• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Τι μου λέτε ωρε τέτοια ώρα!!!!!!!!!!!!!
μολις επέστρεψα απο καζάκη--ο άνθρωπος ειναι φαι -νο- με- νο!!!!!!!!!
πρώτη φορά με εκφράζει καποιος που δεν ειναι καν πολιτικος!
μιλα με ντοκουμεντα δεν αναμασα έχει ανδρεία και κανένα συμφέρον!
με αποδείξεις και αριθμους ειπε που το πανε οι ληστοσυμμορίτες -οι υπογραφές που πέφτουν μεσάνυχτα το ξεπουλημα και ολα τα κολπα περί offsore -κουρεματα -psi και τα άλλα κερατιλίκια!!!!!!!
ξεκολάτε απο τα κκε και τα παρωχημένα
καιγόμαστε λέμεεεεεεεεεεεεε
παω για μπύρες.
Σοβαρολογείτε, τώρα; Και δεν σας προβληματίζουν και οι κατά καιρούς "παρέες" του (Μίκης, Παπαθεμελής);

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αφού σας είπε που το πάνε οι άλλοι,που το πάει ο ίδιος είπε ο Καζάκης;

Ο Παπαθεμελής δεν είναι απλώς "παρέα" paefstra,είναι επίσημη συνεργασία εδώ και κάποιες μέρες.

jimp

Member
στα χανια μένω-κανει τουρ σ ολη την ελλάδα μπας και ξυπνήσει κανένας!!
βάλε ΕΠΑΜ και διαβασε αν θέλεις μπορείς να δεις και σε βιντεο ολες τις ομιλιες του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ 24/01/2012 - YouTube!
Το εψαξα τελικα νωριτερα και το ειδα.
Ευχαριστω παντως.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
@maltakias: γιατί λες ότι το δίλημμα των δυνάμεων της αριστεράς είναι μετά την πρώτη κυριακή των εκλογών και σε περίπτωση που δεν βγει κυβέρνηση; γιατί δηλαδή το μεταφέρεις σε ένα δεύτερο γύρο; δε θάπρεπε αυτό το πράγμα να ισχύει τώρα ενόψει των εκλογών και όχι να περιμένουν μήπως και δε βγει κυβέρνηση για να το θέσουν;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@maltakias: γιατί λες ότι το δίλημμα των δυνάμεων της αριστεράς είναι μετά την πρώτη κυριακή των εκλογών και σε περίπτωση που δεν βγει κυβέρνηση; γιατί δηλαδή το μεταφέρεις σε ένα δεύτερο γύρο; δε θάπρεπε αυτό το πράγμα να ισχύει τώρα ενόψει των εκλογών και όχι να περιμένουν μήπως και δε βγει κυβέρνηση για να το θέσουν;
Γιατί το να μιλάω για συνεργασία τώρα είναι υπόθεση,είναι όνειρο,είναι αδύνατο.Είπαμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά.Είπαμε να συζητήσουμε τι κάνουμε την άλλη Κυριακή.

Την άλλη Κυριακή λοιπόν η Αριστερά ΔΕΝ κατεβαίνει ενωμένη.Τι κερδίζω με το να συζητάω "κι αν κατέβαινε";

Αν είναι να μιλάω υποθετικά ας γυρίσω στην Αναρχική κοινωνία που ονειρεύομαι να γουστάρω και την κουβέντα περισσότερο.

Λες να μη θέλω εγώ κάθοδο ενωμένης Αριστεράς;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
δε θάπρεπε αυτό το πράγμα να ισχύει τώρα ενόψει των εκλογών και όχι να περιμένουν μήπως και δε βγει κυβέρνηση για να το θέσουν;
Και βέβαια θα έπρεπε,αλλά δεν γίνεται εκ των πραγμάτων.
Είναι κολλημένοι οι άλλοι,τι να κάνουμε.

Γι'αυτό μεταθέτω τις όποιες ελπίδες μου στο ότι αν εκλογικά ποσοστά δείξουν πως μια ενωμένη Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει,ο λαός σε δεύτερο χρόνο θα αγνοήσει όσους δεν συνεργάζονται και θα ψηφίσει τους πρόθυμους ή τον έναν τελοσπάντων,αφήνοντας τους κολλημένους και τον στενό πυρήνα τους να τους φάει η ιστορική μαρμάγκα.

gone

Member
όχι maltakias... εγώ δεν θα μπορέσω να ψηφίσω τα γενόσημα του ΠΑΣΟΚ ούτε τους πουλημένους Σταλινικούς του Περισσού... τους συντρόφους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους κοιτάζω με συμπάθεια αλλά αναλογίζομαι το πάντα επίκαιρο τσιτάτο του Λένιν... αριστερισμός παιδική ασθένεια του Κομμουνισμού... συμπέρασμα? Τσίπρας με βαριά καρδιά για αυτούς που δεν τολμούν και ΕΕΚ για τους ρομαντικούς...
Προσθέτοντας την άποψή μου στην πολιτισμένη συζήτηση(δείγμα του επιπέδου όλων των συνομιλητών) θα κάνω κάποιες παραδοχές
- Το σύστημα νιώθει ότι αμύνεται, για πρώτη φορά και από τη φαρέτρα του
θα βγάλει τον κίνδυνο, το φόβο, τον εκβιασμό
- Είναι αδύνατον αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη για την κρίση να είναι
αυτοί που θα μας βγάλουν από αυτή.
- Η ευθύνη της αριστεράς, για την μη κοινή της κάθοδο στις εκλογές, θα
αποδειχθεί ιστορική, τόσο για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο όσο και να
προστατέψει την πατρίδα από την επικείμενη αλλαγή του Συντάγματος
προς όφελος του συστήματος.
- Η συμμετοχή στις εκλογές είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
- Η ψήφος στα κόμματα που δεν θα μπούν στη Βουλή είναι ψήφος στα 2
μεγάλα κόμματα.
- Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Είναι κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
- Η Βουλή που θα προκύψει θα είναι βραχύβια

Για να μη συνεχίσω με τις παραδοχές, η αναζήτηση ψήφου θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να προέλθει από την εις άτοπον απαγωγή. Εδώ λοιπόν θα συμφωνήσω με τον Τraveller για την ψήφο στο Σύριζα ίσως ως το λιγότερο κακό (αυτό δικό μου).Δυστυχώς στην μεταπολιτική Ελλάδα συνήθως ψηφίζουμε για να μη μας κυβερνήσει κάποιος και όχι δια της θετικής ψήφου.
Όμως ας μου πει κάποιος σε ποιό σημείο της γής άλλαξε το σύστημα μέσω εκλογών.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@maltakias Σκορπια αριστερα με 30% βγαζει το πολυ 90 βουλευτες. Ενωμενη αριστερα με 30% βγαζει το λιγοτερο 140. Σε επομενες εκλογες εχω το φοβο πως ο κοσμος θα γυρισει στο ΠΑΣΟΚ ή και στη ΝΔ προκειμενου να υπαρξει κυβερνηση.

Για τον Κουβελη. Εχω κι εγω προβλημα να τον καταταξω με σιγουρια στην αριστερα (αυτο θα κριθει απο τις μετεκλογικες κινησεις του). Ομως στερει ψηφους απο το ΠΑΣΟΚ κι αυτο ειναι καπως θετικο.
Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μερικα αλλα πολυ μικρα κομματα αν και τα βλεπω με συμπαθεια θεωρω την ψηφο σε αυτα χαμενη λογω του 3% (αλλο ενα εκλογικο μετρο που πρεπει να αλλαξει. Δηλαδη τι να αλλαξει, να καταργηθει).

ΥΓ Μου κανει εντυπωση που συζηταμε απο χθες και δεν υπαρχει ουτε ενας ποστερ που να υπερασπιζεται την πολιτικη τοσο των μνημονιακων κομματων εξουσιας που μας εφεραν σε αυτο το χαλι οσο και των αντιμνημονιακων δεξιων ή ακροδεξιων.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@maltakias Σκορπια αριστερα με 30% βγαζει το πολυ 90 βουλευτες. Ενωμενη αριστερα με 30% βγαζει το λιγοτερο 140.
Πάμε ξανά.

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας των Αριστερών κομμάτων στον πρώτο γύρο εκλογών.Και αυτό δεν είναι ούτε στο δικό μου ούτε στο δικό σου χέρι.

Άπαξ και αυτό είναι τετελεσμένο το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σενάρια και ελπίδες για το μετά.

Επίσης να ξεκαθαρίσω κάτι για όσους δεν το γνωρίζουν.

Οι 50 έδρες bonus δίνονται στο πρώτο σε ψήφους αυτόνομο κόμμα ή σχηματισμό κομμάτων που έχει δημιουργηθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές.Λέει κι ένα κουλό ο εκλογικός νόμος που ουσιαστικά είναι μαθηματικά άτοπο,απλώς υποχρεώνει όποιον επιθυμεί να κάνει συνεργασία μετεκλογικά να την κάνει μόνο με τον πρώτο.

Λέει δηλαδή ότι μπορεί και μετεκλογικά να διεκδικήσει συνασπισμός κομμάτων το bonus αρκεί το πηλίκο των αθροιζομένων ποσοστών των κομμάτων αυτών προς τον αριθμό των κομμάτων να δίνει αποτέλεσμα μεγαλύτερο του μόνου πρώτου.Πράγμα αδύνατον αν δεν συμμετέχει ο πρώτος σε αυτά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πάμε ξανά.

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας των Αριστερών κομμάτων στον πρώτο γύρο εκλογών.Και αυτό δεν είναι ούτε στο δικό μου ούτε στο δικό σου χέρι.
Μονο στο δικο μου και στο δικο σου χερι σιγουρα δεν ειναι. Αλλα αν σε αυτες τις εκλογες τιμωρηθουν τα συγκεκριμενα κομματα για αυτη τους τη σταση ισως στις επομενες καταλαβουν πως δεν εχουν αλλη λυση.
Κι αν το ΚΚΕ εχει τους στανταρ οπαδους του και δεν το ενδιαφερει να αυξησει τα ποσοστα του, ουτε ανησυχει μηπως και τα χασει (αλλωστε τι να ψηφισει ενας ανθρωπος που θελει την Ελλαδα εξω απο ΕΕ και Ευρω; Ισως Καζακη κι ας εχει και τη δεξια πτυχη του Παπαθεμελη στις πλατες του.), για τον Κουβελη τα πραγματα ειναι πολυ πιο δυσκολα αφου χωρις συνεργασια θα αναγκαστει το κομμα του να σβησει.

Το κακο στην Ελλαδα ειναι πως συζηταμε μονο για το πριν και το μετα. Αφηνοντας το τωρα στην τυχη του.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν το αφήνουμε στην τύχη του,να με συγχωρείς.
Οι ζυμώσεις έγιναν εδώ και καιρό χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Εγώ κι εσύ κι ο άλλος καταλήξαμε ότι ο Τσίπρας λέει ότι πιο κοντινό μας εκφράζει κι ότι πιο κοντινό στην ενωμένη Αριστερά.Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε το σχεδιασμό μας τι θα συμβεί στις 7 Μαϊου σε κάθε περίπτωση.

Δηλαδή αν τελικά,ως συνήθως,το ΚΚΕ πουλήσει την κατάσταση ή αν ο Ελληνικός λαός,επίσης ως συνήθως,φανεί αναντίστοιχος της κατάστασης τι θα κάνουμε;
Θα πέσουμε σε κατάθλιψη και θα εγκαταλείψουμε εντελώς το μέλλον μας στους άλλους;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως πραγματικά που είναι όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή τη κουβέντα;

Taver κι εσύ ΣΥΡΙΖΑ θα το ρίξεις;
North,ΚΚΕ;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories