• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εμένα δεν μου απαντάει όμως κανείς σε αυτό που λέω.
Στο μυαλό σας έχετε φτιάξει μια φαντασίωση ότι αριστερά ψηφίζεις μόνο όταν είσαι απελπισμένος.
Πρέπει κάποιος να σας πληροφορήσει ότι τα περισσότερα από τα "σεβαστά" πρόσωπα της παγκόσμιας αριστεράς κάθε άλλο παρά απελπισμένοι ή εξαθλιωμένοι ήταν.Απλώς ονειρευόντουσαν μια πιο δίκαιη κοινωνία,σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν κάνει motto τους το "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".

Η κοινωνική δικαιοσύνη λοιπόν δεν μοιράζεται με συσσίτια της εκκλησίας αλλά με ανατροπή των κοινωνικών δομών.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και πολύ ωραία αντιμετώπιση tripakia, όταν κριτικάρουμε το σύριζα με επιχειρήματα είναι λάσπη, όταν ειρωνεύεσαι το Μάνο σε επίπεδο δημοτικού είναι ουσιώδης κριτική. Μάιστα.
Δεν κανω κριτικη, τον θαυμαζω... Συνειδητοποιησα πως χωρις αυτον δεν θα ειχε βγει ποτε αυτο το τραγουδι...

Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα σοβαρά βρε βαλιτσούλα,αφήνω όλα τα άλλα στα οποία δεδομένα διαφωνώ με το Μάνο,μας λες ότι η ελπίδα αυτού του τόπου είναι ένας 73χρονος πολιτικός καριέρας;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εμένα δεν μου απαντάει όμως κανείς σε αυτό που λέω.
Στο μυαλό σας έχετε φτιάξει μια φαντασίωση ότι αριστερά ψηφίζεις μόνο όταν είσαι απελπισμένος.
Πρέπει κάποιος να σας πληροφορήσει ότι τα περισσότερα από τα "σεβαστά" πρόσωπα της παγκόσμιας αριστεράς κάθε άλλο παρά απελπισμένοι ή εξαθλιωμένοι ήταν.Απλώς ονειρευόντουσαν μια πιο δίκαιη κοινωνία,σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν κάνει motto τους το "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".

Η κοινωνική δικαιοσύνη λοιπόν δεν μοιράζεται με συσσίτια της εκκλησίας αλλά με ανατροπή των κοινωνικών δομών.
Ποια είναι η ερώτηση;

Μιλώντας για τον εαυτό μου, αριστερά κόμματα έχω ψηφίσει τις μισές περίπου φορές που ημουν ψηφοφόρος. Στην παρούσα συγκυρία υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να βγει πρώτο κόμμα ο σύριζα (υπάρχουν και άλλα αριστερά κόμματα όπως ξέρεις). Δεν επιτίθεμαι στην αριστερά, απλώς δεν έχω καλή εικόνα για το σύριζα του 2012 και τη θεωρώ κακή επιλογή. Δε νομίζω ότι έχω μότο live and let die, άσε που ο τρόπος ζωής μου είναι πολύ περισσότερο αριστερός από πολλούς αριστερούς που γνωρίζω (και διαβιούν/μιλούν φασιστικά).

Η κοινωνική δικαιοσύνη μοιράζεται με αποκατάσταση της κοινωνικής ηθικής. Η οποία έχει εκπέσει από όλους.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τώρα σοβαρά βρε βαλιτσούλα,αφήνω όλα τα άλλα στα οποία δεδομένα διαφωνώ με το Μάνο,μας λες ότι η ελπίδα αυτού του τόπου είναι ένας 73χρονος πολιτικός καριέρας;
Έχεις δίκιο για το ηλικιακό (κάτι τους κάνουν εκεί στη ΝΔ και τους συντηρούν αψεγάδιαστους...φορμόλη;) αλλά δε συμφωνώ για το πολιτικός καριέρας.

Ας το αντιστρέψω, ελπίδα αυτού του τόπου είναι ένας 37χρονος συνδικαλιστής καριέρας;

paefstra

Member
Μα αγαπητή φίλη paefstra δεν μιλώ για αυτό το ποσοστό των Ελλήνων το οποίο όντως δεν έχει αυτά τα λεφτά, μίλησα για άτομα που ζουν άνετα ακόμη και τώρα και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ! Και δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το maltakia. Αν ψηφιζαν δεξιά μόνο οι κατέχοντες (αν το δούμε εξίσου απλοϊκά), τότε θα έπρεπε να έχει ποσοστό μόνο 5%.
Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, το έχω ξαναπει, είναι για τους νέους ψηφοφόρους ψήφος τόσο πολιτική όσο και μεταφυσικής ή υπαρξιακής σημασίας κατά περίπτωση, αν είσαι απελπισμένος. Ίσως και γι' αυτό ασταθής. Αυτό θα αναλυθεί αργότερα. Προσωπικά με ενδιαφέρει το αν εκφράζει αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Και γι' αυτό και έχει ακόμη μεγαλύτερο ειδικό βάρος αν η ψήφος προέρχεται από ανθρώπους που σκέφτονται νηφάλια, γιατί δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Μπορεί να αποδειχθεί, μάλιστα και πιο σταθερή πολιτική επιλογή. Για μένα το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Το να εκτοξεύει το ποσοστό του ένα κόμμα που υπάρχει στο πολιτικό προσκήνιο εδώ και χρόνια σε τέτοιο ύψος είναι κάτι πολύ αξιοσημείωτο και θα διερευνηθεί.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε πες τον και μαλάκα,κολλητός μου είναι;
Η τεκμηρίωση του όρου με ενδιαφέρει.

Κομματόσκυλα είναι οι στρατιές ψηφοφόρων που ακολουθούν ένα κόμμα με την ελπίδα να τους βολέψει κάπου.

Το να έχεις ενεργό ρόλο στα όργανα μια παράταξης που σε εκφράζει δεν ονομάζεται έτσι.Γιατί τότε όλοι οι πολιτικοί του κόσμου είναι κομματόσκυλα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ήξερα πώς να τον αποκαλέσω αλλιώς :)

...κομματόσκυλο θα έγραφα αρχικά αλλά θα γκρίνιαζες πολύ μετά
Μα ειναι δυνατον ο προεδρος ενος κομματος να μην ειναι κομματοσκυλο;
Καπως τα 'χεις μπερδεμενα;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ρε πες τον και μαλάκα,κολλητός μου είναι;
Η τεκμηρίωση του όρου με ενδιαφέρει.

Κομματόσκυλα είναι οι στρατιές ψηφοφόρων που ακολουθούν ένα κόμμα με την ελπίδα να τους βολέψει κάπου.

Το να έχεις ενεργό ρόλο στα όργανα μια παράταξης που σε εκφράζει δεν ονομάζεται έτσι.Γιατί τότε όλοι οι πολιτικοί του κόσμου είναι κομματόσκυλα.
Μα ειναι δυνατον ο προεδρος ενος κομματος να μην ειναι κομματοσκυλο;
Καπως τα 'χεις μπερδεμενα;
Ναι αλλά κάποια λέξη δεν υπάρχει για να περιγράφει ανθρώπους που από τα 15 κάνουν καριέρα εντός ενός κόμματος, δεν έχουν άλλη επαγγελματική δράση (ή έχουν μίνιμουμ) στην πραγματική οικονομία, και ουσιαστικά αυτοπραγματώνονται και γίνονται γνωστοί ΜΟΝΟ από την κομματική τους ιδιότητα; Αυτό ορίζω εγώ ως κομματόσκυλο (ναι, ναι, δλδ το 70% των πολιτικών και των παρατρεχάμενων). Μήπως κομματοβοσκός (sic) είναι πιο δόκιμο;

Μαλάκα όχι, ποτέ, είμαι κυρία :bleh:

Τριπάκια, dum spiro spero.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378