• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πολλά σιχτίρ κι ένσ μπράβο

fotast

Member
...αλλαγή χαρτονομίσματος!!! Νο 1 κόλπο των Τούρκων ταξιτζήδων της Πόλης . Αν όμως πεις τη λέξη "πολίς" αμέσως ψαρώνουν...
Συμφωνώ,τήν πάτησα τήν πρώτη φορά πού πήγα.Τότε είχαν καί τά χαρτονομίσματα μέ τα πολλά μηδενικά καί μπερδεύτηκα.

Μετά έγραφα τόν αριθμό τους σέ ένα χαρτάκι(έχουν αριθμό καί στήν οροφη) καί τό κρατούσα σέ όλη τήν διαδρομή.Μάλλον "ψαρώνανε¨.Δέν ξέρω άν υπάρχουν στήν Πόλη καί "μαϊμού" ταξί.' Αν έπεφτα σέ τέτοιο μάλλον δέν θά τόν ενδιέφερε ό αριθμός.

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Τι ωραιες ιστοριες! Σου φτιαχνουν τη μερα... εγω οποτε μυριζομαι δολιοτητα τρελαινομαι, ειμαι ικανος να κανω εγκλημα. Υπαρχουν ομως κ φορες που ειναι αδυνατον να κανεις το παραμικρο! Η φιλη μου γυρνουσε απο διακοπες με την κολλητη της κ φτανοντας αθηνα παιρνουν ενα ταξι να πανε σπιτι. Με το που φτανουν, πληρωνουν ωραια ωραια και βγαινουν για να παρουν τις βαλιτσες τους. Δεν τις πηραν ποτε! Ο ταριφας γκαζωνει και εξαφανιζεται. Το λεω κ μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Το σοκ και η συντομια της στιγμης δεν τους επετρεψε να συγκρατησουν τον αριθμο κυκλοφοριας. Κριμα γιατι τοτε θα το γλεντουσαμε πολυ!
Απ την αλλη πρεπει να πω οτι τις ελαχιστες φορες που χρησιμοποιω ταξι, τυχαινω σε σχετικα νορμαλ ανθρωπους. Ωστοσο μια κακη εμπειρια ειναι αρκετη για να χαλασουν ολα!

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Πάλι τα ίδια λέω ...αχ κατακαημένη πατρίδα...και να ήταν μόνο οι ταξιτζήδες...
Όπως λένε και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες..."σε κάθε χώρο υπάρχουν μικρές, ασήμαντες, μειοψηφίες, που αμαυρώνουν τον κλάδο" .Όπως έλεγε και ο παππούς μου ...να έχεις 2 κώλους να σχίζεις τον ένα...από τα γέλια :lol::lol::lol::lol::lol:
Για να σοβαρευτούμε, μόνο λέω ότι η δυνατή σεζόν στο παραθαλάσσιο Πήλιο, φέτος κράτησε...ακούστε : 15 μέρες, συν δύο μικρές ουρές πριν και μετά.
Και μη μου πείτε ότι φταίει μόνο ...η κρίση.
Δυστυχώς, παλιά οι "κακοί" ήταν λίγοι και στα "ψηλά" κλιμάκια. Τις τελευταίες 10ετίες όμως διαβρώνεται και σαπίζει και ο απλός κοσμάκης. Όποιος δεν "κλέβει" (με οποιονδήποτε τρόπο), θεωρείται κορόιδο. Θλιβερό και το χειρότερο...απαισιόδοξο

japetus

Member
, ΔΕΝ ανοίγει το φώς στην καμπίνα ο ταξιτζής, και του δίνω ένα απο τα 50ευρα.
Τώρα που μου ξαναηρθε στο μυαλο η φαση, θυμηθηκα ότι είχε ανάψει τα φώτα στην καμπίνα, μόνο που τα είχε αντικαταστήσει με απαλά κόκκινα λεντ. Κάτω απο αυτό το φωτισμό, όντως το χρώμα του πορτοκαλι 50ευρου με το κοκκινο 10ευρο ήταν σχεδόν ίδια!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
θα ηθελα να αναφερθω και γω σε ενα περιστατικο με ταξι που με εκνευρισε απιστευτα πριν ενα χρονο....ειχα ενα μικρο σκυλακι στην ειδικη αποσκευη , επιτρεπεται σε ολα τα μεσα μαζικης μεταφορας...Το μετεφερα σε ολη την Ελλαδα ετσι, με τρενα, μετρο,κτελ, πλοιο και πολλες φορες με ταξι σε θεσσαλονικη, Βολο και αλλες επαρχιακες πολεις, στπ παρπαγκαζ με χρεωση αποσκευης..Φτανω στην Αθηνα, σε πιατσα ...οταν ερχεται η σειρα μου ο ταξιτζης βαζει το σκυλακι στο παρπαγκαζ και με υφος μου ανακοινωνει οτι θα πληρωσω 10 ευρω εξτρα επειδη ειναι σκυλος! τον κοιταζω ξαφνιασμενη και αρνουμαι κατηγορηματικα...τοτε βγαζει τα πραγματα εξω και δε φτανει που δε με πηρε , ολοι οι επομενοι ταξιτζηδες ζητησαν και αυτοι λεφτα για να με παρουν...τελικα πηρα το μετρο και δε ξαναμπηκα σε ταξι Αθηνα!

οσο για τα ταξι γενικοτερα παρατηρησα οτι ακομα και στην λιγοτερο αναπτυγμενη Ινδια σε αεροδρομια και σταθμους τρενων ειχες τη δυνατοτητα να παρεις Prepaid taxi δηλαδη απο γκισε να προπληρωσεις τη διαδρομη και απλα να παρεις το ταξακι σου...καλο για εναν ξενο που παντα χρυσοπληρωνει !

japetus

Member
Ειδικά με τα ζώα, ο οδηγός έχει δικαίωμα να αρνηθεί την επιβίβαση συμφωνα με τον κανονισμο τους... Οπότε βασισμένοι σε αυτο μαλλον, εκβιάζουν λέγοντας ή δινεις κατι παραπάνω ή δεν μπαίνεις..

nmavra

Member
Έχω γνωστό ταρίφα και τα ίδια λέει και αυτός....γδύνουν στο αεροδρόμιο όλο το κόσμο! Γι'αυτό και είναι ουρές τα ταξί εκεί..με 2 κούρσες βγάζουν το μεροκάματο, οπότε χαλάλι και η δίωρη αναμονή για πελάτη (που μπορεί να περνάει και με ύπνο)...

Μπορεί οι 2 κούρσες που λέει ο γνωστος σου να ειναι αν ΚΑΙ σε πανε μακρια, ΚΑΙ είσαι ξένος οπότε βγαινει παραπανω χρημα.

Επειδή έχω γνωστούς σε ταξι, γενικα το αεροδρομειο ειναι ρωσικη ρουλετα και την αποφέυγουν πολλοί ταξιντζίδες, πρώτον γιατί θα περιμένεις πολύ ωρα στην ουρά, και δευτερον γιατί μπορεί να σου τύχει κοντινή διαδρομή οπότε τσάμπα ο χρόνος.

Σε γενικές γραμμές δεν ισχύει το ότι βγάζουν μεροκάματο με 2 βολτες ούτε κατα διάνοια! ;)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μήπως ήρθε ο καιρός να αρχίσουν να γίνονται κάποιες εκκαθαρίσεις σε αυτή την χώρα;

Υποτίθεται ότι πήραν υπεραυξήσεις πριν λίγους μήνες για να κόψουν αυτές τις μ...., οπότε πως επιβάλλουν τις αυξήσεις χωρίς να υπάρχουν αυστηρότατα αντίποινα;

gionik

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
Μπορεί οι 2 κούρσες που λέει ο γνωστος σου να ειναι αν ΚΑΙ σε πανε μακρια, ΚΑΙ είσαι ξένος οπότε βγαινει παραπανω χρημα.

Επειδή έχω γνωστούς σε ταξι, γενικα το αεροδρομειο ειναι ρωσικη ρουλετα και την αποφέυγουν πολλοί ταξιντζίδες, πρώτον γιατί θα περιμένεις πολύ ωρα στην ουρά, και δευτερον γιατί μπορεί να σου τύχει κοντινή διαδρομή οπότε τσάμπα ο χρόνος.

Σε γενικές γραμμές δεν ισχύει το ότι βγάζουν μεροκάματο με 2 βολτες ούτε κατα διάνοια! ;)
Ολοι έχουμε όχι καλές ημέρες στις δουλείες μας. Αν δεν θέλει να το ρισκάρει κάποιος ταξιτζής ας μη πηγαίνει στο αεροδρόμιο. Νομίζω όμως οτι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ηδη φέτος όπως ανακοινώθηκαν κάποια πρώτα στοιχεία για το τουρισμό τα έσοδα μειώθηκαν κατα 1.1 δις. Με τέτοιες συμπεριφορές να περιμένουμε και χειρότερα και τοτε οι ταξιτζήδες θα έχουν να μεταφέρουν μόνο τους εαυτους τους απο το αεροδρόμιο. Ηδη πολλοί απο εμάς που είμαστε στο forum επιλέγουμε να κάνουμε διακοπές στο εξωτερικό . Για μένα τουλάχιστον ισχύει οτι προσπαθώ ν’ αποφύγω τις διακοπές στην Ελλάδα για ν’ αποφύγω τον ταξιτζή που προσπαθεί να με κλέψει την ταβέρνα που θα έχει κακό σέρβις τον αγενή ξενοδόχο τον ... τον...

XRISTOS71

Member
πάντως 3 μέρες στην θεσσαλονίκη τον άυγουστο μπήκα βγήκα σε πολλά ταξί
πλήρωνα οτι έγραφε ...αφου ντρεπόμουν να πάρω ακριβώς ρέστα κια στρογγυλοποιούσα προς τα πάνω απο μόνος μου ...
απο αεροδρόμιο πρότιμώ να πληρώσω 50 στο μακράς διαρκείας πάρκιν παρα να τα δώσω σε ταρίφα
απορία : μέλος του forum ταξιτζής δεν υπάρχει άραγε ?

αυτό με τα προπληρωμένα ταξί δεν το γνώριζα και μου άρεσε πολύ ...ας αναλάβει κάποιος ' πολιτικός ' να το επιβάλει και εδω στην ψωροκώσταινα ...:haha::haha:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Χρηστο μηπως ξερεις για ποσες μερες ειναι το "διαρκειας" στο αεροδρομιο;

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
οι ταξιτζήδες αποτελούν τμήμα της διεφθαρμένης ελληνικής κοινωνίας. μίας κοινωνίας χωρίς οργάνωση, χωρίς τάξη και κανόνες, που τα μέλη της για να επιβιώσουν κλέβει ο ένας τον άλλον. ο ταξιτζής τον μηχανικό, ο μηχανικός τον δικηγόρο, ο δικηγόρος τον υδραυλικό, ο υδραυλικός τον αγρότη και όλους αυτούς κάποιοι ελεεινοί νόμιμοι τοκογλύφοι που διοικούν τις τράπεζες. σαφέστατα και όσα προαναφέρθησαν αποτελούν μία θλιβερή πραγματικότητα, σε αυτή την χώρα όμως, έτσι πως λειτουργεί, όχι μόνο δεν με εκπλήσουν αλλά λίγο πολύ είναι αναμενόμενα. Το μέγεθος της παραβατικότητας εκάστου επαγγελματία διαφοροποιείται ανάλογα με την μόρφωση εκάστου, την πνευματική και εγκεφαλική του επάρκεια, τον κώδικα ηθικής του κ.λ.π. συνήθως όμως να ξέρετε, οι αγράμματοι και αμόρφωτοι ταξιτζήδες είναι και οι λιγότερο επικίνδυνοι. επειδή με έπιασε ακατάπαυστη πάρλα, καταλήγω στο εξής. για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα ανωτέρω, περιστατικά απαιτείται καταστολή και παραδειγματική τιμωρία (ξύλο χωριάτικο, βίτσα και ψηλή ανηφόρα). μακροπρόθεσμα με την εκπαίδευση και την παιδεία ενδεχομένως να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα αυτά. αλλά αυτό θα αργήσει πολύ και εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν προλαβαίνω. μέχρι τότε βίτσα σε όλους τους κλέφτες και τους αλητήριους που ξεφτιλίζουν την χώρα μας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom