• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πολλά σιχτίρ κι ένσ μπράβο

dimpanayio

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία,γη του Πυρός,Αν
Όταν η άδεια ΤΑΞΙ κοστίζει στη θεσσαλονίκη 250000 ευρώ και στην Αθήνα, λιγότερο παρακαλώ !!! περίπου 200000, μετά είτε οδηγοί είτε ιδιοκτήτες θεωρούν ότι σου κάνουν και χάρη που σε εξυπηρετούν!!!!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όταν η άδεια ΤΑΞΙ κοστίζει στη θεσσαλονίκη 250000 ευρώ και στην Αθήνα, λιγότερο παρακαλώ !!! περίπου 200000, μετά είτε οδηγοί είτε ιδιοκτήτες θεωρούν ότι σου κάνουν και χάρη που σε εξυπηρετούν!!!!!
... Στη Μαύρη αγορά, χωρίς καμμιά φορολογία (δεν πειράζει, γι αυτό υπάρχουν οι μισθωτοί), και μάλιστα για μια άδεια που το κράτος χορήγησε δωρεάν (με "κοινωνικά" κριτήρια...).

Χρησιμοποιώ κατ' ελάχιστο 2 ταξί ημερισίως, επί πολλά χρόνια, και τους έχω μάθει. Και από την καλή, και από την ανάποδη. Αυτές οι ιστορίες με το αεροδρόμιο είναι το ελάχιστο. Το χειρότερο που κάνουν, σχεδόν ΟΛΟΙ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, είναι η επιλογή επιβάτη/κούρσας από το δρόμο, ακόμα κι όταν είναι άδειοι. Τις πιάτσες (που επίσημα δεν είναι πιάτσες, για να μπορούν να κάνουν έπιλογές) στους σταθμούς Αμαρουσίου και Κηφισιάς τις λυμαίνονται 2 κλίκες ταξιτζίδων, σωστές κλειστές μαφίες. Ή η επιλογή διαδρομής με κριτήριο όχι τη γρηγορότερη ή συντομότερη διαδρομή, αλλά το που βγάζει περισσότερες δεύτερες κούρσες.
Στο εξωτερικό, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μου έχει τύχει να προπληρώσω στο γκισέ της εταιρίας στο αεροδρόμιο (VIE, EWR), ή ακόμα και σε χώρες όπως η Βουλγαρία, να μου πουν από πριν στο γκισέ του αεροδρομίου πόσο θα κοστίσει το ταξί, και να μου κόψουν απόδειξη. Και δεν είναι απαραίτητα και πιο ακριβά. Αλλά έχω δεί και στη Δυτική Ευρώπη ταριφιές... (π.χ. ταρίφας στο Λονδίνο που προσπαθούσε να με πείσει ότι τα δρομολόγια του Heathrow Express είχαν διακοπεί εκείνη τη μέρα, περιμένοντας να του ζητήσω να με πάει στο Heathrow αντί για το Paddington). Ή, όταν ζήτησα απόδειξη από ένα ταξί στη Φρανκφούρτη, ο οδηγός με ρώτησε τι ποσό να γράψει...

GTS

Member
Χρησιμοποιώ κατ' ελάχιστο 2 ταξί ημερισίως, επί πολλά χρόνια
Α καλά, εσύ πρέπει να ανακυρηχθείς ήρωας!

Να μη πούμε κι εμείς ιστορίες για ταρίφες σε Ταϋλάνδη, Μαλαισία, Μπαλί κτλ...εκεί τουλάχιστον ξέρεις ότι έχουν πολύ πολύ χιούμορ και φέρεσαι ανάλογα, με γέλια και χαμόγελα! (στο Ντουμπάι βέβαια τα ταξί είναι ά-ψο-γα).

Αλλά η φυλή τους μοιράζεται και κάποια παγκόσμια ιδανικά φαίνεται....

Επίσης, έχετε ιδέα πόσα βγάζει ένας ταξιτζής στη χώρα μας το μήνα? Καλύτερα μη μάθετε....

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
. Ή η επιλογή διαδρομής με κριτήριο όχι τη γρηγορότερη ή συντομότερη διαδρομή, αλλά το που βγάζει περισσότερες δεύτερες κούρσες.
.
Αυτο ειναι εξοργιστικο! Με θυμαμαι χωρις αυτοκινητο, να τσακωνομαι με τους ταξιτζηδες που δεν ηθελαν να με πανε Καισαριανη απο Κατεχακη, γιατι στην Κατεχακη δεν παιρνει δευτερες! Και αυτο το κανανε σχεδον χωρις εξαιρεση! Στο τελος ειχα πει σε εναν: εγω δεν σας πληρωνω την κουρσα; Θα παμε απο κει που θελω εγω!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αυτο ειναι εξοργιστικο! Με θυμαμαι χωρις αυτοκινητο, να τσακωνομαι με τους ταξιτζηδες που δεν ηθελαν να με πανε Καισαριανη απο Κατεχακη, γιατι στην Κατεχακη δεν παιρνει δευτερες! Και αυτο το κανανε σχεδον χωρις εξαιρεση! Στο τελος ειχα πει σε εναν: εγω δεν σας πληρωνω την κουρσα; Θα παμε απο κει που θελω εγω!
Από την άλλη, έτσι και βρεθείς να χρειάζεσαι ταξί στην Κατεχάκη, έχεις χάσει από χέρι - δεν περνάνε, ή περνάνε με μεγάλη ταχύτητα από την αριστερή λωρίδα.... Μου έχει τύχει στο ύψος του Παπάγου να ψάχνω ταξί 45 λεπτά (τελικά περπάτησα μέχρι τη Μεσογείων...)

getxowoman

Member
Μεσα Ιουλιου γυρναω στο Μπιλμπαο και στο δευτερο αεροπλανο,απο Ντυσελντορφ,η κυρια που καθεται διπλα μου κρατουσε το boarding pass της Aegean,τη ρωταω απο Αθηνα ερχεστε; Ναι μου απανταει. Πως περασατε; Στη Ροδο καταπληκτικα,στην Αθηνα χαλια. Λεω και εγω θα αρχισει να λεει για την κινηση,για το νεφος κτλ και μου λεει ειχαμε μια ασχημη εμπειρεια με εναν ταξιτζη. Αρχιζει να μου διηγειται τα εξης:ειχανε παρει το ταξι για μια διαδρομη και ο ανδρας της καταλαβε οτι τους εκανε κυκλους και του λενε οτι θελουνε να κατεβουν αμεσα και να σταματησει,σταματει και με το που ανοιγει ο ανδρας της την πορτα,ο ταξιτζης φωναζει οτι του εκανε ζημια,οτι του γρατσουνισε την πορτα και οτι πρεπει να πληρωσει για αυτο. Αυτοι αρνουνται γιατι ισχυριζονται οτι τιποτα δεν ειχανε κανει και ο ταξιτζης επιμενει και μαλιστα τους παει στην αστυνομια,(που και σε ποιo αστυνομικο τμημα δε ξερω),εκει να επιμενουν και οι αστυνομικοι να πληρωσουν 150 ευρω αλλιως ο γιος τους,ηλικιας 25χρονων,θα εμενε το βραδυ στο κρατητηριο. Τους εκαναν και ψυχολογικο πολεμο,αυτοι πληρωσαν και η γυναικα τελιωνει τα λεγομενα της: με αηδια ειδα πως μοιραζονταν τα λεφτα μεταξυ τους.
Η γυναικα μου ειπε οτι αυτο τους χαλασε ολες τις διακοπες και δεν εχει καμια διαθεση να ξαναερθει Ελλαδα και καταλαβαινετε τη "διαφημιση" θα κανει για τη χωρα μας. Περαιτερω λεπτομερειες δε ρωτησα σε ποια περιοχη εγινε αυτο κτλ,απλα ειχα μεινει αναυδη και ντραπηκα.

japetus

Member
Θυμαμαι παλια μια φορα με τη δουλεια (έμενα επαρχία) έπρεπε να κατέβουμε Αθήνα για μια μέρα και την επομενη θα ξαναπαίραναμε αεροπλάνο για εξωτερικό. Φεύγοντας απο το λογιστήριο, μου έδωσαν κάποιο ποσό για τα έξοδα κίνησης, όλα σε 50ευρα.
Φτάνοντας στο Βενιζέλος (ήταν βράδυ) πήραμε ταξί για το ξενοδοχείο. Δε θυμάμαι πόσο έγραψε το ρολόι, γύρω στα 30 πρέπει να ήταν, οπότε σταματάμε, ΔΕΝ ανοίγει το φώς στην καμπίνα ο ταξιτζής, και του δίνω ένα απο τα 50ευρα.

Αμέσως γυρνάει και μου λέει, ρε φιλαράκι τί μου έδωσες;
-50ευρω..
-10 ευρω ειναι αυτα (και μου δειχνει ενα 10ευρο που αριστοτεχνικά άλλαξε)..

Αρχίσαμε τα μπινελίκια, τόπαιζε θιγμένος και τσαμπουκάς, εγώ φυσικά ανένδοτος, παρόλα αυτά δεν του έκανα καταγγελία αν και μου εδωσε κανονικα αποδειξη..

Φανταστείτε πόσα τέτοια γίνονται.. Και εγώ θα μπορούσα να την πατήσω άνετα αν δεν ήμουν 100% σίγουρος ότι η τσέπη μου που έβγαλα να τον πληρώσω δεν είχε καθόλου 10ευρα μέσα...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
άπειρες οι ιστορίες με ταρίφες.δεν φταίνε αυτοί. το κράτος όπως πάντα που επηρεάζεται από συντεχνίες των ταξιτζήδων και των ΚΤΕΛ που λειτουργούν με μαφιόζικο τρόπο. οι μεταφορές, η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
για συνεχίστε γιατί έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε τα κόλπα της δουλειάς.. εμένα 2 περιστατικά και τα 2 στο παλιό αεροδρόμιο, ο πρώτος με πήρε και συνεχώς έβαζε διπλή ταρίφα ανοιγοκλείνοντας την δήθεν χαλασμένη πόρτα!! ο αθεόφοβος είχε κάνει σύστημα τρομερό.. στο τέλος τα πήρα στο κρανίο και του είπα ''άστο στη διπλή και θα πάρεις τα μισά!'' αυτός ισχυριζόταν ότι χάλασε το ταξίμετρο, το οποίο πήγαινε σε διπλή με το κλείσιμο της πόρτας! η δευτερη περίπτωση ήταν πάλι στο αεροδρόμιο το ανατολικό και καθώς πήγαινα να πάρω μία από τις πρώτες πτήσεις της aegean ο αγαπητός βάζει τρίτη ταχύτητα από δευτέρα, το ταξίμετρο πολύ χαμηλά και κρατώντας τον λεβιέ βάζει κατοστάρικα (δραχμές)με το μεγ'αλο δάχυλο!! (από εκεί πρέπει να βγήκε και το κ...δάχτυλο!!) στην ταρίφα πάτημα και καταστάρα εγώ πίσω από την μία με πιάνουν τα γέλια από την άλλη τα νεύρα μου!! με ρωτάει γιατί γελάω και του λέω θα σου πω μόλις φτάσουμε, μόλις φτάσαμε του ζήτησα μιά πολύ καλή τιμή ή φωνάζω τον τροχονόμο από δίπλα μου κανε πολύ καλή τιμή και τον χαιρέτησα, η τιμή ήταν περίπου -30% κάτω από την κανονική τιμή (όχι την ανεβασμένη)

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Παιδια τι να πω …. Εχω μεινει αφωνη… εδώ μιλαμε ξεκαθαρα για μαφια… να αλλαζουν τα 50ευρα και να τα παρουσιαζουν για 10ευρα? Φανταζομαι για να προσληφθεις σαν ταξιτζης στην Αθηνα θα πρεπει εκτος του να γνωριζεις καλα τους δρομους της πολης , να ξερεις να λες και τελεια ψεματα(μου γρατσουνισες τη πορτα!) αλλα και ταχυδακτυλουργικα κολπα. Πως μου τυχε οσες φορες κατεβηκα Αθηνα , να πεσω σε νορμαλ ανθρωπο …απορω και κανω το σταυρο μου για τη τυχη που ειχα. Κι εγω βεβαια γελαω όταν βλεπω στη τηλεοραση τη διαφημιση με τον «καλοσυνατο» ταξιτζη γιατι ξερω ότι δεν ανταποκρινεται τις περισσοτερες φορες στην πραγματικοτητα, αλλα εσεις με αυτά που εξιστορειτε εχετε κανει την απολυτη ανατροπη.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Παιδια τι να πω …. Εχω μεινει αφωνη… εδώ μιλαμε ξεκαθαρα για μαφια… να αλλαζουν τα 50ευρα και να τα παρουσιαζουν για 10ευρα? Φανταζομαι για να προσληφθεις σαν ταξιτζης στην Αθηνα θα πρεπει εκτος του να γνωριζεις καλα τους δρομους της πολης , να ξερεις να λες και τελεια ψεματα(μου γρατσουνισες τη πορτα!) αλλα και ταχυδακτυλουργικα κολπα. Πως μου τυχε οσες φορες κατεβηκα Αθηνα , να πεσω σε νορμαλ ανθρωπο …απορω και κανω το σταυρο μου για τη τυχη που ειχα. Κι εγω βεβαια γελαω όταν βλεπω στη τηλεοραση τη διαφημιση με τον «καλοσυνατο» ταξιτζη γιατι ξερω ότι δεν ανταποκρινεται τις περισσοτερες φορες στην πραγματικοτητα, αλλα εσεις με αυτά που εξιστορειτε εχετε κανει την απολυτη ανατροπη.
...αλλαγή χαρτονομίσματος!!! Νο 1 κόλπο των Τούρκων ταξιτζήδων της Πόλης . Αν όμως πεις τη λέξη "πολίς" αμέσως ψαρώνουν...

GTS

Member
άπειρες οι ιστορίες με ταρίφες.δεν φταίνε αυτοί. το κράτος όπως πάντα που επηρεάζεται από συντεχνίες των ταξιτζήδων και των ΚΤΕΛ που λειτουργούν με μαφιόζικο τρόπο. οι μεταφορές, η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα.
Έλα ρε ναύαρχέ μου που δε φταίνε αυτοί...όλα πια στο "κράτος" τα έχουμε ρίξει....τα λέμε και στο άλλο τόπικ, λίγο πιο πάνω :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom