• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
D

Delmem9770

Guest
ασε maltakia καποιοι οτιδήποτε κειμενο αναφέρεται στα "κωλομπλόγκ"που διαβάζομε ειναι για την πυρά!!!!
ηθελα και ναξερα τι διαβάζουν και απο που ενημερώνεται ο κόσμος!!
βάζε εσυ -καλα κανεις και οποιος θέλει ας τα διαβάζει!
αν δεν αρέσει ας γίνει δημοψήφισμα:haha:
Ειδαμε τα ομορφα μπλογκ ποσο αληθινες ειδησεις βγαζουν με το κομμα παιδεραστων στην Ολλανδια(που εγω το εβαλα σαν χανος).Ουτε τα μισα δεν πρεπει να πιστευεις πια.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μάλλον τελικά όντως δεν ξέρεις να διαβάζεις. Ή διαβάζεις ότι θές.
Επαναλαμβάνω ότι επί 163 σελίδες +, δεν έχω πάρει ούτε μία απάντηση (που να στέκει στοιχειωδώς) στα δεκάδες επιχειρήματα που έχω παραθέσει. Κάτι έχει ψελίσσει εκεί πέρα ο liopyr, αλλά τίποτε άλλο. Μόνο άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Ρε συ taver ειλικρινα τωρα επειδη δεν σε εω παρακολουθησει πολυ στενα. Εγω εχω καταλαβει πως υποστηριζεις τη συνεχιση της πολιτικης του μνημονιου (ή εστω κινεισαι γυρω απο αυτον τον αξονα). Επειδη εχεις επιχειρηματα δεν σημαινει πως ειναι σωστα. Δεν μπορω να πιστεψω πως η πολιτικη αυτη ενω εχει αποτυχει παταγωδως μετα απο τοσες θυσιες του λαου, ξαφνικα γινεται η λυση στο προβλημα μας. Ασε τους πολιτικους του φιλελευθερου χωρου που υποστηριζεις τους θεωρω τους πλεον αναξιοπιστους.

Ναι, για τις μεγαλες επιχειρησεις και το κεφαλαιο (και ισως για μερικες εξαιρεσεις) μπορει να ειναι η λυση. Για τον απλο τον κοσμακη ομως δεν υπαρχει φως στο τουνελ οσο συνεχιζουμε ετσι. Τα εισοδηματα του οδευουν προς το ναδιρ και οι κοινωνικες παροχες ειναι ανυπαρκτες.

Τι να σχολιασουμε λοιπον και τι να σου απαντησουμε; Λες τη γνωμη σου με επιχειρηματα που πιστευεις εσυ. Διαφωνω αλλα κριτικη δεν θα κανω. Αυτο ειναι συνηθειο οσων μαχονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκουμαι να πω γιατι στηριζω ΣΥΡΙΖΑ. Καποιους τους ενδιαφερει να κατηγορησουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρα να μας πουν γιατι στηριζουν το ταδε κομμα ή τη δινα πολιτικη. Εγω σ' αυτη τη λογικη δεν μπαινω.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ηθελα και ναξερα τι διαβάζουν και απο που ενημερώνεται ο κόσμος!!
Το διάβασα αυτό που έβαλες (και τα σχόλια που ακολουθούν). Και έχω μιαν ειλικρινή απορία: Από τέτοια μπλογκ και τέτοια κείμενα ενημερώνεσαι ρε συ, renata; :shock:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Με όλες τις βλακείες που διαβάζω στα Ελληνικά μπλογκ, αυτό ίσως είναι ότι χειρότερο έχω διαβάσει ποτέ. :roll::roll::roll:
και πως το λές δηλαδή αυτο?? αν θέλεις μην το διαβάζεις αλλα αποδειξέ μου οτι το συγκεκριμένο αρθρο ειναι βλακεια.με επιχειρήματα ομως.
α και συστησε μου και μενα κατι αξιοπιστο και σοβαρό ειμαι όλη αυτιά!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
και πως το λές δηλαδή αυτο?? αν θέλεις μην το διαβάζεις αλλα αποδειξέ μου οτι το συγκεκριμένο αρθρο ειναι βλακεια.με επιχειρήματα ομως.
α και συστησε μου και μενα κατι αξιοπιστο και σοβαρό ειμαι όλη αυτιά!!
Για να μπορεις να απαντησεις σε ενα κειμενο με επιχειρηματα, πρωτη προυποθεση ειναι να βγαζει λογικο νοημα. Εσυ δηλαδη καταλαβαινεις τι γραφει και τι ορους χρησιμοποιει?

XRISTOS71

Member
Για να μπορεις να απαντησεις σε ενα κειμενο με επιχειρηματα, πρωτη προυποθεση ειναι να βγαζει λογικο νοημα. Εσυ δηλαδη καταλαβαινεις τι γραφει και τι ορους χρησιμοποιει?
Kαλά τώρα εσύ είσαι στην Βιέννη και γράφεις περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος ????:shock::shock:

Πήγαινε αγόρι μου στο demel με τα θεικά του γλυκά και ασε εμάς εδω στην ψωροκώσταινα να πλήτουμε σε ανούσιες κουβέντες

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Μια απορια που ακροβατει στα ορια του off-topic και της αφελειας αλλα καθολου προβοκατορικη- ειλικρινα. Μεσα σε μπλογκ και φορα κυριως και λιγοτερο εδω μεσα διαπιστωνεται ενας εντονος φοβος κι απελπισια μπροστα στο ενδεχομενο αριστερης διακυβερνησης. Κατανοω την ανασφαλεια των μεγαλοεπιχειρηματιων, των συστημικων και των τραπεζιτων ενδεχομενως. Κατανοω επισης τον πανικο της Νεας Δημοκρατιας που μπορει ηδη να μετονομαστει σε Ενοργανη Δημοκρατια και να παρει μερος και στους Ολυμπιακους με σαφεις ελπιδες για διακριση. Ομως ο φοβος του μεσου εργαζομενου η του συνταξιουχου πως προκυπτει? Τι ειναι αυτο που μιλαει στο φοβικο του μεσου ψηφοφορου? Η μειωση των μισθων και των συνταξεων? Η καταργηση των εργασιακων συμβασεων, η απελευθερωση της εργασιας, η αυξηση των ελαστικων σχεσεων εργασιας κι η καταπατηση των δικαιωματων? Η αυξηση της καταστολης? Ο φοβος του αγνωστου?
Δε ζηταω κοινωνιολογικη αναλυση -αν κι ισως χρηζει- συμβιβαζομαι με απλες, συγκεκριμενες απαντησεις που να συνδεουν το φοβο με τα εργασιακα και δημοκρατικα κεκτημενα του καθενα απο εμας.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ομως ο φοβος του μεσου εργαζομενου η του συνταξιουχου πως προκυπτει? Τι ειναι αυτο που μιλαει στο φοβικο του μεσου ψηφοφορου?
Ισως πιστευει πως καποια στιγμη θα πιασει την καλη δημιουργωντας μια μεγαλη επιχειρηση και θελει να προστατεψει τα συμφεροντα του προκαταβολικα. Αλλη εξηγηση δεν εχω να δωσω.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

paefstra

Member
Μια απορια που ακροβατει στα ορια του off-topic και της αφελειας αλλα καθολου προβοκατορικη- ειλικρινα. Μεσα σε μπλογκ και φορα κυριως και λιγοτερο εδω μεσα διαπιστωνεται ενας εντονος φοβος κι απελπισια μπροστα στο ενδεχομενο αριστερης διακυβερνησης. Κατανοω την ανασφαλεια των μεγαλοεπιχειρηματιων, των συστημικων και των τραπεζιτων ενδεχομενως. Κατανοω επισης τον πανικο της Νεας Δημοκρατιας που μπορει ηδη να μετονομαστει σε Ενοργανη Δημοκρατια και να παρει μερος και στους Ολυμπιακους με σαφεις ελπιδες για διακριση. Ομως ο φοβος του μεσου εργαζομενου η του συνταξιουχου πως προκυπτει? Τι ειναι αυτο που μιλαει στο φοβικο του μεσου ψηφοφορου? Η μειωση των μισθων και των συνταξεων? Η καταργηση των εργασιακων συμβασεων, η απελευθερωση της εργασιας, η αυξηση των ελαστικων σχεσεων εργασιας κι η καταπατηση των δικαιωματων? Η αυξηση της καταστολης? Ο φοβος του αγνωστου?
Δε ζηταω κοινωνιολογικη αναλυση -αν κι ισως χρηζει- συμβιβαζομαι με απλες, συγκεκριμενες απαντησεις που να συνδεουν το φοβο με τα εργασιακα και δημοκρατικα κεκτημενα του καθενα απο εμας.
Αν έχω καταλάβει καλά, ο φόβος του μέσου εργαζόμενου συνδέεται και με την ενοχή. Δεν ισχυρίζομαι ότι "μαζί τα φάγαμε"- γιατί εγώ προσωπικά δε θυμάμαι να έφαγα κάτι, μου βγήκε ο πάτος να εξασφαλίσω μια ζωή με αξιοπρέπεια και είναι πάρα πάρα πολλοί σαν εμένα. Όμως η σαπίλα των τελευταίων δεκαετιών δεν θα επιβίωνε αν δεν έβρισκε συνενόχους στη μάζα που την χρησιμοποίησε όσο και χρησιμοποιήθηκε απ' αυτήν. Άλλοτε νομιμοποιώντας το αυθαίρετο, άλλοτε κάνοντας τα στραβά μάτια στην απόδοση του ΦΠΑ, άλλοτε στη σιωπηλή ανοχή των συναλλαγών με μαύρο χρήμα και τις φορολογικές δηλώσεις των 5000 ευρώ αντί για τα 10πλάσια- κι υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα, δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω. Πολλοί από μας είμαστε ένοχοι γιατί η σαπίλα βόλευε, γιατί εκπαιδευτήκαμε με μαστοριά στους μηχανισμούς της, γιατί δεν μας εκπλήσσει πια. Ο φόβος για την ανατροπή ενός παρασιτικού συστήματος μπορεί να βρει ερείσματα σε όσους το βρήκαν εξυπηρετικό για τα μικροσυμφέροντά τους.
Και έχεις δίκιο, ο φόβος χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης. Ειδικά αν επικρατήσει στις επιλογές των επόμενων εκλογών.
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι όσο το παρασιτικό σύστημα χάιδευε ακόμη τους μικρομεσαίους και έμοιαζε να λειτουργεί υπέρ τους, δεν διατυπώθηκε κανένα αίτημα για ανατροπή του, εξ' ου και τα χαμηλότατα ποσοστά της αριστεράς ως τις προηγούμενες εκλογές. Με λύπη διαπιστώνω πως χρειάστηκε να βρεθεί μια ολόκληρη κοινωνία στην άκρη του παραθύρου έτοιμη να πηδήξει για να ζητήσει να αλλάξει κάτι. Πολύ φοβάμαι ότι και μια ενδεχόμενη πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπώνει όχι μόνο μια ψήφο πολιτική αλλά και υπαρξιακή ή μεταφυσική. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες των απελπισμένων νέων ψηφοφόρων του (κάτι που είναι μάλλον βέβαιο όταν ζητάς τον ουρανό με τ' άστρα) είτε θα πρέπει να πηδήξουν τελικά από το παράθυρο είτε θα "γκρεμίσουν" με συνοπτικές διαδικασίες τον Τσίπρα. Προφανώς θα πράξουν το δεύτερο. Εύχομαι ολόψυχα να μη γίνει τίποτε από τα δύο.

liopyr

Member
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι όσο το παρασιτικό σύστημα χάιδευε ακόμη τους μικρομεσαίους και έμοιαζε να λειτουργεί υπέρ τους, δεν διατυπώθηκε κανένα αίτημα για ανατροπή του, εξ' ου και τα χαμηλότατα ποσοστά της αριστεράς ως τις προηγούμενες εκλογές.
Η ψήφος σαν πολιτική έκφραση, προαπαιτεί πολιτική συνείδηση.
Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε πραγματικά πως τα ποσοστά της αριστεράς ανέβηκαν επειδή ξαφνικά ξύπνησε ο ελληνικός λαός.
Ο ελληνικός λαός ακόμα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, τα (άλλοτε) χαμηλά ποσοστά της αριστεράς έχουν καθήκον να τον αφυπνίσουν κρατώντας ακέραιη την ταυτότητά τους, ειδικά σε εποχές σαν αυτή που ζούμε, όπου η υπερπληροφόρηση μπερδεύει ακόμα και όσους θέλουν να χτίσουν πολιτική σκέψη.

Και με την ευκαιρία, να ομολογήσω πως η συνέντευξη του Τσίπρα στη ΝΕΤ δε μου άρεσε.
Όχι όσον αφορά το περιεχόμενό της, αλλά τον τρόπο που εξελίσσεται το επικοινωνιακό ύφος του Τσίπρα.
Αντιλαμβάνομαι πως η διαχείριση του αποτελέσματος έχει ρίξει ένα κάρο επικοινωνιολόγους συμβουλάτορες πάνω του, αλλά διάολε, το "κοιτάω ξαφνικά την κάμερα - δυναμώνω σκόπιμα τη φωνή μου - ανεβοκατεβάζω τα χέρια μου ρομποτικά" για να δώσω κύρος στα επιχειρήματά μου δεν είναι απαραίτητα σε αυτόν που το μόνο που έχει να κάνει είναι να πει την αλήθεια.

Άσε τα παραπλανητικά όπλα στους άλλους, η ξύλινη πολιτική γλώσσα (του σώματος) έχει πεθάνει, και αν όχι, οφείλεις να το κάνεις εσύ Άλεξ.

edit, debate Σαμαρά - Τσίπρα προτείνει η Ν.Δ !
Μάλλον το μετάνιωσε ο Αντώνης και δε ψήνεται να κυβερνήσει, δεν εξηγείται αλλιώς.
Ο τύπος είναι ανίκανος να εκφράσει αυτά που του έχουν γράψει να πει, πως διάολο θα καταφέρει να μη ξεβρακωθεί σε live debate;; :haha:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
O Τσακαλωτος στο ABC.
Lateline - 15/05/2012: Greece can do better than German deal

Δειτε πως ειναι να λες την αληθεια χωρις να 'χεις αναγκη απο επικοινωνιακα τρικ (που λεει και ο liopyr). Πως μιλαει στην καρδια των απλων ανθρωπων. Εξαιρετικος!!!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic