• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει στο παρόν θέμα η συζητηση,πάντως το πράγμα είναι απλό. Υπάρχει περισσότερη "γκρίνια" στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με άλλες μικρότερες πόλεις επειδή είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα λόγω μεγαλύτερης έκτασης και πληθυσμού.
Στις Σέρρες για παράδειγμα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό -τουλαχιστον δεν υπήρχε μέχρι πέρσι- οπότε δε θα παραπονεθούν που δεν έχουν προαστιακό, μετρό και τραμ. Στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα,μεγάλη έκταση και πολλά προάστια θα παραπονεθούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος; Μου κάνει τρομερή εντύπωση!

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Κι εγώ ως "Αθηναία" (απλώς γεννήθηκα στην Αθήνα από γονείς που ήρθαν στην πόλη από χωριό της Καρδίτσας στα 12) δεν το καταλαβαίνω!
Μια τερατουπολη δημιουργήθηκε με ένα σωρό προβλήματα και έλλειψη πρασίνου που αν δεν ζεις και δεν εργάζεσαι με ενα αξιοπρεπή μισθό σε κάποιο ανθρώπινο προάστιο, ποιότητα ζωής δεν έχεις!
Αλλά τα παράπονα των Θεσσαλονικιων δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λένε μερικοί γνωστοί μου από μικρά χωριά που έπαιρναν δεκαετία 80 και έπειτα, ένα σωρό επιδοτήσεις από καπνό, πρόβατα κλπ. με τα οποία έφτιαξαν περιουσίες χωρίς να πληρώνουν φόρους (μικροαγροτες με βίλες και ακριβα αυτοκίνητα).
Άλλοι κατάφεραν να διοριστουν σε καλοπληρωμενες θέσεις σε ΔΕΚΟ και δημόσιο χωρίς πτυχίο (μέσο να έχεις)
Η Αθήνα και οι πολιτικοί της φταίνε που ερημώνουν τώρα τα χωριά τους και δεν έχουν υποδομές!!!

ludovica

Member
Δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει στο παρόν θέμα η συζητηση,πάντως το πράγμα είναι απλό. Υπάρχει περισσότερη "γκρίνια" στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με άλλες μικρότερες πόλεις επειδή είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα λόγω μεγαλύτερης έκτασης και πληθυσμού.
Στις Σέρρες για παράδειγμα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό -τουλαχιστον δεν υπήρχε μέχρι πέρσι- οπότε δε θα παραπονεθούν που δεν έχουν προαστιακό, μετρό και τραμ. Στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα,μεγάλη έκταση και πολλά προάστια θα παραπονεθούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος; Μου κάνει τρομερή εντύπωση!
Ναι, γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό. Που τα 5 λεπτά σε κανονικές συνθήκες γίνονται 30 με την κίνηση στην Κηφισίας. Δεν είναι ότι τα όποια έργα έγιναν μας έσωσαν. Ούτε τι οι Αθηναίοι είναι οι σούπερ ευνοημενοι και όταν ζούσα στην Αθήνα έλεγα Θεέ μου τι ζωαρα κάνω στο κράτος των Αθηνών.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ναι, γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό. Που τα 5 λεπτά σε κανονικές συνθήκες γίνονται 30 με την κίνηση στην Κηφισίας. Δεν είναι ότι τα όποια έργα έγιναν μας έσωσαν. Ούτε τι οι Αθηναίοι είναι οι σούπερ ευνοημενοι και όταν ζούσα στην Αθήνα έλεγα Θεέ μου τι ζωαρα κάνω στο κράτος των Αθηνών.
Εμ σορι είπα εγώ ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα κυκλοφοριακό;
Είπα ότι υπάρχει ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη που μπορεί να μην είναι εξίσου έντονο είναι όμως πολύ έντονο ειδικά για όσους μένουν εκτός κέντρου . Μια απόσταση που χωρίς κίνηση γίνεται σε 20' την κάνεις σε μια ώρα με κίνηση.
Επομένως χρειάζεται ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη υποδομές πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες πόλεις. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη με τη Λάρισα πχ γι'αυτό θα ακούσεις περισσότερο κόσμο να παραπονιέται. Και ενώ υπάρχει η ανάγκη τα έργα δε γίνονται.Αυτό το απλό πράγμα λέμε

ludovica

Member
Κι εγώ ως "Αθηναία" (απλώς γεννήθηκα στην Αθήνα από γονείς που ήρθαν στην πόλη από χωριό της Καρδίτσας στα 12) δεν το καταλαβαίνω!
Μια τερατουπολη δημιουργήθηκε με ένα σωρό προβλήματα και έλλειψη πρασίνου που αν δεν ζεις και δεν εργάζεσαι με ενα αξιοπρεπή μισθό σε κάποιο ανθρώπινο προάστιο, ποιότητα ζωής δεν έχεις!
Αλλά τα παράπονα των Θεσσαλονικιων δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λένε μερικοί γνωστοί μου από μικρά χωριά που έπαιρναν δεκαετία 80 και έπειτα, ένα σωρό επιδοτήσεις από καπνό, πρόβατα κλπ. με τα οποία έφτιαξαν περιουσίες χωρίς να πληρώνουν φόρους (μικροαγροτες με βίλες και ακριβα αυτοκίνητα).
Άλλοι κατάφεραν να διοριστουν σε καλοπληρωμενες θέσεις σε ΔΕΚΟ και δημόσιο χωρίς πτυχίο (μέσο να έχεις)
Η Αθήνα και οι πολιτικοί της φταίνε που ερημώνουν τώρα τα χωριά τους και δεν έχουν υποδομές!!!
Ας προσέχουν και ποιους βγάζουν. Δικοί μου συγγενείς είχαν στο χωριό δήμαρχο που όντως πρόσφερε στον τομέα της υγείας - σε κατσικοχωρι μιλάμε. Αν οι Θεσσαλονίκεις ψηφίζουν καθ υποδειξην αθηναϊκών μέσων διάφορους Μπουταρηδες δεν τους φταίει κανένας.

ludovica

Member
Εμ σορι είπα εγώ ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα κυκλοφοριακό;
Είπα ότι υπάρχει ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη που μπορεί να μην είναι εξίσου έντονο είναι όμως πολύ έντονο ειδικά για όσους μένουν εκτός κέντρου . Μια απόσταση που χωρίς κίνηση γίνεται σε 20' την κάνεις σε μια ώρα με κίνηση.
Επομένως χρειάζεται ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη υποδομές πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες πόλεις. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη με τη Λάρισα πχ γι'αυτό θα ακούσεις περισσότερο κόσμο να παραπονιέται. Αυτό το απλό πράγμα λέμε
Και σε άλλες επαρχιακές πόλεις υπάρχει κίνηση και προβλήματα, δεν κάνουν έτσι, αυτό λέμε. Άλλο να θέτεις κάτι σε πολιτική βάση άλλο να βγάζεις κόμπλεξ, το οποίο έχει καλλιεργηθεί μεθοδικά κα είναι δείγμα ανωριμοτητας.

chrisbd

Member
Οι Θεσσαλονικεις αν ζηλευουν κατι απο την Αθηνα ειναι κυριως τα πολιτιστικα δρωμενα και οι συγκοινωνιες μαλλον την ποικιλια των μμμ.. ουτε το συγκοινωνιακο ουτε γενικα την ζωη στην πρωτευουσα.. αντε και την προσβαση στα νησια κυριως Κυκλαδες, Δωδεκανησα και Κρητη.. Θελω να πιστευω οτι με το μετρο και τον φλαιοβερ θα λυθουν, οχι για πολυ, καποια κυκλοφοριακα και συγκοινωνιακα θεματα..

Εννοειται οτι ρεει πιο πολυ χρημα στο κεντρο αλλα ειναι επακολουθο και συμβαινει σχεδον παντου.. τωρα οτι αλλο λεμε ειναι για να περνα η ωρα που λεει και το ανεκδοτο..

alma

Member
Οι Θεσσαλονικεις αν ζηλευουν κατι απο την Αθηνα ειναι . ουτε το συγκοινωνιακο ουτε γενικα την ζωη στην πρωτευουσα.. αντε και την προσβαση στα νησια κυριως Κυκλαδες, Δωδεκανησα και Κρητη..
Καλά αυτό είναι και λίγο θέμα εγγύτητας.
Κι εγώ ζήλεψα που είδα πόσο ωραία είναι στη Λήμνο και οι Θεσσαλονικείς είχαν πάει πολλές φορές γιατί είχαν πιο εύκολη πρόσβαση.
Η εγγύτητα σε αρκετά νησιά είναι από τα λίγα θετικά της Αθήνας..το εκμεταλλευομαστε κιόλας.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Και σε άλλες επαρχιακές πόλεις υπάρχει κίνηση και προβλήματα, δεν κάνουν έτσι, αυτό λέμε
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη ρε παιδιά πόσο πιο απλά να το πω.
Αν πάμε να συγκρίνουμε το Καρπενήσι π.χ. με την Αθήνα πόσες ομοιότητες υπάρχουν;
Τέλος πάντων δε βλέπω το λόγο να επαναλαμβάνουμε τα ίδια.
Για να επιστρέψω και λίγο εντός θέματος στις περισσότερες ελληνικές πόλεις υπάρχουν προφανώς περιθώρια βελτίωσης.
Και αυτό που τις σώζει είναι ότι μπορεί να είναι οπτικά άσχημες και φιλικές ταυτόχρονα γιατί αν περιμέναμε μόνο από την αρχιτεκτονική ομορφιά καηκαμε.

Last edited:

chrisbd

Member
Mα να βγουν άλλες πολεις να πουνε τι οι ανθρωποι εδω κοτζαμ Θεσσαλονικη θα λένε και τους κοροιδευουν 30+ χρονια για το μετρο.. το θεμα ειναι οτι οποια εργα γινονται καθυστερουν τοσο που δεν εχει και πολυ νοημα.. η Αθηνα επρεπε να εχει τωρα 3 γραμμες μονο;; τουλάχιστον 6 με 7 γραμμες και να γινονται αλλες 2 και προεκτασεις κλ η ο δρομος Θηβα Ελευσινα δεν θα επρεπε ηδη εδω και χρονια να εχει γινει;; και τοσα άλλα τι να λεμε τωρα.. αλλα ναι περασαμε και μια κριση .. περασαμε;; περναμε ηθελα να πω..

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Όσες φορές με έχουν ρωτήσει ξένοι για τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας πάντα έχω βάλει μέσα την Αθήνα, ενώ φυσικά πιστεύω ότι έχει τα χάλια της, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα τη βάζω στις ομορφότερες αναγκαστικά. Το Ναύπλιο που βλέπω πολλά μέλη να το αναφέρουν είναι όντως όμορφο. Αν ήταν σε άλλη χώρα δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσω ταξίδι για να το δω. Για τα ελληνικά δεδομένα, ναι, στολίδι. Με άλλα λόγια με το όμορφες πόλεις της Ελλάδας απλά γελάω.

Μάλλον η πιο άσχημη πόλη που έχω δει είναι η Σπάρτη. Γενικά ότι έχει χτιστεί στη Λακωνία είτε κωμόπολη είτε οικισμός μερικών χιλιάδων κατοίκων είναι αίσχος. Διαγωνισμός κακογουστιάς. Στη Μονεμβασια πχ ότι έχει χτιστεί πριν τον βράχο δεν είναι ένα χάλι και μισό;

Νησιά και χωριά σώζουν την κατάσταση από κει και πέρα το χάος!

ludovica

Member
Συγνώμη αν κάποια στιγμή υπήρξα υπερβολικά αιχμηρή, συμφωνώ με το Κρις πιο πάνω, το χάλι είναι γενικότερο . Δεν είναι ότι έχω κάτι με τη Θεσσαλονική και σαφώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν και εκεί πολλά πράγματα. Νομίζω έχει διαμορφωθεί σε κάποιους μια αντίληψη ότι αν ζεις στην Αθήνα ανήκεις σε κάποιου είδους ελίτ. Που μερικοί δήμοι δεν είναι ούτε για να τους βλέπεις. Μπορεί να έχουν ωραία μπαράκια αλλά... ας μην εκφραστώ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα