• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πληροφορίες χωρών

Traveller

Member
Εγώ θα έλεγα κάτι το πολύ απλό... γράφει κάποιος ωραία και καλά την ιστορία του... στο τέλος τι πιο εύκολο να γράψει και τα ρέστα... δηλ. πήγα με την τάδε εταιρία και έδωσα τόσα, νοίκιασα αυτοκίνητο και στοίχισε τόσα, κοιμήθηκα εκεί και έφαγα εκεί με κόστος τόσο... απλά αλλά χρήσιμα πράγματα... έτσι και την ιστορία θα έχουμε και ένα πολύ χρήσιμο τυφλοσούρτι για τα χρηστικά μέρη του ταξιδιού μαζεμένα όλα μαζί... όποιος π.χ προγραμματίζει για το Παρίσι διαβάζει την ιστορία του, μπαίνει στο κλίμα και έχει στο τέλος συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες του συγγραφέα... από εκεί και μετά στο χέρι των μελών είναι να εμπιστευτούν ή όχι τον συγγραφέα και να ακολουθήσουν τα tips του...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εγώ θα έλεγα κάτι το πολύ απλό... γράφει κάποιος ωραία και καλά την ιστορία του... στο τέλος τι πιο εύκολο να γράψει και τα ρέστα... δηλ. πήγα με την τάδε εταιρία και έδωσα τόσα, νοίκιασα αυτοκίνητο και στοίχισε τόσα, κοιμήθηκα εκεί και έφαγα εκεί με κόστος τόσο... απλά αλλά χρήσιμα πράγματα... έτσι και την ιστορία θα έχουμε και ένα πολύ χρήσιμο τυφλοσούρτι για τα χρηστικά μέρη του ταξιδιού μαζεμένα όλα μαζί... όποιος π.χ προγραμματίζει για το Παρίσι διαβάζει την ιστορία του, μπαίνει στο κλίμα και έχει στο τέλος συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες του συγγραφέα... από εκεί και μετά στο χέρι των μελών είναι να εμπιστευτούν ή όχι τον συγγραφέα και να ακολουθήσουν τα tips του...

Σίγουρα δεν είναι άσχημο και αυτό που λες, αλλά αφενός αν κάποιος ψάχνει info για Παρίσι ή Ρώμη θα πρέπει να ανοίξει καμια 20 ιστορίες, ενώ με την σχετική ενότητα θα ανατρέχει κατευθείαν εκεί και αφετέρου αυτό που συζητιέται από παλαιότερα είναι η συγκέντρωση των πληροφοριών και των tips που έχουν γραφεί στο φόρουμ ολα αυτά τα χρονια.

Κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται θυσία προσωπικού χρόνου από μια ομάδα που θα ορίσουν οι υπεύθυνοι και σημαντικη βοήθεια από όλους μας

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
και εμενα με βρισκει σύμφωνη αυτη η προταση ...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
To ζητούμενο δεν είναι για μας που γράφουμε ιστορίες αλλά για τους περισσότερους που δεν γράφουνε και οι πληροφορίες τους πάνε χαμένες. Πχ βενετία που το έχουμε συζητήσει το θέμα γιατί να μην έχεις τις τερψιλαρύγγιες προτάσεις σου μαζεμένες σε μια ενότητα; γιατί να υπάρχουν ξεκρέμαστα θέματα πχ
http://www.travelstories.gr/%F9%EA%E5%E1%ED%DF%E1/17564-%E6%E5%F5%E3%E1%F1%DC%EA%E9%E1-hotels-restos-oceania-traveller.html
και να μην είναι καταχωρημένα ανά χώρα;;; πάντα με την επώνυμη σφραγίδα του μέλους. Το αν θα τις λάβει κανείς υπόψιν είναι προσωπικό θέμα, αλλά πίστεψέ με θα στηριζόμουνα περισσότερο σε μια δική σου πρόταση από του Χ αγνωστου στο virtualtourist ή το tripadvisor
Κι έπειτα με τόσα ταξίδια που έχουμε κάνει όλοι μας θα γέμιζε ...
Δεν προτείνω κάτι διαφορετικό από τον υπάρχοντα οδηγό, απλά να ενσωματωθεί στους προορισμούς και να εμπλουτιστεί. Όσο για updates μπορούν νεώτερες πληροφορίες να αντικαθιστούν παλιότερες (πχ συγκοινωνίες, αν κάποιο εστιατόριο έκλεισε ή άλλαξε διεύθυνση κλπ)
Επίαης όπως σωστά προαναφέρθηκε θα μπορεί να υπάρχει ενότητα τι ταξιδιωτικά εγγραφα χρειάζονται, πού και πώς βγάζεις βίζα κλπ

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μετρήστε με κι εμένα στους εθελοντές του "ξεκαθαρίσματος", αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

ΚΡΟΚ

Member
Aν και νέος στην παρέα σας, παρακολουθώ αρκετό καιρό το site και έχω την γνώμη ότι ο hydronetta έχει απόλυτο δίκιο..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παιδιά, ρίξτε μια ματιά σε ένα εργαλείο wiki, είναι κάτι που μπορεί να στηθεί γρήγορα και εύκολα, θα μας έκανε κάτι τέτοιο;

παράδειγμα: Boston travel guide - Wikitravel

H wiki είναι ένα εργαλείο που οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει προσθήκη πληροφοριών, εύκολα και γρήγορα. Το μείον που έχει είναι ότι μπορείς μεν να ξέρεις ποια άτομα έχουν προσφέρει σε κάθε κείμενο, αλλά όχι ακριβώς ποιες γραμμές έχει γράψει ποιος, κάτι που νομίζω ότι εμείς το χρειαζόμαστε.

Ε;

chrisbd

Member
Παιδιά, ρίξτε μια ματιά σε ένα εργαλείο wiki, είναι κάτι που μπορεί να στηθεί γρήγορα και εύκολα, θα μας έκανε κάτι τέτοιο;

παράδειγμα: Boston travel guide - Wikitravel

H wiki είναι ένα εργαλείο που οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει προσθήκη πληροφοριών, εύκολα και γρήγορα. Το μείον που έχει είναι ότι μπορείς μεν να ξέρεις ποια άτομα έχουν προσφέρει σε κάθε κείμενο, αλλά όχι ακριβώς ποιες γραμμές έχει γράψει ποιος, κάτι που νομίζω ότι εμείς το χρειαζόμαστε.

Ε;

Τέλειο αλλά αγγλικά μόνο.....

Για Ελληνικά πέστης να βάλει link για travelstories.gr :D

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχεις παρακολουθήσει την κουβέντα; μιλάμε για το τί εργαλείο θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε εδώ στο travelstories το δικό μας χώρο για αποθήκευση/συγκέντρωση πληροφοριών.

dmdoc

Member
Μου αρέσει πολύ το εργαλείο,και ήδη είδα πως μπορείς να κάνεις edit ή προσθήκη πληροφορίας.
Το nick του κάθε συμμετέχοντα θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στο αντίστοιχο κειμενό του(ή δεν γίνεται?)
Επίσης θα πρέπει ρητά όσοι συμμετέχουν να γράφουν στο στυλ της εγκυκλοπαίδειας και όχι μιας απλής παράθεσης,απάντησης ή ιστορίας.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Είναι γνωστή λίγο ως πολύ η δομή του Wikitravel, εύχρηστη και συμπυκωνμένη, το κακό είναι ότι παρέχονται "ξερές" πληροφορίες τύπου LP, ενώ τα tips μπορούν να είναι πιο διανθισμένα ανάλογα με το χαρακτήρα του συγγραφέα. Αν μπορεί να φτιαχτεί μια τέτοια σελίδα ανά μερος όπου θα προστίθενται τα tips εκτενώς και επώνυμα κανένα πρόβλημα για αρχή. Εγώ πάντα είχα κατά νου τη δομή του virtualtourist όπου μπορούν να υπάρχουν περισσότερα του ενός tips ακόμα και για το ίδιο μέρος/κατάλυμα/εστιατόριο κλπ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom