• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

varioAthens

Member
Θεωρώ ότι το Μαρόκο δεν προσφέρεται για να μείνεις μόνο σε μία πόλη αλλά να το γυρίσεις μένοντας κάθε 2-3 βράδυα αλλού. Οι αποστάσεις από το Μαρρακές είναι πολύ μεγάλες για να το έχεις ως ορμητήριο και οι περιοχές που αξίζει να δείς πολλές! Ένα οδοιπορικό μέσα από τον Άτλαντα-Ουαρζαζάτ και διαμονή-περιπλάνηση στη Φεζ είναι, πιστεύω, τα highlights της χώρας. Βέβαια, ακόμα καλύτερα να δείτε και Μεκνές, Ραμπάτ. Αν οι μετακινήσεις δεν είναι το φόρτε σας, ας το αναλάβει ένα τοπικό πρακτορείο για σας.

dimiko

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Συγνώμη θα πας 7 μέρες στο Μαρακές χωρίς να πας στην Fez??
Μεγιστο λάθος!!

Μωρε και εγω θέλω να πάω πολύ Φεζ αλλά είναι οι αποστάσεις που για εμάς το κάνει απαγορευτικόί....Μου έχουν πει όμως φίλοι που έχουν πάει οτι δεν θα χάσω και τίποτα αφού θα δω το Μαρρακές... Αν το πάρουμε ετσι ομως θα πρέπει να παω και Agadir, Meknes, Casablanca, και άααααααλλα πολλά που είναι πολυ ενδιαφέροντα αλλά είναι μεγάλες οι αποστάσεις...Βλέποντας και κάνοντας!!....:cool:

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Renata & varioAthens, φωνές βοώντων εν τη ερήμω.......

Bahari

Member
Μωρε και εγω θέλω να πάω πολύ Φεζ αλλά είναι οι αποστάσεις που για εμάς το κάνει απαγορευτικόί....Μου έχουν πει όμως φίλοι που έχουν πάει οτι δεν θα χάσω και τίποτα αφού θα δω το Μαρρακές...
Ε, να σου πω κι εγώ ότι Μαρόκο χωρίς Φεζ δεν πάει... Η παλιά πόλη της Φεζ είναι μια πόλη μαγική και παρόλο που απέχει από το Μαρρακές περίπου 500 χλμ (αν δεν κάνω λάθος) αξίζει με τα χίλια να την επισκεφθείς. Περπατάς στην παλιά πόλη και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή...

dimiko

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Ε, να σου πω κι εγώ ότι Μαρόκο χωρίς Φεζ δεν πάει... Η παλιά πόλη της Φεζ είναι μια πόλη μαγική και παρόλο που απέχει από το Μαρρακές περίπου 500 χλμ (αν δεν κάνω λάθος) αξίζει με τα χίλια να την επισκεφθείς. Περπατάς στην παλιά πόλη και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή...

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου....,
το μονο είναι αυτο, τα 500 χιλιόμετρα...!!!Εσύ που ξέρεις απο Φεζ, τι διαφορά έχει με το μαρακές πχ?

Bahari

Member
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου....,
το μονο είναι αυτο, τα 500 χιλιόμετρα...!!!Εσύ που ξέρεις απο Φεζ, τι διαφορά έχει με το μαρακές πχ?
Αγαπητή μου φίλη :bleh::haha:
Η παλιά πόλη της Φεζ (η Μεδίνα) είναι μια μεσαιωνική πόλη που ο χρόνος δεν την έχει αγγίξει εδώ και αιώνες. Περπατάς στα σοκάκια και έρχεσαι σε άμεση επαφή με την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Δε θα δεις δηλαδή μαγαζιά που απευθύνονται αποκλειστικά στους τουρίστες. Δεν είναι οι κάτοικοι της Φεζ εκείνοι που έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του τουρίστα. Είμαστε όλοι εμείς αυτοί που πρέπει να αποδεχτούμε, να «ανεχτούμε» και να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής τους.

Στα λαβυρινθώδη στενάκια (λένε ότι είναι περίπου 9000!!!) όλες οι μεταφορές γίνονται με γαϊδουράκια και μουλάρια, θα συναντήσεις παιδάκια να παίζουν ανέμελα, ανθρώπους να έχουν βγει για να κάνουν τα ψώνια τους, θα δεις με τι ασχολούνται, πώς συμπεριφέρονται, τι επαγγέλλονται, θα δεις τους τεχνίτες στα εργαστήρια τους.

Όλα αυτά θα σου δημιουργήσουν την εντύπωση ότι περιδιαβαίνεις στα σοκάκια μιας πόλης από το παρελθόν, μιας πόλης της οποίας ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλά εδώ και κάτι αιώνες και ότι είσαι μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν εδώ.

Για μένα, κάθε γωνιά της Φεζ κρύβει κάτι μαγικό και μυστηριώδες…Κι εγώ πάντως συνάντησα στο ταξίδι κάποιους/ες που παραπονούνταν για τα στενά σοκάκια, για τη βρωμιά, για τη βαβούρα, για το ότι δεν άντεχαν το περπάτημα μέσα στα σοκάκια, για το ότι αναγκάζονταν να παραμερίσουν για να περάσουν τα φορτωμένα γαϊδούρια, για το ότι το δεκάποντο πέδιλό τους σφήνωνε στα λιθόστρωτα σοκάκια και για πολλά άλλα ακόμα. Δυστυχώς η μαγεία της Φεζ δεν κατόρθωσε να τους κερδίσει. Ελπίζω όμως εσύ να την απολαύσεις!!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Να προσθεσω επισης τα πολυ ενδιαφεροντα βυρσοδεψια της -ναι μυριζουν ασχημα- αλλα λειτουργουν ετσι με τον ιδιο τροπο απο τον μεσαιωνα. Η πολη του Μαρακες, απλα δεν πιανει μπαζα μπροστα στη Φεζ. Η Φεζ κατα τη γνωμη μου ειναι απο τις ωραιοτερες πολεις της Αφρικης. Το να πας Μαροκο και να μην την επισκεφθεις να μη μεινεις σε ενα ριαντ στη παλια πολη ειναι μεγαλη παραλειψη.

Bahari

Member
Να προσθεσω επισης τα πολυ ενδιαφεροντα βυρσοδεψια της -ναι μυριζουν ασχημα- αλλα λειτουργουν ετσι με τον ιδιο τροπο απο τον μεσαιωνα.
Εννοείται ότι πρέπει κανείς να επισκεφθεί και τα βυρσοδεψεία... Τελικά η μυρωδιά δεν ήταν για μένα τόοοοοοσο έντονη. Ίσως γιατί είχα ακούσει τόσο άσχημα σχόλια που περίμενα να πέσω ξερή από τη βρώμα :haha: Ε, μόλις είδα ότι αντέχεται και ότι θα επιζήσω :bleh: απόλαυσα την επίσκεψή μου εκεί.

dimiko

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Η πολη του Μαρακες, απλα δεν πιανει μπαζα μπροστα στη Φεζ. .

Είσαι λίγο…. υπερβολική νομίζω!!!! Σχεδόν έβγαλες άχρηστο το Μαρακές..,(είναι σαν να λέμε η Πάρος δεν πιάνει τίποτα μπροστά στην Μύκονο χεχεχε) αλλά πάντα γνώμες είναι αυτές και καλοδεχούμενες.!! :shock:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom