• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
[/QUOTE]
Για 6 μηνες πηγαινοερχομουν στα
βουνα ενω η δουλεια μου σχετιζοταν με τη διασχιση φαραγγιων και ρηχων ποταμιων με τα ποδια ειτε με μποντριε, στα οποια επρεπε να δενω καμια 20ρια παιδια μεχρι που πρηζονταν τα χερια μου.
Γι αυτο δεν μου λεει κατι η φυση τη βαρεθηκα ως δουλεια πολλων ωρων ημερησιως. Αλλα το καταλαβσινω για οσους το κανουν εθελοντικα μια στο τοσο και μονο για παρτη τους.

[/QUOTE]
Για όλα αυτά που περιγράφεις εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως μία πόλη μπορει να σου αρέσει λόγω εγγυτητας στα βουνά, τα οποία αντιπαθείς, για να μην πω ότι τα μισείς. Φασκεις και αντιφασκεις...

Οι περισσότεροι νησιώτες γενικώς είναι πολύ φιλικοί προς τους τουρίστες.
Τώρα για δουλειές και μόνιμη διαμονή εξαρτάται δεν θα είναι και εύκολα για εναν ....ξένο.

Ναύπλιο , Μονεμβασια Κέρκυρα, Χανιά, Ρόδος Ιεραπετρα Ιωάννινα και Ναυπακτο.
Εμένα πάντως μου αρέσουν και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.
Έχω πολλά χρόνια να πάω Θράκη, Αγαπάω Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Θα μπορούσαν πολλές πόλεις να είχαν σαφώς καλύτερη ρυμοτομία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και λιγότερο αυτοκίνητο ρε παίδες.Αμαν.

Καλό θα ίναι να ασχολούνται περισσότερο και οι κάτοικοι με τα κοινά. Για μένα το γράφω και να μην αδιαφορούν για τα κακως κειμενα της πόλης τους.

paefstra

Member
[/QUOTE]
Για όλα αυτά που περιγράφεις εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως μία πόλη μπορει να σου αρέσει λόγω εγγυτητας στα βουνά, τα οποία αντιπαθείς, για να μην πω ότι τα μισείς. Φασκεις και αντιφασκεις...
[/QUOTE]
Ειπα οτι δεν παω ποτε ταξιδι για να δω βουνα. Επισης ποτε δεν θα ξαναδουλεψω σε βουνα κσι οτι η εκδρομη σε βουνα μου προξενει τεραστια πληξη. Οχι οτι τα μισω, δεν ειπα κατι τετοιο, αλλα πληττω τρομερα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ωραιο να ζεις με θεα τα βουνα παρα καμια θεα σε καμπο

varioAthens

Member
Στην Ελλαδα υπαρχουν καποιες λιγες ωραιες πολεις αλλα μεχρι να φτασεις σε αυτες τρως ολη την ασχημια της αθανατης ελληνικης επαρχιας. Ακομη και οι ιδιες οι πολεις που θεωρω ωραιες στα προαστια/περιχωρα τους ειναι χαλια μαυρα, π.χ. βλεπε Ναυπλιο.
Πολλες φορες σε road trips που κανω προσπαθω να αποστασιοποιηθω και να δω την ενδοχωρα μας μεσα απο τα ματια ενος τουριστα και πραγματικα με πιανει απογοητευση... εν αντιθεσει με ενα road trip στην Ελβετια, την Γερμανια, την Γαλλια που ειναι μια μαγεια να διασχιζεις τις επαρχιες.
Ωστωσο, για να επανελθω στο θεμα, οι πρωτευουσες που μου αρεσουν περισσοτερο (εξαιρω τις Αθηνα, Πατρα, Θεσσαλονικη για συναισθηματικους λογους) ειναι:
  • Κερκυρα, Ροδος, Χανια, Ρεθυμνο, Ναυπλιο, Συρος
  • ακολουθουν τα Ιωαννινα
  • συμπαθητικες βρισκω Καλαματα, Βολο, Αλεξανδρουπολη
Δεν μου αρεσουν καθολου οι: Κατερινη, Φλωρινα, Λειβαδια, Αμφισσα, Λαμια, Καρπενησι, Γρεβενα, Κοζανη, Κιλκις.

Απο μη-πρωτευουσες βρισκω χαλια τις Θηβα, Αγρινιο, Αμφιλοχια, Ναουσα, Πτολεμαιδα, Γιαννιτσα, Αλεξανδρεια Ημαθιας, Λουτρακι.

Αμα πιασω και τις κατω των 10.000 τι να πρωτοσχολιασω? Αυτες που μου ερχονται προχειρα: Φιλιατρα, Ζαχαρω, Γαστουνη, Σιδηροκαστρο Σερρων.

Last edited:

alma

Member
Οι περισσότεροι νησιώτες γενικώς είναι πολύ φιλικοί προς τους τουρίστες.
Τώρα για δουλειές και μόνιμη διαμονή εξαρτάται δεν θα είναι και εύκολα για εναν ....ξένο.

Ναύπλιο , Μονεμβασια Κέρκυρα, Χανιά, Ρόδος Ιεραπετρα Ιωάννινα και Ναυπακτο.
Εμένα πάντως μου αρέσουν και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.
Έχω πολλά χρόνια να πάω Θράκη, Αγαπάω Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Θα μπορούσαν πολλές πόλεις να είχαν σαφώς καλύτερη ρυμοτομία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και λιγότερο αυτοκίνητο ρε παίδες.Αμαν.

Καλό θα ίναι να ασχολούνται περισσότερο και οι κάτοικοι με τα κοινά. Για μένα το γράφω και να μην αδιαφορούν για τα κακως κειμενα της πόλης τους.
Η Μονεμβασια είναι κούκλα αλλά δεν την έβαλα γιατί είπε η θεματοθέτρια πάνω από 10.000 κατοίκους.Δεν νομίζω να έχει τόσους ακόμα και μαζί με το νεότερο οικισμό.

Αν πάμε στις κάτω από 10.000 βρίσκω πολλές ωραίες και φιλικές....

arabickostas

Member
Αν και είναι καθαρά υποκειμενικό, έχοντας ζήσει για χρόνια στις ΗΠΑ , όλη μου τη ζωή στα Χανιά, και μερικά χρόνια Αθήνα, Καλαμάτα και Ικαρία:

Ομορφότερες: Χανιά (παλια πόλη), Ναύπλιο, Ιωάννινα, Σέρρες, Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Ρόδος, Βόλος, Χίος.

Ασχημότερες ( αδιαφορες καλύτερα): Αθήνα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Καρδίτσα,Τρίπολη.

Όλα φυσικά είναι σχετικά και υποκειμενικά. Πχ εμένα δε μ αρέσει η Τρίπολη αλλά έχει απίστευτη φύση κοντά. Επίσης θα εμένα σε οποιοδήποτε νησί με κλειστά τα μάτια, ακόμα και χειμώνα ( το έχω κάνει ήδη και ξέρω πως είναι) . Από κει και περα θεωρώ το χειρότερο μέρος για να ζήσει κάποιος μακράν του δεύτερου την Αθήνα. Φυσικά να επισημανθεί ότι καμία πόλη δεν έχει αξιοπρέπεια στον σεβασμό των ΑμΕΑ σαν υποδομές...

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Άνοιξε τελικά το πολυπόθητο νήμα!
Να ρωτήσω, πρέπει να ξανακράξω Αθήνα - Σαλονίκη ή αρκεί η τοποθέτηση μου στο αντίστοιχο war; :haha:

Γραφικότατη προσθέτω Άγιος Νικόλαος στο Λασιθι
Ομορφότερες: Σέρρες
Να δυο πράγματα που δε περίμενα να διαβάσω με τίποτα ας πούμε...

Επανέρχομαι με πολλά περισσότερα.

Last edited:

alma

Member
Άνοιξε τελικά το πολυπόθητο νήμα!
Να ρωτήσω, πρέπει να ξανακράξω Αθήνα - Σαλονίκη ή αρκεί η τοποθέτηση μου στο αντίστοιχο war; :haha:

Να δυο πράγματα που δε περίμενα να διαβάσω με τίποτα ας πούμε...

Επανέρχομαι με περισσότερα.
Οι περισσότεροι δεν βάζουν Αθήνα Θεσσαλονίκη στις ωραιότερες.Κι εγώ όμως που τις έβαλα στις πιο άσχημες σε σχέση με επαρχία διευκρινησα πως αναφέρομαι σε συγκεκριμένες γειτονιές. Αν βολταρα Πλάκα Αναφιώτικα Ακρόπολη,Θησείο, Μοναστηράκι σαν τον τουρίστα, θα είχα για υπέροχη την Αθήνα.
Όπως μας είπε Πορτογάλος πως απορεί τι βρίσκουμε στη Λισσαβόνα γιατί αυτός τη θεωρεί την ασχημότερη πρωτεύουσα και θέλει να φύγει.Ε, στο προάστιο που έμενε,ακόμα και με το τρένο κατάθλιψη σε έπιανε να περάσεις. Οι τουρίστες όμως που πάνε για λιγες μέρες πιθανότατα δεν θα το δουν ποτέ, ενώ θα περάσουν ωραία σε Μπελέμ κτλ

Κι επειδή το κάνω σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη κι όχι μόνο πια το συνήθισα. Από το Πόρτο μέχρι τη Ραβένα και γειτονιές του Λονδίνου, αν μείνεις αρκετά και βγεις εκτός κέντρου, ακριβών προαστίων,τουριστικών περιοχών θα δεις άσχημες εικόνες.

Last edited:

MVSylvia

Member
Δεν έχουμε καν πόλεις στην Ελλάδα. Δεν είναι πόλεις αυτά, είναι μια τυχαία δόμηση εδώ κ εκεί με τυχαίους δρόμους ανάμεσα. Αυτό. Τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο δεν προσφέρουν, όχι απλά δεν προσφέρουν, είναι τόσο άγριες που σε ξεζουμίζουν.

Αυτός πιστεύω είναι ένας λόγος που προσπαθούμε με το παραμικρό να κλείνουμε έστω κ μικρά ταξίδια. Γιατί δίνουν για λίγο την ψευδαίσθηση πώς είναι να ζεις σε μια αληθινή πόλη. Δεν ισχυρίζομαι ότι έξω οι πόλεις είναι ένας παράδεισος ή ότι δεν έχουν σοβαρά θέματα κ εξαθλίωση. Έχουν όμως έναν σχεδιασμό, ένα πλάνο, μια προσβασιμότητα κάποιες από αυτές, είναι φτιαγμενες γύρω από τον άνθρωπο κ όχι σαν να βούτηξε ένα τεράστιο χέρι πολυκατοικίες σαν τουβλακια από ένα σακί κ να τις ξαμολησε στη γη. Μπορείς σε αυτές να κάνεις μια βόλτα σαν άνθρωπος τελοσπαντων χωρίς να περάσεις δια πυρός κ σιδήρου.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κι επειδή το κάνω σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη κι όχι μόνο πια το συνήθισα. Από το Πόρτο μέχρι τη Ραβένα και γειτονιές του Λονδίνου, αν βγεις εκτός κέντρου, ακριβών προαστίων,τουριστικών περιοχών θα δεις άσχημες εικόνες.
Προφανώς, καμία πόλη δε μπορεί να ναι στολίδι από την μια άκρη ως την άλλη της, όμως υπάρχουν αρκετές που τουλάχιστον μπορούν και διατηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες.
Βέβαια καμιά περίπτωση δεν είναι ίδια, ειδικά στην Ευρώπη συναντάμε πολλές φορές το βιαστικό πρόβλημα στέγασης (ειδικά μετά τον πόλεμο) που μπορεί να είχε τέτοια αποτελέσματα.

Συζητώντας όμως τα δικά μας, πιστεύω πως πολλά από τα «άσχημα» αυτά αποτελέσματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευγθεί, με τους λόγους πολλές φορές να είναι παραπάνω από γνωστοί.

Last edited:

alma

Member
Βέβαια καμιά περίπτωση δεν είναι ίδια, ειδικά στην Ευρώπη συναντάμε πολλές φορές το βιαστικό πρόβλημα στέγασης (ειδικά μετά τον πόλεμο) που μπορεί να είχε τέτοια αποτελέσματα.
Ισχύει όπως έγινε στην Ελλάδα για διάφορους λόγους π.χ.έλευση προσφύγων από Μικρά Ασία κτλ...Άμεση ανάγκη στέγασης...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom