• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

paefstra

Member
Νομίζω έχει διαμορφωθεί σε κάποιους μια αντίληψη ότι αν ζεις στην Αθήνα ανήκεις σε κάποιου είδους ελίτ. Που μερικοί δήμοι δεν είναι ούτε για να τους βλέπεις.
Μα μερικες περιοχες της Αθηνας κατοικουνται απο σνομπ που περιφρονουν αλλες περιοχες της Αθηνας. Σκεψου ποσο περιφρονουν την επαρχια οταν πανε. Δηλαδη δεν διαμορφωθηκε απο μονη της η αποψη οτι ειναι ελιτιστες.

Last edited:

ludovica

Member
Ναι, ας πούμε όλοι οι Κηφησιώτες ξεχύθηκαν στην επαρχία περιφρονώντας τους επαρχιώτες για αυτό και διαμορφώθηκε αυτή η άποψη. Ενώ οι Περιστεριώτες ούτε από το σπίτι δε βγαίνουν.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ο ένας σνομπάρει τον άλλον στην Ελλάδα! Αχαχαχ ο ένας είμαι Κηφισιωτης τσ τσ τσ τι χάλια είναι αυτά στις άλλες περιοχές, ο άλλος σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, ο τρίτος το δικό μου το χωριό είναι καλύτερο και από τα άλλα και από τις πόλεις και πάει λέγοντας, άκρη δεν θα βρούμε

alma

Member
Μπορείς άνετα να θεωρείς μέτριες ή άσχημες περιοχές της Αθήνας ή και την περιοχή που μένεις και να θεωρείς περιοχές της επαρχίας πολύ ανώτερες.Ξέρω πολλούς που σνομπάρουν περιοχές της Αθήνας αλλά θαυμάζουν τη Ερμούπολη,την Καστοριά,τα Γιάννενα την Κέρκυρα ή τα Χανιά.Μένουν Αθήνα από ανάγκη κυρίως λόγω δουλειάς.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Μα δεν ειπα να τοποθετησουν βορειοελλαδιτες Υπουργους. Αυτο θα γινοταν σε καμια μπανανια, να διοριζονται με τοπικιστικες εμμονες.
Συγγνώμη αλλά δες τι έγραψες παραπάνω . Έγραψες «Μεταξυ μας δεν τους χαλαει το πηγαινε ελα δωρεαν με αεροπλανο Αθηνα και πληρωμενα ξενοδοχεια για εξασφαλισμενη διασκεδαση υψηλης ποιοτητας.» Μας έχεις όντως για πολύ
χωριατακια….

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Όταν λέμε δύσκολη/εύκολη πόλη, τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά (όπως και η θέση του κριτή), από εκείνα που λαμβάνονται υπόψη για να χαρακτηρίσουμε μια ως άσχημη/όμορφη. Η πρώτη κατηγορία αφορά πιο πολύ τον κάτοικο, ή δευτερη τον επισκέπτη.

Ακόμα και από μόνες τους οι κατηγορίες αυτές είναι υποκειμενικές πολύ σε βαθμό που μπορεί κάποιος να έχει βιώσει κάτι άσχημο σε μια πολύ όμορφη πόλη και να του έμεινε χάλια.
Η που έλεγαν στο χωρίο μου, BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER.

Αλλά δεν πειράζει :)

Από τη σκοπιά του επισκέπτη με ό,τι συνεπάγεται αυτό (και ξένου στην Ελλάδα), οι πιο γραφικές είναι (αν και ήδη λίγο παραέξω των κέντρων τους δεν θα το έλεγες.):
Ναυπλιο, Χανιά, Ερμούπολη, Καβάλα και Βόλος (σε ευρύτερη έκταση του).

Εμένα οι πιο αδιάφορες που έχω δει (λίγες μου έμειναν) είναι Λάρισα, Πτολεμαϊδα, Κιλκίς, Αλεξανδρουπολή, Σπάρτη, Θήβα, Ηράκλειο, Δράμα, Γρεβενά, Κατερίνη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Αγρίνιο, Καρδίτσα.

Συμπαθητικές μου έμειναν όχι τόσο από άποψη εμφάνισης, αλλά πιο πολύ του πνευματος που έπιασα ή κάποιον περιοχών τους: Ναύπακτος, Κέρκυρα, Σέρρες, Νάουσα, Ρόδος, Ξάνθη, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Καστοριά, Βέροια, Φλώρινα, Έδεσσα, Τρίκαλα.

Έχω ζήσει στη Ξάνθη, Βόλο (μικροτερα διαστηματα) και Θεσσαλονίκη.

Ο Βόλος αντικειμενικά σε μεγαλύτερη έκτασή του δεν είναι τόσο όμορφη πόλη, αλλά έχει βουνό, θάλασσα, καλό φαγητό, εύκολα κινείσαι, καλό κλίμα, κεντρική τοποθεσία (αποστάσεις από Αθήνα/Θεσαλονίκη) και τον κατατάσσω σε πολύ εύκολη και καλή πόλη συγκριτικά με άλλες. Τον αγαπώ και θα ζούσα άνετα και περισσότερο χρόνο αν μπορούσα.

Η Ξάνθη για μένα ήταν ομορφούτσικη αλλά δύσκολη για ζωή (αν και δε μιλούσα τη γλώσσα όταν εμενα εκεί) και το βασίζω σε όχι τόσο φιλικό κλίμα, απιστευτες μέρες που όλα είναι κλειστά, κλειστή νοοτροπία του κόσμου.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια δύσκολη πόλη.
Αλλά είναι σαν την αμαρτία που δεν αντιστέκεσαι.
Βρώμικη, άναρχο-κτισμένη, κακόγουστη σε περισσότερες περιοχές, ασφικτικά πνιγμένη στα τσιμέντα και κυκλοφοριακό χάος, αφιλόοξενη για να κινείσαι γενικά με τη έγνοια των υποδομών.

Αλλά... είναι η πόλη με το πιο ομορφο ηλιοβασίλεμα σε όλη την Ελλάδα, με υπέροχο φαγητό, με ανεξάντλητη ευκαιρία για την εξερεύνηση της ιστορίας της, με πνεύμα που σε μεθάει και δε χορταίνεις, όρεξη να έχεις...με πολύ ωραία τοποθεσία για να εξερευνησεις όλη την Ελλάδα (πλην των νοτιότερων νησιών δυστυχώς και της Πελοποννήσου), με ανθρώπους που η αύρα τους μου ταιριάζει ως επι το πλήστον στα καλά και τα άσχημά τους. Είναι η πόλη που τη λέω δική μου και δύσκολα θα την αποχωρήστω πιστεύω.

Είναι ό,τι προτεραιότητα δίνεις ο ίδιος (take it or leave it) και΄πόσο μπορείς να επικεντρωθείς στα θετικά της ζωής, παρά στα άσχημα.

Υ.Γ. Και να προσθέεσω μόνο - το μακράν πιο άσχημο μέρος συγκριτικά με την γύρω περιοχή του που έχω δει είναι η χώρα της Καρπάθου αν και δε τη λες πόλη. Ακόμα απορώ πως ένα τόσο καταπληκτικό νησί σε όλα του μπορεί να έχει τόσο άσχημη πρωτευουσα!!!

Υ.Γ.2 η Αθήνα με γοητευεί, θα ήθελα να είχα ευκαιρία να τη ζήσω να μπορώ να εκφέρω την άποψη. Τουριστικά θα την έβαζα ανάμεσα σε συμπαθητικές πόλεις από πάνω. Ωστόσο είναι η μόνη μεγαλούπολη που με τρομάζει από όλες όσες είδα στη ζωή μου (και να φανταστείτε πέρασα εντελώς μόνη μου 6 μέρες στο Μεξικό Σίτι) και μετά από αυτην το Νταρ ες Σαλαμ που ήμουν πριν από λίγες μέρες.

Last edited:

annoula

Member
Όταν λέμε δύσκολη/εύκολη πόλη, τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά (όπως και η θέση του κριτή), από εκείνα που λαμβάνονται υπόψη για να χαρακτηρίσουμε μια ως άσχημη/όμορφη. Η πρώτη κατηγορία αφορά πιο πολύ τον κάτοικο, ή δευτερη τον επισκέπτη.

Ακόμα και από μόνες τους οι κατηγορίες αυτές είναι υποκειμενικές πολύ σε βαθμό που μπορεί κάποιος να έχει βιώσει κάτι άσχημο σε μια πολύ όμορφη πόλη και να του έμεινε χάλια.
Η που έλεγαν στο χωρίο μου, BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER.

Αλλά δεν πειράζει :)

Από τη σκοπιά του επισκέπτη με ό,τι συνεπάγεται αυτό (και ξένου στην Ελλάδα), οι πιο γραφικές είναι (αν και ήδη λίγο παραέξω των κέντρων τους δεν θα το έλεγες.):
Ναυπλιο, Χανιά, Ερμούπολη, Καβάλα και Βόλος (σε ευρύτερη έκταση του).

Εμένα οι πιο αδιάφορες που έχω δει (λίγες μου έμειναν) είναι Λάρισα, Πτολεμαϊδα, Κιλκίς, Αλεξανδρουπολή, Σπάρτη, Θήβα, Ηράκλειο, Δράμα, Γρεβενά, Κατερίνη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Αγρίνιο, Καρδίτσα.

Συμπαθητικές μου έμειναν όχι τόσο από άποψη εμφάνισης, αλλά πιο πολύ του πνευματος που έπιασα ή κάποιον περιοχών τους: Ναύπακτος, Κέρκυρα, Σέρρες, Νάουσα, Ρόδος, Ξάνθη, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Καστοριά, Βέροια, Φλώρινα, Έδεσσα, Τρίκαλα.

Έχω ζήσει στη Ξάνθη, Βόλο (μικροτερα διαστηματα) και Θεσσαλονίκη.

Ο Βόλος αντικειμενικά σε μεγαλύτερη έκτασή του δεν είναι τόσο όμορφη πόλη, αλλά έχει βουνό, θάλασσα, καλό φαγητό, εύκολα κινείσαι, καλό κλίμα, κεντρική τοποθεσία (αποστάσεις από Αθήνα/Θεσαλονίκη) και τον κατατάσσω σε πολύ εύκολη και καλή πόλη συγκριτικά με άλλες. Τον αγαπώ και θα ζούσα άνετα και περισσότερο χρόνο αν μπορούσα.

Η Ξάνθη για μένα ήταν ομορφούτσικη αλλά δύσκολη για ζωή (αν και δε μιλούσα τη γλώσσα όταν εμενα εκεί) και το βασίζω σε όχι τόσο φιλικό κλίμα, απιστευτες μέρες που όλα είναι κλειστά, κλειστή νοοτροπία του κόσμου.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια δύσκολη πόλη.
Αλλά είναι σαν την αμαρτία που δεν αντιστέκεσαι.
Βρώμικη, άναρχο-κτισμένη, κακόγουστη σε περισσότερες περιοχές, ασφικτικά πνιγμένη στα τσιμέντα και κυκλοφοριακό χάος, αφιλόοξενη για να κινείσαι γενικά με τη έγνοια των υποδομών.

Αλλά... είναι η πόλη με το πιο ομορφο ηλιοβασίλεμα σε όλη την Ελλάδα, με υπέροχο φαγητό, με ανεξάντλητη ευκαιρία για την εξερεύνηση της ιστορίας της, με πνεύμα που σε μεθάει και δε χορταίνεις, όρεξη να έχεις...με πολύ ωραία τοποθεσία για να εξερευνησεις όλη την Ελλάδα (πλην των νοτιότερων νησιών δυστυχώς και της Πελοποννήσου), με ανθρώπους που η αύρα τους μου ταιριάζει ως επι το πλήστον στα καλά και τα άσχημά τους. Είναι η πόλη που τη λέω δική μου και δύσκολα θα την αποχωρήστω πιστεύω.

Είναι ό,τι προταιρεότητα δίνεις ο ίδιος (take it or leave it) και΄πόσο μπορείς να επικεντρωθείς στα θετικά της ζωής, παρά στα άσχημα.

Υ.Γ. Και να προσθέεσω μόνο - το μακράν πιο άσχημο μέρος συγκριτικά με την γύρω περιοχή του που έχω δει είναι η χώρα της Καρπάθου αν και δε τη λες πόλη. Ακόμα απορώ πως ένα τόσο καταπληκτικό νησί σε όλα του μπορεί να έχει τόσο άσχημη πρωτευουσα!!!

Υ.Γ.2 η Αθήνα με γοητευεί, θα ήθελα να είχα ευκαιρία να τη ζήσω να μπορώ να εκφέρω την άποψη. Τουριστικά θα την έβαζα ανάμεσα σε συμπαθητικές πόλεις από πάνω. Ωστόσο είναι η μόνη μεγαλούπολη που με τρομάζει από όλες όσες είδα στη ζωή μου (και να φανταστείτε πέρασα εντελώς μόνη μου 6 μέρες στο Μεξικό Σίτι) και μετά από αυτην το Νταρ ες Σαλαμ που ήμουν πριν από λίγες μέρες.
Συμφωνώ τόσο πολύ για την Ξάνθη (έχω μείνει κ εγώ).

varioAthens

Member
Αναφορικα με την "γκρινια" των φιλων Θεσσαλονικιων να επισημανω οτι αυτη δεν εχει αποδέκτη μονο την Αθηνα ως πολη (μπατζετ που δινεται εκει εναντι της Θεσσαλονικης κλπ κλπ) αλλα και τους Αθηναιους κατοικους. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν πρωτομετακομισα στην Θεσσαλονικη και συστηνομασταν στην Σχολη μολις ελεγα οτι ειμαι απο Αθηνα η αντιδραση ηταν γκριματσες ελαφρας ειρωνιας και σχολια τυπου "Μπα απο Αθηνα? Μαααλιστα"... δηλαδη αντιδρασεις που δεν συναντω σε αλλες πολεις, χωρια, νησια ανα την Ελλαδα οταν λεω απο που ειμαι. Βεβαια, οταν γνωριστηκαμε καλυτερα μου ελεγαν "Για Αθηναια εισαι πολυ ατομο" και τετοια... Απο εκεινο το σημειο λοιπον και μετα μου ανοιξαν τα σπιτια τους και την καρδια τους σε βαθμο που ενιωσα οχι απλα καλοδεχουμενη αλλα οτι ειναι και δικος μου τοπος και μαλιστα ηθελα να ζησω μονιμα εκει. Τα πραγματα, επαγγελματικα, ηρθαν αλλιως και ξανακατεβηκα Αθηνα.
Οταν επισκεφθηκα την Θεσσαλονικη μετα απο 20 χρονια, οταν πια ελειπε το συναισθηματικο δεσιμο γιατι με τους περισσοτερους φιλους χαθηκαμε, δεν ηταν το ιδιο μεσα απο τα ματια ενος επισκεπτη.
Εχοντας ζησει και στις δυο πολεις αυτο που θα πω ειναι οτι για εναν φοιτητη ή εναν νεαρο ενηλικο η Θεσσαλονικη ειναι ο,τι καλυτερο σε αντιθεση με την Αθηνα που ειναι χαοτικη... μεγαλωνοντας ομως ισως σου φανει ασφυκτικη η Θεσσαλονικη, ποσω μαλλον μια ακομα μικροτερη πολη, σε πολλα πραγματα: δρωμενα πολιτιστικα, επαγγελματικες ευκαιριες, ακομα και η προσβαση στο Ελ.Βεν. για να ταξιδεψεις στον κοσμο.
Απο "ομορφια" και μονο θεωρω οτι η Αθηνα υπερτερει ξεκαθαρα λογω ιστορικου κεντρου και μνημειων καθώς και καποιων πολυ ομορφων προαστίων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom