• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Διχοτόμιση του ευρώ δε παίζει :) :)

chrisbd

Member
Αν έχω καταλάβει καλά τον τρόπο, είναι διαφορετικό πράγμα να εισπράξεις μειοψηφία των ψήφων των 300 που θα παρίστανται στην ψηφοφορία και διαφορετικό πράγμα να απέχουν κάποιοι από την ψηφοφορία. Αυτό εννοώ ως ψήφο ανοχής, το να απέχουν. Αν όμως κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Δεν θα γίνει καμιά ψηφοφορία .....τα τρία πρώτα κόμματα θα πάρουν εντολή εως 3 μέρες ο καθένας απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σχηαματίσουν κυβέρνηση...Και ο κάθε αρχηγός μιλάει με όποιον θέλει απο τα κόμμτα που έχουν μπεί στη βουλή....τώρα η σειρά πάει στον Τσίπρα και απο κει στον Βενιζέλο ...Το πολύ σε 9 μέρες τώρα σε 7, αφού ο Σαμαράς δεν εξάντλησε το 3ήμερο, θα ξανακυρυχθούν εκλογές και μάλλον πάμε για 17 Ιούνη...Θα μπούν στη Βουλή απο τη μιά πόρτα και θα βγού απο την άλλη....κάτι σαν το τραγούδι...:D

piccolo_mondo

Member
Σ'αυτες τις εκλογες πηρα αεροπλανο κ ηρθα στην Ελλαδα να ψηφισω. Με έκπληξή μου 3-4 γνωστοι (ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) με ρωτησαν ποιος μου το πληρωσε (εννοωντας ποιο κομμα).. Μονη μου το πληρωσα ΡΕ, δεν χωραει στο μυαλουδακι σου οτι υπαρχουν κ μη κομματοσκυλα...

Χαιρομαι για το αποτελεσμα των εκλογων, απορω με την αποχη, νοιωθω να απειλουμαι απο την γεροντικη ανοια (στην οποια αρεσκομαι να αποδιδω καποια απο τα ποσοστα των νδ-πασοκ) εν'οψει δευτερου γυρου..

Εχω πιστη στον νεο ανθρωπο και ευχομαι να βαστηξουμε γερα μεχρι τον Ιουνιο! Συγχαρητηρια νεε μου!!!

paefstra

Member
Δεν θα γίνει καμιά ψηφοφορία .....τα τρία πρώτα κόμματα θα πάρουν εντολή εως 3 μέρες ο καθένας απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σχηαματίσουν κυβέρνηση...Και ο κάθε αρχηγός μιλάει με όποιον θέλει απο τα κόμμτα που έχουν μπεί στη βουλή....τώρα η σειρά πάει στον Τσίπρα και απο κει στον Βενιζέλο ...Το πολύ σε 9 μέρες τώρα σε 7, αφού ο Σαμαράς δεν εξάντλησε το 3ήμερο, θα ξανακυρυχθούν εκλογές και μάλλον πάμε για 17 Ιούνη...Θα μπούν στη Βουλή απο τη μιά πόρτα και θα βγού απο την άλλη....κάτι σαν το τραγούδι...:D
Φοβάμαι ότι δεν τα ξέρεις και τόσο καλά. Δες εδώ για την ψήφο εμπιστοσύνης μετά τη δερευνηση σχηματισμού κυβέρνησης. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - Βικιπαίδεια

chrisbd

Member
Φοβάμαι ότι δεν τα ξέρεις και τόσο καλά. Δες εδώ για την ψήφο εμπιστοσύνης μετά τη δερευνηση σχηματισμού κυβέρνησης. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - Βικιπαίδεια
Δηλαδή που έκανα λάθος;;;Δεν βλέπω να γράφει κάτι διαφορετικό, απο αυτά που σου είπα...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
αν αφαιρούσες τα φάρμακα και τις θεραπείες ίσως ήσουν πιο κατανοητός..
δεν σ΄αγγίξε λοιπόν η λιτότητα που άλλους τους τσάκισε,άρα δεν δικαιούσαι να συστήνεις το μνημόνιο(έστω και αν έχει και καλά μαζί με τα κακά) σαν φάρμακο στη κρίση της Ελλάδας,γιατί απλά εσύ δεν έχεις συνέπειες απ΄αυτό!πήγαινε ρώτα κανενα φουκαρά που δε έχει να πάρει γάλα στο παιδί του,που δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια, που ενώ έχει ένα σωρό πτυχία και μεταπτυχιακά δεν βρίσκει καμία δουλειά,που είναι αναγκασμένος να μεταναστεύσει,που,που,που...μπες για λίγο στη θέση του ..φαντάσου πως αύριο το μνημόνιο μπορεί ν απαιτήσει και τη δική σου θυσία στον βωμό της ανάπτυξης(θολής και στο απώτερο μέλλον)΄και μετά τα ξαναλέμε...έξω απ΄το χορό πολλά τραγούδια λένε!
"αλλά δεν πήρα μια δόση από το μνημόνιο, γιατί πολύ απλά μου δώσανε μόνο ένα μέρος του." εδώ δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς,καλύτερα να το εξηγήσεις.
Ένα κατεβατό βασισμένο σε ένα τυπογραφικό λάθος. Το είχα ξαναγράψει και παραπάνω. Πήρα κι εγώ τη δόση της λιτότητάς μου, όπως έγραψα και παραπάνω. Δεν το κατάλαβες, και διευκρίνιζα ότι δεν έγραψα αυτό. (Κατά λάθος έγραψα "δεν πήρα" αντί για "δεν έγραψα ότι δεν πήρα", αλλά προκύπτει κι από τα παραπάνω οπότε δεν χρειάζεται να δικαιολογούμαι και πολύ. Αλλά και πάλι κατάλαβες αυτό που ήθελες να καταλάβεις, όπως χρόνια τώρα σ' αυτό το forum. Ουδεν περαιτέρω σχόλιο. Back to my ignore list (1 άτομο μόνο μέσα, χρόνια τώρα).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συγνώμμη αλλά δεν μπορώ να μπω στη λόγική αφού απέτυχαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ας δοκιμάσουμε και τον Τσίπρα.
Ε τοτε να δοκιμασουμε ξανα το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κι αν αποτυχουν να τους ξαναδοκιμασουμε και ξανα και ξανα και ξανα και...
Ενταξει καταλαβαμε πως εισαι αντιαριστερος, μην σε πιανει και πανικος ομως, κουλαρε, εχω αρχισει και ανησυχω για σενα...

Και οπως έγραψε και άλλος φίλος ακόμη και στη δραχμή να γυρίσουμε αυτο πρέπει να γινει χθες
Κοιτα που αρχισαν να καλοβλεπουν τη δραχμη και οι δεξιοι...

Ο Πανουσης στο enikos.gr ειπε πως ειναι ανοιχτη στη συνεργασια η ΔΗΜΑΡ ενοψη της αυριανης συζητησης με το ΣΥΡΙΖΑ. Κατι μου λεει πως θα μπουν τα θεμελια για συνεργασια και κοινη καθοδο στις επομενες εκλογες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι να πω;
Να πέφτω τόσο έξω;
Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για να μην εκτεθώ αν είναι όντως έτσι.
Αλλά κατά 90% είναι όπως στα λέω.
Μα κανείς δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει τον τιμημένο το νόμο?
Π.Δ. 26/2012¨, Άρθρο 99, Παρ. 3:
3.α. Στο αυτοτελές κόμμα, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της Επικράτειας, παραχωρούνται, επιπλέον των εδρών που λαμβάνει, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πενήντα (50) ακόμη έδρες, οι οποίες προέρχονται από
εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν παραμείνει αδιάθετες έδρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 100, παρ. 4,5,6,7 και 8. Η επιπλέον παραχώρηση πενήντα (50)
εδρών γίνεται, επίσης, σε συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων, εφόσον ο μέσος όρος της δύναμης των κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς κόμματος, που συγκέντρωσε
το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των κομμάτων που τον αποτελούν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ψήφος εμπιστοσύνης υπάρχει μόνο αν και εφόσον πετύχει κάποια από τις διερευνητικές εντολές και σχηματιστεί κυβέρνηση, κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται κάθε φορά που σχηματίζεται νέα κυβέρνηση (μονοκομματική ή πολυκομματική). Προφανώς αν δε σχηματιστεί κυβέρνηση και πάμε για νέες εκλογές, δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης.
Δεν είναι δυνατό να εξηγούμε τα προφανή....

paefstra

Member
Ψήφος εμπιστοσύνης υπάρχει μόνο αν και εφόσον πετύχει κάποια από τις διερευνητικές εντολές και σχηματιστεί κυβέρνηση, κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται κάθε φορά που σχηματίζεται νέα κυβέρνηση (μονοκομματική ή πολυκομματική). Προφανώς αν δε σχηματιστεί κυβέρνηση και πάμε για νέες εκλογές, δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης.
Δεν είναι δυνατό να εξηγούμε τα προφανή....
Αντιγράφω από τη wikipaideia " Η δεύτερη αναθέτει στον αρχηγό ενός κόμματος να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση που να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αρχηγός που έλαβε διερευνητική εντολή εξετάζει κατά πόσο μπορεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα ή βουλευτές, ώστε να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Αν νομίζει ότι θα το επιτύχει, διορίζεται πρωθυπουργός και ακολουθεί η ψηφοφορία στη Βουλή"
Τι κατάλαβα λάθος; Μπορεί να γίνει ψηφοφορία αν έχει την προσδοκία ότι θα πάρει την αρχή της δεδηλωμένης, σύμφωνα με το νόμο. Φυσικά θα ήταν αφέλεια να βασιστεί κάποιος σε απλές προσδοκίες, αλλά δεν το έχει το δικαίωμα;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic