• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σοβαρολογείτε, τώρα; Και δεν σας προβληματίζουν και οι κατά καιρούς "παρέες" του (Μίκης, Παπαθεμελής);
oxi δεν με προβληματίζουν.
το ειπε καθαρά -αντί να ψάχνει για συνεργασίες ειπε η πόρτα ειναι ανοιχτη και οποιος συμφωνει και θέλει ας μπει.
ε μπήκε ο παπαθεμελής τι να κανομε να τον διώξομε?? δηλαδη και που ειναι το πρόωβλημα...
μην ξεχναμε οτι με το ΕΠΑΜ ειναι και ολοι οι τύπου αγανακτισμένοι-δεν πληρώνω και ένα σωρο άλλα αντιμνημονιακά κινήματα.αλλα ειπαμε οποιος ειναι καινουριος στην πολιτικη δεν τον εμπιστευομαστε --δεν του δινομε καν ευκαιρια ουτε κάν να ακουσομε τι λέει..
στην πρώτη κατρακύλα ο κόσμος έλεγε.η ελλάδα χρειάζεται εναν νέο άνθρωπο με κέφι και γνώση για τα οικονομικα τεχνοκράτη πως το λένε..
παρουσιάζεται λοιπον ενας τέτοιος και δεν τον διαβάζει -ακουει κανείς--
ο κοσμος τελικα θέλει τα ίδια και τα ίδια τις ίδιες φατσες που χρόνια μπαίνουν στα σπιτια τους και τους νιώθουν οικείους και γνώριμους -δεν τολμα να κανει βήμα προς άλλη μεριά γιατι φοβάται..και για ποιες ιδεολογίες μιλάμε τώρα...πανε αυτά εινα ρομαντικα και ξεπερασμένα!!
σε αυτους εδώ τους δύσκολους καιρούς πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικα αλλιώς οι δήμιοι καραδοκουν και ήδη έχουν στήσει την αγχονη μας ..
τώρα παω για τσάι..
ά!! και κοπελια πες οτι δεν σοβαρολογω εσύ έχεις να μας τίποτα???

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η πολιτική δεν είναι μόνο οικονομία,αν και ξεκινάει από εκεί.
Ο Καζάκης είναι όντως καλός οικονομολόγος αλλά αυτό δεν φτάνει γιατί τα προβλήματα της χώρας δεν σταματάνε στο οικονομικό επίπεδο.Όταν λοιπόν στο μόρφωμά του χωράει κι ο Παπαθεμελής αμέσως έχω μια ιδέα που πάει το πράγμα σε άλλα ζητήματα.

Επίσης αφού στηρίζεις νέους πολιτικούς και ιδέες και αυτό το πρεσβεύει το ΕΠΑΜ πως χωράει και το απαρχαιωμένο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ εκεί μέσα;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Η πολιτική δεν είναι μόνο οικονομία,αν και ξεκινάει από εκεί.
Ο Καζάκης είναι όντως καλός οικονομολόγος αλλά αυτό δεν φτάνει γιατί τα προβλήματα της χώρας δεν σταματάνε στο οικονομικό επίπεδο.Όταν λοιπόν στο μόρφωμά του χωράει κι ο Παπαθεμελής αμέσως έχω μια ιδέα που πάει το πράγμα σε άλλα ζητήματα.

Επίσης αφού στηρίζεις νέους πολιτικούς και ιδέες και αυτό το πρεσβεύει το ΕΠΑΜ πως χωράει και το απαρχαιωμένο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ εκεί μέσα;
εκτος απο τις οικονομικες τοποθετήσεις του που ήταν άψογα τεκμηριωμένες ο άνθρωπος αναφέρθηκε και σε ιστορία και σε κοινωνικά άλυτα προβληματα του λαου.-δεν μου φάνηκε απο εκείνους τους κοντόφθαλμους οικονομικές αναλυτές που βλέπουν μοναχα αριθμούς!!
οσο για τον παραλημένο παπαθεμελή και γω δεν τον πήγαινα ποτε αλλα δεν με ενδιαφέρει κιολας η παρουσια του εκει μέσα..
την βαρύτητα έχει ο αρχηγός του κινήματος και αυτος μετράει!
θέλω αλλαγές συθέμελα ρε maltakia βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια!!!!!!!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
renata το κομμα πλεον λεγεται ΟΧΙ. Οποτε μιλαμε για συνεργασια (τραγικη μαλιστα) και οχι για προσχωρηση ή υποστηριξη του Παπαθεμελη στο ΕΠΑΜ. Αρα οι αποψεις του εχουν βαρυτητα και καποιες δικες του ιδεες θα περασουν.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
renata το κομμα πλεον λεγεται ΟΧΙ. Οποτε μιλαμε για συνεργασια (τραγικη μαλιστα) και οχι για προσχωρηση ή υποστηριξη του Παπαθεμελη στο ΕΠΑΜ. Αρα οι αποψεις του εχουν βαρυτητα και καποιες δικες του ιδεες θα περασουν.
εντάξει και ποιο ειναι το άρτιο-το μαγικο το αλάθητο το ιδανικο και το αψεγάδιαστο κόμα?? υπάρχει? οχι βέβαια!
μ ενοχλει αφάνταστα που με διάφορους τρόπους σε παραμονές τέτοιου τεράστιου προβλήματος ο ενας προσπαθει να πατώσει τον άλλο..να λασπώσει να αμαυρώσει μέχρι να απογοητεύσει και να διχάσει..
γι αυτο δεν παμε μπροστά..δεν δινομε ευκαιρίες πισογυρίσομε στα σκατά γιατι φοβομαστε και δειλιαζομε τελευταία στιγμή!
χανομαστε ρέεεεεεεεεεεεεεεεε

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ξέχασα να πω και το άλλο
η ελλαδα στο άκρο της ευρώπης ειναι η σταγονα..τα μεγάλα παιχνίδια παιζονται σ ολη την ευρώπη και στην δυτικη ακτη!!! ο χάρτης αλλαζει οσον αφορά τις κοινωνικοπολιτικές θέσεις...θα ζήσομε άγρια πραγματα αδελφια....

paefstra

Member
oxi δεν με προβληματίζουν.
το ειπε καθαρά -αντί να ψάχνει για συνεργασίες ειπε η πόρτα ειναι ανοιχτη και οποιος συμφωνει και θέλει ας μπει.
ε μπήκε ο παπαθεμελής τι να κανομε να τον διώξομε?? δηλαδη και που ειναι το πρόωβλημα...
μην ξεχναμε οτι με το ΕΠΑΜ ειναι και ολοι οι τύπου αγανακτισμένοι-δεν πληρώνω και ένα σωρο άλλα αντιμνημονιακά κινήματα.αλλα ειπαμε οποιος ειναι καινουριος στην πολιτικη δεν τον εμπιστευομαστε --δεν του δινομε καν ευκαιρια ουτε κάν να ακουσομε τι λέει..
στην πρώτη κατρακύλα ο κόσμος έλεγε.η ελλάδα χρειάζεται εναν νέο άνθρωπο με κέφι και γνώση για τα οικονομικα τεχνοκράτη πως το λένε..
παρουσιάζεται λοιπον ενας τέτοιος και δεν τον διαβάζει -ακουει κανείς--
ο κοσμος τελικα θέλει τα ίδια και τα ίδια τις ίδιες φατσες που χρόνια μπαίνουν στα σπιτια τους και τους νιώθουν οικείους και γνώριμους -δεν τολμα να κανει βήμα προς άλλη μεριά γιατι φοβάται..και για ποιες ιδεολογίες μιλάμε τώρα...πανε αυτά εινα ρομαντικα και ξεπερασμένα!!
σε αυτους εδώ τους δύσκολους καιρούς πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικα αλλιώς οι δήμιοι καραδοκουν και ήδη έχουν στήσει την αγχονη μας ..
τώρα παω για τσάι..
ά!! και κοπελια πες οτι δεν σοβαρολογω εσύ έχεις να μας τίποτα???
Τον Καζάκη και τον έχω ακούσει και τον έχω διαβάσει. Προσωπικά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις γνώσεις του στα οικονομικά. Μάλιστα, το γεγονός ότι διατυπώνει δημόσια τους ισχυρισμούς του και δεν έχει αμφισβητηθεί από ειδικούς, σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι ατεκμηρίωτα όσα λέει.
Η ένστασή μου αφορά στην παλαιότερη συνεργασία του με τη "Σπίθα", ένα κίνημα που προσωπικά θεωρώ άκρως συντηρητικό και οπισθοδρομικό σε ιδέες χωρίς να λείπουν οι εθνικιστικές κορώνες. Τον δε Μίκη, τον θεωρώ τόσο γραφικό μετά τις πολιτικές κωλοτούμπες του παρελθόντος, όσο και τον Παπαθεμελή (τι να λέμε τώρα, ο άνθρωπος υπάρχει πολιτικά χάρη στη στήριξη από τους Εκκλησιαστικούς κύκλους και τα κατηχητικά της Θεσσαλονίκης).
Ξέρω γω, αναρωτιέμαι πώς βρήκε σημείο επαφής ο ριζοσπαστικός τεχνοκράτης με τις περιπτώσεις αυτές;
Επίσης, δεν θεωρώ τις ιδεολογίες ασήμαντες. Εδώ ακόμη και τρόπος που λες "καλημέρα" εμπεριέχει ιδεολογία (στην επιστήμη πλέον αμφισβητείται η ύπαρξη αντικειμενικής αλήθειας, λόγω της ιδεολογίας που εκφράζει ο ερευνητής και παρεισφρύει εν αγνοία του στη διατύπωση της θεωρίας).
Παρόλα αυτά, αν σε εκφράζει, είναι δικαίωμά σου και είναι σεβστό, εμένα μου περισσεύει. Το σχόλιό μου δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να προσβάλλει, αλλά να ανοίξει η συζήτηση.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τον Καζάκη και τον έχω ακούσει και τον έχω διαβάσει. Προσωπικά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις γνώσεις του στα οικονομικά. Μάλιστα, το γεγονός ότι διατυπώνει δημόσια τους ισχυρισμούς του και δεν έχει αμφισβητηθεί από ειδικούς, σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι ατεκμηρίωτα όσα λέει.
Η ένστασή μου αφορά στην παλαιότερη συνεργασία του με τη "Σπίθα", ένα κίνημα που προσωπικά θεωρώ άκρως συντηρητικό και οπισθοδρομικό σε ιδέες χωρίς να λείπουν οι εθνικιστικές κορώνες. Τον δε Μίκη, τον θεωρώ τόσο γραφικό μετά τις πολιτικές κωλοτούμπες του παρελθόντος, όσο και τον Παπαθεμελή (τι να λέμε τώρα, ο άνθρωπος υπάρχει πολιτικά χάρη στη στήριξη από τους Εκκλησιαστικούς κύκλους και τα κατηχητικά της Θεσσαλονίκης).
Ξέρω γω, αναρωτιέμαι πώς βρήκε σημείο επαφής ο ριζοσπαστικός τεχνοκράτης με τις περιπτώσεις αυτές;
Επίσης, δεν θεωρώ τις ιδεολογίες ασήμαντες. Εδώ ακόμη και τρόπος που λες "καλημέρα" εμπεριέχει ιδεολογία (στην επιστήμη πλέον αμφισβητείται η ύπαρξη αντικειμενικής αλήθειας, λόγω της ιδεολογίας που εκφράζει ο ερευνητής και παρεισφρύει εν αγνοία του στη διατύπωση της θεωρίας).
Παρόλα αυτά, αν σε εκφράζει, είναι δικαίωμά σου και είναι σεβστό, εμένα μου περισσεύει. Το σχόλιό μου δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να προσβάλλει, αλλά να ανοίξει η συζήτηση.
ευχαριστω!
να ξεκαθαρίσω οτι λέγοντας για ιδεολογίες εννοώ -κολήματα κομμάτων και οπαδών που ουδέποτε έβαλαν το κοινο καλο μπροστά παρα μονο την καρέκλα τους!
και επαναλαμβάνω προτεινε μου κατι καλυτερο και θα το συζητήσομε εξάλου γι αυτο ανοίχτηκε αυτο το τόπικ.

ANEL

Member
@ANEL
Τα πουλητάρια του Δεν Πληρώνω που έκαναν το κίνημα κόμμα και εξέθεσαν και όλους τους υπόλοιπους και το ανύπαρκτο ΕΕΚ είναι ρεαλιστικά δηλαδή;

Έχω την αίσθηση ότι κανείς δεν έχει διαβάσει σωστά τι έχω γράψει τόσες φορές.
Είπα ότι στο πιθανότερο σενάριο που το ΚΚΕ θα παραμείνει στη γραμμή του όταν θα φανεί πως είναι εφικτή μια Αριστερή κυβέρνηση,ο λαός θα ψηφίσει όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για να επιτευχθεί ο στόχος καταδικάζοντας τους άλλους στην λήθη.
αν δεν κατάλαβα καλά τι έγραψες ,τι να πω,συγνώμη.
υποθέτω πως δεν υπαινίσσεσαι πως εγώ σε κράζω,απαντώντας σου..
αν πάλι αυτό νομίζεις ξεκαθαρίζω πως έχω αλλεργία στο κάθε είδους κράξιμο..αλλά, αν το ύφος μου δίνει τετοια εντύπωση,ξαναζητάω συγνώμη,ίσως είναι ώρα να αποδεχτώ πως δεν τα πάω καλά με τον γραπτό λόγο!
τώρα που νομίζω πως ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου,πάμε παρακάτω.
την ερώτησή σου δεν την καταλαβαίνω..τι εννοείς ρεαλιστικά?
αν είναι ρεαλιστικό να πάρουν το 3% και να μπουν στη Βουλή?
αν είναι ρεαλιστικό να νομίζουμε πως έχουν λύσεις για την Ελλάδα?
(φαντάζομαι δεν εννοείς αν είναι ρεαλιστικό να βρεθούν στη κυβερνηση,γιάυτό δεν αναφέρω αυτή τη πιθανότητα)
παρόλα αυτά η απάντηση σ΄όλες τις πιθανές σου ερωτήσεις είναι ΟΧΙ
αλλά,εγώ τους πρότεινα μόνο σαν εναλλακτικές επιλογές ψήφου και πάντα μόνο σε σύγκριση με τα κοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα με τη λογική πως τα κοινοβουλευτικά τα ξέρουμε(άρα λίγο πολύ είμαστε ψιλιυποψιασμένοι για το τι προθέσεις έχουν)ενώ αυτοί δεν έχουν δοκιμαστεί στο κοινοβούλιο(άρα ας έχουμε μια ευκαιρία να μάθουμε τι μέρος του λόγου είναι)..
άλλωστε όπως ήδη έχω ξαναγράψει,το παιγνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους..ίσως λίγος σουρεαλισμός τους φέρει στην αδιέξοδη θέση που είμαστε και εμείς τώρα!;)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
αυτο το παραπάνω ομολογώ πως δεν τοπιασα.....
βλέπεις ειμαι πολυ πρακτικος ανθρωπος!

paefstra

Member
αυτο το παραπάνω ομολογώ πως δεν τοπιασα.....
βλέπεις ειμαι πολυ πρακτικος ανθρωπος!
Δεν ξέρω πώς να το πω πιο απλά, αλλά το να απαξιώνει κάποιος την ιδεολογία, είναι άκρως ιδεολογική θέση (επικίνδυνα, μάλιστα). Φοβάμαι ότι δεν είμαι πρακτικός άνθρωπος και ότι τα καταφέρνω καλύτερα στις θεωρητικές συζητήσεις. Επίσης, αν αρχίσω να το αναλύω, δεν θα τελειώσω ούτε μεθαύριο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δεν ξέρω πώς να το πω πιο απλά, αλλά το να απαξιώνει κάποιος την ιδεολογία, είναι άκρως ιδεολογική θέση (επικίνδυνα, μάλιστα). Φοβάμαι ότι δεν είμαι πρακτικός άνθρωπος και ότι τα καταφέρνω καλύτερα στις θεωρητικές συζητήσεις. Επίσης, αν αρχίσω να το αναλύω, δεν θα τελειώσω ούτε μεθαύριο.
αυτα κανουν οι θεωρίες ..
πες το με δικα σου λογια --η ζωη μας θα γίνει πιο απλη!:D
αυτο απο την wiki μου φτάνει..Ως ιδεολογία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα συνολικό όραμα, ένας τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios