?", "Πράγα ή Φλωρεντία" κλπ, το κριτήριο είναι μάλλον σαφές), τα θέματα εκ φύσεως θα γίνονται όλο και πιο social. Ναι, ομολογώ, κάποιες φορές έχω υποκύψει κι εγώ. Νομίζω ότι το πρόβλημα (της "καφενειοποίησης") είναι αντιληπτό, αν και δεν έχω τώρα λύση να προτείνω. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει, γιατί θα καταλήξουμε σαν τα άλλα γνωστά μεγάλα ελληνικά forum πολύ σύντομα.

Αυτό θα μπορούσε πανεύκολα να λυθέι με ένα σύστημα βαθμολόγησης. Οπότε κάθε μέλος θα έριχνε το κουκί του και θα δικαιολογούσε. ;)
Όχι, γιατί τότε π.χ. μια γνώμη από την ΕΡΣΗ θα μέτραγε ισότιμα με μια γνώμη από το Johnpro (τυχαία επιλεγμένοι χρήστες). Όλοι ξέρουμε ότι στην πράξη, στο μυαλό του αναγνώστη που διαβάζει μια σειρά από απαντήσεις, αυτό δεν ισχύει, και κάθε γνώμη αξιολογείται με το ειδικό βάρος αυτού που την εκφράζει. Κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στα ταξίδια, δεν είναι δημοκρατικά.

Experts θεωρώ ότι είναι πολύ λίγοι εδώ μέσα καθώς πρέπει να ζεις ή να ταξιδεύεις σε συχνά σ'ένα προορισμό (και προσωπικά τέτοιο τίτλο εγώ δεν τον δικαιούμαι παρά τα ταξίδια που έχω κάνει).
Δε νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας που να θεωρεί ότι αυτός είναι ο expert για ένα τόπο. Ούτε καν ο tripakias για το Λονδίνο :bleh:. Όσο γνώστης και να είναι κάποιος για ένα μέρος, πάντα θα υπάρχει κάτι, ενίοτε και "χοντρό" που δε θα το ξέρει, θα το έχει προσπεράσει, κλπ. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να το συμπληρώσει. Η αξία μιας συλλογικής προσπάθειας προέρχεται από την αλληλοσυμπλήρωση κι όχι από τις ιδιοφυίες (αν και, από την άλλη, τα πάντα γράφονται με το ειδικό βάρος του γράφοντα).

Όμως, αυτό που υπάρχει και λειτουργεί σε άλλα forums, δεν είναι ο expert με την έννοια του φωτεινού παντογνώστη, αλλά εκείνος που "αναλαμβάνει" το έργο να λύνει τις συνηθισμένες απορίες σχετικά με τον προορισμό. Ένα καθήκον που το αναλαμβάνει με τρόπο αντίστοιχο που κάποιος άλλος αναλαμβάνει καθήκοντα moderator κλπ, και δε σημαίνει επίπεδο γνώσεων αναγκαστικά, αλλά τη διάθεση για απάντηση στα συνήθη ερωτήματα.

Κάτι τέτοιο ίσως θα ήταν πιο εφαρμόσιμο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό λύνει το πρόβλημά μας τώρα... .

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι, γιατί τότε π.χ. μια γνώμη από την ΕΡΣΗ θα μέτραγε ισότιμα με μια γνώμη από το Johnpro (τυχαία επιλεγμένοι χρήστες).
Μα τον ίδιο τρόπο που έχεις και τώρα να αξιολογήσεις μια γνώμη ενός χρήστη απέναντι στη γνώμη ενός άλλου, θα έχεις και τότε. Μάλιστα ίσως τότε να έιναι και κάτι πιο μετρήσιμο (πχ πόσες θετικές αξιολογήσεις έχει αυτός ο χρήστης για παράδειγμα, κάτι που δεν έχουμε εδώ, έχουμε ένα υπο-παράγωγό του, τα "ευχαριστώ").

Και κάτι ακόμη: αυτό που λες ότι αρχικά στο σάιτ οι 9 στους 10 ήταν hard core ταξιδευτές και τώρα είναι 1 στους 10 ισχύει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το σάιτ έχασε το χαρακτήρα του, γιατί ποτέ δεν ήταν σκοπός του να μαζέψει μόνο τους hard core ταξιδευτές. :)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Αυτο μας εχει φαει , το hard core .....
Χανουμε την ουσια του πραγματος.
Ειναι πολυ απλο. Μπορει ενας νεος χρηστης να βρισκει ευκολα πληροφοριες χωρις να χρειαστει να ποσταρει πραγματα που εχουν διαβαστει 100 φορες?
Τι να τον κανω εγω τον hard core ταξιδωτη οταν μου γραφει λες και ειναι ο Νικος Καζαντζακης και δεν δινει απολυτως καμια πληροφορια.
Αυτος ηταν ο λογος που με οδηγησε στο travelstories πριν 3 χρονια περιπου.
Εψαχνα πληροφοριες για εναν προορισμο και επεσα πανω στο site. Πηρα τις πληροφοριες που ηθελα , μαρεσε το αντικειμενο γιαυτο και κολλησα.
Αλλα οταν βλεπω να γραφονται ιστοριες μονο και μονο για να ικανοποιησουμε το συγγραφικο μας μικροβιο , νευριαζω.
Ωραια ειναι να ονειρευομαστε μεσα απο τις ιστοριες , αλλα βρε φιλε δωσε μου ενα tip.
Επισης νευριαζω που κατω απο τις ιστοριες υπαρχουν και σχολια των μελων( δεν βγαζω την ουρα μου απεξω και γω το κανω ενιοτε).
Πολλες φορες βρηκα τον εαυτο μου να ξεκινα να διαβαζει, αλλα αργοτερα χανομαι αναμεσα στα σχολια με αποτελεσμα να την αφησω.
Θα ηθελα αν αυτο ειναι εφικτο , να σταματησουμε να σχολιαζουμε κατω απο τις ιστοριες

Υ.Γ Δεν θελω να προσβαλλω κανενα , απλα γραφω την γνωμη μου και το τι ψαχνω εγω απο ενα ταξιδιωτικο φορουμ

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μα πώς γίνεται να μην έχουν σχόλια οι ιστορίες; γι'αυτό είμαστε φόρουμ αλλιώς θα ήμασταν ταξιδιωτικό περιοδικό. Επίσης, τι εννοείς ότι χάνεσαι στα σχόλια; οι ολοκληρωμενες ιστορίες έχουν κεφάλαια στο 1ο τους μήνυμα, και μπορείς να τις διαβάσεις μονοκοπανιά χωρίς να ασχοληθείς ούτε με ένα σχόλιο. Ε;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μα πώς γίνεται να μην έχουν σχόλια οι ιστορίες; γι'αυτό είμαστε φόρουμ αλλιώς θα ήμασταν ταξιδιωτικό περιοδικό. Επίσης, τι εννοείς ότι χάνεσαι στα σχόλια; οι ολοκληρωμενες ιστορίες έχουν κεφάλαια στο 1ο τους μήνυμα, και μπορείς να τις διαβάσεις μονοκοπανιά χωρίς να ασχοληθείς ούτε με ένα σχόλιο. Ε;
Θα ηθελα να δωσω παραδειγματα με ιστοριες οι οποιες εγιναν σχεδον σοσιαλ , αλλα δεν νομιζω οτι πρεπει να αναφερω καποια για να μην παρεξηγηθω.
Δεν μιλω για τις ολοκληρωμενες ιστοριες, αλλα για αυτες που βρισκονται σε εξελιξη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom