Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Εμένα πάντως η διαδρομή απο Περπινιάν για Καρκασόν μου φάνηκε τελείως αδιάφορη. Ακόμα και η διαδρομή απο Φουά για Ρεν-Λε-Σατό ήταν μονότονη. Μόνο όταν συνάντησα το Μοντσεγκούρ άνοιξε λίγο το μάτι μου! Θέλω να πω οτι ακόμα και οι χώρες που έχουν γενικά πολύ όμορφη επαρχία απο άκρη σε άκρη, έχουν και αυτές τα ψεγάδια τους. Τώρα το να συγκρίνουμε την Ελβετία με την Ελλάδα ή και με άλλες χώρες θα έλεγα οτι είναι άνισο. Η Ελβετία έχει πιστεύω απο τις ομορφότερες επαρχίες και δεν έχω πάει ακόμα γαμώτο...τεσπα. Και για να καταλήξω, έχω κάνει πολλές διαδρομές στην Ελλάδα οι οποίες είναι πανέμορφες! Πολλές απο αυτές είναι στην ορεινή Πελοπόννησο, άλλες είναι στην ορεινή Μακεδονία και Ήπειρο,σε νησιά (Κάρπαθος, Κεφαλονιά κτλ), ακόμα και στην Καλαμπάκα! Στο σύνολο της η Ελληνική επαρχία για μένα είναι μέτρια. Όχι όμως και για τα μπάζα...Στην Ελλαδα υπαρχουν καποιες λιγες ωραιες πολεις αλλα μεχρι να φτασεις σε αυτες τρως ολη την ασχημια της αθανατης ελληνικης επαρχιας. Ακομη και οι ιδιες οι πολεις που θεωρω ωραιες στα προαστια/περιχωρα τους ειναι χαλια μαυρα, π.χ. βλεπε Ναυπλιο.
Πολλες φορες σε road trips που κανω προσπαθω να αποστασιοποιηθω και να δω την ενδοχωρα μας μεσα απο τα ματια ενος τουριστα και πραγματικα με πιανει απογοητευση... εν αντιθεσει με ενα road trip στην Ελβετια, την Γερμανια, την Γαλλια που ειναι μια μαγεια να διασχιζεις τις επαρχιες.