• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thessaris

Member
Επιμένω να είμαι πραγματιστής. Κατ΄αρχήν είναι σίγουρο ότι η επόμενη κυβέρνηση, είτε προκύψει από την παρούσα βουλή, είτε από νέες εκλογές στις 17/6 θα έχει στο βασικό της κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. (θεωρώ ότι μετά τις 17/6 θα φτάσει άνετα το 30%, οπότε θα σχηματίσει άνετα κυβέρνηση συνεργασίας με άλλες δυνάμεις).

Χθες παρακολούθησα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία στο ΣΚΑΙ με Στέφανο Μάνο, Νίκο Αλιβιζάτο, έναν κολλητό του Σαμαρά απο ΝΔ (Αρβανιτίδη ή Αρβανιτόπουλο νομίζω) και τον τσάρο της οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Δραγασάκη (ο μοναδικός αριστερός υπουργός σε οικονομικό υπουργείο το 1989(. Πολύ ωραία συζήτηση με πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Τι κατάλαβα; Ότι η κωλοτούμπα του Αλέξη είναι κοντά, πολύ κοντά.(και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό) Ο Δραγασάκης μίλησε για ήπια προσαρμογή, ναι μεν καταγγελία της δανειακής σύμβασης, αλλά "να δούμε, χρειάζεται χρόνος", τόνισε αρκετά τη λύση του ευρωομολόγου (που την έχει σημαία και το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜΑΡ και προφανώς και ο Σαμαράς) και γενικώς πιο πολύ μου φάνηκε ότι είναι έτοιμος για την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση (που όταν πάνε στις Βρυξέλλες θα καταλάβουν ότι τα περιθώρια είναι πολύ μικρά) και όχι για περήφανες λύσεις στυλ Αθανάσιου Διάκου.

Για να είμαι ειλικρινής ήδη στην Ευρώπη το κλίμα για μια ψιλοχαλάρωση της θηλιάς είναι αρκετά πρόσφορο (μετά και την εκλογή Hollande). Όμως αυτή η χαλάρωση συμφέρει τη χώρα, ΜΟΝΟ αν υπάρξει παράλληλη πολιτική ταχύτατων και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων. Αν ο Αλέξης το τολμήσει (και δυσαρεστήσει φυσικά τους κολλητούς του) τότε θα μείνει στην ιστορία, αν εκμεταλλευτεί την όποια χαλάρωση για να κάνει πράξη κάποια από τις καταστροφικές του προεκλογικές ιδέες (πχ καμία απόλυση στο δημόσιο και πρόσληψη 100.000 επιπλέον!!!!!) τότε κλάφτα χαράλαμπε για την Ελλαδίτσα μας.

chrisbd

Member
Άντε γειά σου ...υπάρχουν και οι καλές κωλοτούμπες για το καλό του λαού :D...

παρεπιπτόντως τον Κουβέλη μόνο βλάκα δεν τον λες ...ο άνθρωπος είναι απο το πιο κύριους που έχουν μπει στη Βουλή.....Άτολμο ίσως....

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Δηλαδη αν αντιμετωπιστει η φοροδιαφυγη απο ατομα που χρωστανε ποσα απο 100.000 και πανω ;;
Μακαρι να τολμησει να το κανει καποιος. Μεχρι τωρα δειχνουν στη τηλέοραση καποιους που συλλαμβανουν για χρεη με χειροπεδες, οι οποιοι βγαινουν μετα απο μερικες ωρες / μερες αλλα για την ταμπακιερα τιποτα. Φραγκο τσακιστο δεν εισπρατει το κρατος και παλι φτου και απο την αρχη με τον επομενο. Η ουσια δεν ειναι να τοπυς συλλαβουν, αλλα να τους υποχρεωσουν να πληρωσουν
τα χρεωστουμενα ή να τους νανουν κατασχεσες περουσιακων στοιχειων ΑΜΕΣΑ!

Τωρα κατι αλλο, ξερει κανεις αν μπορει να αλλαξει ο απαραδεκτος αυτος εκλογικος νομος μεχρι τις απομενες εκλογες? Μιλαμε για παλαβα πραγματα. Αλλο βγαινει πρωτο κομμα και αλλο παιρνει τις εδρες, και αλλου καποιος υποψ. βουλευτης σαρωνει σε ψηφους και δεν βγαινει. Τετοιο μαγειρεμα μονο τα σατανικα μυαλα του Παυλοπουλου και το Βενιζελου μπορουσαν να εχουν σκεφτει.

liopyr

Member
παρεπιπτόντως τον Κουβέλη μόνο βλάκα δεν τον λες ...ο άνθρωπος είναι απο το πιο κύριους που έχουν μπει στη Βουλή.....Άτολμο ίσως....
To βλάκας είναι ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός που μπορώ να του προσάψω στη παρούσα φάση.

Τι πάει να πει άτολμος;
Με την ίδια λογική, άτολμος είναι και ο ΓΑΠ. :rolleyes:

chrisbd

Member
To βλάκας είναι ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός που μπορώ να του προσάψω στη παρούσα φάση.

Τι πάει να πει άτολμος;
Με την ίδια λογική, άτολμος είναι και ο ΓΑΠ. :rolleyes:
Άτολμος είναι αυτός που δεν τολμά στην προκειμένη περίπτωση να βάλει πλάτη ....και ο ΓΑΠ είναι βλάκας και όχι άτολμος ...αυτός τόλμησε και έκανε ένα κάρο μα..κιες...

Θα ήθελα να μου πεις όμως γιατί τον Κουβέλη τον θεωρείς τόσο βλάκα επειδή έφυγε επο το ΣΥΡΙΖΑ......δηλαδή τώρα που ακούγεται (απο χθες και για τις επόμενες εκλογές) ότι θα ξανατακιμιάσουν με τον Τσίπρα θα γίνει έξυπνος;;;;;

liopyr

Member
Θα ήθελα να μου πεις όμως γιατί τον Κουβέλη τον θεωρείς τόσο βλάκα επειδή έφυγε επο το ΣΥΡΙΖΑ......δηλαδή τώρα που ακούγεται (απο χθες και για τις επόμενες εκλογές) ότι θα ξανατακιμιάσουν με τον Τσίπρα θα γίνει έξυπνος;;;;;
Το αντίθετο, θα επιβεβαιωθεί σε χρονικό διάστημα ρεκόρ πως η διάσπαση την πλέον ακατάλληλη στιγμή ήταν παντελώς βλακώδης κίνηση.

Τώρα αν θες να συνεχίσουμε να παίζουμε με τις λέξεις κανένα πρόβλημα, μπορώ να το κάνω με τέχνη.
:cool:

elefinor

Banned
Καλά που γράφετε και οι συριζαίοι και βλέπει ο κόσμος ποιοι είναι οι " ανανεωτές" αριστεροί με το νέο πνεύμα και ήθος. Όποιος δεν γουστάρει τον καιροσκοπισμό του Αλέξη και το χαϊδεμα του στους εμπρηστές, πλιατσικολόγους και λοιπούς μπαχαλάκηδες είναι λοιπόν βλάκας ( τουλάχιστον). Ο Κουβέλης, μπορεί να είναι ιδεολογικός μου αντίπαλος, αλλά είναι αξιοπρεπής, σοβαρός και συνεπής. Ο Αλέξης πρέπει να φάει αρκετά ψωμιά ακόμα , για να μπορεί να του δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών του...

liopyr

Member
Καλά που γράφετε και οι συριζαίοι και βλέπει ο κόσμος ποιοι είναι οι " ανανεωτές" αριστεροί με το νέο πνεύμα και ήθος. Όποιος δεν γουστάρει τον καιροσκοπισμό του Αλέξη και το χαϊδεμα του στους εμπρηστές, πλιατσικολόγους και λοιπούς μπαχαλάκηδες είναι λοιπόν βλάκας ( τουλάχιστον). Ο Κουβέλης, μπορεί να είναι ιδεολογικός μου αντίπαλος, αλλά είναι αξιοπρεπής, σοβαρός και συνεπής. Ο Αλέξης πρέπει να φάει αρκετά ψωμιά ακόμα , για να μπορεί να του δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών του...

Κατ'αρχήν "συριζαίος" είσαι και φαίνεσαι. :lol:
Δεν επιτρέπω να βάλω στον εαυτό μου πολιτική ταμπέλα, πόσο μάλλον κομματική. Το γεγονός πως ο σύριζα αυτή την εποχή εκφράζει ότι πιο κοντινό στην υγιή σύγχρονη αριστερά, με αναγκάζει (ευχάριστα) να τον στηρίξω.
Αν αλλάξει γραμμή, θα είμαι ο πρώτος που θα τον θάψει.

Να σε πληροφορήσω επίσης, πως η αριστερά δε δουλεύει με ιεραρχικά παράσημα, αυτά να τα ευχαριστηθείτε σεις οι λεγόμενοι δεξιοί μπας και νιώσετε λίγο σημαντικότεροι στους διπλανούς σας.
Στην αριστερά ο ιστορικός αγωνιστής Γλέζος είναι ισότιμος με τον Τσίπρα, και τον κάθε Τσίπρα.

Τους εμπρησμούς, τα πλιάτσικα και τα μπάχαλα δε θα τα σχολιάσω, μόνο και μόνο για να μη σου κάνω την χάρη να εκτροχιάσεις για μία ακόμη φορά την κουβέντα.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Περιμένω με μεγάλη περιέργεια (και ανησυχία) το τί θα κάνει ο αλέξης με την διερευνητική εντολή που λέει ότι θα την κρατήσει και 3 ημέρες παρόλο που οι έδρες της αριστεράς δεν βγάζουν κυβέρνηση. εκτός αν στην αριστερά περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ και τον καμμένο. τότε τι να πώ, ο τίτλος του παρόντος νήματος ταιριάζει απόλυτα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κατ'αρχήν "συριζαίος" είσαι και φαίνεσαι. :lol:
Με πρόλαβες ρε γαμώτο,πάνω που θα το έγραφα κάτι μου έτυχε.

Απαντάω κι εγώ στον παραπάνω λοιπόν.
"Συριζαίος" και στα μούτρα σου.
Οι μισοί εδώ μέσα που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ είπαμε πως είναι ψήφος ανάγκης.
Από την άλλη,όλοι οι αντιαριστεροί του φόρουμ και της κοινωνίας από την αγωνία τους για την άνοδο της αριστεράς με πρόταση (κι όχι του διακοσμητικού ΚΚΕ που όλος ο καλός πολιτικός κόσμος σέβεται......γιατί άραγε) προτιμάνε να τους κυβερνήσουν αυτοί που αποδεδειγμένα είναι απατεώνες εδώ και 40 χρόνια παρά η Αριστερά.

Καλά να πάθετε.Ίδιοι θα είστε αιώνια.
Όμως οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί πάνε μπροστά από αυτούς που τολμάνε κι όχι από την αντιδραστική συντηρητική σαπίλα.

chrisbd

Member
Περιμένω με μεγάλη περιέργεια (και ανησυχία) το τί θα κάνει ο αλέξης με την διερευνητική εντολή που λέει ότι θα την κρατήσει και 3 ημέρες παρόλο που οι έδρες της αριστεράς δεν βγάζουν κυβέρνηση. εκτός αν στην αριστερά περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ και τον καμμένο. τότε τι να πώ, ο τίτλος του παρόντος νήματος ταιριάζει απόλυτα.
Αν δεν κάνει κωλοτούμπα θα την γυρίσει πίσω μέσα σε 3 μέρες (καλό θα ήταν να το κάνει μέχρι το βράδυ, όπως ο Σαμαράς).....δεν είναι ώρα να χάνουμε χρόνο μόνο και μόνο για εντυπωσιασμούς.....αφού δεν τα βρίσκουν ...άντε να τελειώνουμε...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Αν δεν κάνει κωλοτούμπα θα την γυρίσει πίσω μέσα σε 3 μέρες (καλό θα ήταν να το κάνει μέχρι το βράδυ, όπως ο Σαμαράς).....δεν είναι ώρα να χάνουμε χρόνο μόνο και μόνο για εντυπωσιασμούς.....αφού δεν τα βρίσκουν ...άντε να τελειώνουμε...
Αν κάνει κωλοτούμπα τόσο γρήγορα πάει το 17% του. οπότε λογικά θα κάνει μερικές άκαρπες συναντήσεις και στο τέλος θα πάμε σε εκλογές. Συμφωνώ απόλυτα να γίνει το συντομότερο γιατί χρόνος δεν υπάρχει για άλλα καπρίτσια και τερτίπια

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic