Evaggelia Kmsd
New Member
Καλησπέρα! Παρα πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες σου! Έκλεισα και εγω εισιτήρια για Ιρλανδία 18-24 Νοεμβρίου και ψάχνω να νοίκιασε αυτοκίνητο όμως όσες εταιρείες έχω δει χρειάζονται πιστωτική κάρτα. Η δική σας κράτηση και πληρωμή έγινε μέσω πιστωτικής ή χρεωστικης κάρτας???
Πριν λιγες μερες γυρισα απο Ιρλανδια- Σκωτία... Λιγες φρέσκες πληροφοριες. Το αυτοκίνητο στο Δουβλίνο το πήραμε με το νέο δίπλωμα σαν κάρτα, για 5 μέρες ηταν 70 ευρω + 50 ευρω ο δευτερος οδηγός + 120 ευρω πλήρης ασφάλεια . Εαν δεν βάλεις πλήρη ασφάλεια σου δεσμεύουν 1500 ευρω απο την πιστωτική μεχρι την ημερα παράδοσης. Ομως αυτό που μας ειπαν ηταν πως πρακτικά τα χρήματα θα αποδεσμευτουν 5-8 μερες αργότερα. Την κράτηση την ειχα κανει μέσω rentalcars . Προσοχή, εαν επιλεξετε αυτη την εταιρεία δινει τη δυνατότητα να αγοράσεις κατά τη στιγμη της κρατησης και full insurance ομως επειδή αυτη ειναι μια τριτη εταιρεία οταν πας να παραλάβεις το αυτοκινητο η εταιρεια ενοικιασης δεν την αναγνωρίζει και σου δεσμευει τα 1500. Σου λεει αν συμβεί κατι εγω θα τα παρω απο εσένα και εσυ μετα τα διεκδικείς απο την rental . Εγω δεν το ειχα καταλάβει όλο αυτό και είχα αγοράσει την εξτρα ασφάλεια. Τελικά την ωρα παραλαβής του αυτοκινήτου πηρα τηλεφωνο στην rental ακυρωσα την δικη τους ασφαλεια και αγορασα μια επιτοπου απο την εταιρεία ενοικίασης. Ετσι δεν μου δεσμευσαν τα 1500 ευρω.
Σε οτι αφορά την οδήγηση (πρωτη φορά που οδηγουσα αναποδα) ηταν αρκετα εύκολη, αρκεί να εισαι συγκεντρωμένος και βοηθάει πολύ να εχεις ενα συνοδηγό που ξερει να οδηγά να προσεχει το gps κτλ.
Εαν θα πας και Β. Ιρλανδια σε ρωτάνε εκει στο γκισέ της εταιρείας και το κανονίζεις επιτόπου.
Αυτά απο μένα....