• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

gone

Member
Δηλαδή αν τελικά,ως συνήθως,το ΚΚΕ πουλήσει την κατάσταση ή αν ο Ελληνικός λαός,επίσης ως συνήθως,φανεί αναντίστοιχος της κατάστασης τι θα κάνουμε;
Θα πέσουμε σε κατάθλιψη και θα εγκαταλείψουμε εντελώς το μέλλον μας στους άλλους;
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.
Η εξαθλίωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Όταν αυτό γίνει, τότε όλοι θα έχουν ώτα ακούοντα. Έως τότε αρκετοί πιστεύουν ότι αυτοί θα τη σκαπουλάρουν.
Προς το παρόν ας κερδίσουμε χρόνο για να μπορέσουν όλες οι δυνάμεις της ανατροπής να συνταχθούν.

ANEL

Member
maltakia,δεν κάνω παραπομπές γιατί είναι πολλά και δεν με παίρνει
λες πως απάντησα χωρίς ν΄απαντήσω...αν το διαβάζω σωστά,θες προτάσεις απ΄τις 36 επιλογές που έχουμε,ναι?
ωραία..ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Οικολόγοι Πράσινοι,Δεν Πληρώνω,ακόμα και οι Τροτσκιστές καλύτεροι φαντάζουν στις παρούσες συνθήκες..διάλεξε και πάρε!
όσο αφορά το θεμα της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων της χώρας:
με εκπλήσει που θεωρείς ρεαλιστική συζήτηση αυτή της πιθανής συνεργασίας που ΚΚΕ μ΄άλλες αριστερές δυνάμεις..γι΄αυτό άλλωστε έγραψα σε προηγούμενο ποστ με ποιούς προτίμησε να συνεργαστεί στο παρελθόν..
άρα για μένα δεν μπαίνει θέμα πιθανής συνεργασίας του ούτε στις 6 Μαίου ούτε μετά.
αλλά γενικότερα,λυπάμαι που το λέω,δεν πιστεύω πως παίζει να συνεργαστούν οι διάφορες αριστερές δυνάμεις,τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα...από ιδρύσεως του ΚΚΕ(που άλλωστε ήταν και το 1ο στην Ελλάδα αριστερό κόμμα)η αριστερά μόνο διασπάται..και διασπάται...γιατί βλέπεις σαν ρεαλιστική πιθανότητα να αλλάξει τώρα?(και μη μου πεις πως τώρα είναι και καλά ισορική ευκαιρία,γιατί από τέτοιες που έχασε η αριστερά έχω πολλές να θυμάμαι..και μάλιστα πολύ μεγαλύτερες)
όσο για τη συζήτηση περί Κροπότκιν,που μάλλον μου φάνηκε πως απαξιωτικά την βρήκες μη ρεαλιστική,έχω την άποψη πως μάλλον θα ήταν χρησιμότερη.Γιατί?μα γιατί θα βοηθούσε να ξανατοποθετήσουμε ένα θεωρητικό πλαίσιο(ανάλογο της εποχής),θα βοηθούσε ίσως κάποιους να σκεφτούν και ίσως να ξεκολλήσουν απ΄τις πολιτικές καραμέλες που πιπιλίζονται παντού και πάντα,θα βοηθούσε άρα μ΄αυτή την έννοια σ΄αυτό που λέω εγώ αλλαγή του ατόμου και τέλος ίσως έτσι είχαμε και περισσότερες πιθανότητες για αλλαγή του συνόλου,άρα της κοινωνίας..
(λέω εγώ τώρα)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
@maltakias Σκορπια αριστερα με 30% βγαζει το πολυ 90 βουλευτες. Ενωμενη αριστερα με 30% βγαζει το λιγοτερο 140.
Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι αν η αριστερά ενωνόταν θα έπαιρνε το άθροισμα των ποσοστών των επιμέρους κομμάτων?

Παρότι ο αριστερόστροφος λαϊκισμός (που συνοψίζεται χοντρικά στο "τα περιμένω όλα από το κράτος, θέλω το κράτος να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα") είναι η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως και περισσότερο, δε συνοδευόταν ποτέ από συνειδητή πολιτική αντίληψη της κοινής γνώμης για ψήφο στην αριστερά επί ιδεολογικής βάσης.

Αν εξαιρέσεις ένα μικρό - συνειδητοποιημένο - ποσοστό, οι υπόλοιπες ψήφοι της αριστεράς, ιδιαίτερα σ' αυτές τις εκλογές, έιναι ψήφοι συμπαθειας ή διαμαρτυρίας, που δε συνδέονται απαραίτητα με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων. Δεν ξήπνησε μια πρωΐα το 20% των Ελλήνων που μέχρι σήμερα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και είπε ότι φέτος ανακάλυψα την αλήθεια, και με εκφράζει η Αριστερά... Ως τέτοιο, πολοί από τους ψηφοφόρους π.χ. της ΔΗΜΑΡ είναι άνθρωποι "σαν κι εμάς", ψιλο-απολιτίκ, που έχουν ψάξει λίγο ως ελάχιστα τα θέματα, αλλά πάντως "αρνούνται να ψηφίσουν ΚΚΕ". Αντίστοιχα ισχυουν και για κάποιους που ψηφίζουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Άν λοιπόν η ΔΗΜΑΡ κατέβαινε σε συμμαχία που περιλάμβανε το ΚΚΕ, μεγάλο μέρος από της ψήφους που τώρα παίρνει θα κατευθύνονταν μάλλον κάπου αλλού (Οικολόγους? Κατσέλη? Λεβέντη?...). Και αντίστοιχα ισχύουν και για τα άλλα κόμματα της αριστεράς.

Κατά τα άλλα, οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν μόνο ένα γύρο.

Το ζητούμενο των εκλογών, στην Ελλάδα, είναι η ανατροπή του de-facto "failed state" που έχουμε. Πρέπει να αποκτήσουμε πολιτικές ηγεσίες, που λαμβάνουν τα όποια - σκληρά ή λιγότερο σκληρά - μέτρα είναι αναγκαία, όταν αυτά είναι αναγκαία, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι το προσωπικό τους συμφέρον. Και ως προς το σκοπό αυτό, τα κόμματα - μέρος του συστήματος δεν εξυπηρετούν. Και η Αριστερά, δυστυχώς, είναι μέρος του συστήματος.
Και εξηγούμαι: Προ καιρού, οι δυνάμεις της Αριστεράς που έχουν θέσει ως κεφαλαιώδες ζητούμενο την Ελλάδα έξω από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κλπ, είχαν μοναδική ευκαιρία: Να οδηγηθεί η χώρα σε ένα αμφίρροπο δημοψήφισμα για ένα νόμο, που αν καταψηφιζόταν θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Αυτό ακριβώς που επιδίωκαν, δηλαδή. Και πως αντέδρασαν? Είπαν όχι στο δημοψήφισμα (ή ψέλλισαν διάφορα περί ψευτοδιλημάτων). Αυτό, για μένα, είναι αδιάσειστη απόδειξη ότι είναι απλώς βολεμένοι. Τους βολεύει να παραμένουν μια μικρή αντιπολίτευση σε μια χώρα που ακολουθεί άλλο δρόμο, τους βολεύει να παραμένουν στη γωνίτσα τους και να κάνουν τους ψιλο-εκβιασμούς τους κλείνοντας επιχειρήσεις, δρόμους και λιμάνια. Ζητούν κι αυτοί το προσωπικό τους συμφέρον, κι όχι το συμφέρον του τόπου. Και γι αυτό είναι κι αυτοί μέρος του ίδιου ακριβώς συστήματος.

Τι θα ψηφίσω εγώ? Δε νομίζω ότι έχει και τόση σημασία, αλλά έχω διαβάσει τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων, δε συμφωνώ με κανένα 100%, και αμφιταλαντεύομαι μεταξύ 2, εξωκοινοβουλευτικών μέχρι τώρα, που κινούνται στο φιλελεύθερο χώρο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@ANEL
Τα πουλητάρια του Δεν Πληρώνω που έκαναν το κίνημα κόμμα και εξέθεσαν και όλους τους υπόλοιπους και το ανύπαρκτο ΕΕΚ είναι ρεαλιστικά δηλαδή;

Έχω την αίσθηση ότι κανείς δεν έχει διαβάσει σωστά τι έχω γράψει τόσες φορές.
Είπα ότι στο πιθανότερο σενάριο που το ΚΚΕ θα παραμείνει στη γραμμή του όταν θα φανεί πως είναι εφικτή μια Αριστερή κυβέρνηση,ο λαός θα ψηφίσει όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για να επιτευχθεί ο στόχος καταδικάζοντας τους άλλους στην λήθη.

Και σε άλλες χώρες έσβησαν τα ΚΚ,ίσως ήρθε η ώρα να σβήσει και στη δική μας.

Αν αυτό που λέω το μεταφράζετε "περιμένω το ΚΚ να συνεργαστεί",ε δεν μπορώ να κάνω κάτι.Μάθετε να διαβάζετε κι όχι να μεταφράζετε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι θα ψηφίσω εγώ? Δε νομίζω ότι έχει και τόση σημασία, αλλά έχω διαβάσει τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων, δε συμφωνώ με κανένα 100%, και αμφιταλαντεύομαι μεταξύ 2, εξωκοινοβουλευτικών μέχρι τώρα, που κινούνται στο φιλελεύθερο χώρο.
Δράση ή Δημιουργία Ξανά;

Traveller

Member
Aς συνεχίσω κι εγώ με φρέσκια κουλούρια...

Επανέρχομαι με διευκρινιστική τοποθέτηση.

Κατ'αρχήν το ότι μέσα στις επιλογές μου έβαλα και το ΚΚΕ δεν είναι επειδή το θεωρώ πραγματική λύση.Όμως δεν θα σταθώ εμπόδιο σε μια τέτοια ψήφο γιατί α)θεωρώ πολλούς από τους ανθρώπους που το ψηφίζουν αγνούς αγωνιστές που απλώς δεν έτυχε να κατανοήσουν καλύτερα τι πρεσβεύει (ε,δεν είμαστε όλοι το ίδιο διαβασμένοι βρε αδερφέ,κάποιοι μάλιστα δεν γνωρίζουν καν να διαβάσουν) και β) γιατί για κάποιους η ψήφος στο ΚΚ είναι η πρώτη τους υπέρβαση,τι να κάνω να τους κράξω και τους πω "ουστ,τράβα ψήφισε Καμμένο";
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω... από που κι ως που ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ θεωρείτε προοδευτικό και γιατί άκουσον άκουσον, θα θεωρήσω υπέρβαση του απλού κόσμου, μια ψήφο στους Σταλινικούς... με την ίδια λογική, υπέρβαση για τον απλό κόσμο θα είναι και μια ψήφος στην Χρυσή Αυγή... αποφασίζει δηλαδή κάποιος και σωστά κάνει, να γυρίσει την πλάτη στα δυο μεγάλα κόμματα ψηφίζοντας κάτι το πραγματικά extream, ψηφίζοντας Φασισμό... υπέρβαση είναι κι αυτό maltakias για τον απλό κόσμο, μια που σπάει τα δεσμά που τον δένουν με τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά το θέμα είναι ότι η υπέρβαση που κάνει πάει χαμένη... έτσι και με το ΚΚΕ... έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι είναι μέρος του συστήματος... αγνοεί επιδεικτικά όσες προτάσεις συνασπισμού του προτείνονται διεκδικώντας το αλάθητο... αν αυτή η στάση δεν είναι ξεπούλημα του λαϊκού κινήματος τότε τι διάολο είναι... εγώ συγχωροχάρτι στους νεκροθάφτες του Σοσιαλισμού δεν δίνω... η θέση του συγκεκριμένου κόμματος είναι ύποπτη και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο του ΚΚΕ και όχι του Ελληνικού λαού...

Και έρχομαι σε αυτό που λέγαμε χθες για μια ευρύτερη συνεργασία... ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια ανάπηρη, θα το δεχθώ αυτό, πρόταση περί συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων στις μονοεδρικές... αυτό άσχετα αν ήταν μια μεσοβέζικη πρόταση ήταν μια αρχή η οποία έγινε... δεν μιλάμε δηλαδή για ουτοπίες αλλά για πραγματικές ρεαλιστικές προτάσεις... που είναι το ουτοπικό και το κοσμογονικό ρε maltakias... να κατεβεί η αριστερά σε 5 μονοεδρικές με ενιαίο ψηφοδέλτιο? Σιγά τα αυγά... αλλά ακόμα κι αυτή η μικρή υπέρβαση ενοχλεί γιατί είναι ένα βήμα προς τα μπρος... οι Σταλινικοί από φόβο μπας και συσπειρωθεί το λαϊκό κίνημα κάτω από μια αριστερή συνεργασία που φυσικά δεν θα ελέγχει, έφριξε και την απέρριψε χωρίς καν να την κουβεντιάσει... γνωρίζεις βέβαια καλά ότι το ΚΚΕ, ότι δεν ελέγχει το διαλύει... έτσι και εδώ... περιχαρακώθηκε πίσω από τις πολιτικές του δεισιδαιμονίες και ξεπούλησε για πολλοστή φορά το λαϊκό κίνημα με γελοίες δικαιολογίες... συγνώμη maltakias αλλά με αυτούς ποτέ δεν θα βγάλεις άκρη... έχουν ένα σταθερό ποσοστό και με αυτό θα μείνουν... δεν συναρπάζουν τις μάζες, απλά συντηρούν με μια μονολιθική ξεπερασμένη ρητορεία ένα σύστημα που τους ανέχεται, γιατί λειτουργούν σαν δικλείδα ασφαλείας... ας υπάρχει και ένα ελεγχόμενο, υποτίθεται προοδευτικό κόμμα, που δεν έχει καμιά φιλοδοξία εξουσίας για να παραμυθιάζει τις μάζες... αν ο κόσμος λοιπόν γουστάρει να παραμυθιάζεται πως κάνει υπερβάσεις ψηφίζοντας ΚΚΕ ας το κάνει... εγώ ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω... ο Στάλιν βλάπτει σοβαρά στην υγεία...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ούτε εσύ μπορείς να διαβάσεις πολιτικά τι γράφω;
Αν είναι να κράζουμε απλώς τότε ήξερα να το κάνω από την αρχή,τι κάθομαι και γράφω ψύχραιμα;

Μα εδώ έχουμε να κάνουμε με αυτό που είπε ο Taver.Ένα μεγάλο μερίδιο του ποσοστού του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές δεν είναι από Σταλινικά μέλη του κόμματος,αλλά από απολιτίκ πικραμένους των μεγάλων κομμάτων.Αυτοί λοιπόν που δεν κάνουν τις δικές μας αναλύσεις ούτε καταννοούν τι πρεσβεύει το ΚΚΕ νομίζουν ότι η ψήφος σε αυτό είναι προοδευτική.

Κακώς ή κακώς (ναι αυτό) ταξική συνείδηση δεν υπάρχει στη μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.Αυτό που βρίσκω μόνο εφικτό είναι αφού δουν αυτοί τι πατάτα είναι το ΚΚΕ να τους "πάρω από το χεράκι" και να τους φέρω από την άλλη πλευρά.

Δηλαδή τι κουβεντιάζουμε;
Πιστεύεις ότι ξαφνικά συμπάθησα το ΚΚΕ;
Διάβασε λίγο τι λέω ρε Traveller και απάντα με όρους ψήφου σε μια εβδομάδα και πως αντιμετωπίζεις κάθε ενδεχόμενο.Μη μου λες γιατί δεν έγινε η συνεργασία,ξέρουμε κι οι δυο μας ότι δεν θα γινόταν.
Εξάλλου περιέχει μια αντίφαση να τους θεωρείς ίδιο πράγμα με την Χ.Α. και δυο γραμμές πιο πάνω να μου λες για τη συνεργασία.Δηλαδή αν είχαν δεχτεί ξαφνικά δεν θα ήταν Σταλινικοί;

Traveller

Member
Ξεκινάω από το τελευταίο... δεν είπα ότι είναι ίδιοι, αν και μεταξύ μας σχεδόν ίδιοι είναι... είπα ότι αν θεωρείς υπέρβαση το να τολμήσει να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ, τότε σαφώς και ίδια υπέρβαση είναι το να ψηφίσει κάποιος Χρυσή Αυγή... άχρηστες και ανήθικες υπερβάσεις και οι δύο...

Για να μην λέμε σαχλαμάρες... η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ψηφίζουν ΚΚΕ σαφέστατα και είναι βαμμένοι και συνειδητοποιημένοι Σταλινικοί... οι απολιτίκ που ψηφίζουν ΚΚΕ είναι ελάχιστοι... εσύ βλέπεις σε αυτές τις εκλογές δηλαδή καμιά τεράστια έκρηξη στο ποσοστό του ΚΚΕ? όσοι ήταν πριν 20 και 10 χρόνια σχεδόν τόσοι είναι και τώρα... μην υποτιμάς τον κόσμο... ο λαός κατανοεί απόλυτα την προδοτική στάση των Σταλινικών και τους έχει περιθοριοποιήσει... ο απολιτίκ ψηφοφόρος θα ψηφίσει Κουβέλη, Τσίπρα, Οικολόγους και στο τσακιρ κέφι καμιά ΑΝΤΑΡΣΥΑ... ΚΚΕ το κόβω πολύ χλωμό... τώρα θα μου πεις γιατί μιλάω για αριστερή συνεργασία και εννοώ και το ΚΚΕ... η Ελλάδα έχει μια πλατιά αριστερή παράδοση... λόγω των γνωστών ιστορικών συνθηκών πιστεύω πως ένας στους πέντε Έλληνες είναι αριστερών καταβολών... οι μισοί περίπου από αυτούς ψηφίζουν βρέξει χιονίσει ΚΚΕ... αυτόν τον κόσμο λοιπόν δεν μπορείς να τον πετάξεις έξω από μια τέτοια συνεργασία... δεν μπορείς να πεις ότι είσαι Σταλινικός, είσαι μίασμα... αυτά που συστηματικά κάνουν αυτοί χρόνια τώρα, δεν είναι ηθικό να τα ανταποδίδεις... ξεκαθαρίζεις τις θέσεις σου σε μια συνεργασία και απλά τους ανέχεσαι γιατί σε πρώτη φάση έχεις ανάγκη το ποσοστό τους για να κάνεις την μεγάλη ρήξη... βέβαια θα μου πεις τους εμπιστεύεσαι? όχι φυσικά, αλλά κι ας ακούγεται μακιαβελικό, στην συγκεκριμένη στιγμή τους έχω ανάγκη... συνοψίζοντας... ΠΟΤΕ δεν θα ψηφίσω ΚΚΕ... ΠΟΤΕ... αλλά αν τεθεί θέμα αριστερής συνεργασίας με χαρά θα το εξετάσω και αν είναι μια τίμια συνεργασία κάλλιστα μπορεί να ψηφίσω...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άμε γειά σου.Τι γράφω τόση ώρα;;;;;;;

Κι αν δεν δεχτεί την συνεργασία ή θα θαφτεί ή στη χειρότερη θα έχει μεγάλους εσωκομματικούς τριγμούς.

Έλα ρε συ Traveller,αναμασάμε τα ίδια λόγια με άλλες διατυπώσεις.Απλώς εσύ έχεις όρεξη και να αναθεματίσεις ταυτόχρονα.Εγώ πάλι κρατάω την ψυχραιμία μου και δεν χαρακτηρίζω από την αρχή της κουβέντας.

Christian,που είσαι ρε;
Έγινε ο ιστορικός συμβιβασμός μόνο εσείς λείπετε:haha:

Traveller

Member
Αμα περιμένεις τους Σταλινικούς ρε συ θα περιμένεις πολύ... το έκαναν μια φορά το 90, το πλήρωσαν, ε για τα επόμενα 100 χρόνια δεν τους βλέπω ζεστούς... είπαμε και μην το ξεχνάς αυτό ποτέ... ότι δεν ελέγχει απόλυτα το ΚΚΕ το διαλύει...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πες μας τίποτα καινούριο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@taver Δεν ειναι μονο το ΚΚΕ αριστερα. Μονο αυτο θελει την Ελλαδα εκτος ΕΕ, Ευρω. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι υπερ της εξοδου. Βεβαια αν ειναι να παραδωσουμε τα παντα μονο και μονο για να ειμαστε στο Ευρω τοτε δεν βλεπει με αρνητικη ματια την εξοδο (εγω αυτο εχω καταλαβει απο το προγραμμα του).
Επισης θυμαμαι πως για το δημοψηφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε ταχθει κατα. Ζητησουσε εκλογες αλλα στην τελικη ειχε πει αφου δεν γινονται εκλογες εστω να γινει δημοψηφισμα. Απλα ειχε καταγειλει το διλλημα ως εκβιαστικο. Κι εμενα αν με ρωησουν ευρω ή δραχμη, θα πω ευρω χωρις δευτερη σκεψη. Αν ομως μου πουν πως για να μεινω στο ευρω πρεπει να ζω σαν ψαρι, τοτε σαφως και θα επιλεξω τη δραχμη.

Αρα τα οσα λες ισως αφορουν το ΚΚΕ, παντως οχι το ΣΥΡΙΖΑ.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios