• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Πιστεύω ότι πολλοί που θα ψηφίσουν πασοκ + νδ δεν το "πολυλένε" και σίγουρα δεν κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί...προφανώς δεν το λένε γιατί ντρέπονται, αφού όμως ντρέπονται γιατί στο δ&#!* τους ψηφίζουν???:shock::shock::shock:
Γενικά χαίρομαι που ακούστηκαν αρκετές και ενδιαφέρουσες απόψεις που σημαίνει οτι ο κόσμος ξυπνάει σιγά σιγά. Πολλοί από εσάς με έχετε καλύψει οπότε δεν θα αναφερθώ περαιτέρω, αυτό όμως που θέλω να επισημάνω είναι το πόσο σημαντικό σε αυτές τις εκλογές είναι να ψηφίσουμε και να μην απέχουμε. Προσωπικά γύρισα από ένα ταξίδι είμαι εξαντλημένη και άφραγκη αλλά σε λίγες ώρες θα διασχίσω κάμποσα χιλιόμετρα για να ψηφίσω μετά από πολλά χρόνια συνειδητής (καλώς ή κακώς) αποχής...Είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές (να ψηφίσω κόμμα που έχει ελπίδες να μπει στη βουλή ή όχι) η απόφαση θα παρθεί άμεσα...Πολύ φοβάμαι όμως οτι από Δευτέρα θα είμαστε πάλι η χώρα Ελλάς Ελλήνων Ηλιθιών...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Από όλο το εθνικιστικό ακροδεξιό παραλλήρημα του Σαμαρά (μόνο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια δεν είπε), εσένα αυτό σε πείραξε (το μόνο μετριοπαθές μέρος της ομιλίας)?
Καλα δεν περιμενα να ακουσω ομιλια του Σαμαρα για να αποφασισω πως ειναι η πλεον κακη επιλογη για να κυβερνησει αυριο τη χωρα.
Το ακροδεξιο παραλληρημα δεν το σχολιασα γιατι θεωρω πως αυτοι που θα την ψηφισουν συμφωνουν ή αρεσκονται να ακουν εθνικιστικες κορωνες. Αλλωστε η ΝΔ παντα φωλιαζε στα σπλαχνα της μεγαλο μερος των ακροδεξιων Ελληνων.

Ομως ειμαι σιγουρος πως οι περισσοτεροι απο τους ΔΑΠιτες που ηταν εκει δεν θελουν τα ιδιωτικα πανεπιστημια. Απλως ο φανατισμος τους δεν τους αφηνει να καταλαβουν τι θελει να κανει το κομμα που υποστηριζουν.

ΥΓ Δεν ξερω τι συμφεροντα εχει το reuters και δινει στον δικομματισμο ενα ποσοστο γυρω στο 38%, παντως το θεωρω πολυ πιο αντικειμενικο απο τα ελληνικα καναλια. Analysis: Greek election set to rock shaky euro zone | Reuters

jimp

Member
Να ρωτησω κατι εγω.

Σε πρεσβεια μπορει να ψηφισει καποιος?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να ρωτησω κατι εγω.

Σε πρεσβεια μπορει να ψηφισει καποιος?
Αν θυμάμαι καλά, δε μπορεί στις εθνικές εκλογές. Μόνο στις ευρωεκλογές (και αυτό με ένα κάρο προϋποθέσεις)....

jimp

Member
Καπου ειχα διαβασει οτι ειχε καταθασει η νεα δημοκρατια ενα νομοσχεδιο αλλα δεν εγινε δεκτο για καποιες παραμετρους.

Ειπα μηπως το εκαναν πραγματικοτητα.

Το θεμα με εμενα ειναι οτι ειμαι ελλαδα και θα φυγω πριν τις εκλογες.
Αλλα εχω αρκετους συγγενεις που θα ηθελαν να ψηφισουν απο το εξωτερικο(πχ αυστραλια).

Μετα βεβαια υπαρχει αλλο θεμα.
Με ποια κριτηρια θα ειχαν διαμορφωσει την αποψη τους,αφου δεν θα ζουσαν στην 'ελληνικη πραγματικοτητα'' και ολα τα σχετικα.

Κριμα παντως,θα επρεπε να ειχε προβλεφθει κατι τετοιο.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τι έπαθες;
Σε είπανε κοροιδο και παρεξηγήθηκες;
Εδώ οι άλλοι σε πιάνουνε κοροιδο τόσα χρόνια και δεν κάνεις τίποτα.
E αφού με ξέρεις τόσο καλά τι να συμπληρώσω εγώ, έχεις δίκιο ρε κολλητάρι.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Όντως πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω σχόλια, σας εύχομαι καλή εκλογή, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Διότι το μαύρισμαν θέλει ηρεμίαν.

Εύχομαι στις 7 Μαϊου να έχουμε μια ενδιαφέρουσα και σταθερή κοινοβουλευτική σύσταση, με ισχυρή παρουσία διαφόρων σοβαρών κομμάτων (διαβάζεται: σοβαρών βουλευτών τουλάχιστον, αν τα κόμματα είναι φαιδρά - γιατί δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν όλα εν μία νυκτί)- και ελπίζω ολόθερμα χωρίς χρυσαύγουλα.

Εύχομαι επίσης όλοι όσοι εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα να μη χαρακτηριζόμαστε από τη στάση μας απέναντι στο μνημόνιο, αλλά από την επιθυμία μας για αλλαγή. Ποσώς με ενδιαφέρει αν η αλλαγή θα έρθει μέσα από τον ανανεωμένο δικομματισμό ή ένα σοβαρό πολυκομματισμό. Αρκεί να έρθει. Και να τελειώσει κάποτε και αυτή η άτυπη "χούντα" των πολιτικών απέναντι σε μας, αλλά και μεταξύ μας. Ο καθένας ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδησή του.

elefinor

Banned
Καπου ειχα διαβασει οτι ειχε καταθασει η νεα δημοκρατια ενα νομοσχεδιο αλλα δεν εγινε δεκτο για καποιες παραμετρους.

Ειπα μηπως το εκαναν πραγματικοτητα.

Το θεμα με εμενα ειναι οτι ειμαι ελλαδα και θα φυγω πριν τις εκλογες.
Αλλα εχω αρκετους συγγενεις που θα ηθελαν να ψηφισουν απο το εξωτερικο(πχ αυστραλια).

Μετα βεβαια υπαρχει αλλο θεμα.
Με ποια κριτηρια θα ειχαν διαμορφωσει την αποψη τους,αφου δεν θα ζουσαν στην 'ελληνικη πραγματικοτητα'' και ολα τα σχετικα.

Κριμα παντως,θα επρεπε να ειχε προβλεφθει κατι τετοιο.
Η Νέα Δημοκρατία ήθελε να ψηφισθεί νόμος που προβλέπει την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού, αλλά ανέδρασε σφοδρά το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά, διότι υπολόγιζαν οτι δεν θα τους ευνοούσε η ψήφος των ομογενών. Αντιθέτως, για τους εισαγόμενους 'Έλληνες" από τη Ντάκα, το Αλγέρι και το Λάγος διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και ψηφίζουν με σύμπνοια κακουργήματα , όπως το " ραγκούσειον άγος" περί ιθαγένειας προσδοκώντας να αλλοιώσουν έντονα τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού, άρα και το εκλογικό σώμα. Γι΄αυτό και οι τσιπραίοι είναι τόσο διεκδικητικοί για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια , να κρατήσουν στη χώρα τους μελλοντικούς πελάτες-ψηφοφόρους τους.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
... ούτε περισσότερα στον αγώνα κατά του ναζισμού προσφέραμε (θυμηθείτε τους νεκρούς του κόκκινου στρατού και του D-day), ούτε υπέφεραμε τα πάνδεινα από το ναζισμό (τουλάχιστο όχι σε σύγκριση με Εβραίους, τσιγγάνους κλπ).
δηλαδή ηταν μια ειρινική κατοχή της χώρας απο τον στρατό του Χίτλερ,
και ολοκαυτώματα τύπου Διστόμου ηταν οι εξαιρέσεις;:roll:

πάντως στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ντάχαου, εκτός απο τους Εβραίους και τσιγγάνους που αναφέρεις, υπήρξαν και κάποιοι συμπατριώτες μας!

σχετικά με την μεθαυριανή εκλογική διαδικασία ακουσα στο ραδιόφωνο κατι που μου άρεσε:
οι παπούδες και οι γιαγιάδες αντι να τους/τις κλειδώσουμε και να τους αφαιρέσουμε την ταυτότητα για να μην ψηφήσουν αυτούς που εμεις δεν θέλουμε, να συζητήσουν πρώτα με τους νέους και τα εγγόνια τους και μετά ας ψηφήσουν κατα συνείδηση. Γιατί στην ανατροπή του πολιτικού σάπιου σκηνικού τους θέλουμε ως συμμάχους και όχι το αντίθετο!

Υ.Γ.: αλήθεια γιατί σε άλλες χώρες βλ ΗΠΑ κα μπορούν οι πολίτες τους να ψηφήζουν ακομη και ταχυδρομικώς και απο μακρυά και εμείς εδω δεν το εχουμε καταφέρει ακόμη εν ετη 2012; Γιατι πχ ενας γιατρός που θα ήθελε να ψηφήσει και την Κυριακή βρίσκεται στο εξωτερικό για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους να μην έχει την δυνατότητα από πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό να πήγαινε σε ενα δικαστικό μεγαρο και να κατέθετε την ψήφο του;:roll:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Η Νέα Δημοκρατία ήθελε να ψηφισθεί νόμος που προβλέπει την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού, αλλά ανέδρασε σφοδρά το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά, διότι υπολόγιζαν οτι δεν θα τους ευνοούσε η ψήφος των ομογενών. Αντιθέτως, για τους εισαγόμενους 'Έλληνες" από τη Ντάκα, το Αλγέρι και το Λάγος διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και ψηφίζουν με σύμπνοια κακουργήματα , όπως το " ραγκούσειον άγος" περί ιθαγένειας προσδοκώντας να αλλοιώσουν έντονα τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού, άρα και το εκλογικό σώμα. Γι΄αυτό και οι τσιπραίοι είναι τόσο διεκδικητικοί για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια , να κρατήσουν στη χώρα τους μελλοντικούς πελάτες-ψηφοφόρους τους.
Αχ,το βρήκες ατιμούτσικο :clap:
Και να σε πω, τώρα που θα σταυρώνεις τους υποψηφίους το σταυρό αγκυλωτό να τον βάλεις .

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638