• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thessaris

Member
maltakias ξέρεις πολύ καλά ότι ο πολιτικός με τη δύναμη της προπαγάνδας μπορεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο. Η διαπραγμάτευση μπορεί κάλλιστα να περάσει στο λαό ως "καταγγελία" και "νέο εθνικό σχέδιο". Άλλωστε ο Αλέξης έχει κοντά του ανθρώπους που ξέρουν καλά το αντικείμενο της επικοινωνίας.

panpan

Member
Επειδη θα λειπω αυτες τις ημερες,σας ευχομαι καλες εκλογες και να βγει μια κυβερνηση
συμφωνα με τις προσδοκιες σας.
Εγω θα προτιμουσα μια κυβερνηση που θα μας εβγαζε απο το @@@@ ευρω αμεσα και
δεν θα αλληθωριζε στους μεγαλοκαρχαριες.Που θα προσπαθουσε να ειναι διπλα στον
ανθρωπο και οχι στις τραπεζες.
Καλο βολι.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Εμενα παντως με πειθει .. Προσπαθηστε να το δειτε ολο,οχι 5-10 λεπτα .. Το θεμα για τους μεταναστες το σχολιαζει απο το 40' και μετα ..
Ο Θάνος Τζήμερος στο NEWS 247 - Video Dailymotion

edit: Και κατι ακομα,ετσι γιατι ποτέ δεν προκειται να αλλαξουμε .
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/bild_h_ellhnikh_elit_liazetai_stis_paralies.1812319.html

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ούτε τα μισά από αυτά που λέει,όχι επειδή δεν το θέλει

...αλλά επειδή δεν γίνονται, θα έλεγα εγώ.

Και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να ξεπεράσει ένα ενδεχόμενο σοκ επιστροφής σε εθνικό νόμισμα,

Η κυβέρνηση που θα (αναγκαστεί να) το ανακοινώσει θα πέσει σε ένα πεντάλεπτο.

Όλα αυτά αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ,αν προκύψει κάτι άλλο θα τα πούμε εν καιρώ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν γίνει προσπάθεια οικουμενικής, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ή όχι. Το πιθανότερο είναι πως όχι, με βάση αυτά που έχει πει προς το παρόν. Τότε τι θα κάνει; Αντιπολίτευση με απεργίες και κλείσιμο δρόμων; Αυτό είναι το ερώτημα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τότε τι θα κάνει; Αντιπολίτευση με απεργίες και κλείσιμο δρόμων; Αυτό είναι το ερώτημα.
Αυτές δεν θα τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικός λαός που έχει ήδη απορρίψει έμπρακτα τις πολιτικές των μνημονίων.

Βλέπω ότι δείχνεις μια μόνιμη αντιπάθεια,ασχέτως λόγων,απέναντι στις απεργίες.Ο Τζήμερος έχει κάτι ωραίες ιδέες γι'αυτό που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Όσο για την κυβέρνηση συνεργασίας (με ΝΔ μέσα αν καταλαβαίνω το πνεύμα σου),περίμενα από κανέναν πιο άσχετο να το πει αυτό κι όχι από εσένα.

Πρώτον γιατί δεν γίνεται να συνεργαστείς με κάποιον που,πέραν όλων των άλλων δομικών διαφορών,μέχρι πριν λίγες μέρες σε χαρακτήριζε επικίνδυνο και κουκουλοφόρο.

Κι ύστερα πως θα σου φαινόταν η ιδέα συγκυβέρνησης PSUV-PJ;
Δηλαδή αν αυτό σου φαίνεται γελοίο γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σου φαίνεται λογική;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
...αλλά επειδή δεν γίνονται, θα έλεγα εγώ.
Α,ναι μωρέ ξέχασα.
Εσύ πιστεύεις πως ότι λέει η Αριστερά δεν γίνονται.

Και μετά τσακώνεσαι σε άλλα νήματα για τις μεταρρυθμίσεις του Τσάβεζ και για το πόσο δημοκρατική είναι η Κούβα.

Μήπως να το κοίταζες αυτό;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν γίνει προσπάθεια οικουμενικής, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ή όχι. Το πιθανότερο είναι πως όχι, με βάση αυτά που έχει πει προς το παρόν. Τότε τι θα κάνει; Αντιπολίτευση με απεργίες και κλείσιμο δρόμων; Αυτό είναι το ερώτημα.
Ο Τσίπρας στη διακαναλική τώρα είναι σοβαρός, ήρεμος και μετρημένος - μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη περίοδο. Πριν λίγο είπε ότι τον ενδιαφέρει μια κυβέρνηση ΚΥΡΙΩΣ της αριστεράς. Προσωπικά καθησυχάζομαι λίγο από αυτή τη μεταστροφή, δε ξέρω οι συριζαίοι όμως αν προτιμούν να βάλει λίγο περισσότερο κρασί στο νερό του.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τώρα είναι η διακαναλική;
Θες να σου πω τι θα πει παρακάτω;
Έχω κληρονομικό χάρισμα.
χαχαχχχαα :) Ένα χάρισμα το έχεις, αλλά δεν είναι η μαντική, είναι ο πολιτικός ρομαντισμός :bleh:

Μπερδεύτηκα τι να κάνω, για μένα δεν υπήρχε 12/6 ήμουν off :haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτές δεν θα τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικός λαός που έχει ήδη απορρίψει έμπρακτα τις πολιτικές των μνημονίων.

Ο ελληνικός λαός δεν εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του εκφράζονται από αυτόν. Ο ελληνικός λαός εκφράζεται από την πλειοψηφία των ανθρώπων που επέλεξε να τον εκπροσωπούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλειοψηφία, μια μειοψηφία είναι, όπως θα είναι και τα άλλα κόμματα. Το ότι στην Ελλάδα έχουμε μάθει να γίνεται ό,τι γουστάρει μια καλά οργανωμένη μειοψηφία, δεν την μετατρέπει σε "λαό", μειοψηφία είναι.

Βλέπω ότι δείχνεις μια μόνιμη αντιπάθεια,ασχέτως λόγων,απέναντι στις απεργίες.
Ε, βλέπεις λάθος, δεν είναι και αμαρτία.

Ο Τζήμερος έχει κάτι ωραίες ιδέες γι'αυτό που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Με ενδιαφέρουν. Τις βρίσκω ενδιαφερόντως αηδιαστικές. Στις απόψεις του περί αποκλεισμού δρόμων από 30 γορίλες του ΠΑΜΕ πάντως, συμφωνώ.

Όσο για την κυβέρνηση συνεργασίας (με ΝΔ μέσα αν καταλαβαίνω το πνεύμα σου),περίμενα από κανέναν πιο άσχετο να το πει αυτό κι όχι από εσένα.

Για οικουμενική μίλησα.

Κι ύστερα πως θα σου φαινόταν η ιδέα συγκυβέρνησης PSUV-PJ;
Μοναδική λύση, αν η εναλλακτική ήταν η ακυβερνησία.

Δηλαδή αν αυτό σου φαίνεται γελοίο γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σου φαίνεται λογική;

Δεν μου φαίνεται γελοίο οι άνθρωποι να συνεργάζονται. Γελοίο μου φαίνεται να μη συνεργάζονται, για μικροκομματικούς λόγους.

Εσύ πιστεύεις πως ότι λέει η Αριστερά δεν γίνονται.
Θα ήταν πιο όμορφο να έλεγα εγώ τι πιστεύω. Φυσικά και γίνονται πολλά από αυτά που λέει μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς. Από αυτά που λέει ο Τσίπρας δε γίνεται τίποτε, ούτε οι αριθμοί βγαίνουν, ούτε οι νομικές υποχρεώσεις της χώρας εντός ΕΕ. από το φορολογικό, το μεταναστευτικό, το οικονομικό, το νομισματικό, οι απόψεις του είναι άλλα αντ'άλλων, πολλές φορές δε αυτά που λέει σε συνεντεύξεις δεν έχουν και καμία σχέση με το πρόγραμμα, άσε το τι λέει το κάθε στέλεχος.

Και μετά τσακώνεσαι σε άλλα νήματα για τις μεταρρυθμίσεις του Τσάβεζ

Μα ο Τσάβες είναι η λογική Αριστερά. Δεν έβαλε ποτέ 75% φορολόγηση στις εταιρείες, ούτε φορολόγησε με βάση το τζίρο αντί για την κερδοφορία, δεν πρότεινε pie in the sky στο μεταναστευτικό, είχε κοστολογημένο πρόγραμμα, είπε την άποψή του για το Μαρξ ξεκάθαρα και τράβηξε μια κόκκινη γραμμά ανάμεσα στον κομουνισμό και "το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα". Είναι ο αρχιτέκτονας του κοινού λατινοαμερικάνικου νομίσματος (με σαφή προτίμηση προς το φεντεραλισμό της Ν.Αμερικής, τα αντίθετα δηλαδή από όσα στηρίζει ο Τσίπρας) και πάνω απ'όλα έχει και το χρήμα να στηρίξει όσα προγραμμάτιζε (με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας). Την αναδιάταξη της οικονομίας της Βενεζουέλας (π.χ. τη στροφή στον πρωτογενή τομέα και ειδικά τη γεωργία) τη χρονοθέτησε στα 20-25 χρόνια... Εχθές άκουσα το Λαφαζάνη ότι θα το κάνει...σε ένα χρόνο! Ο Τσακ Νόρις της πολιτικής οικονομίας...

Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις λίγο Τσάβες. Αν νομίζεις πως ο Τσίπρας λέει τα ίδια με τον Τσάβες, τότε μάλλον δεν έχεις καταλάβει έναν από τους δύο. Ή μάλλον κανέναν. Ακόμη καλύτερα, η Βενεζουέλα είχε άπειρο χρήμα που χρειαζόταν αναδιανομή. Εμείς δεν παράγουμε χρήμα, ελείμματα παράγουμε, για τα οποία κυρίως ευθύνονται μερικοί από αυτούς που έβαλε ο Τσίπρας στο κόμμα του. Να μου λέιπει το ΠΑΣΟΚ του Φωτόπουλου και της Κατσέλη, το ότι μου έκαναν τον πράσινο ήλιο άλλο πλαστικό σημαιάκι, με "θαθαθαθα", λαϊκισμό επιπέδου Τσοβόλα και δαιμονοποίηση της Μέρκελ αντί να δουν πού μας κατάντησαν με 40 χρόνια πελατειοκρατίας. Μου φαίνεται τόσο ηλίθια η ρητορική τους όσο οι πολιτικές αρλούμπες του Σαμαρά (έλεος με αυτόν... έλεος...) και οι δοκιμασμένες αποτυχημένες συνταγές του Μάνου, που πρέπει επιεγόντως να πάει μια βόλτα στην Αϊτή και τη Γουατεμάλα.

και για το πόσο δημοκρατική είναι η Κούβα.

Δε θυμάμαι να τσακώθηκα ποτέ με κανέναν για το πόσο δημοκρατική είναι η Κούβα, γιατί δε θυμάμαι να ισχυρίστηκε κανείς πως είναι δημοκρατική, πλην ενός οπαδού του ΚΚΕ. Για τον οποίο η συμπάθειά και συμπαράσταση για το δύσκολο αγώνα απέναντι στη λογική που έχει αναλάβει, είναι δεδομένη. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως η Κούβα είναι δημοκρατικό κράτος. Αν αυτό κατάλαβες, πάλι λάθος κατάλαβες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο ελληνικός λαός δεν εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του εκφράζονται από αυτόν. Ο ελληνικός λαός εκφράζεται από την πλειοψηφία των ανθρώπων που επέλεξε να τον εκπροσωπούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλειοψηφία, μια μειοψηφία είναι, όπως θα είναι και τα άλλα κόμματα. Το ότι στην Ελλάδα έχουμε μάθει να γίνεται ό,τι γουστάρει μια καλά οργανωμένη μειοψηφία, δεν την μετατρέπει σε "λαό", μειοψηφία είναι.
Συμφωνούμε απόλυτα.

Γι'αυτό και είπα ότι αν συνεχιστεί το μνημόνιο στο δρόμο θα βγει ο ελληνικός λαός κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Όπως βγήκε και τους περασμένους μήνες,μόνο που τώρα θα πολλαπλασιαστεί αν συνεχιστεί αυτό το μείγμα πολιτικής.

Όσο και να θέλει ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παγώσει μια χώρα,μόνο αν θέλει η πλειοψηφία του λαού του μπορεί.

Μη με μεταφράζεις όπως γουστάρεις.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος