• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι αλλά κάποια λέξη δεν υπάρχει για να περιγράφει ανθρώπους που από τα 15 κάνουν καριέρα εντός ενός κόμματος, δεν έχουν άλλη επαγγελματική δράση (ή έχουν μίνιμουμ) στην πραγματική οικονομία, και ουσιαστικά αυτοπραγματώνονται και γίνονται γνωστοί ΜΟΝΟ από την κομματική τους ιδιότητα; Αυτό ορίζω εγώ ως κομματόσκυλο (ναι, ναι, δλδ το 70% των πολιτικών και των παρατρεχάμενων). Μήπως κομματοβοσκός (sic) είναι πιο δόκιμο;
Έχεις δίκιο.
Βγήκε από το πανεπιστήμιο,δούλεψε με μπλοκάκι για 10 χρόνια και μετά εξελέγη πρόεδρος του κόμματος άρα εκ των πραγμάτων εγκατέλειψε την εργασία όπως οι περισσότεροι,αν όχι όλοι,πρόεδροι κομμάτων σε αυτό τον κόσμο.

Φταίει γιατί είναι 38 ετών.
Μου θυμίζεις αυτό που λέγανε παλιά "πρώτα να πας φαντάρος και μετά....."

paefstra

Member
Ναι αλλά κάποια λέξη δεν υπάρχει για να περιγράφει ανθρώπους που από τα 15 κάνουν καριέρα εντός ενός κόμματος, δεν έχουν άλλη επαγγελματική δράση (ή έχουν μίνιμουμ) στην πραγματική οικονομία, και ουσιαστικά αυτοπραγματώνονται και γίνονται γνωστοί ΜΟΝΟ από την κομματική τους ιδιότητα; Αυτό ορίζω εγώ ως κομματόσκυλο (ναι, ναι, δλδ το 70% των πολιτικών και των παρατρεχάμενων)
Κάτσε, γιατί μπερδεύτηκα. Πώ αλλιώς μπορεί κάποιος να γίνει αρχηγός κόμματος; Να το κάνει σαν χόμπι αντί για πλέξιμο;

thessaris

Member
Paefstra για μένα η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο εύκολο να αναλυθεί από την πολύ καλή ανάλυση που κάνεις. Είναι ψήφος του βολεμένου τόσα χρόνια από τη μια, κατά βάση δημοσίου υπαλλήλου ή ελεύθερου επαγγελματία που δεν πλήρωσε ποτέ φόρο και οποίος βλέπει με τη νέα κατάσταση να κινδυνεύει. Θεωρεί ότι τα ωραία λόγια του ΣΥΡΙΖα θα τον επαναφέρουν στο 2009 και όλα μέλι γάλα. Είναι ασφαλώς ψήφος του εξαθλιωμένου που δεν έχει μία και σου λέει τι ευρώ, τι δραχμή το ίδιο είναι για μένα. Το κακό είναι ότι ο εξαθλιωμένος ούτε καν μπορεί να φανταστεί ότι δεν είναι καθόλου ίδιο, είναι πολύ χειρότερο το άλλο, αλλά λογικό είναι μέσα στην απελπισία του και ακούγοντας τα ωραία λόγια να μην το λογαριάζει. Είναι και η ψήφος του αμέριμνου, αυτού που ούτε καν ασχολείται με τα πολιτικά, δεν έχει και πολλές σκοτούρες και σου λέει: Τσίπρα, έτσι για αλλαγή, τα είδαμε και τα χάλια των άλλων, είναι και γλυκούλης, μια χαρά...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
και γίνονται γνωστοί ΜΟΝΟ από την κομματική τους ιδιότητα
Δηλαδή ποιος πολιτικός έγινε γνωστός από την επαγγελματική του ιδιότητα;
Και τι σχέση μπορεί να έχει το αν είσαι καλός επαγγελματίας με το αν είσαι καλός πολιτικός;

Πες μου έναν πολιτικό που εκτιμάς και έγινε γνωστός από τις λοιπές του δραστηριότητες.

Ο συντοπίτης σου "Εθνάρχης" από τι έγινε γνωστός,από το ανύπαρκτο επάγγελμά του;

paefstra

Member
Paefstra για μένα η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο εύκολο να αναλυθεί από την πολύ καλή ανάλυση που κάνεις. Είναι ψήφος του βολεμένου τόσα χρόνια από τη μια, κατά βάση δημοσίου υπαλλήλου ή ελεύθερου επαγγελματία που δεν πλήρωσε ποτέ φόρο και οποίος βλέπει με τη νέα κατάσταση να κινδυνεύει. Θεωρεί ότι τα ωραία λόγια του ΣΥΡΙΖα θα τον επαναφέρουν στο 2009 και όλα μέλι γάλα. Είναι ασφαλώς ψήφος του εξαθλιωμένου που δεν έχει μία και σου λέει τι ευρώ, τι δραχμή το ίδιο είναι για μένα. Το κακό είναι ότι ο εξαθλιωμένος ούτε καν μπορεί να φανταστεί ότι δεν είναι καθόλου ίδιο, είναι πολύ χειρότερο το άλλο, αλλά λογικό είναι μέσα στην απελπισία του και ακούγοντας τα ωραία λόγια να μην το λογαριάζει. Είναι και η ψήφος του αμέριμνου, αυτού που ούτε καν ασχολείται με τα πολιτικά, δεν έχει και πολλές σκοτούρες και σου λέει: Τσίπρα, έτσι για αλλαγή, τα είδαμε και τα χάλια των άλλων, είναι και γλυκούλης, μια χαρά...
Είναι κι η ψήφος η δική μου. Μη με βάζεις σ' αυτές τις κατηγορίες γιατί προσβάλλομαι. Και ξέρω πολύ καλά για τι ψηφίζω εδώ και χρόνια. Σ' ένα παράλληλο σύμπαν κάποιοι διακρίνουν και κάτι περισσότερο από την τσεπούλα τους ή τη φάτσα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βρε βαλιτσουλα ειναι επιχειρηματα αυτα; Που δεν ειναι ετσι οπως τα λες, αλλα και ετσι να ηταν τι σχεση εχει; Δηλαδη ο Σημιτης ή ο Μπενι (για να πιασουμε τους νυν προεδρους) που ειναι ακαδημαικοι ειναι ΟΚ για σενα;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είναι κι η ψήφος η δική μου. Μη με βάζεις σ' αυτές τις κατηγορίες γιατί προσβάλλομαι. Και ξέρω πολύ καλά για τι ψηφίζω εδώ και χρόνια.
Με πρόλαβες.
Στους προσβεβλημένους κι εγώ.
Κι ο tripakias φαντάζομαι και πολλοί ακόμα.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Έχεις δίκιο.
Βγήκε από το πανεπιστήμιο,δούλεψε με μπλοκάκι για 10 χρόνια και μετά εξελέγη πρόεδρος του κόμματος άρα εκ των πραγμάτων εγκατέλειψε την εργασία όπως οι περισσότεροι,αν όχι όλοι,πρόεδροι κομμάτων σε αυτό τον κόσμο.

Φταίει γιατί είναι 38 ετών.
Μου θυμίζεις αυτό που λέγανε παλιά "πρώτα να πας φαντάρος και μετά....."
Το ότι δούλεψε με μπλοκάκι για 10 χρόνια δεν το βρήκα κάπου, ό,τι βρίσκω online είναι η πολιτική του δραστηριότητα και η αναφορά σε σπουδές. Δλδ δούλευε και έκοβε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ή εννοείς ότι ήταν τσμεδε και είχε στην κατοχή του μπλοκάκι; Κάπου διάβασα ότι έκανε εκχώρηση πτυχίου του και δεν το ασκεί. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είμαι παραπληροφορημένη και το παιδί να εργάστηκε σκληρά μέχρι να γίνει ξαφνικά πρόεδρος με την αξία του (καημένε Αλαβάνε).

Τέλος πάντων η ηλικία δε με ενοχλεί καθόλου, δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν σε γερουσίες και σοφούς. Τα πάντα κρίνονται στο χειροκρότημα. Ως τώρα χειροκροτάνε πολύ και πολλοί τον sexy Alexis οπότε ίδωμεν. Ιδού η ρόδος κλπ.

thessaris

Member
Υπάρχει και η κατηγορία των πολιτικά σκεπτόμενων ασφαλώς, όπως εσείς, που για μένα πιστεύουν σε λάθος πράγμα και δεν βλέπουν την προφανή δημαγωγία του Τσίπρα. Δημοκρατία έχουμε, σέβομαι κάθε άποψη αλλά έχω το δικαίωμα να διαφωνώ.

ΥΓ Το να ανήκεις πάντως στην κατηγορία των εξαθλιωμένων δεν νομίζω ότι είναι προσβολή.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το να μην αναγνωρίζεις τη ψήφο μας από άποψη όμως είναι.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δηλαδή ποιος πολιτικός έγινε γνωστός από την επαγγελματική του ιδιότητα;
Και τι σχέση μπορεί να έχει το αν είσαι καλός επαγγελματίας με το αν είσαι καλός πολιτικός;

Πες μου έναν πολιτικό που εκτιμάς και έγινε γνωστός από τις λοιπές του δραστηριότητες.

Ο συντοπίτης σου "Εθνάρχης" από τι έγινε γνωστός,από το ανύπαρκτο επάγγελμά του;
Χαχα λίγα τα λόγια για τον Εθνάρχη ε :bleh: (αστειάκι)

Μα όλο αυτό ξεκίνησε από το δικό σου σχόλιο περί 73χρονου πολιτικού καριέρας....Πάνω στο δικό σου το αντέστρεψα αν προτιμάς έναν 38χρονο πολιτικό καριέρας :)

Όσο για το καλός επαγγελματίας/καλός πολιτικός δεν είναι εννοείται αναγκαία συνθήκη το πρώτο για το δεύτερο, αλλά δημιουργεί ένα εχέγγυο σύνδεσης με την πραγματική οικονομία. Όχι ασφαλιστική δικλείδα φυσικά, αλλά ένα μαξιλαράκι ας το πούμε. Και ο dear Manos για μένα το είχε.

Τι να πει και ο Άρνι, που τους τσουβάλιασες όλους.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios