hydronetta
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- όπου δεν έχω πάει
Εννοείται πως τα tips θα είναι επώνυμαΑν φαίνεται από ποιόν προέρχεται η σχετική πληροφορία (για μένα πολύ σημαντικό), τότε μπορούν όπως λες να αλληλοσυμπληρώνονται με κάποιο τρόπο οι ενότητες.
Όμως έχω και μια άλλη ανησυχία, μήπως με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιωτικές ιστορίες θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο? Μήπως δε θα είναι πλέον travelstories αλλά μόνο travelinfo?
Για παράδειγμα, προσωπικά προτιμώ να γράψω κάποια tips μέσα σε μια ιστορία μαζί με το τί έκανα ή δεν έκανα στο ταξίδι μου. Σκέτο το τί έκανα δε μου φαίνεται ότι θα αφορά τους άλλους. Το να γράψω επίσης, σκέτες πληροφορίες χωρίς να καταλαβαίνει ο άλλος γενικά τα γούστα μου, πάλι δε μου φαίνεται ωραίο. Πχ. στην ιστορία για την Τήνο αναφέρω κάποιες παραλίες οι οποίες δεν είναι για τον πολύ κόσμο. Σε μια γενική ενότητα, για τους περισσότερους οι πληροφορίες αυτές θα ήταν άχρηστες ή ακόμα και παραπλανητικές.
Aν έχεις το ¨μικρόβιο" να γράψεις ιστορία θα την γράψεις. Και όπως βλέπεις λίγοι είναι εκείνοι που δίνουν ακριβείς πληροφορίες για διαμονη φαγητό κλπ. Όπως έγραψε η ευαγγελία τα κείμενα έχουν κυρίως αφηγηματικό χαρακτήρα. Προσωπικά δεν μου αρέσει να δίνω χρηστικές πληροφορίες σε μια ιστορία μου (το κάνω όμως γιατί πιστεύω ότι ίσως κάποιος να τις χρειάζεται). Επειδή όμως πολλοί δεν γράφουν ιστορίες όπως προαναφέρθηκε, αυτοί θα μπορουσαν να βάλουν το λιθαράκι τους δίνοντας πληροφορίες πού έμειναν πώς μετακινήθκαν πού έφαγαν κλπ
Δεν συμφωνώ ότι μεμονωμένες πληροφορίες δεν είναι χρήσιμες. Αν σε μια ενότητα πχ Αμοργός ή Τήνος γράφαμε για τις ταβέρνες δεν βλέπω απολύτως καμμιά διαφορά από το να είναι ΚΑΙ σε μια ιστορία ΚΑΙ στον ταξιδιωτικό οδηγό. Κοινώς θα μπορούσαμε να έχουμε τις πληροφορίες και στις δυό μεριές.