• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Όσο και να θέλει ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παγώσει μια χώρα,μόνο αν θέλει η πλειοψηφία του λαού του μπορεί.

Στην Ελλάδα είμαστε, δεν είμαστε σε καμιά νορμάλ χώρα, εσύ πού ζεις; Φυσικά και μπορεί. Όπως μπορούν 30 Χρυσαυγίτες να επιβάλλουν το νόμο τους στον Άγιο Παντελεήμονα, όπως μπορούν 3 (ναι τρεις!) άνθρωποι να κλείνουν τη Σταδίου (το έζησα κι αυτό), όπως μπορούν 20 "φοιτητές" του ΠΑΜΕ να κλείνουν το "ποτάμι" και να κάνουν όλη την Αθήνα μ..., όπως μπορούν 20 ΚΥΠατζήδες να διαλύσουν μια πορεία, 10 φουσκωτοί του Μάκη να αλλοιώσουν μια ντουζίνα πρωταθλήματα κλπ κλπ. Είμαστε μια χωρά όπου μια χούφτα άνθρωποι, όποτε το θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να προτάξουν ένα σχετικό καγκουροτσαμπουκά.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, οποιαδήποτε μειοψηφία μπορεί να κάνει την Ελλάδα άνω-κάτω. Άντε, αν ενωθούν όοοολοι οι υπόλοιποι, να κράξουν κάπως τη ΧΑ και το ΚΚΕ, αλλά από τους υπόλοιπους όποιος θέλει το κλείνει το κατάστημα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και κάτι άσχετο: Αν όσοι κυβερνήσουν δεν αλλάξουν ΑΜΕΣΩΣ τον εκλογικό νόμο, είναι απατεώνες. Είναι ντροπή, δεν το έχω δει πουθενά, δεμιλάω μόνο για τις 50 έδρες αβάντα που ενιχύουν τη λογική ότι μια μειοψηφία κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά και το πώς κατανείμονται αυτές.

Παράδειγμα: Τα Χανιά βγάζουν 4 έδρες. Η ΝΔ βγήκε τρίτο κόμμα με λιγότερο από 9% στο νομό... και πήρε τις τρεις. Και οι ψηφοφόροι πήραν τα τρία τους, που σε ποσοστό 91% καταψήφισαν τη ΝΔ, αλλά βρήκαν σε ποσοστό 75% να εκπροσωπούνται από συνεργάτες του Αντωνάκη.

chrisbd

Member
Και κάτι άσχετο: Αν όσοι κυβερνήσουν δεν αλλάξουν ΑΜΕΣΩΣ τον εκλογικό νόμο, είναι απατεώνες. Είναι ντροπή, δεν το έχω δει πουθενά, δεμιλάω μόνο για τις 50 έδρες αβάντα που ενιχύουν τη λογική ότι μια μειοψηφία κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά και το πώς κατανείμονται αυτές.

Παράδειγμα: Τα Χανιά βγάζουν 4 έδρες. Η ΝΔ βγήκε τρίτο κόμμα με λιγότερο από 9% στο νομό... και πήρε τις τρεις. Και οι ψηφοφόροι πήραν τα τρία τους, που σε ποσοστό 91% καταψήφισαν τη ΝΔ, αλλά βρήκαν σε ποσοστό 75% να εκπροσωπούνται από συνεργάτες του Αντωνάκη.

Παιδιά η ΕΛΛΑΔΑ θέλει reset όχι επανακίνηση...Αλλά ποιος θα την κάνει;;;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βοήθεια. Ο Καρατζαφέρης στη ΝΕΤ εξηγεί τις ιδέες του για τις κατσίκες και τους φαντάρους που θα κάνουν φάρμακα... ΒΟΗΘΕΙΑ.

chrisbd

Member
Λοιπόν τώρα στη ετ1 στο 5λεπτο κομμάτων είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ (απο δω βγαίνει το ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ ;:D) κόμμα των Βασιλοφρόνων ( πως λέμε βαρελοφρόνοι) ....καλά υπήρχε και τέτοιο κόμμα ;;; Τώρα την σκυτάλη πήρε ο Λεβέντης.....
Α ρε ΕΛΛΑΔΑ είσαι σκέτη τρέλα....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είπε κι αυτό με τις μουριές... Όλοι ΛΑΟΣ παιδιά, δε γίνεται αυτό το ταλέντο να το χάσουμε...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχει μεγάλη πλάκα να βλέπω έναν υποστηρικτή του Τσάβες να κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα με τους ίδιους άθλιους όρους που κάνουν αντιπολίτευση στον Τσάβες στην πατρίδα του.

Να σου πω και για το άλλο περί συνεργασιών που αναμασάς.

Οποιαδήποτε οικουμενική κυβέρνηση κι αν προέκυπτε τώρα αν συνέχιζε το ίδιο μείγμα πολιτικής το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να βαθύνει κι άλλο η κρίση στην Ελλάδα και έχοντας απαξιωθεί όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν,να στρέψει τον κόσμο στους αμέτοχους,δηλαδή στο ΚΚΕ και την ΧΑ.

Τέτοιες σοσιαλδημοκρατικές ιδέες σαν την δική σου οδήγησαν τον κόσμο στα άκρα το '33 στη Γερμανία.Άσε τον Ούλοφ Πάλμε στην άκρη και μάθε επιτέλους πως φούντωσε ο Φασισμός κάποτε στην Ευρώπη.Μόνο σε συνθήκες κρίσης ξεπετάγεται και εσύ προτείνεις τις ίδιες λύσεις με τότε που είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο των μελανοχιτώνων.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Στο μεταξύ κόσμος αυτοκτονεί, ληστεύεται, βιάζεται, μαχαιρώνεται, πυροβολείται μέσα στη μέση του δρόμου, και από πλευράς "πολιτικού συστήματος" - μιας και αυτό είναι το τόπικ μας - τσιμουδιά.

NewsIt.gr: Εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες 52χρονο φαρμακοποιό στην μέση του δρόμου για να του πάρουν την τσάντα του

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει μεγάλη πλάκα να βλέπω έναν υποστηρικτή του Τσάβες να κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα με τους ίδιους άθλιους όρους που κάνουν αντιπολίτευση στον Τσάβες στην πατρίδα του.

Έχεις δίκιο έχει πλάκα. Μόνο που εγώ δεν την βλέπω, πες μου κι εμένα τι σχέση έχει η κριτική μου στο ΣΥΡΙΖΑ με τα επιχειρήματα περί νεκρού προέδρου που κυκλοφορεί με σωσίες, περί προέδρου που έχει υποστεί μάγια, τις κατηγορίες για μυστικά μικρόφωνα σε επιδοτούμενους γλόμπους και το επιχείρημα ότι τα δωρεάν νοσοκομεία λειτουργούν με Κουβανούς κατασκόπους.

Να σου πω και για το άλλο περί συνεργασιών που αναμασάς.

Ούτε το αναμασώ, ούτε το προτείνω. Αναρωτιέμαι πώς θα προκύψει κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε οικουμενική κυβέρνηση κι αν προέκυπτε τώρα αν συνέχιζε το ίδιο μείγμα πολιτικής το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να βαθύνει κι άλλο η κρίση στην Ελλάδα και έχοντας απαξιωθεί όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν,να στρέψει τον κόσμο στους αμέτοχους,δηλαδή στο ΚΚΕ και την ΧΑ.

Διαφωνώ. Αν ήθελε, θα μπορούσε να κάνει τουλάχιστον τα στοιχειώδη.

Τέτοιες σοσιαλδημοκρατικές ιδέες σαν την δική σου οδήγησαν τον κόσμο στα άκρα το '33 στη Γερμανία.

Όχι. Τέτοιες ιδέες σαν τις δικές μου οδήγησαν στις πιο άρτια οργανωμένες κοινωνίες του πλανήτη (με όλες του τις αδυναμίες), όπως η σουηδική, η καναδέζικη, η νορβηγική, η αυστριακή κλπ. Οι δικές σου ιδέες σε ποιες απτές κοινωνίες οδήγησαν; Πες μου μια ρε παιδί μου. Ότι θα ψηφίσω το κόμμα της Κατσέλη, του Πάντζα και του Φωτόπουλου και θα η χώρα μου αποκτήσει να γίνει σχέδιο σαν... Συμπλήρωσε τη φράση.

Άσε τον Ούλοφ Πάλμε στην άκρη
Πριτς.

και μάθε επιτέλους πως φούντωσε ο Φασισμός κάποτε στην Ευρώπη.
Από το σουηδικό σοσιαλισμό φούντωσε; Αμάν κι αυτοί οι Σκανδιναβοί πια, παντούν χώνουν τη μύτη τους...

Μόνο σε συνθήκες κρίσης ξεπετάγεται και εσύ προτείνεις τις ίδιες λύσεις με τότε που είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο των μελανοχιτώνων.

Όχι βέβαια... Αυτό κατάλαβες ότι προτείνω; Στις χώρες όπου έγιναν αυτά που προτείνω οι άνθρωποι ζουν σαν άνθρωποι, το κοινωνικό κράτος είναι ισχυρό, η εγκληματικότητα είναι χαμηλή, η παιδεία είναι η καλύτερη υπαρκτή, ο εργαζόμενος εισπράττει σεβασμό και η δημοκρατία είναι δυνατή (αν και πάλι όχι τέλεια, ατελές σύστημα είναι η δημοκρατία, αλλά δεν ξέρω και κανένα καλύτερο) και η διαφθορά η χαμηλότερη στον κόσμο. Μελανοχιτώνες εμφανίζονται στην ανατολική Ευρώπη, όπου στο "πήδημα" ανάμεσα στο Στάλιν και το νεοφιλελευθερισμό έχασαν τη μπάλα. Και με τον όρο "πήδημα" δεν εννοώ το άλμα.

D

Delmem9770

Guest

Ρε τατιανα μαθε να εχεις λιγο σεβασμο στους καλεσμενους και ασε τα ειρωνικα γελακια. Μετα απορειτε οι γτ ηρωποιουντε οι κασιδιαρες οταν σας βριζουν και σας λενε εγερθητω.

Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όχι βέβαια... Αυτό κατάλαβες ότι προτείνω; Στις χώρες όπου έγιναν αυτά που προτείνω οι άνθρωποι ζουν σαν άνθρωποι, το κοινωνικό κράτος είναι ισχυρό, η εγκληματικότητα είναι χαμηλή, η παιδεία είναι η καλύτερη υπαρκτή, ο εργαζόμενος εισπράττει σεβασμό και η δημοκρατία είναι δυνατή (αν και πάλι όχι τέλεια, ατελές σύστημα είναι η δημοκρατία, αλλά δεν ξέρω και κανένα καλύτερο) και η διαφθορά η χαμηλότερη στον κόσμο. Μελανοχιτώνες εμφανίζονται στην ανατολική Ευρώπη, όπου στο "πήδημα" ανάμεσα στο Στάλιν και το νεοφιλελευθερισμό έχασαν τη μπάλα. Και με τον όρο "πήδημα" δεν εννοώ το άλμα.
Στις χώρες που έγιναν αυτά που προτείνεις δεν είχαν βαθιά ύφεση,συστημική κρίση και διαφθορά 200% όταν αποφάσισαν να λειτουργήσουν έτσι ως κράτη.

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας που πρέπει να ληφθούν θαρραλέες αποφάσεις;Δεν μπορείς να πάρεις ένα μοντέλο μιας χ,ψ χώρας και να το φορέσεις στην Ελλάδα γιατί απλούστατα δεν έχουμε ίδια αφετηρία.

Όσο για τον Καναδά που μόνιμα πιπιλάς στο λέω ιδιωτικά άκου το και δημόσια,είναι μια χώρα με τόσο λίγο πληθυσμό,τόσο πλούσιο έδαφος και υπέδαφος και τόσο απομακρυσμένη από εξωτερικούς εχθρούς και μεταναστευτικά κύματα που ακόμα και η Μενεγάκη να κυβερνούσε πάλι όλα μια χαρά θα ήταν.Καθαρά διαχειριστική είναι η κυβέρνηση εκεί κι όποτε καλείται να πάρει καμιά πιο σοβαρή απόφαση ή ρωτάει τη μαμά ΗΠΑ ή απλώς τα σκατώνει.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk