• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
και γιατι δεν δηλώνεις παραιτηση απο το δημοσιο
να βγείς στην Ζουγκλα της ιδιωτικης αγοράς εργασίας
να δεις και την άλλη πλευρα του νομισματος ??

φίλε μου καλέ μηπως ξερεις πόσο στοιχιζουν στο κρατος μόνο τα επιδόματα των δημ.υπαλλήλων ?

ενταξει δεν ηθρε και το τελος του κόσμου επειδη έκοψαν 30% απο τα δωρα και κατι ψιλα απο τα επιδόματα

φίλος ιδιοκτητης ταξιδιωτικου γραφείου μου λεει ,οτι οι καλυτεροι και πιο τακτικοι πελατες του ειναι οσοι ειναι στο δημόσιο !!!

και ενα παραδειγμα να τραβας τα μαλλιά σου : περι αμοιβών δημοσίου
συμμαθητης μου απο το λύκειο πήγε σε ενα ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας ειναι ''βολεμενος '' στην ΕΡΤ με δικη του εκπομπή και αμοίβεται με 170.000 ετησίως παρακαλώ για 4 εβδομαδιαιες εκπομπές !!!!! το μηνα

αν αυτος ο άνθρωπος ο οπόιος δεν εχει δεκα πτυχια ουτε εχει φαει τα μουτρα του στα θρανία
βγει στην ελευθερη αγορά ας μας πει καποιος αν ξερει ποσα χρηματα θα πάρει

τα ειπαμε και τα ξαναλέμε
οι δημόσιοι στην ελλάδα ειναι οι καλυτερ αμοιβόμενοι και πιο ευνοημενοι υπαλληλοι by far γιαυτο το κρατος πατωσε και βαρεσε δυαλυση
Φιλε μου καλε, μηπως εσυ γνωριζεις ποσα ΕΚΛΕΨΑΝ και ΕΦΑΓΑΝ οι απατεωνες πολιτικοι την τελευταια 15ετια;
Μονο απο το σκανδαλο του Χρηματιστηριου, περιπου 35 τρις!!!
Για να μην θυμηθω οτι ''φαληρισαν'' το ΝΑΤ, που ηταν ενα απο τα ισχυροτερα ασφαλιστικα ταμεια.
Τι να πρωτοθυμηθω, δηλαδη...
Τις υπερκοστολογησεις στα δημοσια εργα και στους αμυντικους εξοπλισμους;
Εδω οι Ρωσοι,ψαχνουν ακομα να βρουν που πηγε η μιζα για την προμηθεια των TOR M-1.
Ας βλεπουμε λοιπον το δασος και οχι το δεντρο!
Εξαλλου, οπως λεει και η σοφη παροιμια, οταν καιγεται το σπιτι του διπλανου σου, η φωτια θα ερθει και στο δικο σου σπιτι.
Προσωπικα, δεν δεχομαι κανενα ψευδεπιγραφο διαχωρισμο σε δημοσιους και ιδιωτικους υπαλληλους, γιατι ετσι αδυνατιζει η ενοτητα των εργαζομενων και η καθε εξουσια τριβει τα χερια της οταν ειμαστε διασπασμενοι και αρα ανισχυροι στις καθε ειδους επιθεσεις της.
Αυτο που απαιτουν οι καιροι μας, ειναι ενοτητα ολων των εργαζομενων, απο κοινου μετρα παλης και διεκδικησης, για να μην περασουν τα βαρβαρα και αναποτελεσματικα μετρα, πουθενα!!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
αν νομιζετε οτι το να λεει ο καθενας τα επιχειρηματα του ειναι εμφυλιος τοτε σταματω εδω και δεν γφραφω τίποτα άλλο πλέον στο θεμα

θα σας πω όμως Ντινα και Δευκαλίωνα οτι τον περασμενο μηνα που ημουν με ενα φίλο μου καλό που δουλευει στο δημόσιο και πριν τονιζω γινει κουβεντα περι περικοπων 14ου κτλ
στην ερωτηση ¨μου : πως τα βλέπεις τα πράγματα με την κρίση !!!
μου απανταει με μια αφοπλιστικη ειλικρίνεια '' ποια κριση ρε φίλε ??? δεν με έχει αγγίξει καθόλου "
χθες με πηρε τηλεφωνο και εβριζε τους μ#$@ τους κλέ@#$ που μου κόψαν τον μισθό που μου κόβουν το επίδομα κτλ ....

συμπαιρασμα : οταν εισαι σε μια γυαλα κλεισμενος(της θεσης και του σιγουρου μισθου ) δεν αντιλαμβανεσαι τι γινετε γυρω σου δεν νοιωθεις την πραγματική πίεση της αγοράς
Χρήστο δεν αναφερόμουν σε σένα, ούτε φαντάζομαι η Ντίνα. Σαφώς και πρέπει να γράφουμε τα επιχειρήματά μας, εγώ απλά λέω ότι διαβλέπω ο κόσμος να τρώει ο ένας τον άλλον στο τέλος.

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος γιατί δεν έχω όρεξη να μαλώσω...

Απλά θέλω να σχολιάσω αυτό που έγραψες... στη δική σου λογική το να διαβάσω σκληρά για να μπω στο δημόσιο για να μην μπλέξω στη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς λέγετε βόλεμα... στη δικιά μου λογική κατάντια...
κανεις λαθος...κι εγω καταντια το θεωρω...καταντια που με αναγκαζει το κρατος που ζουμε να την επιλεξω...να εισαι σιγουρος πως αν ζουσα σε μια χωρα που αναγνωριζει την αξια των πολιτων της και τους δινει την ευκαιρια να την δειξουν,δεν θα επελεγα με τιποτα να μπω στο Δημοσιο...

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Φιλε μου καλε, μηπως εσυ γνωριζεις ποσα ΕΚΛΕΨΑΝ και ΕΦΑΓΑΝ οι απατεωνες πολιτικοι την τελευταια 15ετια;
Μονο απο το σκανδαλο του Χρηματιστηριου, περιπου 35 τρις!!!
Για να μην θυμηθω οτι ''φαληρισαν'' το ΝΑΤ, που ηταν ενα απο τα ισχυροτερα ασφαλιστικα ταμεια.
Τι να πρωτοθυμηθω, δηλαδη...
Τις υπερκοστολογησεις στα δημοσια εργα και στους αμυντικους εξοπλισμους;
Εδω οι Ρωσοι,ψαχνουν ακομα να βρουν που πηγε η μιζα για την προμηθεια των TOR M-1.
Ας βλεπουμε λοιπον το δασος και οχι το δεντρο!
Εξαλλου, οπως λεει και η σοφη παροιμια, οταν καιγεται το σπιτι του διπλανου σου, η φωτια θα ερθει και στο δικο σου σπιτι.
Προσωπικα, δεν δεχομαι κανενα ψευδεπιγραφο διαχωρισμο σε δημοσιους και ιδιωτικους υπαλληλους, γιατι ετσι αδυνατιζει η ενοτητα των εργαζομενων και η καθε εξουσια τριβει τα χερια της οταν ειμαστε διασπασμενοι και αρα ανισχυροι στις καθε ειδους επιθεσεις της.
Αυτο που απαιτουν οι καιροι μας, ειναι ενοτητα ολων των εργαζομενων, απο κοινου μετρα παλης και διεκδικησης, για να μην περασουν τα βαρβαρα και αναποτελεσματικα μετρα, πουθενα!!
συμφωνω απολυτα

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
μήπως γιατί πολλοι απ'αυτους τους ψήφισαν?και τους ψήφισαν είτε για να τους βάλουν στο δημοσιο και να έχουν την επαγγελματική ασφάλεια δια βιου είτε,....ειτε,...δεν κυβέρνησαν πραξικοπηματικά...εμεις τους εκλέξαμε και όπως αποδυκνυεται περιτρανα με τα χειροτερα κριτήρια ....αυτό που πληρώνουμε είναι το κόστος αυτής της επιλογής....
της ψευτοεπιλογης θελεις να πεις....γιατι δεν εχουμε και καμια σοβαρη επιλογη να κανουμε...ολοι ιδιοι ειναι και μεταξυ κακων προσπαθουμε να επιλεξουμε το λιγοτερο κακο...μας εχουν παγιδεψει οι αναξιοι αφου και αν καποιος καλοπροαιρετος πολιτικος κατεβει στις εκλογες θα τον φαει η μαρμαγκα....

ANEL

Member
Ευρωπαϊκή τους Ένωση εί

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

:clap::clap::clap::clap:
όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο ,μου φαίνονται πιο πιθανά από το παραπάνω!!:haha::haha::haha:
πόσοι από αυτούς που βλέπουν δίκαιη (και αποτελεσματική λύση στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας) πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους???:Dκαι πόσοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν στο μέλλον???:cool:

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Ναι συμφωνω πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια μας…και κυριως η νοοτροπια των δημοσιων υπαλληλων, που εμαθαν τοσα χρονια σε παχουλους αλλα αδουλευτους μισθους , χωρις να υπαρχει ο φοβος καποιου ελεγχου. Οι Δημοσιοι Υπαλληλοι επιβαλλεται να θυσιασουν μερος από το μισθο τους, και από τις θρασυτατες και αδουλευτες υπερωριες τους για….το «καλο του τοπου» , οπως επιβαλλεται βεβαια να το κανουν πρωτοι και καλυτεροι οι γνωστοι 300, κατι που μεχρι τωρα δεν αντιληφθηκα. Ναι οντως η μειωση του Πασχαλιατικου δωρου σημαινει ότι η αγορα δεν θα εχει το τζιρο που ειχε καποτε και αυτό είναι λυπηρο για τους ελευθερους επαγγελματιες και τους μικρομεσαιους, όμως πιστεψτε με ειμαι κι εγω δημοσιος υπαλληλος, απασχολουμαι δυστυχως με οικονομικα και μισθοδοσια, και τα αδουλευτα χρηματα που εχουν βαλει εδώ και τοσα χρονια οι συναδερφοι μου στις τσεπες τους δεν εχουν ορια…. Να τα ξυνεις κανονικα από το πρωι , μεχρι τις 2.30 που σχολαμαι και να χεις την απαιτηση να παιρνεις και αδουλευτες υπερωριες που για καποιους την περιοδο των Χριστουγεννων εφτασαν και τα 5.000 ευρω !!! και όλα αυτά με τις ευλογιες του εκαστοτε προισταμενου (το ψαρι βρωμαει παντα από το κεφαλι) . Επειδη τις τελευταιες μερες με ολη αυτή την παραφιλολογια , για το τι θα γινει με τον 14 μισθο μου τα χουν κανει τσουρεκια στο γραφειο…δεν προκειται να ασχοληθω περισσοτερο, αλλωστε αυριο θα μου την πεσουν ολοι κανονικα ρωταντας με τι και πως. Απλως ηθελα να πω ότι νιωθω απιστευτα δικαιωμενη που επιτελους κοπηκε κατι από τους δημοσιους υπαλληλους , και απορω γιατι επρεπε να φτασουμε στο χειλος του γκρεμου για να γινει. Τους καλομαθαμε τοσα χρονια με παχουλους μισθους χωρις να ανταποκρινονται στην αποδοση της δουλειας τους, όταν στον ιδιωτικο τομεα αξιολογοι επιστημονες με 10 πτυχια παιρνουν 700,00 ευρω δουλευοντας ολη τη μερα. Και στο δημοσιο οι παλιοι υπαλληλοι που είναι στην πλειοψηφια τους ΔΕ , να παιρνουν 1500 ευρω (τουλαχιστον) και να τα ξυνουν. Ας συνεισφερουν λοιπον τωρα τον οβολο τους , αρκετα ρημαξαν τοσα χρονια το Ελληνικο κρατος (νομιμα βεβαια το ρημαζαν, δε μπορω να πω όλα συμφωνα με την εισοδηματικη πολιτικη) και αρκετα ζουσαν παρασιτικα στις πλατες ολων των ελευθερων επαγγελματιων και ιδιωτικων υπαλληλων. Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα αν μου κοβαν και περισσοτερα, αλλα θα ηθελα ομως να δω να κοβουνε και από τους μεγαλοεπιχειρηματιες – μεγαλοκαρχαριες (ονοματα δε λεμε). Οσο για το αν αυτά που θα μας κοψουνε , θα βοηθησουν ….οχι δε θα βοηθησουν, το χρεος μας είναι τοσο μεγαλο που στην ουσια με τα νεα μετρα απλως προσπαθουμε να ξαναγινουμε αξιοπιστοι στα ματια των ευρωπαιων ότι και καλα μην ανησυχειτε θα βαλουμε ταξη…. Αυτό δε σημαινει όμως ότι καποια μετρα δεν πρεπει να ληφθουν….τα διακοποδανεια , ο λουλουδοπολεμος στα μπουζουκομαγαζα και η ανετη και χαλαρη ζωη μας , του στυλ ζω το παρον χωρις να με νοιαζει το αυριο ε! καποτε πρεπει να λαβουν τελος.
πληρωνονται αδουλευτες υπερωριες;;;;;αυτο ειναι εξοργιστικο....κι εμεις οι ενστολοι που δουλευουμε υπερωριες και δεν τις πληρωνομαστε;;;;;τελικα μαλλον μονο εμεις ημασταν και θα ειμαστε τα μεγαλυτερα κοροιδα.....και μ'αρεσει που μας εξομοιαζουν με τους δημοσιους υπαλληλους και μας περικοπτουν κι εμας τα ελαχιστα που περνουμε.....το μονο κοινο που εχουμε με τους δημοσιους υπαλληλους ειναι η μονιμοτητα και τιποτε αλλο....

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Χρήστο προς Θεού δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κανένα σας.
Μια σκέψη ήταν,αφού βλέπω το δάσκαλο να τα χει με το γιατρό,το γιατρό
με τον υδραυλικό και ούτω καθ εξής.(τυχαία τα επαγγέλματα μην έχουμε σύραξη).
Ρίχνουμε το φταίξιμο στο διπλανό μας γιατί αυτός είναι εύκαιρος.
Εγώ τα χω μ αυτούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα
και πλούτισαν εις βάρος του λαού.
Με κανέναν άλλο,ακόμα κι αν διαφωνώ με τα επιχειρήματά του.

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
και οι μαμαδες στον ιδιωτικό τομεα πανε για δουλεια 2 σχεδόν μηνες μετα ??
ειναι άλλης κατηγορίας γυναικες αυτες
Δε νομιζεις οτι αυτο που θα επρεπε να απαιτουμε ειναι περισσοτερα δικαιωματα για τον ιδιωτικο τομεα απο το οτι να κοπουν τα δικαιωματα που καποιοι κατακτησαν με τους αγωνες τους απο τον δημοσιο τομεα;

Και επιτελους ρε παιδια, μετα την ανακοινωση αυτων των μετρων εσεις αυτους που βρισκεται να κατηγορησετε ειναι αυτοι που δουλεουν στο δημοσιο; Και μαλιστα επειδη ο ενας φιλος ζει ετσι και ο αλλος αλλιως;
Κι εγω ειμαι ανεργη και εχω μια φιλη που δουλευει στο δημοσιο μηπως να την κατηγορησω αυτην για την κριση; Δεν βλεπεται οτι αυτο ακριβως προσπαθουν να πετυχουν να διασπαστει ο κοσμος και ο ενας να κατηγορει τον αλλον ενω αυτοι με την χειριστη διαχειριση να μην τιμωρουνται για αλλη μια φορα;

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Δε νομιζεις οτι αυτο που θα επρεπε να απαιτουμε ειναι περισσοτερα δικαιωματα για τον ιδιωτικο τομεα απο το οτι να κοπουν τα δικαιωματα που καποιοι κατακτησαν με τους αγωνες τους απο τον δημοσιο τομεα;

Και επιτελους ρε παιδια, μετα την ανακοινωση αυτων των μετρων εσεις αυτους που βρισκεται να κατηγορησετε ειναι αυτοι που δουλεουν στο δημοσιο; Και μαλιστα επειδη ο ενας φιλος ζει ετσι και ο αλλος αλλιως;
Κι εγω ειμαι ανεργη και εχω μια φιλη που δουλευει στο δημοσιο μηπως να την κατηγορησω αυτην για την κριση; Δεν βλεπεται οτι αυτο ακριβως προσπαθουν να πετυχουν να διασπαστει ο κοσμος και ο ενας να κατηγορει τον αλλον ενω αυτοι με την χειριστη διαχειριση να μην τιμωρουνται για αλλη μια φορα;
Eγκρινω και επαυξανω!

ph2

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Εμένα αυτό που μου τη δίνει είναι εγώ πρέπει να πληρώσω επειδή κάποιοι έφαγαν και θα συνεχίσουν να τρώνε.Ναι συμφωνώ να σώσω την χώρα αλλά βάλε και κανέναν στη φυλακή.Τώρα θα μου πείτε που ζώ.Μήπως σε άλλη χώρα?Θεωρώ ότι δεν φταίνε ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε και οι ιδιωτικοί αλλά αυτό το σύστημα που μας κυβερνάει εδώ και δεκαετίες:mad:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom