• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Το διάβασα αυτό που έβαλες (και τα σχόλια που ακολουθούν). Και έχω μιαν ειλικρινή απορία: Από τέτοια μπλογκ και τέτοια κείμενα ενημερώνεσαι ρε συ, renata; :shock:
ναι και απ αυτα.γιατι σου φαίνεται περίεργο??
συστησε μου και μενα καποια άλλα που ξέρεις θα το χαρω ιδιαιτέρως!:p

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
http://www.protagon.gr/resources/toolip/doc/2012/05/18/protagon-research-metron-analysis-0512.pdf

Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση όχι τόσο ως προς τα τελικά νούμερα αλλά ως προς την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Για παράδειγμα,με βάση την εργασία τη μεγαλύτερη αποδοχή η ΝΔ την έχει σε συνταξιούχους και νοικοκυρές.Ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σε φοιτητές,εργοδότες και ανέργους!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
http://www.protagon.gr/resources/toolip/doc/2012/05/18/protagon-research-metron-analysis-0512.pdf

Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση όχι τόσο ως προς τα τελικά νούμερα αλλά ως προς την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Για παράδειγμα,με βάση την εργασία τη μεγαλύτερη αποδοχή η ΝΔ την έχει σε συνταξιούχους και νοικοκυρές.Ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σε φοιτητές,εργοδότες και ανέργους!
oι συνταξιουχοι απο μόνοι τους ειναι ανασφαλεις,ξερουν οτι θα ζήσουν λιγα χρονια ακομα και θέλουν το σιγουρο το εξασφαλισμένο-περαν οτι ειναι και φανατικοι με τα κομματα γιατι δεν ενημερώνονται γενικως (πλην ορισμένων).
το κομμα για αυτους ειναι σαν την θρησκεια.-ε παιδι μου τόσα χρονια ψηφιζομε τον τάδε δεν αλλαζομε τώρα πια!!
-περιστατικο.ο γιος μου πηγε μια θεια του να ψηφίσει 86 χρονων.της εξήγησε λοιπον πριν γενικως πως ειναι τα πραματα και αυτη συμφώνησε να της βάλει το ψηφοδέλτιο στην τσέπη για να μην μπερδευτει.το ψηφοδέλτιο την πρώτη φορά ηταν καζάκης για τον νεαρο.
περιμενε απ έξω την θεια κανενα τέταρτο.μπαινει μέσα να δει τι γίνεται και η θεια ταχε μπουρδουκλώσει μεσα στην κάλπη εψαχνε το της νέας δημοκρατίας γιατι ψηφιζε αυτο τοσα χρονια! ντρεπόταν ομως να πει στο γιο μου την αλήθεια με αποτέλεσμα η θεια να ψηφίσει οτι γουσταρε!!
αυτη τη φορά προσποιηθηκε οτι έχει δουλεια και δεν θα μπορεσει να την πάει!!.:D
οσο για τις νοικοκυράδες φοβουνται μην τους κοπει το χαρτζηλίκι..

Ευτυχώς η τρίτη περίπτωση εχει τον περισσότερο κόσμο -που αυτοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα!
maltakia δεν μου ανοίγει το link.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε πραγματικά πως τα ποσοστά της αριστεράς ανέβηκαν επειδή ξαφνικά ξύπνησε ο ελληνικός λαός.

Ακριβώς. Ο κόσμος ψήφισε (επιτέλους) για να τιμωρήσει. Και ψήφισε ό,τι πιο καταγγελτικο βρήκε, από τον Καμμένο και τη ΧΑ μέχρι τον Τσίπρα. Δεν το περίμενα, αλλά ο κόσμος είναι πολυ΄θυμωμένος. Το ότι το ΚΚΕ έμεινε στα ίδια σχεδόν και δεν ευνοήθηκε δείχνει ότι ο κόσμος δεν το θεωρεί καν καταγγελτικό κόμμα, αλλά κόμμα του κατεστημένου και ως εκ τούτου το ψήφισαν οι ίδιοι που το ψηφίζουν πάντα συν κάτι ψιλά.

Στις επαναληπτικές, το λογικό θα είναι ο κόσμος να μην ψηφίσει για να τιμωρήσει, αλλά να ψηφίσει αυτόν που μπορεί να προσφέρει μια λύση. "Βολευτικά" λίγοι θα ψηφίσουν γιατί τα ρουσφέτια και οι επιδοτήσεις και επιτροπές "μαϊμού" μας τελειώσανε, οπότε το λογικό είναι να ψηφίσουν όλοι προγραμματικά.

Και δίνω τη δική μου εκδοχή στην ερώτηση που αναφέρθηκε πιο πάνω:
Ομως ο φοβος του μεσου εργαζομενου η του συνταξιουχου πως προκυπτει? Τι ειναι αυτο που μιλαει στο φοβικο του μεσου ψηφοφορου?

Ότι αυτό που ζει σήμερα (συρρίκνωση εισοδημάτων, δυσκολία εύρεσης εργασίας, χαράτσια ασύστολα κλπ) δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που έρχονται αν η χώρα βγει από το ευρώ. Ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ύφεση (πολύ άσχημης μορφής) αλλά όχι φτώχεια, σαν αυτή που βλέπει κανείς στο 90% του πλανήτη, στο οποίο δεν ανήκει η Ελλάδα. Ότι όλα αυτά που γεύτηκε τη δεκαετία του '90 (δυνατότητα αγοράς εισαγόμενων προϊόντων, ταξιδάκια, στέλνουμε τον κανακάρη μας να κάνει ΜΒΑ στο University of Πούτσινγκτον, εύκολα λεφτά μαύρα ή από την κρατική κάνουλα που όλοι λιμαίνονταν) δε θα τα ξαναδεί ποτέ. Ο αγρότης φοβαται ότι θα σταματήσει να προσλαμβάνει Αλβανά γιατί ούτε να τα πληρώσει θα έχει και ούτε και αυτοί θα μείνουν σε μια χώρα που ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν έχει να τους δώσει, κι άρα ο αγρότης θα γίνει αγρότης και πάλι κι όχι ιδιοκτήτης εξαθλιωμένων σκλάβων που τα πίνει στο καφενείο, δηλαδή εφιάλτης.

Με άλλα λόγια, ο βολεμένος Έλληνας φοβάται πως θα χάσει το βόλεμα τελείως (γιατί μερικώς το έχασε ήδη, όχι επειδή σοβαρεύτηκε αλλά επειδή κάποια στιγμή θα πας παίρνανε χαμπάρι) και προτιμά να εκχωρήσει χαράτσια, αίσθηση κυριαρχίας, ό,τι άλλο να'ναι ελπίζοντας πως σε 3-5 χρόνια (όπως του υπόσχονται) τα χειρότερα του Μνημονίου θα έχουν φύγει και κάπως θα είναι όπως πριν (αν και δεν το πολυπιστεύει, όπότε ρίχνει και μια ψήφο στην Ακροδεξιά τουλάχιστον να φύγουν αυτοί οι βρωμοξένοι).

Ο εξαθλιωμένος Έλληνας, από αυτά δεν έχει να χάσει και πολλά. Αυτός για τον οποίο το χαράτσι, η χαμένη δουλειά κλπ του πήραν και τα τελευταία από αυτά που ήταν μια απόλαυση (τη δυνατότητα να πάρει ένα αμαξάκι, μια έξοδο το ΣΚ, μια κατασκήνωση για τα παιδιά το καλοκαίρι μπας και ξεσκάσει) και πια τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα, τι έχει να χάσει; Άλλο Μνημόνιο δεν μπορεί και σου λέει ό,τι και να' ρθει καλό είναι, ας τιμωρήσω πάλι τους π... που με έφεραν ως εδώ. Στο κάτω-κάτω αυτός δεν έφαγε, αν είχε φάει θα είχε και λίγο λίπος να κάψει.

Κι εγώ λέω πως ανάμεσα σε αυτούς τους δύο θα επικρατήσει ο πρώτος. Διότι ακόμη υπάρχει λίπος, διότι τα χειρότερα δεν ήρθαν, διότι κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν συγκεχυμένα πράγματα που δεν πείθουν ότι υπάρχει σχέδιο, διότι από φύση του ο Έλληνας είναι βολεμένος-χέστης, διότι τα ΜΜΕ θα τον τρομοκρατήσουν, διότι δημογραφικά είναι μια γερασμένη κοινωνία με λιγότερη διάθεση για πραγματικές αλλαγές, διότι αυτό συμφέρει τους έξω, διότι ο Έλληνας είναι Έλληνας και δεν έφτασε στο σημείο εξαθλίωσης να ψηφίσει κάτι που θα αλλάξει τα πάντα, ίσως επειδή αυτό το κάτι δεν εμφανίζεται και πουθενά. Είμαι και μακαρονάς (δηλαδή απαισιόδοξος) τι να κάνουμε. Στον Έλληνα δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, από το Βυζάντιο και πέρα ένα αιώνιο βόλεμα είναι και περιμένει τους απέξω να τον σώσουν επειδή έτυχε να γεννηθεί σε μια θεϊκή γη με φοβερό οικόπεδο και ιστορία.

Και με την ευκαιρία, να ομολογήσω πως η συνέντευξη του Τσίπρα στη ΝΕΤ δε μου άρεσε. Όχι όσον αφορά το περιεχόμενό της, αλλά τον τρόπο που εξελίσσεται το επικοινωνιακό ύφος του Τσίπρα.

+1. Απογοητευτικό το ύφος, για το περιεχόμενο άλλο κεφάλαιο.

πως διάολο θα καταφέρει να μη ξεβρακωθεί σε live debate;
;
Είναι απλό. Θα στηριχθεί στα δύο που μπορεί: καταστροφολογία και ανάδειξη της ανυπαρξίας οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Άντε να ρίξει και το δίλημμα "ΝΔ ή δραχμή" κατά το "Καραμανλής ή τανκς" και να υποσχεθεί πως σε 3 χρόνια όλα θα είναι όπως πριν (που δε γίνεται). Όπως ο Αλέξης θα στηριχθεί στην καταγγελία (τι να μας πείτε κι εσείς, εσείς τα φάγατε), στην απελπισία ("ο λαός που πεινάει, ο άνεργος που μας βλέπει, ο νέος που μεταναστεύει") και σε μια Τσάβες-like ρητορική, χωρίς τα πετρέλαια από πίσω, με υποσχέσεις που δεν ξέρει αν μπορεί να τηρήσει. Και θα δούμε αν θα επικρατήσει ο φόβος ή η οργή διότι περί αυτού είναι αυτές οι εκλογές και δυστυχώς όχι περί πολιτικής ή οικονομικής σκέψης, διότι δεν υπάρχει τέτοια συνείδηση στη νεόπλουτη Ελλάδα που πήρε χαμπάρι ότι μπορεί να γίνει και νεόφτωχη και χέστηκε πάνω της... Πήγες να πάρεις το αμάξι του Έλληνα; Θύμωσε ο Έλληνας! Είδε πως μάλλον θα του το πάρεις; Χέστηκε ο Έλληνας...

Αν όντως γίνει ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών, θα είναι το σόου της δεκαετίας. Αλλά να είναι ντιμπέιτ με όλους: Χρυσαυγίτες δίπλα στον Τσίπρα, το χοντρό δίπλα στον Καμμένο κλπ. 6 ώρες και βάλε να διαρκέσει, να βγάλουν τα σπασμένα και οι πιτσαρίες, ούτε στη Eurovision τέτοιες δουλειές. Δώστε φιλοδώρημα σας παρακαλώ στον Πακιστανό που σας έφερε την πίτσα σας: μπορεί να έγινε μούσκεμα, σίγουρα παίρνει 3.60, κι αν έχετε μοιράσει ποτέ πίτσα στη ζωή σας ξέρετε πως κι αυτός από αυτό ζει και μάλλον έχει οικογένεια στο Πακιστάν ο άνθρωπος, δεν τα τρώει για την πάρτη του, κάποιους ταϊζει.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δυστυχως οι εξαθλιωμενοι Ελληνες ειναι παρα πολλοι πλεον.
Ευτυχως δεν το 'χεις με τις προβλεψεις (φυσει απαισιοδοξος, οπως παραδεχεσαι)...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε όχι και δεν το χω με τις προβλέψεις... Για διάβασε το ΝΒΑ 2011-2012...

Στα σοβαρά, είχα υποτιμήσει το πόσο θυμωμένος ήταν ο Έλληνας ψηφοφόρος. Μένει να δούμε αν έχω υποτιμήσει και το πόσο βολεμένος είναι...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπράβο Γιώργο,καταπληκτικό κείμενο.
Αποδίδεις εγγενή χαρακτηριστικά σε λαούς.
Αν δεν σε ήξερα θα έλεγα πως κινείσαι στα όρια του ρατσισμού.
Βέβαια εδώ και πολύ καιρό αποδίδεις εγγενή χαρακτηριστικά μόνο στους Έλληνες και διαμαρτύρεσαι όταν αποδίδονται σε άλλους.Έτσι π.χ. αν κάποιος πει τους Αυστριακούς παιδόφιλους και αιμομίκτες ή τους Εσθονούς φιλοναζί θα εκραγείς,αλλά στον Έλληνα ότι και να κολλήσουν το βρίσκεις και λίγο.

Επειδή εγώ δεν πιστεύω σε τόσο ρηχές αναλύσεις αλλά στη δυναμική των λαών και των κινημάτων κι επειδή κάθε λαός διαμορφώνεται κάθε φορά σύμφωνα με τις συνθήκες,γι'αυτό και γεννάει ανατροπές εκεί που δεν το περιμένεις και αφήνει στοχαστές σαν και του λόγου σου να αναρωτιούνται "τι διάβασαν λάθος".

Μπορεί να γίνει μπορεί και να μη γίνει μια ανατροπή στην Ελλάδα (θεωρώ πως ήμαστε σε οριακό σημείο).Ένα είναι όμως σίγουρο,ότι ο τροχός έχει μπει σε κίνηση και όποια κυβέρνηση κι αν βγει στις 17 Ιουνίου θα είναι μόνο η απαρχή αυτών που έπονται.

υ.γ. Θα επιμένω να σου λέω ότι η απομάκρυνσή σου από την Ελληνική πραγματικότητα δεν σε βοηθάει να δεις τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα,σε επίπεδο αστικών κέντρων τουλάχιστον,γιατί την επαρχία κι εγώ δεν την πολυκατέχω.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
υ.γ. Θα επιμένω να σου λέω ότι η απομάκρυνσή σου από την Ελληνική πραγματικότητα δεν σε βοηθάει να δεις τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα,σε επίπεδο αστικών κέντρων τουλάχιστον,γιατί την επαρχία κι εγώ δεν την πολυκατέχω.

Περίεργα είναι τα πράγματα στην επαρχία...για να σου απαντήσω. Αν δε ψαχνόμουν από μόνη μου και αν δεν ήμουν με το ένα πόδι εδώ με το ένα σε Θεσνίκη Αθήνα, θα πίστευα ότι όλα μια χαρά. Ναι μεν κλείνουν μαγαζιά, οι μισθοί εξαθλιώνονται (350 ευρώ/μήνα), κόσμος απολύεται και υπάρχει ένταση, αλλά παράλληλα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πόσος κόσμος γεμίζει τα μπαράκια κλπ.* Και το πόσα μπαράκια ανοίγουν. Θαρρείς και ζούμε στο 1995. Σαν να ζούμε μια ύφεση με πολύ χαρά ένα πράμα.

* Οφείλεται στην ανεργία σαφώς και στις χαμηλές τιμές. Αλλά η συνολική εικόνα είναι πολύ περίεργη, σα μόνιμο πανηγύρι.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λίγο αντιφατική είναι η εικόνα.
Δηλαδή γεμίζουν τα μπαράκια από άνεργους και από ανθρώπους που παίρνουν 350 ευρώ;
Η επαρχία πάντα ήταν πιο χαλαρή και θα συνεχίσει να είναι,αλλά μου κάνει αίσθηση πως ο άλλος ενώ είναι άνεργος πάει για ποτάκι.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Λίγο αντιφατική είναι η εικόνα.
Δηλαδή γεμίζουν τα μπαράκια από άνεργους και από ανθρώπους που παίρνουν 350 ευρώ;
Η επαρχία πάντα ήταν πιο χαλαρή και θα συνεχίσει να είναι,αλλά μου κάνει αίσθηση πως ο άλλος ενώ είναι άνεργος πάει για ποτάκι.
Κοίταξε Σέρρες έχει επίσης και αρκετές χιλιάδες φοιτητές.
Δεν είναι πολύ αντιφατικό αν το σκεφτείς, υπάρχει ακόμα ένα σχετικό "κομπόδεμα" γονιών για να πληρώνουν τα 2,5 ευρώ που έχει ο καφές ή τα 3,5 της μπύρας. Μη ξεχνάς δεν είναι Αθήνα, να κοστίζει μια απλή βόλτα 20 ευρώ με μετακινήσεις κλπ.
Απλώς απορώ, τι είδους επένδυση είναι αυτή (μιλάω για το άνοιγμα νέων μπαρ) που βασίζεται σε φοιτητές και ανέργους; Τρομερή μελέτη βιωσιμότητας πρέπει να έκαναν :bleh:

_antonis_

Member
Αλλά η συνολική εικόνα είναι πολύ περίεργη, σα μόνιμο πανηγύρι.
Επειδή ζώ στην επαρχία κι εγώ, η διόρθωση που θα έκανα στο συγκεκριμένο νομίζω ότι είναι:

σα μόνιμο ''το τελευταίο βράδυ μου'', δηλαδή όλοι τρώνε ότι έχουν/βγάζουν/τους έχει απομείνει, για να'ναι σίγουροι ότι δε θα τα φάει άλλος...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic