• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Ποιος γνώστης θα μου εξηγήσει γιατί ο χοντρός έχει φάει τα λυσσακά του για αριστερή κυβέρνηση;
Πρωτον γιατι θελει να πλασαρει στον κοσμο οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι κεντροαριστερο , δευτερον γιατι θελει να στριμωξει τον ΣΥΡΙΖΑ οτι του δινει ψηφο ανοχης ( ή και εμπιστοσυνης) αλλα αν δεν τα καταφερει να βγει να πει ..ειδατε τι λαθοςκ κανατε βλακες ψηφοφοροι και δεν ψηφισατε ΠΑΣΟΚ που σας ειχε τη λυση;; Και τριτον επειδη ξερει οτι κυβερνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο Συριζα μαλλον δεν θα κανει οποτε θα ξαναπαμε σε εκλογες και να πει στον κοσμο οτι εμεις συνεργαζομαστε αλλα ο κακος Συριζα σερνει την Ελλαδα στην καλπη και παλι και διατηρει την ακυβερνησια.Ειναι αλεπου ο χοντρος!! ;)

Παιδιά γράψτε λάθος για τον Γλέζο... ο τύπος είναι φόλα δεξιός και το έκρυβε τόσα χρόνια... σήμερα πήγε στην κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη, ο άθλιος...
Ε Π Ο Σ . . .

Και μια σκεψη δικια μου ( κυριως προς taver και υπερμαχους του μνημονιου.)
Αφου λοιπον το μνημονιο ειναι καλο αλλα το λαθος ειναι οτι δεν το εφαρμοζουμε εμεις σωστα..πειτε μου ρε μαγκες μια χωρα που πηγε το ΔΝΤ και αυτη μετα αναπτυχθηκε με τη βοηθεια του ΔΝΤ !Πειτε μου μια χωρα!! Αντε γιατι θα τρελαθουμε εντελως...
Και τελος , αφου οπως λετε η συνταγη ειναι σωστη αλλα το ΠΑΣΟΚ δεν την εφαρμοσε σωστα και εκανε πραγματα που δεν προβλεπονταν στους ορους , γιατι ποτε δεν ηρθε η Τροικα να πει ανοιχτα.."κοιταχτε μαγκες,εμεις δεν εχουμε πει αυτα τα πραγματα στην κυβερνηση σας,ΜΟΝΟΙ τους τα αποφασιζουν." Δεν ειδα να γινεται κατι τετοιο...

ANEL

Member
κάποιοι εδώ μέσα βγάζουν ένα πανικό λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου,με την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ..
μου θυμίζουν μια γριά στη γειτονιά μου,πάμφτωχη,που ζούσε σε παράγκα(στην κυριολεξία)που της παραχωρούσαν από λύπηση και όταν έπεσε η χούντα έτρεχε αλλόφρων και φώναζε πως θα της πάρουν το σπίτι οι κομμουνιστές!!
ΥΓ.και επιτέλους ας μαζέψει κάποιος τον Γλέζο απ΄τις κηδείες...

chrisbd

Member
Δηλαδή οι τράπεζες μέχρι τώρα τα δάνεια που χορηγούν απο που τα δίνουν;;;;Απο τα καθαρά τους κέρδη ;;;;ΔΝΤ (δεν νομίζω τακη)...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
ΥΓ.και επιτέλους ας μαζέψει κάποιος τον Γλέζο απ΄τις κηδείες...
Το καλύτερο!

πειτε μου ρε μαγκες μια χωρα που πηγε το ΔΝΤ και αυτη μετα αναπτυχθηκε με τη βοηθεια του ΔΝΤ !Πειτε μου μια χωρα!!
η πρώτη που μου έρχεται είναι η τουρκία

"Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".
ας μας εξηγήσει τι εννοεί ο στρατούλης με το παραπάνω (που δεν εννοεί τίποτε βασικά) για να δούμε και οι υπόλοιποι αδαείς πώς γίνεται η ανάπτυξη... γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι θα πάρει τις καταθέσεις και θα τις χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.

Αρχίζει ο σουρεαλισμός στη συζήτηση, η είναι η ιδέα μου;
Εν έτει 2012, μια ευρωπαική χώρα μέλος της ΕΕ ψηφίζει κοντά στο 30% αριστερά. beat that.

thessaris

Member
Τι σχέση έχει η παρουσία στην κηδεία της Μαρίκας με την κηδεία του Χότζα; Η μία είναι παρουσία αβρότητας ενός ευγενικού ανθρώπου (κανείς δεν αμφισβητεί την ευγένεια του Γλέζου) και η άλλη πολιτική πράξη αποδοχής ενός τυρρανικού καθεστώτος.

Για τον giorgio16. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η Τουρκία. Μετά την κρίση του 2001 η Τουρκία έχει συνεχή αλματώδη ανάπτυξη με πραγματικό αντίκτυπο σε μεγάλες μικροαστικές μάζες του τουρκικού λαού που αύξησαν ουσιαστικά το εισόδημά τους.

Επίσης: η τρόικα και εν γένει οι δανειστές μας ασφαλώς και έχουν τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι άφησαν τον ΓΑΠ και τους λοιπούς να αλωνίζουν επιβάλλοντας λάθος και άδικα μέτρα. Αλλά στην τελική το θέμα εμάς αφορά, η βασική ευθύνη είναι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν τόλμησαν να έρθουν σε ρήξη με τη βασική τους πελατεία. Και τι κατάλαβαν; αυτή τους γύρισε την πλάτη και ψήφισε Τσίπρα και Καμμένο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
πειτε μου ρε μαγκες μια χωρα που πηγε το ΔΝΤ και αυτη μετα αναπτυχθηκε με τη βοηθεια του ΔΝΤ !Πειτε μου μια χωρα!!
H Bραζιλία η οποία μάλιστα αποπλήρωσε το IMF νωρίτερα απ' το προβλεπόμενο.

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
η πρώτη που μου έρχεται είναι η τουρκία
Δεν πιστευω να το λες σοβαρα τωρα αυτο ε;Θες να γινουμε Τουρκια δηλαδη;Ταξιδιωτικο φορουμ ειναι εδω δεν ξερω αν εχεις παει ( εγω παντως οχι ) αλλα ρωτα οσους εχουν παει και ελα πες μου μετα αν θες να γινουμε Τουρκια.
Επισης...
Πώς η Τουρκία αποφοίτησε με άριστα από τη "Σχολή ΔΝΤ": μαθήματα για την Ελλάδα | Άρθρα | NewsTime

Αποσπασμα ( αν βαριεσαι να το διαβασεις ολοκληρο) :
Όπως σημειώνει το ίδιο το ΔΝΤ στις σχετικές με την Τουρκία εκθέσεις του, η θεαματική ανάκαμψη της Τουρκικής οικονομίας πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των μισθωτών, που ανέλαβαν δυσανάλογα μεγάλο μέρος του βάρους της σχετικής προσπάθειας. Τα μέτρα οδήγησαν σε θεαματική αύξηση της ανεργίας. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από το πάγωμα του 2002, σημειώνεται στις εκθέσεις του οργανισμού.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Kαταρχήν αυτά περί αντιαριστερού και δεξιού σε παρακαλώ να τα κόψεις για να συνεχίσουμε την κουβέντα ήρεμα. Αν διάβαζες ολα τα παραπάνω που έχω γράψει θα καταλάβαινες τι πρεσβευω για την σημερινή κατάσταση.
Αυτα διαβασα και καταλαβα πως σε επιασε κρυος ιδρωτας με το αυξημενο ποσοστο του Συριζα και την πιθανοτητα να κανει κυβερνηση.

Ποιος γνώστης θα μου εξηγήσει γιατί ο χοντρός έχει φάει τα λυσσακά του για αριστερή κυβέρνηση;
Προσπαθει να αποφυγει τις εκλογες, αφου το κομμα του και ο ιδιος κινδυνευουν με αφανισμο.

Παιδιά γράψτε λάθος για τον Γλέζο... ο τύπος είναι φόλα δεξιός και το έκρυβε τόσα χρόνια... σήμερα πήγε στην κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη, ο άθλιος...
Α τον αλητη! Μηπως τελικα ειναι emo και του αρεσει να πηγαινει σε κηδειες;

Και για να πικαρω περισσοτερο οσους ανεβασαν πυρετο με την ενδεχομενη κυβερνηση Τσιπρα να σας πω πως τον Αλεξη τον υποτιμησατε πολυ.
Με κινηση ΜΑΤ ζηταει απο τους Σαμαρα-Βενιζελο να αναιρεσουν τις υπογραφες του για τη δεσμευση τηρησης του μνημονιου με επιστολες προς το ΔΝΤ και ταδιεθνη κεντρα αποφασεων.
Τους εχει τυλιξει σε μια κολλα χαρτι.

thessaris

Member
giorgio αφού δεν έχει πάει Τουρκία μάλλον δεν μπορείς να κρίνεις. Και όχι, ασφαλώς δεν θέλουμε να γίνουμε Τουρκία, αλλά καλό είναι να σκεφτούμε που ήταν η Τουρκία το 2001 και που είναι τώρα. Σίγουρα δεν είναι ο παράδεισος, σίγουρα ακόμη το επίπεδο ζωής είναι χαμηλότερο από το δικό μας, αλλά 100% σίγουρα βρίσκονται σε κατάσταση απείρως καλύτερη από αυτή του 2001. Η ανεργία έχει μειωθεί, οι μισθοί ειδικά των ανθρώπων με προσόντα (πτυχία κλπ) φτάνουν πια στο επίπεδο της Ελλάδας (ίσως και καλύτεροι σε κάποιες περιπτώσεις που γνωρίζω). Ασφαλώς υπήρξε λιτότητα, ασφαλώς υπήρξαν αδικίες και εκεί. Το θέμα όμως είναι το αποτέλεσμα.

Και θα σε παρακινούσα να πας μια βόλτα, αφού δεν έχει πάει, θα περάσεις καλά σίγουρα!

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ευχαριστώ, το διάβασα όλο. Παραθέτω απόσπασμα αποτο ίδιο άρθρο:

''Η θεαματική ανάκαμψη της Τουρκίας από την κρίση του 2000-2001 επιτεύχθηκε χάρη σε μία πολιτική που κατήρτισαν οι τουρκικές κυβερνήσεις σε συνδυασμό με το ΔΝΤ. Η ανάκαμψη οδήγησε, για πρώτη φορά ίσως μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (στον οποίο δε συμμετείχε η Τουρκία), στην πολυπόθητη οικονομική σταθερότητα. Οι βάσεις μάλιστα που κτίσθηκαν την περίοδο 2002-2007, κατά την πρώτη διακυβέρνηση από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ήταν τόσο γερές ώστε η Τουρκία να περάσει τη διεθνή οικονομική κρίση με μικρές – σε σχέση με τις δυτικές οικονομίες – απώλειες, στηριζόμενη στις δικές της αποκλειστικά δυνάμεις.''

Πώς η Τουρκία αποφοίτησε με άριστα από τη "Σχολή ΔΝΤ": μαθήματα για την Ελλάδα | Άρθρα | NewsTime

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic