• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πληροφορίες χωρών

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Με την μέθοδο των tips θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις πληροφορίες και άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται,αγχώνονται,βαριούνται να γράψουν ιστορίες αλλά γνωρίζουν χρήσιμα πράγματα.Είναι μπόλικοι αυτοί.
Οι περισσότεροι. :)

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν δεν ήμουν απόλυτα σαφής. Αυτό ήθελα να πω + ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν τα tips στην αρχική σελίδα της πόλης/χώρας. Θα μπορούσε να υπάρχει μια όμορφη εισαγωγή με κείμενο και φωτό όπως ισχύει για τη κάθε χώρα στους προορισμούς
Οκ κατάλαβα, είσαι σαφής και ξεκάθαρος, προς τι οι συγνώμες; δεν πήρες άφεση από τον πάπα το σάββατο; :D

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Οκ κατάλαβα, είσαι σαφής και ξεκάθαρος, προς τι οι συγνώμες; δεν πήρες άφεση από τον πάπα το σάββατο; :D
:haha::haha::haha::haha:
Ότι έγραψα έχει να κάνει και με τη δική μου εμπειρία. Όντας στην Αμοργό φέτος το καλοκαίρι έπρεπε να διαβάσω ένα σωρό θέματα του φόρουμ στην αναζήτηση για να βρώ προτάσεις φαγητού. Επίσης πληροφορίες τέτοιες καταχονιάζονται σαν κεφάλαια σε ταξιδιωτικές ιστορίες ή σαν απαντήσεις σε ποστς ενώ θα μπορούσαν να είναι πιο εμφανή
Κι επιμένω αφού βρίσκουμε το χρόνο να γράφουμε για ένα σωρό πράγματα και να αναλωνόμαστε σε ένα σωρό ανούσιες αντεγκλήσεις, γιατί να μην δημιουργήσουμε ομαδικά κάτι πιο λειτουργικό και όμορφο;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Άκου τι παίζει. Η βασική "απόφαση" έχει να κάνει με το αν θα έχουμε ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τις δομημένες πληροφορίες από το φόρουμ. Έτσι ήταν το σάιτ στην αρχική του μορφή μέχρι πριν 5 χρόνια, και δεν είχε δουλέψει καθόλου το σύστημα, κυρίως γιατί είχε λίγο κόσμο. Ίσως τώρα να δούλευε. Αλλά προσοχή: αν έχεις ξεχωριστά τις δομημένες πληροφορίες, όταν θα θες να ψάξεις για την Αμοργό συνολικά στο travelstories, θα έχεις τώρα ΔΥΟ μέρη να ψάξεις: στην ενότητα με τη δομημένη πληροφορία, και μέσα στα φόρουμ.

Επίσης, όταν κάποιος ρωτάει στο φόρουμ κάτι, και του δώσει ένα μέλος μια χρήσιμη πληροφορία για την Αμοργό, αυτή πώς θα περνάει μέσα στην ενότητα των δομημένων πληροφοριών;

θα είναι δηλαδή δύο ανεξάρτητα κομμάτια που θα λειτουργούν χωρίς σύνδεση μεταξύ τους. Πιθανόν πάλι να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που παίζει τώρα, απλά το επισημαίνω.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Def δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω τα της δομής του φόρουμ μας
Το να χτίσουμε μια βάση δεδομένων τύπου ταξιδιωτικού οδηγού νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας. αφού απαντάς σε κάποιον με μια πρόταση μπορείς να κάνεις κι ένα copy paste σε tip. Δεν θέλει χρόνο, διάθεση θέλει
Αναζήτηση μπορεί να γίνεται και σε επίπεδο πληροφοριών και γενικά στο φόρουμ. Αν όμως έχουν καταχωρηθεί τα tips σωστά κάποιος που αναζητά πληροφορίες δεν έχει λόγο να ανατρέξει κάπου αλλού. Στο προφίλ της χώρας θα υπάρχουν όλα (από tips ως ταξιδιωτικές ιστορίες)
Το ερώτημα που παίζει είναι αν έχουμε διάθεση να κάνουμε κάτι τέτοιο...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Κι ένα πράγμα που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι τους επισκέπτες του φόρουμ που ενδιαφέρονται να αντλήσουν ευκολότερα πληροφορίες (και οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι των μελών σε επισκεψιμότητα ανά δεδομένη στιγμή)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Πολλές φορές, μέσα στις ταξιδιωτικές ιστορίες των μελών, υπάρχουν tips για διαμονή, για φαγητό, για αξιοθέατα, ακόμα για άλλα σημεία ενδιαφέροντος πχ. πανοραμική θέα, σημείο φωτογράφησης κλπ, τα οποία νομίζω ότι ο ενδιαφερόμενος διαβάζοντας την ιστορία έχει καλύτερη άποψη για το αν του ταιριάζουν ή όχι.
Οι πληροφορίες αυτές σκέτες και ξερές σε μια ενότητα δομημένης πληροφορίας ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Πολλές φορές, μέσα στις ταξιδιωτικές ιστορίες των μελών, υπάρχουν tips για διαμονή, για φαγητό, για αξιοθέατα, ακόμα για άλλα σημεία ενδιαφέροντος πχ. πανοραμική θέα, σημείο φωτογράφησης κλπ, τα οποία νομίζω ότι ο ενδιαφερόμενος διαβάζοντας την ιστορία έχει καλύτερη άποψη για το αν του ταιριάζουν ή όχι.
Οι πληροφορίες αυτές σκέτες και ξερές σε μια ενότητα δομημένης πληροφορίας ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο.
συμφωνώ ,αλλά πολλές ιστορίες δεν δίνουν πληροφορίες και εχουν μόνο αφηγηματικο χαρακτήρα. Υπάρχουν φορές που δεν είμαι σε διάθεση να ψάξω και θέλω να βρω την πληροφορία αμέσως χωρίς να χρειαστεί να διαβάσω μια ολόκληρη ιστορία

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πολλές φορές, μέσα στις ταξιδιωτικές ιστορίες των μελών, υπάρχουν tips για διαμονή, για φαγητό, για αξιοθέατα, ακόμα για άλλα σημεία ενδιαφέροντος πχ. πανοραμική θέα, σημείο φωτογράφησης κλπ, τα οποία νομίζω ότι ο ενδιαφερόμενος διαβάζοντας την ιστορία έχει καλύτερη άποψη για το αν του ταιριάζουν ή όχι. Οι πληροφορίες αυτές σκέτες και ξερές σε μια ενότητα δομημένης πληροφορίας ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο.
Σκέψου όμως πόσοι δεν γράφουν ταξιδιωτικές ιστορίες ενώ θα μπορούσαν να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις πληροφορίες. Μια ταξιδιωτική ιστορία θα μπορούσε να αποδεσμευτεί από την ανάγκη να δίνονται χρηστικές πληροφορίες. Οι δύο ενοτητες θα έλεγα ότι οφείλουν να αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη. Παράδειγμα: έγραψα μια ιστορία πρόσφατα για την Αμοργό. Το κεφάλαιο που αφιέρωσα στις πληροφορίες θα μπορούσε άνετα να μην είναι κομμάτι της ιστορίας αλλά να εμπλουτίσει ένα ταξιδιωτικό οδηγό για το νησί.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ πιστεύω ότι αν φτιαχτεί σωστά και με μοντέρνο και κυρίως ΕΥΚΟΛΟ τρόπο για τον κόσμο να βάζει και να βρίσκει πληροφορίες, θα δουλέψει.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Σκέψου όμως πόσοι δεν γράφουν ταξιδιωτικές ιστορίες ενώ θα μπορούσαν να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις πληροφορίες. Μια ταξιδιωτική ιστορία θα μπορούσε να αποδεσμευτεί από την ανάγκη να δίνονται χρηστικές πληροφορίες. Οι δύο ενοτητες θα έλεγα ότι οφείλουν να αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη. Παράδειγμα: έγραψα μια ιστορία πρόσφατα για την Αμοργό. Το κεφάλαιο που αφιέρωσα στις πληροφορίες θα μπορούσε άνετα να μην είναι κομμάτι της ιστορίας αλλά να εμπλουτίσει ένα ταξιδιωτικό οδηγό για το νησί.

Αν φαίνεται από ποιόν προέρχεται η σχετική πληροφορία (για μένα πολύ σημαντικό), τότε μπορούν όπως λες να αλληλοσυμπληρώνονται με κάποιο τρόπο οι ενότητες.

Όμως έχω και μια άλλη ανησυχία, μήπως με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιωτικές ιστορίες θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο? Μήπως δε θα είναι πλέον travelstories αλλά μόνο travelinfo?

Για παράδειγμα, προσωπικά προτιμώ να γράψω κάποια tips μέσα σε μια ιστορία μαζί με το τί έκανα ή δεν έκανα στο ταξίδι μου. Σκέτο το τί έκανα δε μου φαίνεται ότι θα αφορά τους άλλους. Το να γράψω επίσης, σκέτες πληροφορίες χωρίς να καταλαβαίνει ο άλλος γενικά τα γούστα μου, πάλι δε μου φαίνεται ωραίο. Πχ. στην ιστορία για την Τήνο αναφέρω κάποιες παραλίες οι οποίες δεν είναι για τον πολύ κόσμο. Σε μια γενική ενότητα, για τους περισσότερους οι πληροφορίες αυτές θα ήταν άχρηστες ή ακόμα και παραπλανητικές.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βρε anny αυτό που λέμε ουσιαστικά είναι ότι καλύτερα να υπάρχει ένας τέτοιος τομέας παρά να μην υπάρχει.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Βρε anny αυτό που λέμε ουσιαστικά είναι ότι καλύτερα να υπάρχει ένας τέτοιος τομέας παρά να μην υπάρχει.
Δεν το βρίσκω αρνητικό να υπάρχει, για τον τρόπο που μπορεί να δομηθεί έχω τις ανησυχίες μου κυρίως.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom