isabelle
Member
Υποψιάζομαι ότι έχω αρχίσει να ξεχνάω τους ρυθμούς και τις αντοχές των νιάτων μου, οπότε και δυσκολεύομαι να απαντήσω. 2 άντε 2,5 μέρες για τα δυτικά φιορδ, αυτή τη στιγμή περισσότερο μου μοιάζει με στρατιωτική άσκηση παρά με ταξίδι με βάση τους τωρινούς ρυθμούς και τις ανάγκες μου. Από την άλλη, τα 60 plus χρόνια μου μάλλον δεν αποτελούν τον σωστό μέτρο, οπότε follow your (young) heart!Καλησπέρα και πάλι @isabelle.
Πάλι εγώ.... Τι να σε κάνω όμως που η ιστορία σου με συνεπήρε.... Ερώτηση για τα δυτικά φιόρδ αυτή τη φορά. Εσείς τα βγάλατε σε 4 μέρες πρακτικά (εξαιρώντας το Djúpavík). Εμείς έχοντας 12 μέρες συνολικά, σχεδιάζω να το βγάλω σε 2 γεμάτες (άντε 2,5 το πολύ). Το σκεπτικό έχει ως εξής: Έχουμε 12 ώρες (τουλάχιστον) κάθε μέρα. Ο κύκλος είναι περίπου 550 χιλιόμετρα , τουτέστιν 280 περίπου την ημέρα, οπότε περίπου 7 ώρες οδήγηση. Άλλες 5 ώρες χαζολόγημα, φωτογραφίες άραγμα κ.τ.λ , νάτο το 12ώρο. Νομίζεις το σκέφτομαι σωστά; Επίσης, με αυτόν τον τρόπο αφήνουμε εκτός την 8η μέρα σας,δηλαδή το κομμάτι ανατολικά απο το Holmavik. Μήπως αυτό το κομμάτι αξίζει περισσότερο απο των προηγούμενων ημερών; Τέλος επειδή πέρυσι γυρίσαμε την Νορβηγία και πήραμε μια γενναία δόση από φιόρδ, θεωρείς οτι τα δυτικά φιόρδ της Ισλανδίας έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό (αν έχεις άποψη απο Νορβηγία και μπορείςνα συγκρίνεις....). Αξίζει δηλαδή να πιεστούμε 2 μέρες για να δούμε αυτό το κομμάτι της Ισλανδίας (και να το χάσουμε από κάπου αλλού...) ; Σε ευχαριστώ προκαταβολικα....
Δεν έχω πάει στη Νορβηγία οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν υπάρχει μέρος της Ισλανδίας που να μπορεί να σ' απογοητεύσει. Ήτοι, όπου κι αν πας, ο,τι κι αν δεις, θα αποζημιωθείς. Κι αυτό είναι εν τέλει που μετράει. Στο κάτω κάτω ποτέ δεν θα μάθεις αν και πόσο αξίζανε αυτά που θα "χάσεις".