• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

ANEL

Member
Τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση οι Ελληνες έχουμε τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν,αφού είναι δημοκρατικά εκλεγμένες από το λαό.δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε ότι ως λαός δεν έχουμε ευθύνη για τη κατάσταση της χώρας,αφού λίγο ως πολύ όλοι καταλαβαίναμε τόσα χρόνια τι γινόταν (ο κλέψας του κλέψαντος).το να γυρνάμε τώρα που ο κόμπος δείχνει να έχει φτάσει στο χτένι,να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον,είναι μακράν η πιό κοντόφθαλμη τακτική και σίγουρα η πιο αναποτελεσματική.(δεν λέει να επαναλάβουμε έναν εμφύλιο,κοστίζει!)
Επίσης το να πιστεύουμε πως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί με αύξηση φόρων και περικοπές αποδοχών,είναι τουλάχιστον αστείο!
Και ο πιο αδαής περί των οικονομικών καταλαβαίνει πως αυτά όλα τα μέτρα δεν μπορούν να σώσουν την ελληνική οικονομία.
Σε προηγούμενα ποστ αναφέρθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά μέτρα που θα μπορούσαν να έπαιρναν(περικοπές αμυντικών δαπανών,επιστροφή μέρους έστω των κλεμμένων,ας πούμε με δήμευση μέρους των περιουσιών, αυτών που πλούτισαν κλέβοντας το δημόσιο....)
άρα είναι φανερό για μένα πως τα μέτρα που πάρθηκαν δεν αποσκοπούν στη λύση του προβλήματος,απλά βρέθηκε μια ωραία ευκαιρία να κλέψουν λίγα ακόμα!!!
καλοφάγωτα,αφού τους αφήνουμε!!

Dafni

Member
της ψευτοεπιλογης θελεις να πεις....γιατι δεν εχουμε και καμια σοβαρη επιλογη να κανουμε...ολοι ιδιοι ειναι και μεταξυ κακων προσπαθουμε να επιλεξουμε το λιγοτερο κακο...μας εχουν παγιδεψει οι αναξιοι αφου και αν καποιος καλοπροαιρετος πολιτικος κατεβει στις εκλογες θα τον φαει η μαρμαγκα....
φοβάμαι ότι δεν επιλέξαμε το λιγότερο κακό αλλά το λιγότερο κακό για μας...και όταν λέω για μας εννοιώ με καθαρά προσωπικά κριτήρια...
και αν δεν υπήρξαν καν αξιολογοι πολιτικοι και αυτό δειγμα του επιπεδου της πολιτικής ωριμότητας ενός λαου είναι...αφου οι πολιτικοι είναι μέλη της κοινωνίας...δικιο έχεις ότι κι αν κάποιος καλοπροεραιτος υπάρξει θα τον φάει η μαρμαγκα ...και θα τον φάει γιατί δεν μας αρέσει να μη μας τάζουν ,να μη μας παρέχουν να υπάρχει αξιοκρατία...για πολλά πολλά χρόνια υπηρχε το βόλεμα νουμερο ένα προτεραιότητα...οι λίγο μεγαλυτεροι θυμουνται ίσως ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν περιζήτητοι γαμπροι και το όνειρο κάθε μικρομεσαιου πατέρα ήταν να μπουν τα παιδιά του στο δημόσιο...δεν τους αδικώ γιατί οι μεταπολεμικές γενιές ετσι σκέφτονταν και αυτό είχαν ανάγκη...για να μην είμαστε άδικοι όμως ,όποιος μπορουσε βολευονταν...είτε για να του σβήσει την κλίση ο τροχονόμος είτε για να κρύβει τα εσοδά του,είτε να λαδώσει για να πάρει μια άδεια ,...για να πως τη μαυρη αλήθεια δυο πιθανά σενάρια υπάρχουν...ή θα φτάσει στο έπακρο η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων μη αφήνοντας ίχνος αλληλεγγυης,ή που θα πληρώσουμε το κόστος θα βάλουμε μυαλό ώστε αν όχι εμεις αλλά τουλάχιστον οι επομενες γενιες να επιλέγουν με άλλα κριτήρια τους πολιτικους τους ....πάντως η ευθύνη βρίσκεται στον καθένα μας ...ειτε γιατί ζητουσαμε το βόλεμα και τη ρεμουλα είτε γιατί δεν την καταγγειλαμε....και μη μου πειτε τι θα γινονταν?φυσικά τιποτα αν την κατειγγειλαν ενας ή δυο αλλά μαζικά δεν μπορει παρα να είχε αποτέλεσμα ...μη λέμε λοιπόν κακους τους γερμανους που σου τη λενε αν είσαι πεζός και περασεις με κόκκινο ακομα κι αν δεν υπαρχει αυτοκινητο...κάτι ξέρουν μάλλον...είτε λοιπόν αποφασίζει ο κόσμος να πει όχι στα βολέματα και στο συμφέρον προτίστως το δικό του είτε αλλά και του διπλανου του είτε συνεχιζει να κοιτάει τον εαυτουλη του και το συμφέρον του...αλλά να μη παραπονιεται μετά...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εμένα αυτό που μου τη δίνει είναι εγώ πρέπει να πληρώσω επειδή κάποιοι έφαγαν και θα συνεχίσουν να τρώνε.Ναι συμφωνώ να σώσω την χώρα αλλά βάλε και κανέναν στη φυλακή.Τώρα θα μου πείτε που ζώ.Μήπως σε άλλη χώρα?Θεωρώ ότι δεν φταίνε ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε και οι ιδιωτικοί αλλά αυτό το σύστημα που μας κυβερνάει εδώ και δεκαετίες:mad:

Το οποίο όμως εμείς ψηφίζουμε. Άρα μήπως φταίμε κι'εμείς όλοι;

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
Και μεσα σε αυτο το καταποντισμο η εκκλησια θα παραμεινει απεξω.....μονο απο 4 κτίρια στο κεντρο εισπρατει αφορολογητα 12,5 εκατομυρια ευρω το χρονο.....μα εντελως αφορολογητα.....:D:D

Ετσι και φορολογηθει κανονικα....εχει σωθει το κρατος.....
+111

πρέπει να τολμήσουν(!!) να τα βάλουν με την εκκλησία. :mad:

δυστυχώς πάλι εμείς θα την πληρώσουμε. άλλοι έκλεψαν.. άλλοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και δεν θα πληρώσουν όπως πάντα. κανείς δεν πάει στην φυλακή...κουκουλώνονται σιγα σιγα τα σκάνδαλα ξεχνιούνται ονόματα και γεγονότα.. :roll: πως καταντησε ετσι η Ελλάδα..

αμφιβάλλω αν θα σωθούμε με τα μέτρα αυτά..συμφωνώ με όποιον το είπε αυτό.

XRISTOS71

Member
Ντινα ...ΔεΦ οκ καταλαβα ... παντως δεν βλέπω να τρωει ο ενας τον άλλο όπως λες δεφ γιατι η κριση υπηρχε και περσυ αλλα λόγω εκλογών οι πολιτικοι μας έκαναν κοκοκό.
τωρα όμως που η κρίση απλώνει και χαιδέυει και άλλες κοινωνικές ομαδες τωρα ξαφνικά όλοι εχουν επαναστατηση
αυτος ειναι και ο λόγος που γραφω ....γιατι περσι δεν κατεβηκαν στους δρόμους οι δημ. υπαλληλοι να φωναξουν για τα αντιλαικά μετρα κατα των ιδιωτών κατα των ελ.επαγγ/τιών .
τωρα όμως που ηρθε η κριση και σε αυτους τους βλέπω που φωνάζουν

Φιλε μου καλε, μηπως εσυ γνωριζεις ποσα ΕΚΛΕΨΑΝ και ΕΦΑΓΑΝ οι απατεωνες πολιτικοι την τελευταια 15ετια;
Μονο απο το σκανδαλο του Χρηματιστηριου, περιπου 35 τρις!!!
Για να μην θυμηθω οτι ''φαληρισαν'' το ΝΑΤ, που ηταν ενα απο τα ισχυροτερα ασφαλιστικα ταμεια.
Τι να πρωτοθυμηθω, δηλαδη...
Τις υπερκοστολογησεις στα δημοσια εργα και στους αμυντικους εξοπλισμους;
Εδω οι Ρωσοι,ψαχνουν ακομα να βρουν που πηγε η μιζα για την προμηθεια των TOR M-1.
Ας βλεπουμε λοιπον το δασος και οχι το δεντρο!
Εξαλλου, οπως λεει και η σοφη παροιμια, οταν καιγεται το σπιτι του διπλανου σου, η φωτια θα ερθει και στο δικο σου σπιτι.
συμφορουμίτη Γιάννη γιατι λες 15ετία και δεν λες απο το 74 και μετα θα ηταν πιο σωστο
τα 35 τρις ολοι ξερουμε ποιοι (περίπου) τα εφαγαν αλα αυτοι δεν έφταιγαν
ο κουτοπονηράκιας ο κοσμακης που νομιζε οτι θα γινει πλουσιος απο τον τζόγο του χρηματιστηρίου ...όποιος εχασε ..απλα ας πρόσεχε

ξεχασες να γραψεις και τα 28 δισ που πηραν δωρακι οι τράπεζες !!
για τα εξοπλιστικά τα εχω γραψει σε προγουμενα post

Εξαλλου, οπως λεει και η σοφη παροιμια, οταν καιγεται το σπιτι του διπλανου σου, η φωτια θα ερθει και στο δικο σου σπιτι.
προσωπικα κοιταω μόνο το δικό μου σπίτι και οχι του διπλανού
γιατι απλά καθε 1η του μηνός δεν μου δινει δανικά ο γειτονας για να ζησω

σε προηγουμενο ποστ διαβασε το παραδειγμα με τον κολλητο μου που έγραψα
ειναι κλασικό εικονογραφημενο !!!

Δε νομιζεις οτι αυτο που θα επρεπε να απαιτουμε ειναι περισσοτερα δικαιωματα για τον ιδιωτικο τομεα απο το οτι να κοπουν τα δικαιωματα που καποιοι κατακτησαν με τους αγωνες τους απο τον δημοσιο τομεα;

Και επιτελους ρε παιδια, μετα την ανακοινωση αυτων των μετρων εσεις αυτους που βρισκεται να κατηγορησετε ειναι αυτοι που δουλεουν στο δημοσιο; Και μαλιστα επειδη ο ενας φιλος ζει ετσι και ο αλλος αλλιως;
Κι εγω ειμαι ανεργη και εχω μια φιλη που δουλευει στο δημοσιο μηπως να την κατηγορησω αυτην για την κριση; Δεν βλεπεται οτι αυτο ακριβως προσπαθουν να πετυχουν να διασπαστει ο κοσμος και ο ενας να κατηγορει τον αλλον ενω αυτοι με την χειριστη διαχειριση να μην τιμωρουνται για αλλη μια φορα;
δεν ειναι απαντηση αυτο όμως στην ερωτηση μου ???
εγω δεν ειπα να καταργηθει η άδεια τοκετου
αλλα βρε κοπελα μου γυναικα ειναι και η μια γυναίκα ειναι και η άλλη
για σκεψου του λίγο
και καθεται και πληρωνεται

δηλώνεις άνεργη ... προφανώς επιλογή σου η δεν βρισκεις κατι στον ιδιωτικό τομεα που να σε καλύπτει ...δεν πληρωνεσαι όμως απο πουθενά
η φιλη σου που ειναι στο δημόσιο καλά κανει και ειναι και δεν φταιει για την κρίση
φταινε όμως αυτοι που της έταξαν θεση στο δημόσιο ,εξασφάλιση οικονομική με παχυλούς μοισθούς και extra επιδόματα ..

Christian

Member
Πριν μερικές μέρες είχα στείλει σε μερικά μέλοι με π.μ το δημοσίευμα αυτό που με απλά λόγια λέει '' που πήγαν τα λεφτά '' !!!

Νάτα τα λεφτά!
Χτες η στήλη αναφέρθηκε σε ένα μόνο στοιχείο που αποτυπώνει τη λεηλασία του ελληνικού λαού από τις πολιτικές του δικομματισμού:
*​
Την αύξηση, μέσα σε μια δεκαετία, κατά 350 δισ. ευρώ (!) του Ενεργητικού των τραπεζών, που από τα 233 δισ. το 2000 και τα 275 δισ. το 2004, εκτινάχτηκε το 2009 στα 579 δισ. ευρώ!
*​
Ενα ποσό δυσθεώρητο, που αριθμητικά ξεπερνά το σύνολο του δημόσιου χρέους της χώρας,
που αποδεικνύει τον αμύθητο πλούτο που έχει σφετεριστεί μια κάστα ολιγαρχών
και ταυτόχρονα δηλώνει τη σαθρή βάση της καπιταλιστικής οικονομίας αφού μια χούφτα πλουτοκρατών παίζοντας με το «πλασματικό χρήμα» και κερδοσκοπώντας πάνω σε «φούσκες», απαιτεί να κατέχει πλούτο υπερδιπλάσιο ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας!
***​
Στο σημερινό σημείωμα συνεχίζουμε την καταγραφή της υπερεκμετάλλευσης που υφίσταται ο εργαζόμενος,
παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με το περίφημο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά».
***​

1 Ως γνωστόν, μέσω των «οφ σορ» δεν κάνουν τις συναλλαγές τους ούτε συνταξιούχοι, ούτε άνεργοι, ούτε μισθωτοί. Αλλοι τις κάνουν... Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αναφορές από το λεγόμενο Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, αλλά και εκτιμήσεις των επιτελών του τμήματος Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ (εφημερίδα «Νέα», 11/5/2009), οι ελληνικών συμφερόντων «οφ σορ» εταιρείες υπερβαίνουν τις 10.000 (!) και διακινούν ετησίως περί τα 500 δισ. ευρώ! Νάτα τα λεφτά!

*​

2 Οι καταθέσεις και οι συμφωνίες επαναγοράς (τα περίφημα repos) των επιχειρήσεων στις τράπεζες από 160 δισ. ευρώ το 2004 εκτινάχτηκαν στα 277 δισ. ευρώ μέχρι το Νοέμβρη του 2009. Δηλαδή, οι «ραντιέρηδες» (κατά τη ρήση του Αντρέα Παπανδρέου) αύξησαν σε μια πενταετία το χρήμα που διαθέτουν κατά 117 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 73%). Νάτα τα λεφτά!

*​

3 Οι καταθέσεις προθεσμίας των επιχειρήσεων και των ιδιωτών στις τράπεζες από 36 δισ. ευρώ το 2004 έφτασαν στα 136 δισ. ευρώ το Νοέμβρη του 2009. Εκείνες οι καταθέσεις δηλαδή που κατά τεκμήριο αφορούν σε μορφή κατάθεσης των πλουσιότερων κοινωνικά στρωμάτων, αυξήθηκαν σε μια πενταετία κατά 100 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 278%). Νάτα τα λεφτά!

*​

4 Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο ένας στους δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με κάτω από 1.090 ευρώ ενώ περίπου 250.000 εργαζόμενοι αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο των 33 ευρώ, ήτοι, μηνιαίως 740 ευρώ. Την ίδια ώρα το επίσημο Ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα έχει φτάσει στα 700 δισ. ευρώ. Νάτα τα λεφτά!

*​

5 Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τους ανέργους (χωρίς βέβαια να εξηγεί πώς τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατούνται στην πηγή «κάνουν φτερά» μέχρι να φτάσουν στον ΟΑΕΔ). Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει τη χρηματοδότηση με 10 δισ. ευρώ των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δισ. ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δισ. ευρώ μέσω των περιβόητων «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», με άλλα 4 δισ. ευρώ που χαρίζονται για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν οι εργοδότες. Νάτα τα λεφτά!

*​

6 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν για τη φοροδιαφυγή στη Βουλή (31/3/2007) από τα 17,7 δισ. βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής, προέρχονται από 6.000 μεγαλο-οφειλέτες (υπάρχουν διευθύνσεις και ονόματα) που απαρτίζουν τον κόσμο της «ευπατρίδου» πλουτοκρατίας.

*​

7 Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009! Το ποσό δηλαδή για το οποίο ο ελληνικός λαός θα βυθιστεί σε ένα ακόμα τούνελ τετραετούς διάρκειας, είναι ίσο με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους! Νάτα τα λεφτά!

*​

8 Το έλλειμμα ισούται με τα ακόμα 30 δισ. ευρώ των ανενεργών καταθέσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εγχώριες τράπεζες και φυσικά ισούται - παρά κάτι - με το ποσό των 28 δισ. ευρώ που εγγυήθηκε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες για να «σωθούν» από την κρίση! Νάτα τα λεφτά!

*​

9 Το έλλειμμα ισούται - παρά κάτι - με την απόφαση του Συμβουλίου Αμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 - 2015, όταν ήδη οι εξοπλιστικές δαπάνες της προηγούμενης δεκαετίας 1996 - 2005 ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, και χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον ως επιστέγασμα της... στήριξης του Σαρκοζί. Νάτα τα λεφτά!

*​

10 Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 - 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ!

***​
Ετσι δημιουργούνται τα χρέη και τα ελλείμματα στο δημόσιο ταμείο, το οποίο δεν αποτελεί παρά δοχείο μέσω του οποίου ο πλούτος που παράγει ο ελληνικός λαός «μεταγγίζεται» στα ιδιωτικά ταμεία της πλουτοκρατίας.
Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα σύμφυτο του συστήματος, που διαρκεί και θα διαρκεί για όσο θα υπάρχει καπιταλισμός, για όσο η Ελλάδα θα είναι ενταγμένη στο άρμα του ιμπεριαλισμού και που η «αποκάλυψή του» ουδόλως θα απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην Εξεταστική που στήνεται...
*​
Νομίζουμε, επομένως, ότι η απάντηση στο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά», είναι προφανής.
Προφανέστατο είναι τόσο το «ποιοι τα έχουν» σφετεριστεί, όσο και από ποιους τα έχουν αρπάξει.
Ο αναγνώστης έχει, λοιπόν, να αποφασίσει:
*​
Να καλούνται να πληρώσουν την κρίση τα λαϊκά στρώματα είναι «πατριωτισμός», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση,
ή πατριδοκάπηλο περιτύλιγμα μιας πρωτόγνωρης σε στυγνότητα ταξικής πολιτικής, που θεωρεί την πατρίδα και το λαό της αναλώσιμα θύματα των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των «πατρικίων» του κεφαλαίου που δεν έχει πατρίδα;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Νάτα τα λεφτά!

Υ.Γ Όποιος κατάλαβε ....κατάλαβε για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Και επειδή είμαστε όλοι στα πρόθυρα της κατάθλιψης (να μην πω οτι πολλοί τα έχουμε ξεπεράσει) να ένα κείμενο (επιστημονικής φαντασίας) που μου στείλανε να σκασει λίγο το χειλάκι μας

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες.
Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια (δείτε το γιατί στο 4)

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιας χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου.
Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...

χαχαχα!πολυ καλο!
οντως πιστευω οτι παντα εμεις θα βρισκουμε ενα τροπο να επιβιωνουμε!
ειμαστε κορυφη στην απατη μαζι με τους ιταλους βεβαιως βεβαιως!

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Δε νομιζεις οτι αυτο που θα επρεπε να απαιτουμε ειναι περισσοτερα δικαιωματα για τον ιδιωτικο τομεα απο το οτι να κοπουν τα δικαιωματα που καποιοι κατακτησαν με τους αγωνες τους απο τον δημοσιο τομεα;

Και επιτελους ρε παιδια, μετα την ανακοινωση αυτων των μετρων εσεις αυτους που βρισκεται να κατηγορησετε ειναι αυτοι που δουλεουν στο δημοσιο; Και μαλιστα επειδη ο ενας φιλος ζει ετσι και ο αλλος αλλιως;
Κι εγω ειμαι ανεργη και εχω μια φιλη που δουλευει στο δημοσιο μηπως να την κατηγορησω αυτην για την κριση; Δεν βλεπεται οτι αυτο ακριβως προσπαθουν να πετυχουν να διασπαστει ο κοσμος και ο ενας να κατηγορει τον αλλον ενω αυτοι με την χειριστη διαχειριση να μην τιμωρουνται για αλλη μια φορα;
πες τα χρυσοστομη:clap::clap::clap::clap:

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Επαναλαμβανω κατι που θεωρω θεμελιακο και ορο υπαρξης και αποτελεσματικοτητας για τους αγωνες των εργαζομενων: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ.
Προετοιμαζουν και αλλο ''κοστουμι'' και τοτε η μπαλλα θα παρει και τον δημοσιο και τον ιδιωτικο υπαλληλο.
Αν δεν τους σταματησουμε εγκαιρα, οι συνεπειες για τις ζωες μας, θα ειναι τραγικες!!
Γι ολα αυτα λοιπον, Ε Ν Ο Τ Η Τ Α!

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Ντινα ...ΔεΦ οκ καταλαβα ... παντως δεν βλέπω να τρωει ο ενας τον άλλο όπως λες δεφ γιατι η κριση υπηρχε και περσυ αλλα λόγω εκλογών οι πολιτικοι μας έκαναν κοκοκό.
τωρα όμως που η κρίση απλώνει και χαιδέυει και άλλες κοινωνικές ομαδες τωρα ξαφνικά όλοι εχουν επαναστατηση
αυτος ειναι και ο λόγος που γραφω ....γιατι περσι δεν κατεβηκαν στους δρόμους οι δημ. υπαλληλοι να φωναξουν για τα αντιλαικά μετρα κατα των ιδιωτών κατα των ελ.επαγγ/τιών .
τωρα όμως που ηρθε η κριση και σε αυτους τους βλέπω που φωνάζουν

συμφορουμίτη Γιάννη γιατι λες 15ετία και δεν λες απο το 74 και μετα θα ηταν πιο σωστο
τα 35 τρις ολοι ξερουμε ποιοι (περίπου) τα εφαγαν αλα αυτοι δεν έφταιγαν
ο κουτοπονηράκιας ο κοσμακης που νομιζε οτι θα γινει πλουσιος απο τον τζόγο του χρηματιστηρίου ...όποιος εχασε ..απλα ας πρόσεχε

ξεχασες να γραψεις και τα 28 δισ που πηραν δωρακι οι τράπεζες !!
για τα εξοπλιστικά τα εχω γραψει σε προγουμενα post

προσωπικα κοιταω μόνο το δικό μου σπίτι και οχι του διπλανού
γιατι απλά καθε 1η του μηνός δεν μου δινει δανικά ο γειτονας για να ζησω

σε προηγουμενο ποστ διαβασε το παραδειγμα με τον κολλητο μου που έγραψα
ειναι κλασικό εικονογραφημενο !!!

δεν ειναι απαντηση αυτο όμως στην ερωτηση μου ???
εγω δεν ειπα να καταργηθει η άδεια τοκετου
αλλα βρε κοπελα μου γυναικα ειναι και η μια γυναίκα ειναι και η άλλη
για σκεψου του λίγο
και καθεται και πληρωνεται

δηλώνεις άνεργη ... προφανώς επιλογή σου η δεν βρισκεις κατι στον ιδιωτικό τομεα που να σε καλύπτει ...δεν πληρωνεσαι όμως απο πουθενά
η φιλη σου που ειναι στο δημόσιο καλά κανει και ειναι και δεν φταιει για την κρίση
φταινε όμως αυτοι που της έταξαν θεση στο δημόσιο ,εξασφάλιση οικονομική με παχυλούς μοισθούς και extra επιδόματα ..
η γυναικα αυτη που λες δεν καθεται...μεγαλωνει ενα βρεφος...και συνηθως μακρυα απο παππουδες και γιαγιαδες λογω επαγγελματος...
φυσικα γυναικες ειμαστε ολες και θα πρεπει οπωσδηποτε να δινεται η ανωτερω αδεια ανατροφης παιδιου και στον ιδιωτικο τομεα ,η οποια αδεια δινεται κυριως για να μπορεσει να θηλασει το παιδι της κατι ανεκτιμητο και ΙΕΡΟ...εσυ ομως εισαι αυτος που λεει στο ανεκδοτο...''να ψοφησει η κατσικα του γειτονα'' που ελεγε και ο αημνηστος Χρυστοδουλος!!!!!!!!!!

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
ναι, μ' αρεσει πολυ να ειμαι ανεργη!!! (πως το εννοουσες αυτο?) Ζω στην Ισπανια που η ανεργια των νεων ειναι πανω απο 25% και μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κατι στην ειδικοτητα μου. Στην Ελλαδα οταν δουλευα στον ιδιωτικο τομεα ο μισθος μου δεν περασε ποτε τα 700 ευρω (γιατι με δηλωνανε σαν κατι αλλο απ' αυτο που δουλευα) και αυτα για το ωραριο που βολευε καθε φορα την επιχειρηση. δεν ζητησα ποτε κανενα ρουσφετι για να βολευτω και ουτε ψηφισα ποτε κανεναν απ' αυτους που εχουν φερει τη χωρα σ' αυτη τη κατασταση. Παρ' ολα αυτα δεν κατηγορω κανεναν εργαζομενο αλλα προσπαθω να μη χασω την ουσια της υποθεσης:
που ειναι οτι υπαρχει ενα συστημα και μια πολιτικη που εφεραν τα πραγματα ως εδω! Να τα πληρωσουν λοιπον αυτοι που τα φταινε!

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Επαναλαμβανω κατι που θεωρω θεμελιακο και ορο υπαρξης και αποτελεσματικοτητας για τους αγωνες των εργαζομενων: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ.
Προετοιμαζουν και αλλο ''κοστουμι'' και τοτε η μπαλλα θα παρει και τον δημοσιο και τον ιδιωτικο υπαλληλο.
Αν δεν τους σταματησουμε εγκαιρα, οι συνεπειες για τις ζωες μας, θα ειναι τραγικες!!
Γι ολα αυτα λοιπον, Ε Ν Ο Τ Η Τ Α!

οπωσδηποτε ενοτητα και ανοιχτο ΜΥΑΛΟ!!!!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom