• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν έχουμε καν πόλεις στην Ελλάδα. Δεν είναι πόλεις αυτά, είναι μια τυχαία δόμηση εδώ κ εκεί με τυχαίους δρόμους ανάμεσα. Αυτό. Τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο δεν προσφέρουν, όχι απλά δεν προσφέρουν, είναι τόσο άγριες που σε ξεζουμίζουν.

Αυτός πιστεύω είναι ένας λόγος που προσπαθούμε με το παραμικρό να κλείνουμε έστω κ μικρά ταξίδια. Γιατί δίνουν για λίγο την ψευδαίσθηση πώς είναι να ζεις σε μια αληθινή πόλη. Δεν ισχυρίζομαι ότι έξω οι πόλεις είναι ένας παράδεισος ή ότι δεν έχουν σοβαρά θέματα κ εξαθλίωση. Έχουν όμως έναν σχεδιασμό, ένα πλάνο, μια προσβασιμότητα κάποιες από αυτές, είναι φτιαγμενες γύρω από τον άνθρωπο κ όχι σαν να βούτηξε ένα τεράστιο χέρι πολυκατοικίες σαν τουβλακια από ένα σακί κ να τις ξαμολησε στη γη. Μπορείς σε αυτές να κάνεις μια βόλτα σαν άνθρωπος τελοσπαντων χωρίς να περάσεις δια πυρός κ σιδήρου.
Φοβερό ποστ αυτό, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα. Θλιβερά αληθινό δυστυχώς.

Extra muros

Member
Διαμαρτυρομαι,
Που ειναι το Αγρινιο, ο Πυργος, η Αμαλιαδα;
Ξεχνατε πολεις συμβολα.
Έχω δει τον Πύργο μόνο απέξω στο δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο είναι από τους ασχημότερους οικισμούς της Ελλάδας. Ούτε Αμαλιάδα έχω πάει, Αγρίνιο σκέφτομαι να πάω επί τούτου μόνο και μόνο να δω αν όντως ανταποκρίνεται στη φήμη του. Το λες και dark tourism.

Εντωμεταξύ συνειδητοποιώ ότι ξέχασα στις άνω των 10.000 τη συμπαθή για μία διανυκτέρευση Ναύπακτο, πιθανόν να μου έχουν διαφύγει κι άλλες στη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Edit. Ο Αλτς Χάιμερ μου χτυπάει την πόρτα μου φαίνεται, πώς γίνεται να ξέχασα έτσι σχεδόν ολόκληρη την Ήπειρο, ντροπή μου.

Για Γιάννινα τα 'παμε, βάζω οριακά στις ωραίες την Πρέβεζα, αν και το νέο της κομμάτι σπάει ρεκόρ αρχήμιας ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα, Άρτα ασχημούτσικη αλλά με φοβερά βυζαντινά μνημεία, Ηγουμενίτσα περιβάλλεται από πολύ πράσινο, κατά τα άλλα το μόνο θετικό είναι πόσο εύκολα μπορείς να φύγεις από εκεί σε σαφώς ομορφότερους προορισμούς εντός κι εκτός Ελλάδας.

Last edited:

paefstra

Member
Έχω δει τον Πύργο μόνο απέξω στο δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο είναι από τους ασχημότερους οικισμούς της Ελλάδας. Ούτε Αμαλιάδα έχω πάει, Αγρίνιο σκέφτομαι να πάω επί τούτου μόνο και μόνο να δω αν όντως ανταποκρίνεται στη φήμη του. Το λες και dark tourism.
Aν δεν πας στη Σκοτεινη Τριαδα τη μερα που εχουν λαικη, τοτε δεν ειδες τιποτε.

annoula

Member
Διαμαρτυρομαι,
Που ειναι το Αγρινιο, ο Πυργος, η Αμαλιαδα;
Ξεχνατε πολεις συμβολα.
Δεν τα γραφουμε ολα γιατι φοβομαστε μην μας ριξει η μοιρα μας εκει και μετά δεν εχουμε μουτρα.🤣

paefstra

Member
Δεν τα γραφουμε ολα γιατι φοβομαστε μην μας ριξει η μοιρα μας εκει και μετά δεν εχουμε μουτρα.🤣
Εννοεις να γινετε νυφες εκει.
Για τον Πυργο μην το απορριψεις, εχουν ολοι αυθαιρετο εξοχικο στο Κατακωλο. Δεν ειναι κι ασχημα.

annoula

Member
Εννοεις να γινετε νυφες εκει.
Για τον Πυργο μην το απορριψεις, εχουν ολοι αυθαιρετο εξοχικο στο Κατακωλο. Δεν ειναι κι ασχημα.
Νύφες δύσκολα. Το περάσαμε αυτό το στάδιο. Πάει το εξοχικό..

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Για τη πατρίδα μου τα Τρίκαλα Θεσσαλίας τι γνώμη έχετε? Αν κ έχω πάρα πολλά χρόνια να πατήσω τη θυμάμαι νοσταλγικά ως πόλη με γραφικότητα σε αρκετά σημεία της..για την άλλη πατρίδα μου, τη Δράμα, έχετε αναφερθεί, εκεί ξαναπήγα πρόσφατα μετά πολλά χρόνια κ δε μου πολυαρεσε...

annoula

Member
Για τη πατρίδα μου τα Τρίκαλα Θεσσαλίας τι γνώμη έχετε? Αν κ έχω πάρα πολλά χρόνια να πατήσω τη θυμάμαι νοσταλγικά ως πόλη με γραφικότητα σε αρκετά σημεία της..για την άλλη πατρίδα μου, τη Δράμα, έχετε αναφερθεί, εκεί ξαναπήγα πρόσφατα μετά πολλά χρόνια κ δε μου πολυαρεσε...
Για τα Τρίκαλα θα πω αυτό που ειπωθηκε ήδη παραπάνω για άλλες πολεις, ωραία είναι οκ αλλα αν πρεπει να κανω ολη αυτην την διαδρομη αστο καλυτερα...Για την Δράμα την ίδια άποψη με σενα εχω κ εγω.

alma

Member
Συμπαθητικά τα βρήκα,έχουν κ το Ληθαίο ποταμό οκ...Ούτε στις ωραιότερες πόλεις,ούτε στις ασχημότερες....

Η Δράμα,το έγραψα κ πιο πάνω είμαι σε αυτούς που τους αρέσει, με λίγη προσπάθεια έχει πολλές πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης...Όσες φορές έχω πάει στην Ονειρούπολη,έχουν κόσμο κ από γειτονικές χώρες,οπότε μάλλον έχουν επαναπαυτεί...

Έχουν επίσης το λουξ-πανάκριβο ξενοδοχείο κ κάποια γκουρμέ όντως καλά εστιατόρια,όπου πέτυχα μέχρι κ φραγκάτους καλοντυμένους Κινέζους,οπότε έχουν κάποιες "σίγουρες "πηγές τουρισμού.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συμπαθητικά τα βρήκα,έχουν κ το Ληθαίο ποταμό οκ...Ούτε στις ωραιότερες πόλεις,ούτε στις ασχημότερες....

Η Δράμα,το έγραψα κ πιο πάνω είμαι σε αυτούς που τους αρέσει, με λίγη προσπάθεια έχει πολλές πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης...Όσες φορές έχω πάει στην Ονειρούπολη,έχουν κόσμο κ από γειτονικές χώρες,οπότε μάλλον έχουν επαναπαυτεί...

Έχουν επίσης το λουξ-πανάκριβο ξενοδοχείο κ κάποια γκουρμέ όντως καλά εστιατόρια,όπου πέτυχα μέχρι κ φραγκάτους καλοντυμένους Κινέζους,οπότε έχουν κάποιες "σίγουρες "πηγές τουρισμού.
Καλά εσένα σ' αρέσουν και τα Σέρρας.

Μία φιλική πόλη από τις φιλικότερες μεν, άσχημη δε (αρχιτεκτονικά έχει το μαύρο της το χάλι) είναι τα Μουδανιά.

Last edited:

8avos

Member
Τα Τρίκαλα είναι φοβερά και δεν πάει (για μενα) ακριβώς με την ομορφιά,όπου και δεν είναι άσχημα.

Οι Τρικαλινοί είναι φοβεροί άνθρωποι,οι πιο πολλοί μου κολλητοί είναι Τρικαλινοί.
Εχουν απίστευτη ηρεμία,γι αυτό κ δίνουν προτεραιότητα στις διαβάσεις όπως σε ευρωπαϊκές χώρες.
Τροφοδοτούν κρέας την μισή Ελλάδα καθώς έχουν φοβερή βοσκή.
Εχουν πάρα πολλές τεχνολογικές καινοτομίες,πρώτη πόλη που έφερε την οπτική ίνα,πρώτη που διέθεσε δωρεάν ίντερνετ,αστικό ΚΤΕΛ χωρίς οδηγό-ρομποτοποιημένο,γενικά πολλές πρωτιές.
Εναι η μοναδική επαρχιακή πόλη στην χώρα που έχει ανεπτυγμένο στιβικο ιστορικό,γι αυτό ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπακα - Τρίκαλα είναι ένας διεθνής αγώνας,που μαζεύει τις περισσότερες συμμετοχές δρομέων μετὰ της Αθήνας,Θεσσαλονίκη εννοείται την πατάει για πλάκα (κάθε χρόνο πάνω από 1000 δρομείς συμμετέχουν)

alma

Member
Καλά εσένα σ' αρέσουν και τα Σέρρας.
Ναι είμαι πολύ φαν της Βόρειας Ελλάδας.Κρίμα να μην έχω ούτε μια καταγωγή από εκεί να έχω κάποιο σπίτι,τίποτα:cry:

Οι Σέρρες το έχω ξαναπεί, δεν έχουν τη γραφικότητα Καστοριάς,Ερμούπολης κτλ .

Έχουν όμως συμπαθητικά μέρη,τα έγραψα πιο πάνω,καλό ξενοδοχείο που δεν δίνεις μια περιουσία σαν το λουξ της Δράμας....Κ δεν με αγχώνουν οι ρυθμοι όπως Αθήνα(ακόμα κ Θεσ/κη)..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom