• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποιό είναι το σωστό;

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Επειδή κάποιοι κοντεύουν να με τρελλάνουν και να με κάνουν να ξεχάσω όσα έχω μάθει μέχρι τώρα, υποβάλλω την ερώτηση στο φόρουμ. Ποιά έκφραση είναι η σωστή;

Α. Η Peugeot είναι μια Γαλλική εταιρία που κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Β. Η Peugeot είναι Γαλλική εταιρία που κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Παρακαλώ όσοι απαντήσετε, αν μπορείτε, να τεκμηριώσετε την απάντησή σας (απευθύνομαι κυρίως στους φιλόλογους, νομικούς, όσους τέλος πάντων είναι της "θεωρητικής" κατεύθυνσης).

Για να μην επηρεάσω την κρίση ή την απάντησή σας δεν λέω από την αρχή ποιό νομίζω εγώ ότι είναι το σωστό (το Α ή το Β), το οποίο - εν πάσει περιπτώσει - στηρίζεται στην λογική και όχι σε κάποιους γραμματικούς κανόνες (που δεν γνωρίζω αν υπάρχουν - εδώ ζητάω τη βοήθεια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας, τη συμμετοχή σας και τη βοήθειά σας.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Βρε baba γιατί να μην είναι και τα δυο σωστά;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καμία από τις 2: Η λέξη εταιρεία γράφεται με 'ει', και άρα είναι λάθος και στις 2 εκφράσεις :bleh:

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν ειμαι φιλολογος αλλα στο ματι μου κολλαει καλυτερα το Α. Το ιδιο συμβαινει αν προσπαθησεις να μεταφρασεις σωστα σε αγγλικα, γερμανικα και ιταλικα, δηλαδη αν πεις το Β θα σε κοιτανε παραξενα.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καμία από τις 2: Η λέξη εταιρεία γράφεται με 'ει', και άρα είναι λάθος και στις 2 εκφράσεις :bleh:
και η λεξη καμμια με 2 μ:bleh:
Η λέξη εταιρεία γράφεται και εταιρία.
Και η λέξη καμμία όταν τονίζεται στο ί παίρνει δυο μ , ενώ όταν τονίζεται στο ά παίρνει ένα μ. Εύγε πανπαν.
Σα δυσλεκτική που είμαι προσπάθησα να μάθω όλους τους κανόνες ορθογραφίας για να περιορίσω κάπως το πρόβλημα αλλά αγαπημένε τάβερ, δε το περίμενα από σένα.

Bahari

Member
Η λέξη εταιρεία γράφεται και εταιρία.
Και η λέξη καμμία όταν τονίζεται στο ί παίρνει δυο μ , ενώ όταν τονίζεται στο ά παίρνει ένα μ. Εύγε πανπαν.
Πάντως τώρα το κοίταξα στο λεξικό και το βλέπω με ένα "μ" το "καμία"

Bahari

Member
Το Α δίνει έμφαση στο τι είναι η peugeot. Το Β δίνει έμφαση στο ότι είναι γαλλική εταιρία.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάντως τώρα το κοίταξα στο λεξικό και το βλέπω με ένα "μ" το "καμία"
Όταν πήγαινα σχολείο το γράφαμε κατ'αυτό τον τρόπο, μάλλον έχει αλλάξει κι αυτό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom