• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ryanair Ποιά η γνώμη σας για τη Ryanair;

Hugin

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δηλαδη επειδη ειναι φτηνη δεν πρέπει να εχει ιδιες υποχρεώσεις με τις αλλες;
Αν ενα σουβλατζίδικο πουλαει το σουβλακι 1 ευρω και ο αλλος 0.80 η λογικη ειναι οτι με 0.8 μπορει και να πάθεις δηλητηρίαση αλλα πηρες το ρισκο σου; Και το βασικοτερο ολων την τιμη δεν την καθοριζω εγω αλλα αυτη. Οποτε αυτη εκρινε οτι με αυτο το ποσο πρεπει να με παει εκει στη καθορισμενη ωρα και μερα. Οσο δεν σου τυχαινουν (μεγαλες) στραβες με την ryan τοτε ειναι μια απο τις καλύτερες εταιρίες. Αν σου κατσει η στραβη και αντι για Βερολινο-Θεσ/νικη πεταξεις μετα απο 2-3 μερες Φρανκφούρτη-Αθηνα και δεν σου εδωσε φραγκο για αυτες τις μερες γιατι αυτο βολευε την ρυαν τοτε αρχίζει η αναθεωρηση περι ποσο πρεπει να διαμαρτύρεσαι για το 10ευρω εισητηριο που πληρωσες στην αρχη.

dpapatsimpas

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Φιλε Hugin,aαν δε σου αρεσιε η low cost μπορεις να επιλεξεις μια αλλη εταιρεια,δεν σου εβαλε κανενας το πιστολι στον κροταφο να πεταξεις με Ryan,αν παλι εχασες λεφτα απο το ταξιδι διεκδηκεις τα λεφτα σου δικαστικα και τελειωσε η ιστορια

paefstra

Member
Ξανα λεω,ο καθενας κανει τις επιλογες του.Οταν ταξιδευω με 20 ευρω παιρνω το ρισκο να μου κατσει και μια στραβη.Παντως και εχοντας κανει πανω απο 30 ταξιδια με την Ryan δεν ειχα ποτε θεμα πολυωρης καθυστερησης .
Αυτο ακριβως εννοω, οτι η Ryan βασιζεται στο "κλεισιμο του ματιου" στον επιβατη του 20ρικου. Και εισαγει "καινοτομιες" που αν ειχες πληρωσει 100 ευρω δεν θα δεχοσουν. Το προβλημα ειναι οτι αυτο το "κλεισιμο του ματιου" καθιστα τους μισους πελατες του 20ευρου συνενοχους κατα καποιο τροπο για την αφαιρεση αυτονοητων παροχων και απο αλλες εταιρειες . Στην Aegean πριν 3 χρονια δεν πληρωνα για μεγαλη βαλιτσα ουτε ετρεχα να κανω τσεκ ιν απο τους πρωτους για να μην πληρωσω τη θεση. Ειναι προφανες οτι επηρεαζει ολους τους επιβατες ολων των εταιρειων σταδιακα, ακομη κι αν εχουν πληρωσει 100 ευρω το εισιτηριο. Εκπαιδευομαστε απο τη Ryan στο να δεχομαστε ολο και λιγοτερα και να μην τρεχει καστανο. Αλλαζει σιγα σιγα παντου το τι θεωρειται αυτονοητο.
Ακομη πιο ανησυχητικοι ειναι οι οροι γαλερας των εργαζομενων. Αλλα κι αυτοι νομιμοποιουνται απο το ¨κλεισιμο του ματιου¨στον επιβατη του 20ευρου.

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Έχει αυστηροποιηθεί τόσο πολύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία βλπ. πρόσφατη απόφαση του ECJ που ανοίγει το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό των γεγονότων που συνιστούν 'extraordinary circumstances' που ακόμα και ο επιβάτης του 1 ευρώ μπορεί πολύ εύκολα να βρει το δίκιο του αν δε βαριέται φυσικά να το κυνηγήσει.
Όσο για τους επιβάτες δεν είναι αθώοι, είναι αστείο απ' την εποχή που ξεκίνησαν οι GoLight ναύλοι να μην μπορείς να βρεις χώρο να αποθηκεύσεις ένα backpack στην καμπίνα επειδή οι περισσότεροι ανεβαίνουν φορτωμένοι σαν αστακοί με τσάντες και τσαντάκια για να να μην πληρώσουν αποσκευή.

Last edited:

Hugin

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δηλαδη
Φιλε Hugin,aαν δε σου αρεσιε η low cost μπορεις να επιλεξεις μια αλλη εταιρεια,δεν σου εβαλε κανενας το πιστολι στον κροταφο να πεταξεις με Ryan,αν παλι εχασες λεφτα απο το ταξιδι διεκδηκεις τα λεφτα σου δικαστικα και τελειωσε η ιστορια
Μου λες οτι επειδη η εταιρεία πουλαει φτηνα εισητηρια εχει καθε δικαιωμα να με ταλαιπωρει και να μην με αποζημιώνει αλλα πρεπει να τρεχω εγω σε δικαστήρια σε περιπτωση στραβης. Δηλαδή αν ειναι φτηνό εχει δικαιωμα αυτος που το πουλαει να μην τηρει αυτα που πρέπει με την δικαιολογια ας αγοραζες το ακριβότερο;

Last edited:

dpapatsimpas

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Σου λέω ότι ο ESJ είναι πολύ αυστηρός και δεν κοιτάει αν είναι low cost η οχι.Τον αν χάνεις λεφτά και ταλαιπωρεισαι αυτό είναι δικό σου θέμα,αλλά δεν μπορείς μόνο να απαιτείς από μια εταιρεία και στην πρώτη στραβή να λες εγώ δεν πάω δικαστικά γιατί ταλαιπωρουμαι.Δεν πετάς με μια εταιρεία με κακό όνομα όπως θεωρείς εσύ και αφήνεις τους υπόλοιπους να πάρουν το ρισκο

paefstra

Member
Σου λέω ότι ο ESJ είναι πολύ αυστηρός και δεν κοιτάει αν είναι low cost η οχι.Τον αν χάνεις λεφτά και ταλαιπωρεισαι αυτό είναι δικό σου θέμα,αλλά δεν μπορείς μόνο να απαιτείς από μια εταιρεία και στην πρώτη στραβή να λες εγώ δεν πάω δικαστικά γιατί ταλαιπωρουμαι.Δεν πετάς με μια εταιρεία με κακό όνομα όπως θεωρείς εσύ και αφήνεις τους υπόλοιπους να πάρουν το ρισκο
Πετωντας με 'συνδικαλιστη" πιλοτο της Ryan στην ανακοινωση του προετρεψε οσους εχουν παραπονα (και ειχαν καποιοι και γι αυτο και ειχαμε καθυστερηση) να διαμαρτυρονται επισημα και νομιμα. Γιατι αυτο βοηθαει τη δικη τους διαμαρτυρια . Αν αργοτερα δουμε να καθιερωνουν και 10 βουρδουλιες μετα το περας του ωραριου και πουμε "εγω να πεταω φτηνα"...
Παρεμπιπτοντως υπαρχουν κλαδοι υπαλληλων που καηκαν κυριολεκτικα απο το γνωστο "κλεισιμο του ματιου" στους μισους εργαζομενους. Ειδα με τα ματια μου αυτους που δεν θιγονταν μισθολογικα απο τις περικοπες να σφυριζουν αδιαφορα για τους αλλους μισους συναδελφους τους που ρημαχτηκαν με μειωσεις 40% στο δημοσιο και να τους κανουν πατ πατ στην πλατη, προσφεροντας το ιδιο ακριβως εργο. Μπορει γι αυτο να εκνευριζομαι απο αυτη την πρακτικη που τη θεωρω τρομερα υπουλη.

dpapatsimpas

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Πετωντας με 'συνδικαλιστη" πιλοτο της Ryan στην ανακοινωση του προετρεψε οσους εχουν παραπονα (και ειχαν καποιοι και γι αυτο και ειχαμε καθυστερηση) να διαμαρτυρονται επισημα και νομιμα. Γιατι αυτο βοηθαει τη δικη τους διαμαρτυρια . Αν αργοτερα δουμε να καθιερωνουν και 10 βουρδουλιες μετα το περας του ωραριου και πουμε "εγω να πεταω φτηνα"...
Παρεμπιπτοντως υπαρχουν κλαδοι υπαλληλων που καηκαν κυριολεκτικα απο το γνωστο "κλεισιμο του ματιου" στους μισους εργαζομενους. Ειδα με τα ματια μου αυτους που δεν θιγονταν μισθολογικα απο τις περικοπες να σφυριζουν αδιαφορα για τους αλλους μισους συναδελφους τους που ρημαχτηκαν με μειωσεις 40% στο δημοσιο και να τους κανουν πατ πατ στην πλατη, προσφεροντας το ιδιο ακριβως εργο. Μπορει γι αυτο να εκνευριζομαι απο αυτη την πρακτικη που τη θεωρω τρομερα υπουλη.
Υπάρχει ελεύθερη αγορά και ορθώς ο πιλότος προετρεψε τον κοσμο να απαιτεί ενδικα τα δικαιοματα τους.Εχω αλλεργία όμως στον Τύπο του ανθρώπου που θέλει φθηνές υπηρεσίες αλλά όταν δεν τις λαμβάνει δεν κάνει απολύτως τίποτε.Η λογική του δεν διεκδικώ τίποτε γιατί ποιός ασχολείται τώρα είναι που οδήγησε τα πράγματα σε αυτό που περιγράφεις. Επειδή ξεφεύγουμε από το θέμα μας όμως κάνω μια απλή ερώτηση.Τι διάολο εταιρεία είναι αυτή με τόσο κακές υπηρεσίες που αναπτύσσεται με αυτόν τον ρυθμό.Και επειδή όταν κάτι δεν μου αρέσει παύω να το χρησιμοποιώ προτρέπω όλους αυτούς που είναι κατά να πάψουν να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη εταιρεία,τόσο απλα

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα ανασφάλειας αμα πετάς με ryan εφόσον πετάει σε διεθνή αεροδρόμια.Δυστυχώς όμως υπάρχουν περιστατικά ακυρώσεων κτλπ που σ αυτές τις περιπτώσεις αυτές οι εταιρίες σε "κρεμάνε",ακυρώσεις όμως μπορεί να συμβούν και στις υπόλοιπες εταιρίες μην τις βγάζουμε και άγιες.Το θέμα είναι να γνωρίζει ο επιβάτης τα δικαιώματά του και τι να διεκδικεί σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς και να έχει εναλλακτική.Είμαι 21 χρονών και έχω θέσει ως "ταξιδιωτικό στόχο" στον εαυτό μου να καταφέρω να πετάξω σε όλους τους προορισμούς της ryan από Θεσσαλονίκη και θα συνεχίζω να την χρησιμοποιώ αυτήν και κατα κύριο λόγο low cost γιατί μου αρέσουν τα ταξίδια και θέλω να κάνω 2-3 τον χρόνο αλλά δεν είμαι γιος εφοπλιστή να πληρώνω 150-200 ευρώ άλλες εταιρίες το ίδιο εισιτήριο που μπορω να βρώ 40 ευρώ με ραιαν.Ένα μικρό ρίσκο το παίρνεις αλλά το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορείς να πάρεις στην ζωή σου είναι να μην πάρεις κανένα ρίσκο.Ενδεικτικά εαν ταξίδευα με aegean θα έκανα μόνο ένα ταξίδι τον χρόνο για αυτό και προτιμώ low cost επειδή το αντέχει η τσέπη μου.Προσωπικά δεν με ενοχλεί που περνάνε με τα καροτσάκια για φαγητά,κολώνιες κτλπ,προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη της εταιρίας και καλά κάνουν είναι δικό σου θέμα αν θα πάρεις ή οχι δεν σε αναγκάζει κανένας.Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι καθόμαστε πολλές φορές σε διαφορετικές θέσεις με τις παρέες μας αλλά παρατηρώ πως υπάρχει αλληλεγγύη στις πτήσεις μεταξύ τον επιβατών οπότε μπορείς να αλλάξεις εύκολα θέση με κάποιον συνεπιβάτη.Όσο για την χρέωση της χειραποσκευής ήταν η μόνη μέχρι τώρα low cost που επέτρεπε να έχεις 2 χειραποσκευές,η easyjet επιτρέπει μόνο με τα ροδάκια,το ίδιο και η wizzair μέχρι πρόσφατα που το άλλαξε λόγω ανταγωνισμού φαντάζομαι.Πληροφοριακά το live chat της ryanair έχει σώσει κόσμο σε αντίθεση με την wizzair που πρέπει να πάρεις τηλέφωνα και να χρεωθείς ένα κάρο λεφτά με τις premium γραμμές που έχουν ώστε να λύσεις το πρόβλημα σου...''Εχω τραυματική εμπειρία με wizz αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα ξαναταξιδέψω αν βρω κάτι ευκαιριακό,και με aegean θα ταξίδευα αν ήθελα να πάω κάπου που δεν πετάει άλλη εταιρία.Γενικα δίνω προτεραιόττητα σε οτι αντέχει η τσέπη μου και άντε καμιά φορά να χάσω και 40 ευρώ και να απογοητεύω για ακύρωση ταξιδιού αλλά υγεία πάνω απ ολα... :)

escursione

Member
Η Ryanair είναι η αιτία που μπορουμε να ταξιδευουμε φτηνά αρκετές φορές το χρόνο. Προσωπικα δεν έχω πρόβλημα αν είναι πιο στενή η θεση η αν χρειάζεται priority για να πάρεις τη βαλίτσα μαζί σου η αν πουλάνε ξυστά και κολωνιες κατα τη διάρκεια της πτήσης. Ισα ισα με τα tester δοκιμαζοντας κολονιες περνάει και η ώρα...το μόνο θεμα που με ανησυχεί είναι οι φήμες που τα αεροπλανα δεν είναι καλοσυντηρημενα η έχουν νεαρούς πιλότους χωρίς εμπειρία κλπ. Τέλος όπως και να έχει εισιτήρια με 10 και 20 ευρώ ειναι σκετη πρόκληση.....

jimp

Member
Σωστός, αν και σε πρόσφατη πτήση έχω την εντύπωση πως δεν είχε διαφήμιση φαγητού εκεί.
Τελος πάντων είναι τραγικό να μιλάς μόνο για τη διαφήμιση (ή το ξυστό) που είναι το ένα τρίτο του safety card τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να κατακρίνεις την εταιρεία.

orck

Member
http://www.koutipandoras.gr/article...sefyge-kata-ths-ryanair-gia-tis-xeiraposkeyes

Ένωση καταναλωτών προσέφυγε κατά της Ryanair για τις χειραποσκευές
Μια ένωση καταναλωτών στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι απευθύνθηκε στις ισπανικές αρχές ζητώντας να επιβληθεί πρόστιμο στην αεροπορική εταιρεία Ryanair μετά την απόφασή της να χρεώνει τους επιβάτες για τις χειραποσκευές που παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα.

"Λαικιζμος, εαν δεν τους αρεσει να παρουνε απο αλλου εισητηριο, αλλιως να πανε στα δικαστηρια!!!!1"

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom