• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρκία Ελλάδα Στην Καππαδοκία και στα Μαστιχοχώρια.

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Στην Καππαδοκία και στα Μαστιχοχώρια.

Τον μήνα Σεπτέμβριο του 2024 σκεφτόμασταν ότι κάπου πρέπει να πάμε τον Οκτώβριο και αποφασίσαμε να πάμε στην Τουρκία. Όμως επίσης αποφασίσαμε για διάφορους λόγους να μην πάμε μόνοι μας αλλά με ελληνικό πρακτορείο από την Αθήνα. Ψάξαμε αρκετά πρακτορεία αλλά δεν μας άρεσε κανένα διότι είτε ήταν ακριβά επειδή έκαναν αεροπορική εκδρομή, είτε ήταν η τιμή τους καλή αλλά την έκαναν οδική, άρα κουραστική, πηγαίνοντας από τη Μακεδονία και τη Θράκη στην Κωνσταντινούπολη και συνέχιζαν από κει. Εμείς όμως θέλαμε να πάμε, αν ήταν δυνατόν, μόνο στην Καππαδοκία και στο Παμούκαλε. Έτσι η μόνη επιλογή ήταν η αεροπορική αλλά το κόστος ανέβαινε σε περισσότερα από 1000€ για ταξίδι μίας εβδομάδας.

Την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου τα πρακτορεία έκαναν πολλές εκδρομές στην περιοχή αυτή της Τουρκίας. Όμως βρέθηκε ένα πρακτορείο το οποίο πήγαινε με πλοίο στην Χίο και από εκεί την άλλη μέρα πάλι με πλοίο και πολύ σύντομα πήγαινε Τουρκία. Δεν το σκεφτήκαμε πολύ και αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρακτορείο. Το κόστος του ταξιδιού ήταν 550€.
IMG_20241024_131020.jpg

Την πρώτη μέρα πήγαινες με το πλοίο που έφευγε βράδυ, από τον Πειραιά στην Χίο. Μετά είχε τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Τουρκία και την τελευταία βραδιά έμπαινες πάλι στο πλοίο να επιστρέψεις στον Πειραιά. Εμείς όμως του ζητήσαμε να μείνουμε ακόμα δύο μέρες στην Χίο για να τη δούμε λίγο, αφού εγώ δεν είχα πάει άλλη φορά. Έτσι οι επιστροφή μας δεν θα ήταν στις 29 Οκτωβρίου αλλά στις 31. Αυτή η ιδέα μας άρεσε και το μόνο που ζητήσαμε ήταν στο πλοίο να μείνουμε σε δίκλινη καμπίνα. Έτσι στις 2 Οκτωβρίου πήγα στο γραφείο του και έδωσα προκαταβολή 400€. Επίσης πλήρωσα το πλοίο πήγαινε και έλα με δίκλινη καμπίνα, άλλα 312€. Και έμεναν για να εξοφλήσω 500€. Άρα εγώ για τη δίκλινη καμπίνα πλήρωνα επί πλέον 112€.
IMG_20241024_125652.jpg

Όλα προχωρούσαν κανονικά και η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου το βράδυ. Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση έκανα κατάθεση και τα 500€ για να εξοφλήσω όλο το ταξίδι.

Μία εβδομάδα περίπου πριν την αναχώρηση μαθαίνουμε από τις ειδήσεις ότι οι εργαζόμενοι στα πλοία (ΠΝΟ) απεργούν στις 22 και στις 23 Οκτωβρίου. Ευτυχώς εμείς είχαμε αναχώρηση στις 24 οπότε το ταξίδι θα γινόταν κανονικά.
IMG_20241024_131955.jpg

Ήμασταν σχεδόν έτοιμοι και στις 23 το απόγευμα περίπου στις 6 ακούω στις ειδήσεις ότι η απεργία θα παραταθεί για ακόμα 2 ημέρες. Δηλαδή για τις 24 και 25 Οκτωβρίου. Άρα εμείς δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε με το πλοίο που είχαμε τα εισιτήρια. Τηλεφωνώ στο πρακτορείο και μου είπαν ότι θα μου επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που έχω δώσει εκτός εάν ήθελα να πάω αεροπορικώς. Αμέσως μπαίνω στο διαδίκτυο για να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια και τον πηγαιμό και την επιστροφή στην Χίο.

Βέβαια η τιμές είχαν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν αλλά εγώ βρήκα εισιτήρια με περίπου 140€ το άτομο αλερετούρ, συν άλλα 85€ για να έχουμε μαζί μας και μία βαλίτσα. Μέχρι να κάνω την πληρωμή των εισιτηρίων η τιμή είχε ανέβει κι άλλο, οπότε πλήρωσα συνολικά 385€. Όμως όλα καλά και αμέσως έφυγα για το γραφείο του πρακτορείου να του δώσω πίσω τα εισιτήρια του πλοίου και να δω πότε θα πάρω πίσω τα χρήματα μου. Μου είπαν ότι θα μου επιστραφούν μέσα σε δύο τρεις εργάσιμες μέρες γιατί είχα πληρώσει με κάρτα. Πράγματι έτσι έγινε.
IMG_20241024_132120.jpg

Το αεροπορικό εισιτήριο το είχα βγάλει για την Πέμπτη το πρωί στις 11 περίπου. Πήγαμε στην ώρα μας στο αεροδρόμιο την επόμενη μέρα που έβγαλα τα εισιτήρια και στις 12 ήμασταν στη Χίο. Με ταξί από το αεροδρόμιο πήγαμε σε ένα στούντιο που είχαμε νοικιάσει στο κέντρο της πόλης δίπλα στην προκυμαία. Το κόστος ήταν 55€ για μία βραδιά, αλλά ο χώρος ήταν πολύ καλός και άξιζε τα λεφτά του.

Ρωτώντας στο πρακτορείο που θα μας έκανε το ταξίδι μάθαμε ότι οι περισσότεροι συνταξιδιώτες μας ήταν άνθρωποι από την Χίο, και συγκεκριμένα από κάποιον σύλλογο του χωριού Καλλιμασιά. Ουσιαστικά μόνο εμείς οι δύο κι άλλα δύο κορίτσια ήμασταν άσχετοι με το σύλλογο, από την Αθήνα.
IMG_20241024_132453.jpg

Κάποια στιγμή πριν φύγουμε από Αθήνα μου έρχεται ένα μήνυμα από τους συμμετέχοντες στο ταξίδι ότι έγινε μία ομάδα στο viber με όλους εμάς. Μπαίνω να δω τα μέλη της ομάδας και ανακαλύπτω ότι σε αυτά ήταν και μία πρώην συνάδελφός μου, συνταξιούχος και εκείνη σήμερα, η Ιφιγένεια. Την πήρα τηλέφωνο και μιλήσαμε και μου είπε ότι και αυτή ήταν στην Αθήνα αλλά θα πήγαινε αεροπορικώς στη Χίο όπως και κάποιοι άλλοι από το γκρουπ. Μάλιστα το γκρουπ θα είχε σχεδόν 50 άτομα. Τελικά τα δύο άλλα κορίτσια που θα έρχονταν από Αθήνα δεν μπόρεσαν να έρθουν και δεν συμμετείχαν στο ταξίδι. Όμως υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι ήταν ή έμεναν στην Αθήνα και ήρθαν στη Χίο αεροπορικώς, όπως και εμείς. Όμως αυτοί ήταν από το συγκεκριμένο χωριό που είχε τον σύλλογο ή είχαν κάποια σχέση με αυτό.

Στη Χίο όταν φτάσαμε πήγαμε στο μικρό διαμέρισμα και μετά κάναμε μία βόλτα για να δούμε λίγο την πόλη, αφού ήταν ακόμα νωρίς. Αρχικά περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης και στην παραλία. Έχει ενδιαφέροντα μικρά κτήρια ως κατοικίες και όμορφα μαγαζιά. Ειδικά στα παραλιακά θα ήταν ωραία να καθίσουμε αλλά δεν το συνηθίζουμε. Προχωρήσαμε λίγο βόρεια και φτάσαμε στο παλιό κάστρο. Ήταν μέσα στην εγκατάλειψη και αυτό και οι κατοικίες πού βρίσκονταν μέσα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι δεν μου άρεσε.
IMG_20241024_181540.jpg

Το μεσημέρι πήγαμε στο δωμάτιο και ξεκουραστήκαμε για δυο ώρες.
IMG_20241024_132104.jpg

Το απόγευμα βγήκαμε πάλι και περπατήσαμε περίπου 2 ώρες και είδαμε την πόλη περισσότερο. Ουσιαστικά είδαμε όλα τα ενδιαφέροντα μέρη, χωρίς όμως να μπούμε σε κάποιο μουσείο. Η Απλωταριά είναι ένας εμπορικός δρόμος που περπατήσαμε, με όμορφα μικρά καφέ και συμπαθητικά κτήρια. Θεωρείται από τα αξιοθέατα της μικρής πόλης, που εκτείνεται σε μεγάλη έκταση και έχει κάπου 30.000 κατοίκους.
IMG_20241024_130625.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα