• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πληροφορίες χωρών

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν φαίνεται από ποιόν προέρχεται η σχετική πληροφορία (για μένα πολύ σημαντικό), τότε μπορούν όπως λες να αλληλοσυμπληρώνονται με κάποιο τρόπο οι ενότητες.
Όμως έχω και μια άλλη ανησυχία, μήπως με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιωτικές ιστορίες θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο? Μήπως δε θα είναι πλέον travelstories αλλά μόνο travelinfo?
Για παράδειγμα, προσωπικά προτιμώ να γράψω κάποια tips μέσα σε μια ιστορία μαζί με το τί έκανα ή δεν έκανα στο ταξίδι μου. Σκέτο το τί έκανα δε μου φαίνεται ότι θα αφορά τους άλλους. Το να γράψω επίσης, σκέτες πληροφορίες χωρίς να καταλαβαίνει ο άλλος γενικά τα γούστα μου, πάλι δε μου φαίνεται ωραίο. Πχ. στην ιστορία για την Τήνο αναφέρω κάποιες παραλίες οι οποίες δεν είναι για τον πολύ κόσμο. Σε μια γενική ενότητα, για τους περισσότερους οι πληροφορίες αυτές θα ήταν άχρηστες ή ακόμα και παραπλανητικές.
Εννοείται πως τα tips θα είναι επώνυμα
Aν έχεις το ¨μικρόβιο" να γράψεις ιστορία θα την γράψεις. Και όπως βλέπεις λίγοι είναι εκείνοι που δίνουν ακριβείς πληροφορίες για διαμονη φαγητό κλπ. Όπως έγραψε η ευαγγελία τα κείμενα έχουν κυρίως αφηγηματικό χαρακτήρα. Προσωπικά δεν μου αρέσει να δίνω χρηστικές πληροφορίες σε μια ιστορία μου (το κάνω όμως γιατί πιστεύω ότι ίσως κάποιος να τις χρειάζεται). Επειδή όμως πολλοί δεν γράφουν ιστορίες όπως προαναφέρθηκε, αυτοί θα μπορουσαν να βάλουν το λιθαράκι τους δίνοντας πληροφορίες πού έμειναν πώς μετακινήθκαν πού έφαγαν κλπ
Δεν συμφωνώ ότι μεμονωμένες πληροφορίες δεν είναι χρήσιμες. Αν σε μια ενότητα πχ Αμοργός ή Τήνος γράφαμε για τις ταβέρνες δεν βλέπω απολύτως καμμιά διαφορά από το να είναι ΚΑΙ σε μια ιστορία ΚΑΙ στον ταξιδιωτικό οδηγό. Κοινώς θα μπορούσαμε να έχουμε τις πληροφορίες και στις δυό μεριές.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
θα μπορουσαμε για αρχη να κανουμε κατι παρεμφερες χρησιμοποιωντας την υπαρχουσα διαρυθμιση του φορουμ ...

Να υπαρχουν σε καθε χωρα καποια μονιμα θεματα ψηλα με τα τιπσ.

π.χ πηγαινωντας αναζητηση πληροφοριων/ ευρωπη / γαλλια να υπηρχαν μονιμα στην αρχη 3-4 "κολλημενα" θεματα που θα περιελαμβαναν π.χ εξοδος, διαμονη,αξιοθεατα, και 2-3 αλλα πραγματα ...Ετσι θα μπορουσε καποιος να ανατρεξει γρηγορα σε οτι τον ενδιαφερει και ταυτοχρονα οποιος γυριζει απο τη χωρα να προσ8ετει νεα τιπς παλι εκει περα απο τη ιστορια του...Πιστευω θα μειωνονταν και τα πολλα ιδια θεματα

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Nομίζω η πλατφόρμα που προτείνεται δεν είναι ούτε χρηστική ούτε χρήσιμη. Το να έχουν πάει δέκα μέλη στην Πράγα και να έχουν δώσει οκτώ τιπς για φαγητό και εννιά για διαμονή σε τίποτα δε θα μπορούσε να υποκαταστήσει τον πιο επίκαιρο οδηγό που κυκλοφορεί στο ίντερνετ, εκτός και αν θεωρούμε επιτυχία να στείλουμε όλα τα μέλη για φαγητό στο Κόλκοβνα.

Η ουσία του φόρουμ, πιστεύω, κρύβεται στο όνομά του όπως επισήμανε και η anny, δηλαδή στο να έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις ιστορίες και προσωπικά βιώματα από μέρη που ίσως και να επισκεφτείς ίσως και να μην επισκεφτείς στο μέλλον.

Οπότε διαβάζεις ιστορίες στο travelstories, παίρνεις ερεθίσματα για νέα ταξίδια και μετά οργανώνεις βάσει επίκαιρων ταξιδιωτικών οδηγών και χρήση πιο εξειδεικευμένων ξένων φόρουμ όπως το fodors ή το thorn tree ή το tripadvisor που έχουν και το πλεονέκτημα να έχουν μέλη στις εν λόγω χώρες και οι οποίοι μπορούν να δίνουν τις πιο επίκαιρες συμβουλές.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επειδή όμως το φόρουμ απευθύνεται στον Έλληνα χρήστη κατ'αρχήν και στον όχι και τόσο τρελαμένο επίσης (για να ψαχτεί σε 10 διαφορετικά ξένα φόρα) καλό θα ήταν να μπορεί να εξυπηρετείται με κάποιο τρόπο και από το φόρουμ μας.Άσε που εδώ έχω βρει κατά καιρούς πληροφορίες που ούτε κατά διάνοια δεν αναφέρονται σε ξένα φόρα,τα οποία αμερικανοκρατούνται και θεωρούν τρομερή εμπειρία να φωτογραφηθείς με έναν Ρωμαίο της κακιάς ώρας μπροστά από το Κολοσσαίο.

fotast

Member
Εγω πιστεύω οτι οι χρηστικές πληροφορίες "χάνονται",πόσες σελίδες πρέπει να διαβάσεις για να δείς τα νεωτέρω π.χ για Λονδίνο?Και πρέπει να θυμάσαι μέχρι πότε έχεις διαβάσει(προσωπικά δημιουργώ αντιγράφοντας δικά μου αρχεία για τους προορισμούς που με ενδιαφέρουν).΄Οποτε η ιδέα τών tips με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο καθώς ορισμένοι(και εγώ) δεν τα πηγαίνουν καλά με την συγγραφή ιστοριών αλλά θα μπορούσαν να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.Αυτο έχω κάνει μέχρι σήμερα αλλά τα βάζω στις ιστορίες τών άλλων ή σε αντίτοιχα θέματα και μάλλον χάνονται.Πάντα ΄"επώνυμα" και είναι στην κρίση του αναγνώστη μετά τι θα κάνει ή όχι.Αν γίνεται τεχνικά είναι πολύ καλή ιδέα.

Δεν πιστεύω οτι θα μειώσει τίς ιστορίες γιατί όποιος θέλει να γράψει θά γράψει.Αν είναι εύκολο ας γίνει και άν δεν περπατήσει τότε αλλάζει πάλι.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Η ουσία του φόρουμ, πιστεύω, κρύβεται στο όνομά του όπως επισήμανε και η anny, δηλαδή στο να έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις ιστορίες και προσωπικά βιώματα από μέρη που ίσως και να επισκεφτείς ίσως και να μην επισκεφτείς στο μέλλον. Οπότε διαβάζεις ιστορίες στο travelstories, παίρνεις ερεθίσματα για νέα ταξίδια και μετά οργανώνεις βάσει επίκαιρων ταξιδιωτικών οδηγών και χρήση πιο εξειδεικευμένων ξένων φόρουμ όπως το fodors ή το thorn tree ή το tripadvisor που έχουν και το πλεονέκτημα να έχουμ μέλη στις εν λόγω χώρες και οι οποίοι μπορούν να δίνουν τις πιο επίκαιρες συμβουλές.
Δεν διαφωνώ επί της αρχής ότι η ουσία εδώ είναι οι ταξιδιωτικές ιστορίες και αλλοίμονο να το μετατρέπαμε σε ελληνικό thorn tree. Απλά θα ήθελα οι διάσπαρτες πληροφορίες να υπάρχουν κάπου πιο οργανωμένες. Επίσης μια εμπειρία (διαμονη, φαγητό κλπ ενός μέλους) μπορεί να καταχωρηθεί και να μην χαθεί από κάποιον που δεν θέλει να γράψει ιστορία. To tip δεν είναι δεσμευτικό και όσο περισσότερο εμπλουτίζεται η βάση δεδομένων τόσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία. Αν πχ έχεις κάνει ένα χρήσιμο ποστ για την αγαπημένη μας Ισλανδία :) γιατί αυτό να χαθεί στην 15η σελίδα ενός σχετικού θέματος; ποιός θα έχει την υπομονή να τρέξει 15 σελίδες με άσχετα σχόλια για να ξεθάψει την ουσία; Θυμάμαι πόσο όμορφα tips είχε γράψει για το Όσλο ο yorgos όταν ψαχνόμουνα για Νορβηγία. Πού είναι αυτά;; κάπου στα χαμένα και πρέπει να τα ψάχνω. Ενώ αν ήταν οργανωμένα θα ανασύρρονταν πιο εύκολα.
Τέλος όλα αυτά τα διεθνή sites (που εγώ προστρέχω κατά κόρον) τη χρήση τους δεν την ξέρουν όλοι (αν την ήξεραν δεν βομβαρδιζόμασταν με τα ίδια θέματα κάθε φορά).
Τέλος ως άμεσα εμπλεκόμενος στη συγγραφή ιστοριών θα σου έλεγα ότι το να γράψεις μια ταξιδιωτική ιστορία είναι αρκετά επίπονο και όχι πάντα εφικτό (χρονικά). Για κάποιους δε προορισμούς θα προτιμούσα να γράψω απλά tips

fotast

Member
Ενα παράδειγμα για αυτό που έλεγα προηγουμένως.Κοιτάξτε εδώ:

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/27702-%EC%E5-%F4%EF%ED-%F0%E5%E8%E5%F1%FC-%F3%F4%DE%ED-%F0%FC%EB%E7-19.html

Πόστ Νο.222.Πόσες πληροφορίες δίνει,άν δεν τις αντιγράψεις τώρα πόσο πρέπει να ψάξεις για να τις βρείς μετα από π.χ 3 μήνες.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Και τι σημασία έχει αν λέγεται travelstories ? Στην αρχική του μορφή είχε το όνομα taksidia.gr
Προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει μια ενότητα για ιστορίες οι οποίες θα έχουν μόνο αφηγηματικο χαρακτήρα , αλλά και άλλη μια όπου θα γράφονται κείμενα που θα εξυπηρετούν τον ταξιδιώτη.
Επίσης θα μου άρεσε αν έβλεπα ενότητες για το τι μπορεί να δει ή και να κάνει σε μια πόλη ή χώρα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. Λονδίνο σε 3 μέρες , Παρισι σε μια εβδομάδα)

fotast

Member
Και τι σημασία έχει αν λέγεται travelstories ? Στην αρχική του μορφή είχε το όνομα taksidia.gr
Προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει μια ενότητα για ιστορίες οι οποίες θα έχουν μόνο αφηγηματικο χαρακτήρα , αλλά και άλλη μια όπου θα γράφονται κείμενα που θα εξυπηρετούν τον ταξιδιώτη.
Επίσης θα μου άρεσε αν έβλεπα ενότητες για το τι μπορεί να δει ή και να κάνει σε μια πόλη ή χώρα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. Λονδίνο σε 3 μέρες , Παρισι σε μια εβδομάδα)
Ας ξεκινήσει πρώτα με δύο ενότητες(ιστορίες+χρηστικές πληροφορίες) και μετά μπαίνει και ή τρίτη.Πιστέυω οτι η τελευταία ενότητα θα θέλει πάρα πολύ δουλειά και μάλλον θα αφορά περιορισμένους προορισμούς.Η όχι?

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ενα παράδειγμα για αυτό που έλεγα προηγουμένως.Κοιτάξτε εδώ:

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...E8%E5%F1%FC-%F3%F4%DE%ED-%F0%FC%EB%E7-19.html

Πόστ Νο.222.Πόσες πληροφορίες δίνει,άν δεν τις αντιγράψεις τώρα πόσο πρέπει να ψάξεις για να τις βρείς μετα από π.χ 3 μήνες.
Που να δεις εγώ τι πρόβλημα έχω τώρα που ψάχνω πληροφορίες για Ρώμη....Επειδή έχω πάει πολλές φορές και με νοιάζουν τα νέα δεδομένα (μουσεία, φαγητό, διαμονή, έξοδος) έχω βρει διαμαντάκια αλλά με πολύ κόπο, εν μέσω άπειρων θεμάτων!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Και εγώ είμαι υπερ του διαχωρισμού σε δύο ενότητες. Ιστορίες και Οδηγοί.
Εννοείται ότι αυτό που κάνει ξεχωριστό το σαιτ είναι οι προσωπικές ιστορίες του κάθε μελους, αλλά γιατί να τρεχουμε σε αλλα σαιτ και για τις πιο απλές πληροφορίες π.χ αν ενας προορισμός χρειάζεται διαβατήριο ή τι νόμισμα έχει.
Αναφορικά με τα tips για διαμονή, φαγητό προσωπικά έχω πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα όσα διαβάζω εδώ μέσα, που λίγο πολύ ξέρω και τα γούστα του καθενός που προτείνει κάτι, παρά στο οιοδήποτε ξένο σαιτ, που παίζουν και διαφημιστικά κολπα.
Ασε που όπως είπαν οι προηγούμενοι για κάποιους προορισμούς πρέπει να ανατρέξεις σε δεκάδες θέματα για να βρεις αυτό που θέλεις.
Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα μειωθούν οι ερωτήσεις του στιλ θελω διαβατηριο στην Τουρκία; Φθηνό ξενοδοχείο στο Λονδίνο, Εχει Ευρώ η Πράγα κλπ.
Σίγουρα αυτό θέλει πολύ δουλεία και για το ποιες κατηγορίες θα μπουν. π.χ θα ήταν πολυ χρήσιμο να υπάρχουν γενικές χρηστικές πληροφορίες, όπως ποιες αεροπορικές εταιρείες πετάνε στον εν λόγω προορισμό, νομισμα, διαφορά ωρας κλπ, ενώ στη διαμονή, εστιατορια ίσως να ήταν χρήσιμο να υπάρχει και υποκατηγοριοποίση ανα κοστος (πολυτελή, μεσαιά και φθηνά) και στις μεγάλες πόλεις ίσως και ανα περιοχή-συνοικία.

Θεωρώ απαραίτητο μια ομάδα να ανατρέξει και στα παλιά θέματα και να ενσωματώσει κάποια τιπς που έχουν γραφτεί παλαιότερα, δεδομένου ότι υπάρχουν πληροφορίες-θησαυροί από μέλη που δεν γράφουν πια ή και πληροφορίες που και εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε που τις έχουμε γράψει.
Επίσης σε αυτή τη συντονιστική ομάδα το κάθε μέλος να μπορεί να προτείνει κάποια info ή tip που βρίσκει σε παλαιότερο ή και νεο θέμα μέσα στο φόρουμ.

Αναφορικά με την επικαιροποίση που προβληματιζονται κάποιοι, δόξα τω Θεώ έχουμε πάρα πολλά μέλη που ταξιδεύουν και θα μπορούν να βαθμολογούν το τιπ ή να μας ενημερώνουν για την άυξηση κάποιας τιμής. Εννοείται ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η κουβέντα στην εν λόγω ενότητα και να υπάρχει μόνο η βαθμολόγηση, γιατί αλλιώς αφενός θα χανόμαστε και αφετέρου θα έχουμε αντεγκλήσεις του στιλ είσαι άσχετος κλπ

Προσωπικά πιστεύω ότι μια τέτοια προσπάθεια θα ανέβαζε ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα του σαιτ και θα το έκανε ακόμη πιο χρηστικό στα μέλη του, χωρίς να χαθει και ο προσωπικός χαρακτήρας των ιστοριών που θα εξακολουθούν να γράφονται.

Edit: Το πιο βασικό. Δεν ξέρω τι τεχνικές δυνατοτητες υπάρχουν και ποσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο

fotast

Member
Και για μην μένουμε μόνον στα λόγια οταν αρχίσει το μάζεμα/συγκεντρώση των πληροφοριών και καθορισθεί κάποιο σχέδιο(τι θα μπαίνει και τι όχι) προσφέρομαι να βοηθήσω.Οπως είπα έχω ηδη φτιάξει κάποια αρχεία για ορισμένους προορισμούς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom