• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περι συναισθηματων

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
''Φταίει το εργοστάσιο'', ατάκα από το Εξπρές του Μεσονυκτίου, παραγωγής Αλαν Πάρκερ αν θυμάμαι καλά.
Παραγωγης τινος; του εργοστασιου ή της ταινιας;

Borealis

Member
Της ταινίας, πάντως τριπάκια για να πω και εγώ τη γνώμη μου για το θέμα που άνοιξες, θα πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά ηλίθιος για να μην έχει κάποια μορφή κατάθλιψης στα χρόνια που ζούμε. Καλό είναι βέβαια να ελέγχεται.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Της ταινίας, πάντως τριπάκια για να πω και εγώ τη γνώμη μου για το θέμα που άνοιξες, θα πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά ηλίθιος για να μην έχει κάποια μορφή κατάθλιψης στα χρόνια που ζούμε. Καλό είναι βέβαια να ελέγχεται.
Τον λες και αναίσθητο:D

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι μιλαω για τις περιπτωσεις που ο ανθρωπος χανει τη λογικη του και βρισκεται στο δικο του κοσμου. Υποφεροντας. Αστα να πανε ειναι, αμα δεν το 'χεις ζησει καλυτερα και ευχομαι να μην το ζησεις. Γι αυτο και το ανοιξα σαν θεμα, οποιος δεν γνωριζει να το ψαξει λιγο. Ειναι τοσο ευκολο να αποδεσμευτεις απο αυτη οταν δεν εχει προλαβει να σε καβαλησει και εξαιρετικα δυσκολο αν τα καταφερει και σε μαντρωσει.
Οσοι δεν γνωριζετε ψαξτε το. Θα βοηθησετε ενα δικο σας ανθρωπο, ενα φιλο, ενα γνωστο, εναν ασχετο. Σημασια εχει οτι καποια στιγμη θα βοηθησετε, οπως βοηθησε η φιλη της ΝΤΙΝΑς την ΝΤΙΝΑ. Με δυο λογια και δυο ματια ειπε. Ετσι ειναι αρκουν. Μονο να μην τους αφησετε να τους παρει απο κατω. Τοτε ειναι κλαφτα Χαραλαμπε...

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τώρα αυτό ακριβώς από που το συμπεραίνεις?
Από το ότι πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να μην επηρεάζεται από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας! Σ΄αυτό που είπες λοιπόν εγώ δεν διακρίνω μόνο την ηλιθιότητα αλλά και την αναισθησία! Πολλοί από μας δεν τους καίγεται καρφί τι συμβαίνει δίπλα μας, δυστυχώς!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Από το ότι πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να μην επηρεάζεται από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας! Σ΄αυτό που είπες λοιπόν εγώ δεν διακρίνω μόνο την ηλιθιότητα αλλά και την αναισθησία! Πολλοί από μας δεν τους καίγεται καρφί τι συμβαίνει δίπλα μας, δυστυχώς!
για αυτο συμβαίνουν ολα αυτά...και που είσαι ακόμα!!!!!!!
οι παρτάκηδες του καναπέ...πληγή!!:cool:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
............
Αστα να πανε ειναι, αμα δεν το 'χεις ζησει καλυτερα και ευχομαι να μην το ζησεις. .........
Οσοι δεν γνωριζετε ψαξτε το. Θα βοηθησετε ενα δικο σας ανθρωπο, ενα φιλο, ενα γνωστο, εναν ασχετο. .............
Με δυο λογια και δυο ματια ειπε. Ετσι ειναι αρκουν. Μονο να μην τους αφησετε να τους παρει απο κατω......
Η αίσθησή μου είναι ότι, όποιος δεν έχει περάσει από τα αρχικά στάδια της κατάθλιψης, έστω και για λίγες "στιγμές" της ζωής του, είναι ή πολύ τυχερός ή πολύ στρουθοκάμηλος !

¨Οταν διάβασα κάπου ότι η κατάθλιψη μπορεί να είναι και κληρονομική, κουφάθηκα (σαν άσχετη που ήμουν).....!

Σήμερα όλοι την αναφέρουν σαν την μάστιγα του μέλλοντος.....
Λογικό μου φαίνεται, αν προσθέσουμε και πολλές στραβές που μπορεί να την "εμφανίσουν" ή να την επιδεινώσουν.....

Πάντως, είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο μερικές φορές, να καταφέρεις να βοηθήσεις κάποιον που βιώνει κατάθλιψη... όσο κι αν το θέλεις, όσο κι αν προσπαθείς ...
υπάρχουν στιγμές, δυστυχώς, που δεν μπορεί να δει ή δεν έχει τη δύναμη να δει, τίποτε τριγύρω του ................

Hyada

Member
Επόμενο Ταξίδι
Istanbul ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Ευρώπη
Tripakia, βρίσκομαι σε αντίστοιχη κατάσταση τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Διαβάζοντας το κείμενό σου ήταν σαν να διαβάζω τις δικές μου σκέψεις.

"Πάντως, είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο μερικές φορές, να καταφέρεις να βοηθήσεις κάποιον που βιώνει κατάθλιψη... όσο κι αν το θέλεις, όσο κι αν προσπαθείς ...
υπάρχουν στιγμές, δυστυχώς, που δεν μπορεί να δει ή δεν έχει τη δύναμη να δει, τίποτε τριγύρω του ................"

Και τότε, πείτε μου, τι κάνεις; Τι μπορείς να κάνεις; Εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Τίποτα δεν βοηθάει, τίποτα. Κι έχεις και το άγχος μήπως η βοήθεια που προσφέρεις τελικά τα κάνει χειρότερα.
Η ιστορία σου tripakia ήταν πολύ σημαντική για μένα γιατί απ' ό,τι κατάλαβα, υπάρχει βελτίωση. Κι αυτό με γεμίζει δύναμη. Στη δική μας την περίπτωση υπήρξε βελτίωση κι ύστερα μια πολύ βαθιά πτώση. Αλλά πιστεύω πως τελικά θα υπάρξει θεραπεία, όσο χρόνο κι αν πάρει.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η απάθεια του κόσμου ως προς την ασθένεια αυτή. Μπερδεύουν τη συνηθισμένη καταθλιπτική παροδική διάθεση με την ασθένεια της κατάθλιψης και έχουν και την καραμέλα 'όλα στο μυαλό είναι', υποτιμώντας το τεράστιο πρόβλημα. Αλλά όπως είπε και ο tripakias εύχομαι να μη το ζήσουν. Κι αν το ζήσουν, να έχουν τη δύναμη να σταθούν στο πλάι του ανθρώπου τους που πάσχει. Και αυτό είναι κάτι επώδυνο και δύσκολο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Tripakia, βρίσκομαι σε αντίστοιχη κατάσταση τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Διαβάζοντας το κείμενό σου ήταν σαν να διαβάζω τις δικές μου σκέψεις.

"Πάντως, είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο μερικές φορές, να καταφέρεις να βοηθήσεις κάποιον που βιώνει κατάθλιψη... όσο κι αν το θέλεις, όσο κι αν προσπαθείς ...
υπάρχουν στιγμές, δυστυχώς, που δεν μπορεί να δει ή δεν έχει τη δύναμη να δει, τίποτε τριγύρω του ................"

Και τότε, πείτε μου, τι κάνεις; Τι μπορείς να κάνεις; Εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Τίποτα δεν βοηθάει, τίποτα. Κι έχεις και το άγχος μήπως η βοήθεια που προσφέρεις τελικά τα κάνει χειρότερα.
Αν δεν υπαρχει επαφη με το περιβαλλον, νομιζω η μονη λυση ειναι τα φαρμακα και η υπομονη. Οταν συνελθει επαφη με τη ζωη. Οχι απομονωση και κλεισιμο στο σπιτι. Χωρις βεβαια να ζοριζεται. Σιγουρα παντως ο γιατρος πρεπει να κανει δοκιμες στα φαρμακα μεχρι να πετυχει τη σωστη θεραπεια...

Hyada

Member
Επόμενο Ταξίδι
Istanbul ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Ευρώπη
"Οχι απομονωση και κλεισιμο στο σπιτι. Χωρις βεβαια να ζοριζεται."

Κι αν υπάρχει πλήρης άρνηση να βγει από την απομόνωση; Τι κάνεις χωρίς να πιέσεις; Μάλλον υπομονή. Ίσως ο χρόνος να βοηθάει.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
"Οχι απομονωση και κλεισιμο στο σπιτι. Χωρις βεβαια να ζοριζεται."

Κι αν υπάρχει πλήρης άρνηση να βγει από την απομόνωση; Τι κάνεις χωρίς να πιέσεις; Μάλλον υπομονή. Ίσως ο χρόνος να βοηθάει.
Σιγα σιγα θα σηκωθει, υπομονη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh