• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πληροφορίες χωρών

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Επειδή ξεκίνησε μια κουβέντα σχετικά με την διαμόρφωση μιας λειτουργικότερης βάσης πληροφοριών ανά χώρα θα ήθελα να καταθέσω τη πρότασή μου
Θα μπορούσε η ενότητα ταξιδιωτικές πληροφορίες να ενσωματωθεί σ'εκείνη των προορισμών
Εκεί κάθε χώρα θα έχει το χάρτη της (διαδραστικός όπως σχεδιάστηκε κάποια στιγμή)
Κάτω από τη χώρα μπορούν να δίνονται απλές γενικές πληροφορίες ή να παραπέμπεται ο αναγνώστης σε σχετικά λινκς (αν αυτό επιτρέπεται)
Παραμένει η ένδειξη με τις υπάρχουσες ταξιδιωτικές ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί
Ακολουθούν τα τιπς όπου κάθε μέλος μπορεί να προσθέσει το δικό του με δυνατότητα ενσωμάτωσης φωτογραφίας:
1. Τι να δει κανείς (αξιοθέατα)
2. Τοπικά έθιμα/εκδηλώσεις, φεστιβάλ
3. Διαμονή
4. Εστίαση
5. Διασκέδαση/δραστηριότητες
6. Μετακίνηση (προς τη χώρα και εντός αυτής)
7. Τι να: προσέξετε/αποφύγετε/λάβετε υπόψιν στην οργάνωση
Σε χώρες κυρίως ευρωπαϊκες που υπάρχει πληθώρα πληροφοριών σε κάποιες πόλεις (πχ Παρίσι, Ρώμη κλπ) θα μπορούσε να υπάρχουν υποκατηγορίες ανά πόλη ή περιοχή (πχ Σικελία, Νότια Γαλλία κλπ)

Στο κομμάτι αυτό να μην δίνεται η δυνατότητα ατέρμονου διαλόγου ώστε να καταντάει ένα θέμα μπάχαλο. Το κάθε μέλος να προσθέτει απλώς το τιπ του. Ίσως ένα κουμπάκι (με βοήθησε) να αποτελεί ένα βαρόμετρο αξιολόγησης του τιπ.

Αυτό θα θυμίζει σε πολλούς το tripadvisor ή το virtualtourist, εκτιμώ όμως ότι είναι πολύ πρακτικότερο για την άμεση ανέρευση πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα. Κι έτσι θα πάψουν ερωτήματα τύπου, τι να δω, που να μείνω... Με την παρούσα μηχανή αναζήτησης βγαίνει ένας ατέρμονος κατάλογος ποστς όπου πρέπει να ψάξεις να βρεις μια πληροφορία
Αυτό προϋποθέτει την ουσιαστική συνεισφορά όλων των μελών. Πιστεύω αφού έχουμε το χρόνο και γράφουμε "επί παντός επιστητού" καιρός να στρωθούμε και να κάνουμε ουσιαστικότερη δουλειά.
Καλός ο χαβαλές αλλά μην ξεχνάμε τον σκοπό αυτού του foroum.

Υπάρχουν και μικρές λεπτομέρειες ανά ενότητα που μπορούν να γραφούν πχ στη διαμονή ή το φαγητό να αναφέρεται κόστος υποχρεωτικά, το λινκ αν υπάρχει, πώς παέι κανείς σε ένα αξιοθέατο κλπ κλπ αλλά αυτό το κρίνουμε μόνο αποφασιστεί η υλοποίηση

Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όλα αυτά και άλλα παρόμοια έχουν να κάνουν πρωτίστως με τις δυνατότητες τις πλατφόρμας,πράγμα για το οποίο μόνο οι αρμόδιοι μπορούν να μας ενημερώσουν.Αναμένουμε....

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Όλα αυτά και άλλα παρόμοια έχουν να κάνουν πρωτίστως με τις δυνατότητες τις πλατφόρμας,πράγμα για το οποίο μόνο οι αρμόδιοι μπορούν να μας ενημερώσουν.Αναμένουμε....
Eννοείται αλλά δεν το θεωρώ ανέφικτο. Ήδη υπάρχουν οι σχετικές ενότητες (βλέπε ταξιδιωτικοί οδηγοί). Ακόμα κι εκεί οι πληροφορίες είναι ανάκατες χωρίς κατηγοριοποίηση

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Αν ο χάρτης με τα pins λειτουργεί για κάθε χώρα ξεχωριστά (όχι προγραμματιστικά αλλά στην εμφάνιση) νομίζω ότι θα λειτουργήσει καλύτερα. Όταν ξεκίνησε το όλο εγχείρημα με το χάρτη, μπαίναμε στη σελίδα και αντικρίζαμε όλη την υδρόγειο. Μάλλον από ψυχολογική άποψη, βαριόμασταν να αρχίσουμε χώρα τη χώρα να προσθέτουμε. Όταν όμως το βρίσκουμε εστιασμένο σε κάθε χώρα, ίσως να δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για συμπλήρωση. Μια χώρα την ημέρα ένα πράμα. Τέλος, συζητιέται πολύ το όλο θέμα της ανταμοιβής για την όποια πληροφορία με διάφορους τρόπους. Καλά όλ' αυτά απλώς το βρίσκω πολύ δευτερεύον να στήνεται και να προγραμματίζεται ένας ολόκληρος κώδικας που μπορεί να βαραίνει μια ήδη βαριά σελίδα, μόνο και μόνο για την υστεροφημία του κάθε μέλους. Δηλαδή, ειλικρινά τώρα, ποιος νοιάζεται τόσο για το ποιος έχει τα περισσότερα «ευχαριστώ»; Πόση σημασία παίζει το πόσο ψηλά βρίσκεται στην «προσφορά μέλους»;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Eννοείται αλλά δεν το θεωρώ ανέφικτο. Ήδη υπάρχουν οι σχετικές ενότητες (βλέπε ταξιδιωτικοί οδηγοί). Ακόμα κι εκεί οι πληροφορίες είναι ανάκατες χωρίς κατηγοριοποίηση
ώπα φρένο, τι εννοείς ότι στους ταξιδιωτικούς οδηγούς οι πληροφορίες έιναι χωρίς κατηγοριοποίηση;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν ο χάρτης με τα pins λειτουργεί για κάθε χώρα ξεχωριστά (όχι προγραμματιστικά αλλά στην εμφάνιση) νομίζω ότι θα λειτουργήσει καλύτερα. Τέλος, συζητιέται πολύ το όλο θέμα της ανταμοιβής για την όποια πληροφορία με διάφορους τρόπους. Καλά όλ' αυτά απλώς το βρίσκω πολύ δευτερεύον να στήνεται και να προγραμματίζεται ένας ολόκληρος κώδικας που μπορεί να βαραίνει μια ήδη βαριά σελίδα, μόνο και μόνο για την υστεροφημία του κάθε μέλους. Δηλαδή, ειλικρινά τώρα, ποιος νοιάζεται τόσο για το ποιος έχει τα περισσότερα «ευχαριστώ»; Πόση σημασία παίζει το πόσο ψηλά βρίσκεται στην «προσφορά μέλους»;
Για τα pins αυτό είναι η πρότασή μου. Να εστιάζεται σε κάθε χώρα.
Όσο για τα ευχαριστώ περισότερο μου αρέσει το σύστημα του virtualtourist που αξιολογεί την βοήθεια που προσφέρει ένα tip με αστεράκια

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
ώπα φρένο, τι εννοείς ότι στους ταξιδιωτικούς οδηγούς οι πληροφορίες έιναι χωρίς κατηγοριοποίηση;
Εννοώ ότι η σελίδα μόλις ανοίγει δίνει τις πληροφορίες ανακατα (πρέπει να κλικάρεις τις επιλογές στο μικρό παράθυρο αριστερά). Θα μπορούσε να έχει απλώς μια εισαγωγή και αριστερά αλλά πιο ευκρινώς τις επιλογές (έχουμε και πρεσβυωπία...). Ειδικά αν έχεις και διάσπαση προσοχής όπως εγώ σου διαφέυγει

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πάντως η πρότασή μου είναι να ενσωματωθούν αυτές οι δύο ενότητες προορισμοί και ταξιδιωτικοί οδηγοί και να εμπλουτιστούν. Αν δίνεται κάποια πληροφορία σε ποστ να αναρτάται αυτόματα σανtip και στην αντίστοιχη ενότητα της χώρας

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Άρα κατηγοριοποίηση υπάρχει, απλά λες να φαίνεται/φωνάζει περισσότερο. Όχι ότι δεν υπάρχει κιόλας.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Με την μέθοδο των tips θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις πληροφορίες και άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται,αγχώνονται,βαριούνται να γράψουν ιστορίες αλλά γνωρίζουν χρήσιμα πράγματα.Είναι μπόλικοι αυτοί.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Άρα κατηγοριοποίηση υπάρχει, απλά λες να φαίνεται/φωνάζει περισσότερο. Όχι ότι δεν υπάρχει κιόλας.
Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν δεν ήμουν απόλυτα σαφής. Αυτό ήθελα να πω + ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν τα tips στην αρχική σελίδα της πόλης/χώρας. Θα μπορούσε να υπάρχει μια όμορφη εισαγωγή με κείμενο και φωτό όπως ισχύει για τη κάθε χώρα στους προορισμούς

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Με την μέθοδο των tips θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις πληροφορίες και άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται,αγχώνονται,βαριούνται να γράψουν ιστορίες αλλά γνωρίζουν χρήσιμα πράγματα.Είναι μπόλικοι αυτοί.
Στο μυαλό μου είσαι...
Πάει κάποιος ένα ταξίδι. Δεν θέλει να γράψει ιστορία. Μπορεί όμως στις σχετικές ενότητες να προσθέσει tips πού έμεινε, πού έφαγε, τι είδε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα