• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Paefstra για μένα η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο εύκολο να αναλυθεί από την πολύ καλή ανάλυση που κάνεις. Είναι ψήφος του βολεμένου τόσα χρόνια από τη μια, κατά βάση δημοσίου υπαλλήλου ή ελεύθερου επαγγελματία που δεν πλήρωσε ποτέ φόρο και οποίος βλέπει με τη νέα κατάσταση να κινδυνεύει. Θεωρεί ότι τα ωραία λόγια του ΣΥΡΙΖα θα τον επαναφέρουν στο 2009 και όλα μέλι γάλα. Είναι ασφαλώς ψήφος του εξαθλιωμένου που δεν έχει μία και σου λέει τι ευρώ, τι δραχμή το ίδιο είναι για μένα. Το κακό είναι ότι ο εξαθλιωμένος ούτε καν μπορεί να φανταστεί ότι δεν είναι καθόλου ίδιο, είναι πολύ χειρότερο το άλλο, αλλά λογικό είναι μέσα στην απελπισία του και ακούγοντας τα ωραία λόγια να μην το λογαριάζει. Είναι και η ψήφος του αμέριμνου, αυτού που ούτε καν ασχολείται με τα πολιτικά, δεν έχει και πολλές σκοτούρες και σου λέει: Τσίπρα, έτσι για αλλαγή, τα είδαμε και τα χάλια των άλλων, είναι και γλυκούλης, μια χαρά...
Ξεχασες την κατηγορια που ανηκω εγω... Ειναι αυτοι που εχουμε βγαλει τα φραγκα μας εξω και περιμενουμε πως και πως να γυρισουμε στη δραχμη. Κι οταν γινει αυτο, να φερουμε τα ευρουλακια μας και να σας αγορασουμε ολους και να σας κανουμε δουλους.
Και θα καταργησουμε και το στρατο και την αστυνομια και τη δημοτικη αστυνομια και το λιμενικο και την πυροσβεστικη. Κι οταν πιανει φωτια καπου, θα βαζουμε ολους εσας τα δουλακια στη σειρα και θα κατουρατε για να τη σβησετε.
Και θα παρουμε και τα σπιτια σας και θα τα νοικιαζουμε στους μεταναστες που θα φερνουμε απο το Πακισταν, Μπαγκλαντες, Νεπαλ, Αφγανισταν, Ιρακ, Ιραν κλπ. Και για να τα κραταμε καθαρα, θα σας στελνουμε καθε δυο μερες να κανετε φασινα.
Τελος τα παιδια σας θα τα πουλησουμε στη Γερμανια για ξεχρεοσουμε τη χωρα.

Κι αν συνεχισετε να λετε κι αλλες μαλακιες, αυτο το υφος θα εχουν τα επομενα ποστ μου.

panpan

Member
Καλα ρε μαλτακια σε πειραζει ενας 73χρονος και δεν σε πειραζει ενας 90χρονος;

thessaris

Member
Ξεχασες την κατηγορια που ανηκω εγω... Ειναι αυτοι που εχουμε βγαλει τα φραγκα μας εξω και περιμενουμε πως και πως να γυρισουμε στη δραχμη. Κι οταν γινει αυτο, να φερουμε τα ευρουλακια μας και να σας αγορασουμε ολους και να σας κανουμε δουλους.
Και θα καταργησουμε και το στρατο και την αστυνομια και τη δημοτικη αστυνομια και το λιμενικο και την πυροσβεστικη. Κι οταν πιανει φωτια καπου, θα βαζουμε ολους εσας τα δουλακια στη σειρα και θα κατουρατε για να τη σβησετε.
Και θα παρουμε και τα σπιτια σας και θα τα νοικιαζουμε στους μεταναστες που θα φερνουμε απο το Πακισταν, Μπαγκλαντες, Νεπαλ, Αφγανισταν, Ιρακ, Ιραν κλπ. Και για να τα κραταμε καθαρα, θα σας στελνουμε καθε δυο μερες να κανετε φασινα.

Κι αν συνεχισετε να λετε κι αλλες μαλακιες, αυτο το υφος θα εχουν τα επομενα ποστ μου.
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις με τις απόψεις μου αλλά μάλλον δεν είναι τόσο κομψό να τις χαρακτηρίζεις μαλακίες. Αν πάντως θέλεις να συνεχίσουμε σε αυτό το ύφος, πίστεψέ με, το υβρεολόγιό μου είναι πολύ πλούσιο και μπορώ να το χρησιμοποιήσω όσο θέλεις. Φαντάζομαι πάντως ότι οι moderators δεν θα αισθάνονται και πολύ ευτυχείς αν γίνει αυτό. Ελπίζω να έχουν σημειώσει ποιος το ξεκίνησε.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου

Να το έχουν, πλάκα έχει :haha::haha::haha::haha:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα όλο αυτό ξεκίνησε από το δικό σου σχόλιο περί 73χρονου πολιτικού καριέρας....Πάνω στο δικό σου το αντέστρεψα αν προτιμάς έναν 38χρονο πολιτικό καριέρας :)
Δεν έχω πρόβλημα με το "πολιτικός καριέρας" σκέτο αλλά μαζί με το 73χρονος πακέτο.

Το ότι το αντέστρεψες και σου άρεσε δεν σημαίνει ότι είναι και ορθό σαν σκέψη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Χαλαρώνοντας λίγο το κλίμα - και ελπιζω όχι εντελώς οφ τόπικ - αυτό το είχατε δει; Διαμαντάκι

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δεν έχω πρόβλημα με το "πολιτικός καριέρας" σκέτο αλλά μαζί με το 73χρονος πακέτο.

Το ότι το αντέστρεψες και σου άρεσε δεν σημαίνει ότι είναι και ορθό σαν σκέψη.
Δε μου άρεσε, απλώς σου πέταξα πίσω την ερώτηση για να δω που στρεσάρεις εσύ το θέμα. Στην ηλικία, στο πολιτικός καριέρας; Απλώς μετά η συζήτηση πήγε στον Αλέξη και τα επαγγελματικά του λόγω της λέξης συνδικαλιστής που κακοχρησιμοποίησα και χάθηκε η αρχή της.

Αν πάνε όλοι στη σχολή ηγετών του ΓΑΠ όμως και πιστοποιηθούν, δε θα μπορεί να μιλάει κανείς μας.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλα ρε μαλτακια σε πειραζει ενας 73χρονος και δεν σε πειραζει ενας 90χρονος;
Ε,δεν καθορίζει αυτός τη γραμμή.
Νομίζω;

Και στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε για πολιτικό καριέρας αλλά για ισόβιο αγωνιστή.Αλλά όπως κι αν έχει ξαναλέω,τη γραμμή δεν τη δίνει ο 90χρονος στο κόμμα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις με τις απόψεις μου αλλά μάλλον δεν είναι τόσο κομψό να τις χαρακτηρίζεις μαλακίες. Αν πάντως θέλεις να συνεχίσουμε σε αυτό το ύφος, πίστεψέ με, το υβρεολόγιό μου είναι πολύ πλούσιο και μπορώ να το χρησιμοποιήσω όσο θέλεις. Φαντάζομαι πάντως ότι οι moderators δεν θα αισθάνονται και πολύ ευτυχείς αν γίνει αυτό. Ελπίζω να έχουν σημειώσει ποιος το ξεκίνησε.
Πατα μια αναφορα αν σε πειραζει και μη μου κανεις μαθηματα καλης συμπεριφορας.
Μην ανησυχεις και να το 'χουν ξεχασει οι μοντς θα τους το θυμισω εγω...

paefstra

Member
Υπάρχει και η κατηγορία των πολιτικά σκεπτόμενων ασφαλώς, όπως εσείς, που για μένα πιστεύουν σε λάθος πράγμα και δεν βλέπουν την προφανή δημαγωγία του Τσίπρα. Δημοκρατία έχουμε, σέβομαι κάθε άποψη αλλά έχω το δικαίωμα να διαφωνώ.

ΥΓ Το να ανήκεις πάντως στην κατηγορία των εξαθλιωμένων δεν νομίζω ότι είναι προσβολή.
Αυτό κατάλαβες; ότι είναι προσβλητικό να είσαι εξαθλιωμένος; Εχουν το σεβασμό μου, γιατί δεν πηδάνε από κανένα μπαλκόνι, όπως πολλοί που δεν άντεξαν.
Δεν βλέπω καμια δημαγωγία από το ΣΥΡΙΖΑ, ίσως γιατί τον βλέπω πολύ καιρό. Μάλλον τα βλέπουν κάπως έτσι όσοι μπήκε πρόσφατα στο οπτικό τους πεδίο και ίσως με παραμορφωτικούς φακούς... Κατάφερα να βλέπω καθαρά δρώντας χωρίς ελπίδα και χωρίς απελπισία, αν μπορείς να το καταλάβεις. Χωρίς να σνομπάρω και όσους δρουν και με ελπίδα και με απελπισία. Όχι γιατί χάφτουν δημαγωγίες, όπως λές.

thessaris

Member
Αυτό κατάλαβες; ότι είναι προσβλητικό να είσαι εξαθλιωμένος; Εχουν το σεβασμό μου, γιατί δεν πηδάνε από κανένα μπαλκόνι, όπως πολλοί που δεν άντεξαν.
Δεν βλέπω καμια δημαγωγία από το ΣΥΡΙΖΑ, ίσως γιατί τον βλέπω πολύ καιρό. Μάλλον τα βλέπουν κάπως έτσι όσοι μπήκε πρόσφατα στο οπτικό τους πεδίο και ίσως με παραμορφωτικούς φακούς... Κατάφερα να βλέπω καθαρά δρώντας χωρίς ελπίδα και χωρίς απελπισία, αν μπορείς να το καταλάβεις. Χωρίς να σνομπάρω και όσους δρουν και με ελπίδα και με απελπισία. Όχι γιατί χάφτουν δημαγωγίες, όπως λές.
Επειδή ανέφερα τους εξαθλιωμένους ως μία από τις κατηγορίες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια γράφτηκε ότι είναι προσβλητικό να ανήκεις σε μία από τις κατηγορίες αυτές γι' αυτό και το έγραψα. Απλή διευκρίνηση.

Σίγουρα δεν είμαι ένας από αυτούς που παρακολουθώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μόνο καιρό. Τον παρακολουθώ πάνω από 20 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκε ουσιαστικά το 1989 με τη σύμπραξη Λεωνίδα Κύρκου και Χαρίλαου Φλωράκη ως Συνασπισμός, που άλλωστε είναι και η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν έκρυψα ότι τον έχω ψηφίσει δύο φορές ως τώρα, το 1994 στις ευρωεκλογές και - μάλλον αψυχολόγητα - το 2007 επί προεδρίας Αλαβάνου, μάλλον γιατί μου άρεσε ο τρόπος που τα έχωσε στον Κωστάκη. Εννοείται ότι ήταν ψήφος χωρίς νόημα αφού η αυτοδυναμία της ΝΔ ήταν δεδομένη.

Ειδικά παρακολουθώ πολύ στενά όλη τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που στην προεδρία του τοποθετήθηκε (σχεδόν πραξικοπηματικά για να λέμε την αλήθεια) ο Τσίπρας. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός στο όνομα μια ριζοσπαστικοποίησης εντελώς ανέξοδης και χωρίς σοβαρές προτάσεις. Και κόντεψε να την πληρώσει ο Αλέξης με τις πανωλεθρίες του Ιούνη και του Οκτώβρη του 2009 που απείλησαν ακόμη και την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως από μηχανής θεός ήρθε η κρίση, το μνημόνιο κλπ που του έδωσαν πεδίο δόξης λαμπρό για μπόλικο λαϊκισμό, δημαγωγία και ανέξοδα ωραία λόγια.

paefstra

Member
Paefstra για μένα η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο εύκολο να αναλυθεί από την πολύ καλή ανάλυση που κάνεις. Είναι ψήφος του βολεμένου τόσα χρόνια από τη μια, κατά βάση δημοσίου υπαλλήλου ή ελεύθερου επαγγελματία που δεν πλήρωσε ποτέ φόρο και οποίος βλέπει με τη νέα κατάσταση να κινδυνεύει. Θεωρεί ότι τα ωραία λόγια του ΣΥΡΙΖα θα τον επαναφέρουν στο 2009 και όλα μέλι γάλα. Είναι ασφαλώς ψήφος του εξαθλιωμένου που δεν έχει μία και σου λέει τι ευρώ, τι δραχμή το ίδιο είναι για μένα. Το κακό είναι ότι ο εξαθλιωμένος ούτε καν μπορεί να φανταστεί ότι δεν είναι καθόλου ίδιο, είναι πολύ χειρότερο το άλλο, αλλά λογικό είναι μέσα στην απελπισία του και ακούγοντας τα ωραία λόγια να μην το λογαριάζει. Είναι και η ψήφος του αμέριμνου, αυτού που ούτε καν ασχολείται με τα πολιτικά, δεν έχει και πολλές σκοτούρες και σου λέει: Τσίπρα, έτσι για αλλαγή, τα είδαμε και τα χάλια των άλλων, είναι και γλυκούλης, μια χαρά...
Προσβλητικά είναι όλα αυτά. Όχι το εξαθλιωμένος. Τώρα το κατάλαβες;
Γιατί οι παραμορφωτικοί φακοί είναι πρόβλημα όποιου τους φοράει, όχι της πραγματικότητας

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios