• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον Γιωργο. Τι να την κανεις ομως την Ουαρζαζατ αν δε μπεις στην ερημο; Η πολη ως πολη δεν πολυλεει κατα τη γνωμη μου. Αν και απο τα πιο ενδιαφεροντα σημεια του ταξιδιου μου ηταν η βολτα απο Ουαρζαζατ προς Ζαγορα και απο Ουαρζαζατ προς Μαρακες μεσα απο τον Ατλαντα. ΟΙ διαδρομες ηταν εξαιρετικες - η πολη τιποτε το σπουδαιο. Η Εσαουιρα εμενα μου αρεσε ως μια λευκη πολη στην ακροθαλασσια, ενα ενδιαφερον καστρο και ενα καποιο χαζι στα τουριστικα μαγαζακια. Μια διανυκτερευση η μια απλη διελευση αρκει νομιζω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν και απο τα πιο ενδιαφεροντα σημεια του ταξιδιου μου ηταν η βολτα απο Ουαρζαζατ προς Ζαγορα και απο Ουαρζαζατ προς Μαρακες μεσα απο τον Ατλαντα.

Ε ναι, γι' αυτό το είπα κι εγώ, για τη διαδρομή, φανταστικά τοπία και απίστευτες μορφές.

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Μείνε όσες πιο πολλές μέρες μπορείς στη Φεζ. Πραγματικά μοναδική, μυστηριώδης, γοητευτική. Αν ξαναπήγαινα Μαρόκο θα καθόμουν εκεί. βεβαίως γούστα είναι αυτά. Τώρα για το Μαρακές θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ραμπάτ και Μεκνές μου άρεσαν αρκετά. Επίσης εκδρομή που κάναμε σε χωριά στον 'Ατλαντα με μία σακαράκα , ηταν μοναδική. Φανταστική εμπειρία επαναλαμβάνω, το να γυρνάς στα χιλιάδες σοκάκια της Φεζ..

varioAthens

Member
Μμμμ, με 9 μέρες θα έκανα Μαρακές 2 (υπερτιμημένο, υπερτουριστικοποιημένο αλλά καλό είναι να το δεις κι αυτό), Φεζ 2 (σούπερ πόλη πραγματικά), Μεκνές 1 (μου άρεσε πάρα πολύ), Σεφσαουέν 1 (κουκλίστικο, κλάσεις ανώτερο από την Εσσαουίρα για μένα + σούπερ τοπικές σπεσιαλιτέ στα στενάκια), Ραμπάτ 1 (δεν είναι για πολύ, αλλά στα 3-4 χιλιόμετρα έχει ένα καταπληκτικό προάστιο με τις πιο αυθεντικές εικόνες που είδαμε στη χώρα, φανταστικές αγορές) και 2 στο Ουαρζαζάτ. Είναι πολύ πιεσμένο έτσι, βγαίνει πολύ πιο άνετα αν αφαιρέσεις το Ουαρζαζάτ.

Με την Ταγγέρη δεν τρελάθηκα και η Εσαουίρα ήταν ανασφαλής (πετύχαμε 3 βίαιες επιθέσεις σε ένα βράδυ! πολύ ξύλο...) και τίποτε το φοβερό (υποκειμενικά πάντα). Για την έρημο νομίζω πως έχεις δίκιο, μπορείς να τη δεις κι αλλού.
Θυμάσαι πως το λένε?

niki_kar

Member
Παιδιά γεια και χαρά.
Ήθελα να μου πει κάποιος που ξέρει πως πηγαίνει κανείς από το Αγκαντίρ στο Μαρακές; Υπάρχει και λεωφορείο και τρένο; Πρέπει να γίνει κράτηση εκ των προτέρων; Παίζει κανα ταξί για τέτοια απόσταση;

Ενδιαφέρομαι για 16/9/2010. Κάποιοι φίλοι μας που πήγανπριν λίγες μέρες από Καζαμπλάνκα στο Μαρακές, δεν βρήκαν θέσεις και δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με μέσο μαζικής μεταφοράς.

Μήπως πρέπει να γίνει κράτηση από πρίν;

Ευχαριστώ πολύ :)

Vito

Member
γεια και παλι...το ψαξιμο για μαροκο συνεχιζεται, αποριες δημιουργουνται..

σε περιπτωση που νοικιασω αυτοκινητο για1-2 μερες για να κανω διαδρομη μεταξυ μαρακες - ουαρζαζατ, θα την βγάλω ζωντανος ή θα με φάνε λαχανο οι Μαροκινοι ή οι γκρεμοι..κοινώς πως οδηγουν εκει, πως ειναι η κατασταση των δρομων..? υποψιν, δεν έχω ιδιαίτερη "οδηγικη" εμπειρια..

ξερεται κανενα φθηνο πρακτορειο-εταιρεια για να νοικιασω?..ισως κανενα τοπικο που να ναι πιο φθηνο..

επισης, παιζει διαδρομή φεζ ή μεκνες - ουρζαζατ. Με bus ειναι εφικτο?

ααα...Γιωργο! δώσε πιο συγκεκριμενες ινφο για τα προαστια της Ραμπατ..οποτε βρεις ιντερνετ εκει στις αφρικές..

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Vito, η κατάσταση των δρόμων στο Μαρόκο θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Εμείς κάναμε όλο το γύρο της χώρας σε 18 μέρες, ανεβήκαμε τον Άτλαντα, κατεβήκαμε τον Άτλαντα, τον ξανανεβήκαμε και ούτω καθεξής, και ποτέ δε νιώσαμε ούτε ανασφάλεια ούτε δυσκολία (ακόμα κι όταν ψάχναμε το ξενοδοχείο μας μέσα στη μαύρη νύχτα στο τελευταίο χωριό πριν τη Σαχάρα, με σκοτάδι πίσσα ως εκεί που έφτανε το μάτι και τον ορίζοντα να αυλακώνεται από τις αστραπές...) Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και εξυπηρετικοί, τα αυτοκίνητα εκτός πόλεων ελάχιστα και η κατάσταση των δρόμων άριστη. Εννοείται πως δεν οδηγείς ποτέ μα ποτέ μέσα στις μεντίνες! Εμείς το κάναμε στο Μαρακές, αλλά θέλει ιδιαίτερη εμπειρία...
Εταιρία ενοικιάσης αυτοκινήτων βρήκαμε επί τόπου, στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα. Δε θυμάμαι τώρα τιμή, αν θέλεις ψάχνω και τη βρίσκω, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ακόμα κι όταν το aircondition τα 'φτυσε έξω από την Ουαρζαζάτ, ενημερώσαμε και μας αντικατέστησαν αυτοκίνητο το επόμενο πρωί στο Agdz. Απλά κοίτα η εταιρία που θα διαλέξεις να έχει σημεία υποστήριξης στις μεγάλες πόλεις. Και ζήτα αυτοκίνητο με ντίζελ (τι ντίζελ δηλαδή, μάλλον μαζούτ καίνε...), για να σου έρθει πάφθηνα...

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Να συμπληρώσω κι ένα χρήσιμο σάιτ για ανεύρεση ριάντ:

Terremaroc.com : Riad Marrakesh | Villa Marrakesh | Riad Essaouira | Guest House Morocco

Πλήρης περιγραφή, φωτογραφίες, απευθείας επικοινωνία, χάρτης και πληροφορίες για το πλησιέστερο πάρκινγκ.

Τελευταίο τιπ: στην επικοινωνία μας με το ριάντ που μας ενδιαφέρει, κι αφού πάρουμε τιμή...κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα στις αγορές μας στο Μαρόκο: κοινώς, παζαρεύουμε! Η δεύτερη τιμή που δίνεται είναι πάντα χαμηλότερη...;)

Vito

Member
Το πλάνο, χωρίς να έχω καταληξει ακομα, το σκεφτομαι κάπως έτσι:

φτάνω φεζ.
2 μέρες φεζ
2 μέρες μαρακες
2 μερες με αυτοκίνητο στον άτλαντα (συγκεκριμένα να κάνω το γύρο Μαρακες- Ουαζαζαρτε-Αουλουζ - το πέρασμα Tizi n'Test - Μαρακες)
και 3 επόμενες μέρες: Μέκνες - Σεφσχαουεν - Ταγγερη (έστω και το τελευταίο απόγευμα για να είμαι κοντά στο αεροδρόμιο)
πετάω από Ταγγέρη.

πως σας φαίνετε? το τουρ με το αμάξι βγαίνει χρονικά? δεν θα έχω πρόβλημα με τους δρόμους και με τον καιρό στον άτλαντα? (υπενθυμιζω είμαι σχετικά νέος οδηγός)

ξέχασα να αναφέρω ότι θα βρίσκομαι 12-21/10

και κάτι άλλο που ξέχασα να ρωτήσω...με το κλασικό παλιο δίπλωμα αυτοκινήτου μπορω να νοικιάσω? επίσης, πρέπει να έχω πιστωτική εκεί για να νοικιάσω?

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Ο LP λεει πως το περασμα Tizi n'Test ειναι μια απο τις πιο θεαματικες διαδρομες και θεαματικα τρομακτικη! Στην κορυφη του περασματος μπορει να βρεις ομιχλη και εντονη συννεφια -λογω υψομετρου- με προβληματα ορατοτητας. Δεν πηγαμε λογω ημερων αλλα το κοστος για οδηγο δεν το θυμαμαι μεγαλο. Μπορουν και στο ριαντ που θα μεινετε να σας συστησουν καποιον.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom