• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Περιοχή διαμονής/Οικονομικά ξενοδοχεία στο Παρίσι

eleni.mak

Member
Το δευτερο οπως γραφει ο οικοδεσποτης του δεν εχει επισης κουζινα, τηλεοραση και ξεχωριστα ντους και τουαλετα (κατι που για ενα περιεργο λογο οι Γαλλοι το θεωρουν αρνητικο).
Οτι δεν υπαρχει ασανσερ δεν ειναι κακο. Εζησα για χρονια σε 5ο ή 6ο οροφο χωρις ασανσερ και δεν ηταν κουραστικο καθολου. Εκεινο που παντα με προβληματιζε ειναι μην πιασει φωτια το κτιριο. Εχω δει δεκαδες πολυκατοικιες να καιγονται στο Παρισι live. Η πυροσβεστικη ερχεται αμεσα και σωζει σχετικα γρηγορα και ευκολα τους ανθρωπους των διαμερισματων που εχουν προσοψη σε δημοσιο δρομο. Τα προβληματα αντιμετωπιζονται στους ενοικους των διαμερισματων που με ανοιγματα στο αιθριο ή σε ακαλυπτο. Αν η φωτια εξαπλωθη στον διαδρομο και εγκλωβιστουν στο διαμερισμα τους τα πραγματα ειναι εξαιρετικα δυσκολα και η ζωη τους τιθεται σε σοβαρο κινδυνο. Το εχω ξαναγραψει αλλα αλλη μια φορα δεν βλαπτει. Βεβαιωθειτε πως το διαμερισμα εχει παραθυρο ή μπαλκονι που κοιταει σε δρομο ωστε να μπορει να εχει προσβαση το πυροσβεστικο οχημα. Ψιλα γραμματα αλλα σημαντικα για την ασφαλεια μας.
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου κάθε συμβουλη σας μου είναι χρήσιμη!!!!!

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Παιδιά αν έχω καταλάβει καλά, κάποιος που πάει πρώτη φορά στο Παρίσι και για λίγο, είναι προτιμότερο να επιλέξει ανάμεσα σε Marais και 6ο διαμέρισμα. Σωστά;

Βεβαιωθειτε πως το διαμερισμα εχει παραθυρο ή μπαλκονι που κοιταει σε δρομο ωστε να μπορει να εχει προσβαση το πυροσβεστικο οχημα. Ψιλα γραμματα αλλα σημαντικα για την ασφαλεια μας.
Τι λες τώρα! Αυτή είναι η σούπερ πληροφορία της ημέρας! Σε κανένα ταξιδιωτικό οδηγό δεν θα βρεις κάτι τέτοιο! :clap:
Γι αυτό travelstories και μόνο travelstories!

Last edited by a moderator:

Olympial

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβια, Ρωσια
Το ημερησιο εισιτηριο (mobilis) για το κεντρο (1-2) κοστιζει 7,30€. Δηλαδη οσο 5 t+. Μαλλον το καρνε θα σας βολεψει καλυτερα. Για εξοδους θα μιλησουμε αφου καταληξετε σε ξενοδοχειο.
Οσο για μουσεια νομιζω επιβαλεται η εισοδος στο Λουβρο και απο κει και περα αναλογα τα γουστα και την περιοχη διαμονης. Αν μεινεις Marais θα πας Musee Carnavalet και Georges Pompidou, αν μεινεις Quartier Latin θα πας στο Φυσικης Ιστοριας και στο Μουσειο Cluny-Moyan Age (Μεσαιωνικο), αν μεινεις στον Αιφελ θα πας στο υπεροχο Quai Branly ή στο εξαιρετικο μουσειο γλυπτικης του Rodin , αν μεινεις Pigalle στο Musee de la Vie Romantique (Ρομαντικης ζωης) κι αν μεινεις Parc Monceau στα Musee Nissim de Camondo και Musee Jacquemart Andre. Τελος αν μεινεις στο Δασος της Βουλονης (Bois de Boulogne) θα πας στο Musee Marmottan Monet και στο υψηλης αρχιτεκτονικης Fondation Louis Vuitton.
Βεβαιως υπαρχει πληθος αλλων αξιολογων μουσειων οπως τα Γκραν και Πτι Παλε (Grand Palais, Petit Palais), το Orsay κ.α.
Εσυ απ οτι καταλαβαινω μενεις παρισι, ποια περιοχη θα μου προτεινες για διαμονη;;;;εχω χαθει λιγο με τα τοσα σχολια.....

Kyriakosm

Member
ευχαριστω παρα πολυ tripakias.εχω βρει καποια ξενοδοχεια με πρωινο κ φαινονται αρκετα καλα...θα ποσσταρω ν μου πειτε....τωρα για το που θα βγαινουμε δεν ξερω αλλα ελπιζω οι λατρεις του παρισιου να μ κατατοπισουν πληρως...οποτε εναποθετω τισ ελπιδες μου σε σασ.....απο ηλικιες ολες ειμαστε στα 30 αρα δεν νομιζω ν υπαρχει καποια εκπτωση.απο περιοχες λογωτων λιγων ημερων μαλλον μονο disney θ παμε εκτος κ απο μουσεια εσυ ποιο προτεινεις;

θα ειμαστε γαλλια 14-17 γεναρη.
Για κοιτά λίγο εδώ.Jardins de Montmartre

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εσυ απ οτι καταλαβαινω μενεις παρισι, ποια περιοχη θα μου προτεινες για διαμονη;;;;εχω χαθει λιγο με τα τοσα σχολια.....
Μα σου ειπα σε ποιες περιοχες να ψαξεις. Θα δεις ποια σου αρεσουν και θα σου πουμε ποια βρισκονται σε καλυτερες περιοχες. Να εστιασεις ειδικα σε μια περιοχη ισως να μην φτανει το πορτοφολι σου για εκει. Δεν ειναι αναγκη να μεινεις στην καλυτερη περιοχη αλλα σε μια βολικη και ασφαλη. Οποτε μας λες τη βρηκες και σου λεμε. Αν θες βαλε budget και τυπο δωματιου να ψαξω κι εγω.

Kyriakosm

Member
Σε αυτή την περιοχή που ειναι το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ειναι παρα πολύ καλά.Νομιζω ότι ειναι καλό και φθηνό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ και το κυριότερο 250 μέτρα απο το ΜΕΤΡΟ.Τωρα εαν διαθέτεις περισσότερα χρήματα για διανυκτερεύσεις η περιοχή γύρω απο την la defense ειναι πολύ καλή.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σε αυτή την περιοχή που ειναι το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ειναι παρα πολύ καλά.Νομιζω ότι ειναι καλό και φθηνό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ και το κυριότερο 250 μέτρα απο το ΜΕΤΡΟ.Τωρα εαν διαθέτεις περισσότερα χρήματα για διανυκτερεύσεις η περιοχή γύρω απο την la defense ειναι πολύ καλή.
Ο,τι να 'ναι. Και οι δυο περιοχες που προτεινεις ειναι απο τις πλεον αβολες. Υπαρχουν δεκαδες αλλα πολυ καλυτερα μερη.

Olympial

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβια, Ρωσια
Μα σου ειπα σε ποιες περιοχες να ψαξεις. Θα δεις ποια σου αρεσουν και θα σου πουμε ποια βρισκονται σε καλυτερες περιοχες. Να εστιασεις ειδικα σε μια περιοχη ισως να μην φτανει το πορτοφολι σου για εκει. Δεν ειναι αναγκη να μεινεις στην καλυτερη περιοχη αλλα σε μια βολικη και ασφαλη. Οποτε μας λες τη βρηκες και σου λεμε. Αν θες βαλε budget και τυπο δωματιου να ψαξω κι εγω.
Για τρικλινο κοιταω γυρω στα 150 -170 ευρω το ατομο και για τα 3 βραδια,δηλαδη τη βραδια να βγαινει το δωματιο μεχρι 500 ευρω

marquis

Member
Για τρικλινο κοιταω γυρω στα 150 -170 ευρω το ατομο και για τα 3 βραδια,δηλαδη τη βραδια να βγαινει το δωματιο μεχρι 500 ευρω
http://hotelatmospheres.com/

Δείτε αυτό. Πολύ καλή και κεντρική τοποθεσία, στα 122 ευρώ το τρίκλινο με πρωινό (με προπληρωμή βέβαια) και εξαιρετικές κριτικές.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
ομολογω δεν καταλαβα,500 τη βραδυα?η 500 συνολο?

εχω κατσει σ αυτο το δρομο,2 φορες,μια χαρα ειναι,ειχε και ενα πολυ συμπαθητικο μπιστρο στο 53 νουμερο νομιζω..πολυ καλη περιοχη και ασφαλης.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom